zahvaljujem na ustedjednom odgovoru da ga nisam morao sam napisati. mada ja ne bih bio tako blag u odgovaranju...Spasitelj wrote: ↑14/05/2026 18:50 I onda se javi ovako pametnjaković mirzareli i iz ugodne hladovine zapada komentariše stanje kod nas i zašto je otišao![]()
Uz debelo ograđivanje ne znam ima li osnovnu i 4 srednje!!slucajno ili ne sestra mi je dr(ako si mislio i njih pod zdravstvene radnike)…
Znaci 6g fakultet,1g,pripravnickog,4g sprecijalizacije,2g subspecijaliz.dezurstvo 24h svaki 6 dan i tako skoro 20g.
I apsolutno ne zaostaju ni po znanju ni po radu u odnosu na zapad gdje je Plata 15-20k €!
De nam reci druže još koju pametnu… kako nam je ovde šta trebamo Radit da nam bude bolje ti najbolje znaš![]()
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
belfy
#75751 Re: Zeničani
-
Ci-Nick
#75752 Re: Zeničani
Jebe nas uravnilovka, odnosno dvije, jedna za javni sektor a druga za privatni. S tim da je ova za javni nepravednija.
Bolnica je realni sektor, tu se radi, oni prihode ostvaruju po ucinku. Rezultati su mjerljivi i ne treba ih mješati sa policijom, raznoraznim agencijama i službama koje ostvaruju prihod i kad su rezultati katastrofa. Eto već sam spominjao da ljudi sa SSS koji udaraju pečate u Službi za zapošljavanje "zarade" iznad 2000 maraka. Ni rezultati Službe ni složenost posla ne opravdavaju takvu plaću.
Bolnica je realni sektor, tu se radi, oni prihode ostvaruju po ucinku. Rezultati su mjerljivi i ne treba ih mješati sa policijom, raznoraznim agencijama i službama koje ostvaruju prihod i kad su rezultati katastrofa. Eto već sam spominjao da ljudi sa SSS koji udaraju pečate u Službi za zapošljavanje "zarade" iznad 2000 maraka. Ni rezultati Službe ni složenost posla ne opravdavaju takvu plaću.
-
belfy
#75753 Re: Zeničani
nigdje veze. bolnica je realna koliko i policijski sektor (kojeg si uzeo za primjer). bolnicu se moze i placati privatno, bas kao i policijski sektor (security).
a o ovom o "Agencijama i sluzbama" se slazem 90%. a razlika od ovih 10% je ta sto neke moraju postojati...
a o ovom o "Agencijama i sluzbama" se slazem 90%. a razlika od ovih 10% je ta sto neke moraju postojati...
- -Chesterfield-
#75754 Re: Zeničani
Mislim da policija pokrije svoje plaće kaznama. Bilo bi dobro da se može kupiti tronožac sa kamerom pa privatno raditi...Ci-Nick wrote: ↑15/05/2026 09:06 Jebe nas uravnilovka, odnosno dvije, jedna za javni sektor a druga za privatni. S tim da je ova za javni nepravednija.
-
belfy
#75755 Re: Zeničani
upravo si otkrio svoju karijeru u Njemackoj. i ne samo tronozac, nego i slikanje po "parkinzima" i jos dosta toga...-Chesterfield- wrote: ↑15/05/2026 11:52Mislim da policija pokrije svoje plaće kaznama. Bilo bi dobro da se može kupiti tronožac sa kamerom pa privatno raditi...Ci-Nick wrote: ↑15/05/2026 09:06 Jebe nas uravnilovka, odnosno dvije, jedna za javni sektor a druga za privatni. S tim da je ova za javni nepravednija.
Bolnica je realni sektor, tu se radi, oni prihode ostvaruju po ucinku. Rezultati su mjerljivi i ne treba ih mješati sa policijom, raznoraznim agencijama i službama koje ostvaruju prihod i kad su rezultati katastrofa. Eto već sam spominjao da ljudi sa SSS koji udaraju pečate u Službi za zapošljavanje "zarade" iznad 2000 maraka. Ni rezultati Službe ni složenost posla ne opravdavaju takvu plaću.![]()
i, ne, ne zahebavam se...
-
Ci-Nick
#75756 Re: Zeničani
https://n1info.ba/svijet/izgradili-zgra ... 0-radnika/
Ovako se gradi i trg A.I.
Nikad nikkg na gradilistu.
Tako su i put za Smetove uzorali prije 2 mjeseca i nikad zavrsiti.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#75757 Re: Zeničani
Ci-Nick wrote: ↑16/05/2026 08:49 https://n1info.ba/svijet/izgradili-zgra ... 0-radnika/