Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#75776 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Salik - Allahova milost je velika i samo on zna kakvi smo tako da to ismijavanje sa Trumpom ti je bez veze. Ovaj rat u Siriji je pokazao da ime, religija, porijeklo, nacionalnost, rodbinstvo, komšiluk, sekta, da je sve nebitno. Muslimani ubijaju muslimane, brat ubija brata, komšija komšiju, šta ili kakve veze Trump ima sa time?
salik79

#75777 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:Salik - Allahova milost je velika i samo on zna kakvi smo tako da to ismijavanje sa Trumpom ti je bez veze. Ovaj rat u Siriji je pokazao da ime, religija, porijeklo, nacionalnost, rodbinstvo, komšiluk, sekta, da je sve nebitno. Muslimani ubijaju muslimane, brat ubija brata, komšija komšiju, šta ili kakve veze Trump ima sa time?
Ja, koliko sam upratio, najbolje znate kakav je ko. To vam daje slobodu tekfira, koju obilato koristite.
Challenger__

#75778 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

ISIL, čitaj agencije Savine "međunarodne zajednice" divljaju usred Manile, usred katoličkih Filipina čiji se predsjednik, kao i Bašar, drznuo da okrene leđa USA, Izraelu, Kataru i saudijskim kriminalcima.
Teroristički napad u Manili: ISIL-ovi teroristi napali turističko odmaralište u glavnom gradu Filipina, stižu informacije o većem broju žrtava
Definitivno se temeljito radi na kreiranju "sukoba civilizacija", odnosno na kreiranju lažnih neprijatelja, na preusmjeravanju priglupih masa na krivu adresu.
Challenger__

#75779 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Čuj ti to, Manila "problem".
Challenger__

#75780 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Lik okrenuo leđa USA, otvoreno počeo da šuruje sa Kinezima i Rusima i preko noći mu "hilafet" osvane u glavnom gradu. Duboko žalim svakog onog koji nakon svega ovo drži za puku koincidenciju.

_______
muhafuca

#75781 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Krokodajl wrote:Ovaj Glas Šama će biti ko Voice of America.

Vi gledate Glas Šama, emisiju na Bosanskom jeziku iz studija u Idlibu vode Abu Jusuf i Abu Nezir.
:lol: :lol:
hoce li biti segment o flori i fauni koje nejma u nas ?
Challenger__

#75782 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Krokodajl

#75783 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

muhafuca wrote:
Krokodajl wrote:Ovaj Glas Šama će biti ko Voice of America.

Vi gledate Glas Šama, emisiju na Bosanskom jeziku iz studija u Idlibu vode Abu Jusuf i Abu Nezir.
:lol: :lol:
hoce li biti segment o flori i fauni koje nejma u nas ?
Hoće.

Emisija će se zvati "još zelenija panorama"
:lol:
jao_situacije

#75784 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

:lol: :lol: :lol:

pa ti krokodile nisi normalan ba, vazda te iza teravije uhvati ova luda
Krokodajl

#75785 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

jao_situacije wrote::lol: :lol: :lol:

Pred iftar to mene ufati, ne vidim džamiju kroz prozor pa izađem kraj česme gledat jesul kandilji, a nevalja kraj vode poslije akšama, i onda iz one iranske hurme izleti šija i obuzme me...
jao_situacije

#75786 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Krokodajl wrote:
jao_situacije wrote::lol: :lol: :lol:

Pred iftar to mene ufati, ne vidim džamiju kroz prozor pa izađem kraj česme gledat jesul kandilji, a nevalja kraj vode poslije akšama, i onda iz one iranske hurme izleti šija i obuzme me...
ja od ovih iranskih hurmi vazda nosim upaljač sa sobom, stalno me vuče da pripalim
izgleda različiti simptomi se pojavljuju, haj ga znaj..
Krokodajl

#75787 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Vidit ćemo za ašuru...
jao_situacije

#75788 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

ako ti bude trebalo pločica, imam ja ostalo mi od kupatila kad sam radio
jest da su povelike, ali možeš ih pod ruku ponijeti nisu teške..
Kikibombona

#75789 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Iz SDF je stigla poruka jasna, siitski koridor nece ici preko Zapadnog Kurdistana. Amerikanci su sa svojim svercerima uzeli pustinju, nacrtali Asadovcima i sijama dokle mogu ici... onda se iransko-siitsko-asadovski blok okrenuo Kurdima, pa su preko Rojave mislili pruziti koridor. Ovi su to odbili.

