Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#75801 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

ado81 wrote:Eh da se zahvalim telemachu ako je pogurao.Danas su dosli i ukljucili mi novi paket.Isplatilo se cekati mada sam dosta ne strpljiv.
Btw,dali ce biti opet oko nove godine otključani svi kanali? :thumbup:
:nokti:
O magiji ćemo pričati kada bude vrijeme.
Tesla Edison

#75802 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

sencobih wrote:
Telemach wrote:
sencobih wrote:Hoćete li ikad neku utakmicu bez smetnji prenositi, ovaj tzv. Nova HD je kriza, hem loša slika uz to i trokira
Zdravo sencobih,
Kolege su potvrdile da se kanal distribuira bez problema.
Drugo poluvrijeme je dobro
Ma šta dobro. Kreteni primiše dva gola u finišu.

DRUGO POLUVRIJEME JE OČAJ!!!

:D
c_g

#75803 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Slika na Novoj u jednom trenutku. Nije sve bilo bajno kako vam kolege govore.

Image
ado81

#75804 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ado81 »

:izet:
Telemach wrote:
ado81 wrote:Eh da se zahvalim telemachu ako je pogurao.Danas su dosli i ukljucili mi novi paket.Isplatilo se cekati mada sam dosta ne strpljiv.
Btw,dali ce biti opet oko nove godine otključani svi kanali? :thumbup:
:nokti:
O magiji ćemo pričati kada bude vrijeme.
:izet: :izet: :izet:
:thumbup: :bih: :bih: :thumbup:
hadzibeg

#75805 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hadzibeg »

c_g wrote:Slika na Novoj u jednom trenutku. Nije sve bilo bajno kako vam kolege govore.
U jednom trenutku, da ne cjepidlačimo sad, inače će jadna zoru dočekat na Klixu
Dr_Proka

#75806 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_Proka »

Zna li ko jel nova m izbačena iz total tv ponude? Ne mogu nikako da ga nađem na eonu.
Hakiz

#75807 Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

N...
Telemach

#75808 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Dr_Proka wrote:Zna li ko jel nova m izbačena iz total tv ponude? Ne mogu nikako da ga nađem na eonu.
Zdravo Dr_Proka,
Navedeni kanal nije dio Total TV ponude.
kusur

#75809 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kusur »

Dva pitanja za Telemach:

1. Da li je moguce sa onim srednjim EON paketom da "surfam" netom na TV-u? Skontao sam kako gledati YouTube, ali ne mogu naci Chrome da otvaram i druge stranice?

2. Da li se preko EON uredjaja mogu ucitati videi koji su na USB-u? Npr., zelim da gledam film koji mi je na USB-u i ukljucim ga u EON uredjaj da ga ucita na TV? Je li moguce? Probao sam ali nisam nasao tu mogucnost...

Hvala,
Benq

#75810 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kusur wrote: 1. Da li je moguce sa onim srednjim EON paketom da "surfam" netom na TV-u? Skontao sam kako gledati YouTube, ali ne mogu naci Chrome da otvaram i druge stranice?

2. Da li se preko EON uredjaja mogu ucitati videi koji su na USB-u? Npr., zelim da gledam film koji mi je na USB-u i ukljucim ga u EON uredjaj da ga ucita na TV? Je li moguce? Probao sam ali nisam nasao tu mogucnost...
1. Chrome nije oficijelno podrzan za Android TV sistem, ali ga mozes instalirati tako sto ces skinuti "Chrome apk" fajl na usb i preko ES File Explorer-a instalirati na box, ili sa Play Store-a skini aplikaciju Puffin Browser. Inace, ako instaliras Chrome, bice ti potreban mis jer sa daljinskim ne mozes upravljati, dok Puffin radi sasvim ok.

2. Moze, skini neki video player i trebalo bi biti sve ok s obzirom da box podrzava multimedijalni sadrzaj sa usb-a.
crnivrag

#75811 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kusur wrote:Dva pitanja za Telemach:

1. Da li je moguce sa onim srednjim EON paketom da "surfam" netom na TV-u? Skontao sam kako gledati YouTube, ali ne mogu naci Chrome da otvaram i druge stranice?

Hvala,
1. Moguće je surfati internetom, a na Google Play Store aplikaciji pronađi browser koji ti odgovara. Google Chrome nije podržan, pa se može instalirati .apk file dodatno, ali se onda mora koristiti miš.

2. Mogu se učitavati multimedijalni sadržaji, samo je potrebno instalirati neki file explorer, da te sadržaje pronađeš na USB-u.
Telemach

#75812 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Benq wrote:
kusur wrote: 1. Da li je moguce sa onim srednjim EON paketom da "surfam" netom na TV-u? Skontao sam kako gledati YouTube, ali ne mogu naci Chrome da otvaram i druge stranice?

1. Chrome nije oficijelno podrzan za Android TV sistem, ali ga mozes instalirati tako sto ces skinuti "Chrome apk" fajl na usb i preko ES File Explorer-a instalirati na box, ili sa Play Store-a skini aplikaciju Puffin Browser. Inace, ako instaliras Chrome, bice ti potreban mis jer sa daljinskim ne mozes upravljati, dok Puffin radi sasvim ok.

