To svakako najmerodavnije je preko kabla. Nijedan operater nece garantovati za wifi brzinu puno parametara tu utice. Npr zivis u zvradi jos 15 wifi modema oko tebe i svi se navale na kanal 1 i belajDr_Help wrote: ↑26/01/2021 13:10najmjerodavnije mjerenje je putem ethernet kabla na računaru ili laptopu . Prilikom wifi mjerenja dolazi do gubitka paketa kakav god mobitel da imate. naravno noviji mobiteli imaju zaista jači OP123bih123 wrote: ↑26/01/2021 13:08Speedtest koji radis na mobitelu ovisi o samom mobitelu kad mjeris neke vece brzine. Mobiteli tipa iphone 11 12, Samsung s20 21 imaju veci “output power” sto u praksi znaci signal moze vise putovati. Zatim sama antena u mobitelu zavisi od cijena mobitela. Skuplji telefoni gore navedeni imaju bolju logicno. Jos ima dosta razloga zasto bolji telefoni mogu povuci vecu brzinu.rizibizi wrote: ↑26/01/2021 11:53
Jel to ima neka access lista mobitela u postavkama pa zna kojim se mobitelom kacim i koliki ce mi throughput odvrnutiIstim telefonom mjerim i do 170 Mbps kod komsije na telemachovom cisco ruteru tako da ti ta prica sa cijenom mobitela i brzinom interneta ne stoji. Ako neko zna kako treba wifi konfigurisati na ovom innboxu nek javi ili nek postavi sliku druge mi nema.
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
123bih123
#75826 Re: BHTelecom All About
-
Dr_Help
- BHTelecom podrška
#75827 Re: BHTelecom All About
kada su u pitanju wifi kanali , onda je fritzbox najbolje riješenje iz razloga jer je fritz 5g frekvencija
ali opet kabal je kabal : )
- PajaELdin
#75828 Re: BHTelecom All About
Sta je ovo Historija TV i jel ovo NatGeo Wild u HD-u? Valjalo bi da stave i ostale kanale iz njihove grupacije osnovni Nat Geo, Foxove i 24Kitchen. Sta je vise sa CineStar kanalima i Viasatovim? Hocemo li ikad te kanale ugledati na Mojoj TV?
- escobar__
#75829 Re: BHTelecom All About
Historija TV je bosanski kanal koji će se, kako samo ime kaže, bavit historijom naše zemlje.
NatGeo Wild nije u HD-u ali je slika daleko bolja nego je bila ranije.
NatGeo Wild nije u HD-u ali je slika daleko bolja nego je bila ranije.
-
jarobot
-
zippoo87
#75831 Re: BHTelecom All About
Kod nas u ovoj vukoebini stvarno ne postoje nikakvi standardi ni rezim po kojem se radi.
Naime prijavio sam paket (novi korisnik) evo haman prije sedmicu i zvali su me odmah da provjere je li stvarna narudzba i rekli da su spustili zahtjev na nizi nivo.Od tada vise niko ne dolazi i ne javlja se.Rok da otkazem Telemach je jos dva dana a ovi ne dolaze,tako da ovi isto ne zele novog kotisnika.
Meni ovo stvarno nije jasno...koliko se ovdje ne cijene klijenti .
Meni kada se neko javi za nesto kada prodajem ili da uradim nesto,ja odmah skacem i idem za klijentom,da dogovorim ili zavrsimo posao a ovi uhljebi nista.
Tako da cu ja izgleda ni kriv ni duzan ostati na Telemachu zbog uhljeba koje boli K za korisnicima.
Telemach isto goFno...stvarno ovdje nema nista normalno...covjek se svaki dan nanovo samo nervira i razocara.
A ja naivan pomislio da se u BHTu nesto promijenilo za ove 3 godine,kako nisam koristio moju tv...budala
Naime prijavio sam paket (novi korisnik) evo haman prije sedmicu i zvali su me odmah da provjere je li stvarna narudzba i rekli da su spustili zahtjev na nizi nivo.Od tada vise niko ne dolazi i ne javlja se.Rok da otkazem Telemach je jos dva dana a ovi ne dolaze,tako da ovi isto ne zele novog kotisnika.