Rezultat toga je pocetak besmislene anti-SDF propagande. Prvo je Lavrov bubnuo da je SDF dogovorio da ISIL napusti Raku!??? Ahahahaha... Da li to znaci da je Raka sada prazna? Ko god pogleda ratnu mapu Rake bice mu jasno da je Lavrov lagao. ISIL moze napustiti Raku kako zeli, bez da ikoga pita. Imaju desetine kilometara cistog prostora za napustanje Rake. Mogu da idu gdje god hoce. Kakav lazov.

Tu se nije stalo. Danas su Basisti izmislili da je SDF dogovovorio sa ISILom da napuste grad Al Mansuru, koji je okruzen od strane SDF. I ne samo to, dogovoreno je da se idu boriti protiv dr. Besara el-Eseda. :lol: Kakve budale...

A zapravo, ISIL je sve gradove prepustio SAA bez ikakve borbe. Palmiru, Deir Hafer, Tadef.. sve gradove zu predali bez borbe. Sad u Jermuku pregovaraju.

Lider Asayish
“We won’t allow [the creation of] any communication line between Hashid al-Shaabi and the Syrian regime government in any circumstance,” Ibrahim said. “There is no difference between Turkey, Iran and the Bashar al-Assad regime because they work against them [the YPG].”
http://www.nrttv.com/EN/Details.aspx?Jimare=14804

Kurdima ne odgovara da sije previse ojacaju. Tu su na srecu Amerikanci, kojima isto tako ne odgovara! :D
NajdraziVodjaa

#75790 Re: Sirija vol. 2

Post by NajdraziVodjaa »

SAA najvise boraca izgubila u borbama sa Isilom ovaj i dalje nastavlja da siri kurdsku lazljivu propagandu kako se Isil povlaci ispred SAA. Pa kad se povlace sto se ne povuku iz ovog gradica na istoku Alepa? Dovoljno je pogledati mapu Isil ima mogucnsoti da kurde sa ledja napadne ali se oni nekako uvijek odluce da brane protiv SAA i jos pokrecu ofanzive po onoj cesti za Alep i Palmyiri :lol:

Kurdis u smijesni cuj oni nesto nece dopustiti, oni su sada u dobroj poziciji samo jer postoji isil i dzihadisti a kada knjiga spadne na dva slova i ostanu SAA i Kurdi onda cemo da ih vidimo kakvi su u sendvicu izmedju Sirije, Turske, Iraka i Irana.
muhafuca

#75791 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Kikibombona wrote: Amerikanci su sa svojim svercerima uzeli pustinju, nacrtali Asadovcima i sijama dokle mogu ici...

hajd sve ostale nebuloze manje vise al ova ti je najjaca. nacrtali im dokle mogu ici , tj 50 km radijus oko Tanfa.

Sta ce Ameri radit u Tanfu kad Sirija i Irak uzmu cijelu granicu i ostave ih u tom krugu ? Pit caj sa onih deset rebelsa st u dva dzipa stanu kad u ofanzivu idu? A i toliko su ih jedva dole na jugu nafatali.

A Kurde sto ko geostratege vrsne nafali to je vec za opservacije. Ja mislim da ih jedino jos Kinezi nisu dole iskoristili i sutnuli kad im vise nisu trebali. Da su 1% pametni i sposobni koliko si ih nahvalio do danas bi Mekom vladali, a ne moljakali da ih bar neko prizna ako nista a ono kao autonomiju.
Maystor

#75792 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

husein_kapetan wrote:Dobro vam ovo mlacenje prazne slame..valjda je vakat i za to trenutno..pa opletite sa ovim "argumentiranjima" do besvijesti..
Vala svasta..cudno je kako se ranija pisanja..orijentacije i uvjerenja nekih nekako zaborave..pa onda sve iznova..vazno je da se pise sta li..
Ja svrhu ne vidim ..dobro je svacije znano..ipak se nasjeda na refren ideoloski dobro znani..
Ovo vrijeme provedeno u pisanju ovdje govori mnogo vise nego sto se doima..samo se niko ne zaustavlja da pogleda iza sebe..
Svjedocimo i pokusavamo shvatiti ovo krvavo geostratesko pozicioniranje globalnih mocnika preko ledja trecih..ali brate mnogo ovo nase mnogo sterilno postade..a mozda bolje i ne umijemo..
Vazno je na neumjesno "umjesnim" u pero odgovorit'..
Uzdravlje..
+1
Maystor

#75793 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

muhafuca wrote:
Kikibombona wrote: Amerikanci su sa svojim svercerima uzeli pustinju, nacrtali Asadovcima i sijama dokle mogu ici...

hajd sve ostale nebuloze manje vise al ova ti je najjaca. nacrtali im dokle mogu ici , tj 50 km radijus oko Tanfa.