2. Moze, skini neki video player i trebalo bi biti sve ok s obzirom da box podrzava multimedijalni sadrzaj sa usb-a.
Ne radimo podršku za navedeno.
Last edited by Telemach on 08/11/2018 09:18, edited 2 times in total.
k4mi

#75813 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by k4mi »

@Telemach

U ugovoru mi stoji da 24 mjeseca imam -10KM na racunu. Nakon jedne godine taj popust je prestao. Nazovem call centar kaze ne moze se otvoriti nalog jer takva akcija ne postoji. Na moje insistiranje nalog je na kraju otvoren mada mi je receno da cu dobiti odgovor da akcija ne postoji. Ono sto sam rekao operateru a nadam se da je upisano u nalog jeste da zelim da vasi uposlenici izvrse uvid u ugovor jer ne zelim da hodam po poslovnicama sa svojom kopijom ugovora i trosim svoje vrijeme.

I ne znam zasto me uopste ubjedjuju sta pise na web stranici, kakve su akcije bile kada je ugovor jedino mjerodavan u ovom slucaju. Ukoliko uposlenici u call centru nemaju pristup ugovoru neka proslijede kolegama koje imaju a ne da me odmah odbijaju sa "takva akcija ne postoji".
Telemach

#75814 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

k4mi wrote:@Telemach

U ugovoru mi stoji da 24 mjeseca imam -10KM na racunu. Nakon jedne godine taj popust je prestao. Nazovem call centar kaze ne moze se otvoriti nalog jer takva akcija ne postoji. Na moje insistiranje nalog je na kraju otvoren mada mi je receno da cu dobiti odgovor da akcija ne postoji. Ono sto sam rekao operateru a nadam se da je upisano u nalog jeste da zelim da vasi uposlenici izvrse uvid u ugovor jer ne zelim da hodam po poslovnicama sa svojom kopijom ugovora i trosim svoje vrijeme.

I ne znam zasto me uopste ubjedjuju sta pise na web stranici, kakve su akcije bile kada je ugovor jedino mjerodavan u ovom slucaju. Ukoliko uposlenici u call centru nemaju pristup ugovoru neka proslijede kolegama koje imaju a ne da me odmah odbijaju sa "takva akcija ne postoji".
Jutro k4mi,
Provjerićemo Vaše navode i Ugovor u najkraćem roku.
Izvinjavamo se ukoliko je došlo do nesporazuma u razgovoru s kolegama.
Dr_Proka

#75815 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_Proka »

Telemach wrote:
Dr_Proka wrote:Zna li ko jel nova m izbačena iz total tv ponude? Ne mogu nikako da ga nađem na eonu.
Zdravo Dr_Proka,
Navedeni kanal nije dio Total TV ponude.
Taj je kanal bio u početku, ali je zbog nekog neobjašnjivog razloga izbačen. Mislim da smo zakinuti za kanale poput njega kaao i dome tv, mini tv isl.
kusur

#75816 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kusur »

Benq wrote:

Super hvala! :thumbup:
kusur

#75817 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kusur »

crnivrag wrote:
kusur wrote:Dva pitanja za Telemach:

Hvala,
1. Moguće je surfati internetom, a na Google Play Store aplikaciji pronađi browser koji ti odgovara. Google Chrome nije podržan, pa se može instalirati .apk file dodatno, ali se onda mora koristiti miš.

2. Mogu se učitavati multimedijalni sadržaji, samo je potrebno instalirati neki file explorer, da te sadržaje pronađeš na USB-u.
Hvala druze! :thumbup:
EasyWay

#75818 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by EasyWay »

Kad će krenuti EON free trial, jada više pustiti pobogu brate :roll:
Telemach

#75819 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

EasyWay wrote:Kad će krenuti EON free trial, jada više pustiti pobogu brate :roll:
Zamolićemo Vas za još malo strpljenja :)
PlusSA

#75820 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PlusSA »

Telemach wrote:
EasyWay wrote:Kad će krenuti EON free trial, jada više pustiti pobogu brate :roll:

Vec gotov mjesec dana isto ponavljate :thumbup:
chakany

#75821 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

PlusSA wrote:
Telemach wrote:

Vec gotov mjesec dana isto ponavljate :thumbup:
Mislim da će taj free trial biti pušten nekad kad i otključavanje svih kanala, a to je 15. decembar. Možda bude i ranije, ali nekako mislim da će to tada napraviti.
beni-bu-man

#75822 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by beni-bu-man »

jest vala @Telemach, ja preko Logosoftove mreze nemrem rahat gledat Hustler HD :mrgreen:
crnivrag

#75823 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

beni-bu-man wrote:jest vala @Telemach, ja preko Logosoftove mreze nemrem rahat gledat Hustler HD :mrgreen:
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Radar71

#75824 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

beni-bu-man wrote:jest vala @Telemach, ja preko Logosoftove mreze nemrem rahat gledat Hustler HD :mrgreen:
Ne moraš ni gledati, nisu se uzeli na kraju. :D
beni-bu-man

#75825 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by beni-bu-man »

crnivrag wrote:
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
bas bi volio dobtiti odgovor od korisnika Telemach :mrgreen:
Locked