Meni kada se neko javi za nesto kada prodajem ili da uradim nesto,ja odmah skacem i idem za klijentom,da dogovorim ili zavrsimo posao a ovi uhljebi nista.
Tako da cu ja izgleda ni kriv ni duzan ostati na Telemachu zbog uhljeba koje boli K za korisnicima.
Telemach isto goFno...stvarno ovdje nema nista normalno...covjek se svaki dan nanovo samo nervira i razocara.
A ja naivan pomislio da se u BHTu nesto promijenilo za ove 3 godine,kako nisam koristio moju tv...budala
-
sencobih
#75832 Re: BHTelecom All About
Kako sam čuo prava je navala i ne mogu ljudi da stignu da uključe koliko su zahtjeva dobili.zippoo87 wrote: ↑26/01/2021 19:09 Kod nas u ovoj vukoebini stvarno ne postoje nikakvi standardi ni rezim po kojem se radi.
-
zippoo87
#75833 Re: BHTelecom All About
Pa ako je navala...pojaca se i ljudstvo,napravi se reorganizacija itd itd
Mada kod vas je "navala" evo deceniju...nista se ne mijenja godinama
Sve dok je ovaj rezim sa slike na snazi...idemo samo jos dublje u blato
keeping things bottled up quotes
keeping things bottled up quotes- irac300
#75834 Re: BHTelecom All About
Jarane, mi na TK smo osuđeni na javašluk. I ja sam se takodje prijavio za ovu akciju. Ali nakon ove odiseje sa otklanjanjem jako jednostavnog kvara, kojeg su oni zasrali, ne bi me iznenadilo ni da na ovome izvisim. Jednostavno, ljudi su firma u firmi i tako evo dvije decenije od kako koristim njihov net. Znaci bukvalno nikakav napredak u interakciji sa korisnicima.zippoo87 wrote: ↑26/01/2021 19:09 Kod nas u ovoj vukoebini stvarno ne postoje nikakvi standardi ni rezim po kojem se radi.
-
sencobih
#75835 Re: BHTelecom All About
Ko ti kaže da se nisu organizovali? Čitam na Facebooku na onioj stranici , more ljudi kojima je usluga puštena za par dana. I ne miraš me persirati znamo se ovdje na forumu odavnozippoo87 wrote: ↑26/01/2021 20:04 Pa ako je navala...pojaca se i ljudstvo,napravi se reorganizacija itd itd
keeping things bottled up quotes
- escobar__
-
kao_kaoty
#75838 Re: BHTelecom All About
Ne znam zasto ista ocekujes od telekoma, njima zasigurno nije u cilju da korisniku olaksaju. Oni su vise fazon - "otvori nalog, cekaj par sedmica, zatvori nalog, izadji malo na teren i ubjeduj korisnika da mu ne moze i ne treba veca brzina".zippoo87 wrote: ↑26/01/2021 19:09 Kod nas u ovoj vukoebini stvarno ne postoje nikakvi standardi ni rezim po kojem se radi.
- escobar__
#75839 Re: BHTelecom All About
Nisu svi takvi ali dobrom dijelu (usudio bih se reći i većini) radnika do korisnika nije stalo nimalo - jednostavno im se yebe hoće li ko odjavit uslugu i hoće li u konačnici izgubit još kojeg pretplatnika. Pretpostavljam da to ima veze s tim kako je dobio posao, odnosno obično su ovi koje uhljebi neka "viša sila" (intervencija stranke, dajdže, banke...) baš taj tip bolikuraca i da im nema kolega koji fakat rade svoj posao Boga pitaj na šta bi taj Telekom danas ličio.
Što se tuzlanske direkcije tiče tu se zaista nema šta reć... Bukvalno bih čitavu direkciju otpustio i šutao nogama dok ne pokrepaju, govna bezobrazna.
Što se tuzlanske direkcije tiče tu se zaista nema šta reć... Bukvalno bih čitavu direkciju otpustio i šutao nogama dok ne pokrepaju, govna bezobrazna.