Sta ce Ameri radit u Tanfu kad Sirija i Irak uzmu cijelu granicu i ostave ih u tom krugu ? Pit caj sa onih deset rebelsa st u dva dzipa stanu kad u ofanzivu idu? A i toliko su ih jedva dole na jugu nafatali.

A Kurde sto ko geostratege vrsne nafali to je vec za opservacije. Ja mislim da ih jedino jos Kinezi nisu dole iskoristili i sutnuli kad im vise nisu trebali. Da su 1% pametni i sposobni koliko si ih nahvalio do danas bi Mekom vladali, a ne moljakali da ih bar neko prizna ako nista a ono kao autonomiju.
Ma pusti ga, level Željo-Saraj'vo. Samo, donekle mi je shvatljivo da se neko loži na nogomet, ali ovo sa idolopoklonstvom jednom ciganskom plemenu mi ne ide u glavu, nikako. Prirodno je težiti ka boljem, veličanje Amerike je nešto što ne volim, ali razumijem. No međutim, pripisivanje nadljudskih svojstava pripadnicima nomadskog plemena je predmet kojim bi se struka trebala pozabaviti.
Kikibombona

#75794 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

muhafuca wrote:

Nemoj da brines za Amerikance.

Na irackoj strani granice zivi 100% sunitsko stanovnistvo. Ne mislis valjda da ce siiti iz Basre i Nadzefa zauvijek ostati u pustinji, na iracko-sirijskoj granici!?? Ne, oni ce se vratiti kucama kada rat bude gotov. Na granici ce ostati regularna iracka armija, u kojoj ima dosta sunita, a koja slusa sta Amerikanci kazu. Amerikanci u provinciji Anbar imaju svoje baze. U Iraku inace imaju hiljade svojih vojnika, glavni su saveznik iracke armije. Sa irackom armijom se na terenu bore zapadnjacke vojske. Iran ima uticaj na siitske paravojne snage koje ce se nakon rata morati povuci i kontrolu prepustiti regularnim, pro-americkim irackim snagama.

Asad je tanak kao lizalo. On bi davno bio gotov da nije Hezbolaha i siitskih jedinica iz Iraka i Irana. Lik nikada nije raspisao mobilizaciju jer se sunitsko stanovnistvo ne zeli boriti ni za njega ni za dzihadiste. Tako da, oslanja se na alevite i manji broj basistickih sunita. Istok Sirije je 100% sunitski. Amerikanci bez problema mogu placati vojsku koja ce to kontrolisati, uz svoje MINIMALNE snage koje ce drzati tamo. Asad nece provocirati Ameriku kao sto nece ni Izrael. Zna da ce na cvoku koju opali Americi dobiti 100 udaraca bejzbolkom u glavu. Nedaj ti boze da Asadovci ubiju jednog americkog vojnika, do Damaska bi ih ganjali. Asad ne smije provocirati kopnenu intervenciju Amerike. Ako Uncle Sam kaze, granica je nasa, Asad je dovoljno lukav da to prihvati.

Jedino su siitske milicije nedokazne. Oni ce mozda pokusavati, testirati zivce Amerikanaca. I kada dobiju po glavi, povuci ce se, kao sto su nedavno uradili.

Americki general Danford je neki dan rekao da se Amerika ne sali i upozorio da ce ostro odgovoriti ako se neprijateljske snage priblize i tako ugroze americku vojsku. I nemoj sekunde sumnjati da ce tako biti.

Amsrikanci imaju stotine vojnih baza u tom dijelu svijeta. Na te baze se izdvajaju stotine milijardi. Nisu oni tamo bezveze. Tamo su da brane interese Amerike. Irak i Sirija su veoma vazne drzave i Amerika nece dozvoliti da ih se istisne. Dovoljno su jaki da to ne dozvole. Sta god vi mislili, daleko jaci od konkurencije.
sarajevoxxxx

#75795 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- Pentagon: Iz proračuna 1,7 milijardi dolara namijenjeno za sirijsku i iračku vojsku. Uskoro počinje program "opremi i obući" za 25 000 boraca koji će se boriti protiv Isila, a nakon toga još 5000 boraca.

- Glasnogovornik američkih snaga u Bagdadu: Pojačali smo naše snage na jugu Sirije. Spremni smo odgovoriti na bilo kakvu prijetnju.

- Oko 100 boraca iz sjeverne okoline Haleba porijeklom iz Deir Ez-Zoura krenulo prema Deir Ez-Zouru gdje će učestvovati u predstojećoj ofanzivi. Radi se o prvoj grupi, veliki broj drugih se također sprema.