-
sencobih
#75840 Re: BHTelecom All About
Ma ja ostani na telemahu, oni ce ti obećati sve sto treba , fazon je samo potpiši , a kad ti isključe ono zbog čega si potpisao, ti se žali upravi vodovoda. Ubjeđuju te sta ce ti arene.kao_kaoty wrote: ↑26/01/2021 20:49Ne znam zasto ista ocekujes od telekoma, njima zasigurno nije u cilju da korisniku olaksaju. Oni su vise fazon - "otvori nalog, cekaj par sedmica, zatvori nalog, izadji malo na teren i ubjeduj korisnika da mu ne moze i ne treba veca brzina".zippoo87 wrote: ↑26/01/2021 19:09 Kod nas u ovoj vukoebini stvarno ne postoje nikakvi standardi ni rezim po kojem se radi.
-
kao_kaoty
#75841 Re: BHTelecom All About
A joj druze, nisam na telemahu niti bh telekomu sto se tice interneta. Evo prije godinu dana je kroz moje naselje prosla optika, uvedeno u kuce sve, ali nikom nije u cilju da se ta linija pusti u upotrebu jos. Pa zasto se onda uvodila ako stoji ovako bezveze.
-
sencobih
#75842 Re: BHTelecom All About
Ma bitno je da je linija prosla, kad proradi, a proradice , imaces vrhunsku vezu jednom zauvijek. Nema kisa, sunce, vjetar, snijeg samo fizički prekid može biti. Sta cekaju ?mozda tehnički prijem, upotrebnu dozvolu hajd znaj. Kad se radi po PS-u onda se moraju vjerojatno ispoštovati zakonske procedure koje nažalost idu vrlo sporo. Ko je bilo sta ganjao po općinama vezano za gradnju zna o čemu pričam.
-
ug_lee
#75843 Re: BHTelecom All About
Jel nas ovo BHT nešto počastio ili? Na aplikaciji mi piše da sam potrošio 10646 od 10240MB (znaci prekoračio 10GB neta koji je u paketu pretplate) ali i dalje mi je brzi net.
-
Lejlaaaa
#75844 Re: BHTelecom All About
Zna li neko sifru user/pass za ovo cudo od Routera ZXHN H267N?
Nema sta nisam pokusao, sve greske
Nema sta nisam pokusao, sve greske
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
-
noviclan
- PlusSA
#75847 Re: BHTelecom All About
Šuti bolan, sad ce skontati da imaju propust ccc
Kod dosta nas je tako, pici net
Deri dok ide maksimalno
-
Dr_Help
- BHTelecom podrška
-
Dzematlija
#75849 Re: BHTelecom All About
Molio bih za pomoć. Prešao sam sa Telemacha na BHT, pa nisam familijaran sa MojaTV.
Hvala.
- Da li je moguće naštimati da se prilikom gašenja STB-a gasi i TV - na TM-u je to moglo.
- Postoji li način da se sadržaj premotava po manjim vremenskim jedinicama - koliko primijetih, premotavati se može po 3 minuta naprijed-nazad? Na TM-u je moglo po 10 sekundi.
- Izlazna rezolucija je po defaultu 720p 50 Hz. Kada sam prebacio na 1080p trzala je mnogo. Šta bi mogao biti razlog?
Hvala.
-
Dr_Help
- BHTelecom podrška
#75850 Re: BHTelecom All About
Ako imate daljinski ZTE i kompatibilan tv aparat možete naštimati da sve imate na jednom daljinskomDzematlija wrote: ↑27/01/2021 07:27 Molio bih za pomoć. Prešao sam sa Telemacha na BHT, pa nisam familijaran sa MojaTV.
- Da li je moguće naštimati da se prilikom gašenja STB-a gasi i TV - na TM-u je to moglo.
- Postoji li način da se sadržaj premotava po manjim vremenskim jedinicama - koliko primijetih, premotavati se može po 3 minuta naprijed-nazad? Na TM-u je moglo po 10 sekundi.
To je za početak.
- Izlazna rezolucija je po defaultu 720p 50 Hz. Kada sam prebacio na 1080p trzala je mnogo. Šta bi mogao biti razlog?
Hvala.![]()
Koliko primijetim i sam zavisno od dužine zapisa tako se i mjenja od 10 sec do 3 minute , trenutno se ne može uticati na to.
kada ste na resiveru promjenili izlaznu rezoluciju moguće da je loša parica koja utiće na to .
pošaljite mi vaš username da pogledamo stanje .