- Opozicija gomila ogromne snage na jugu Sirije u kvartu Munšieh u naselju Dera Al Beled. Cilj naredne ofanzive je zauzimanje kvarta Sajneh. Također, i režim je nastavio slati pojačanja. Navodno režimska 4. divizija krenula prema Deri.

- Hašd demantovao navode da su ušli u naselja u Siriji.
fosna2014

#75796 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Daraa - 02.06.2017

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#75797 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

Challenger__ wrote:Lik okrenuo leđa USA, otvoreno počeo da šuruje sa Kinezima i Rusima i preko noći mu "hilafet" osvane u glavnom gradu. Duboko žalim svakog onog koji nakon svega ovo drži za puku koincidenciju.

_______
baš kada je počeo srati protiv EU ili UN-a te indirektno protiv čitavog zapada i ljudskih prava

pitanje je trebaju li vođe i predsjednici, bez obzira bili demokrate ili diktatori, za dobrobit svoga naroda
igrati kako moćnici sviraju
ili trebaju biti tvrdoglavi i dobiti siriju

zapalili katedralu, zaklali šefa policije oteli 15 katolika
ioannes

#75798 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Challenger__ wrote:Lik okrenuo leđa USA, otvoreno počeo da šuruje sa Kinezima i Rusima i preko noći mu "hilafet" osvane u glavnom gradu. Duboko žalim svakog onog koji nakon svega ovo drži za puku koincidenciju.

_______
onaj koji vjeruje u takve "slučajnosti" nije u svakom slučaju glup nego u više slučajeva zlonamjeran
MaliDuje

#75799 Re: Sirija vol. 2

Post by MaliDuje »

Kikibombona wrote:
muhafuca wrote:

Nemoj da brines za Amerikance.

Na irackoj strani granice zivi 100% sunitsko stanovnistvo. Ne mislis valjda da ce siiti iz Basre i Nadzefa zauvijek ostati u pustinji, na iracko-sirijskoj granici!?? Ne, oni ce se vratiti kucama kada rat bude gotov. Na granici ce ostati regularna iracka armija, u kojoj ima dosta sunita, a koja slusa sta Amerikanci kazu. Amerikanci u provinciji Anbar imaju svoje baze. U Iraku inace imaju hiljade svojih vojnika, glavni su saveznik iracke armije. Sa irackom armijom se na terenu bore zapadnjacke vojske. Iran ima uticaj na siitske paravojne snage koje ce se nakon rata morati povuci i kontrolu prepustiti regularnim, pro-americkim irackim snagama.

Asad je tanak kao lizalo. On bi davno bio gotov da nije Hezbolaha i siitskih jedinica iz Iraka i Irana. Lik nikada nije raspisao mobilizaciju jer se sunitsko stanovnistvo ne zeli boriti ni za njega ni za dzihadiste. Tako da, oslanja se na alevite i manji broj basistickih sunita. Istok Sirije je 100% sunitski. Amerikanci bez problema mogu placati vojsku koja ce to kontrolisati, uz svoje MINIMALNE snage koje ce drzati tamo. Asad nece provocirati Ameriku kao sto nece ni Izrael. Zna da ce na cvoku koju opali Americi dobiti 100 udaraca bejzbolkom u glavu. Nedaj ti boze da Asadovci ubiju jednog americkog vojnika, do Damaska bi ih ganjali. Asad ne smije provocirati kopnenu intervenciju Amerike. Ako Uncle Sam kaze, granica je nasa, Asad je dovoljno lukav da to prihvati.

Jedino su siitske milicije nedokazne. Oni ce mozda pokusavati, testirati zivce Amerikanaca. I kada dobiju po glavi, povuci ce se, kao sto su nedavno uradili.

Americki general Danford je neki dan rekao da se Amerika ne sali i upozorio da ce ostro odgovoriti ako se neprijateljske snage priblize i tako ugroze americku vojsku. I nemoj sekunde sumnjati da ce tako biti.

Amsrikanci imaju stotine vojnih baza u tom dijelu svijeta. Na te baze se izdvajaju stotine milijardi. Nisu oni tamo bezveze. Tamo su da brane interese Amerike. Irak i Sirija su veoma vazne drzave i Amerika nece dozvoliti da ih se istisne. Dovoljno su jaki da to ne dozvole. Sta god vi mislili, daleko jaci od konkurencije.
Kiki preuzima Savinu filozofiju:
-Assad tanak kao led
-Asada odrzavaju u zivotu borci Hezbolaha (njih 3000) i sitski policajci (njih 3-4000)
-Suniti ne ratuju u sastavu SAA

Savo je bas dobar propagator
dječak sa šibicama

#75800 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

ISIL napao u Manili

36 mrtvih do sada
Locked