Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#75751 Re: Sirija vol. 2
Je li ti znaš arapski? Znaš li uopšte šta je na video snimku?
- salik79
#75752 Re: Sirija vol. 2
Neces vjerovati, ali znam engleski i mogu pratiti arapski original, istovremeno.sarajevoxxxx wrote:Je li ti znaš arapski? Znaš li uopšte šta je na video snimku?
- Maystor
#75753 Re: Sirija vol. 2
Ja bih, ipak, krenuo od bosanskog. Jedan od vas dvojice ne zna bosanski.salik79 wrote:Neces vjerovati, ali znam engleski i mogu pratiti arapski original, istovremeno.sarajevoxxxx wrote:Je li ti znaš arapski? Znaš li uopšte šta je na video snimku?
- Maystor
#75754 Re: Sirija vol. 2
Hint: "režim hin izgladnjiva"Maystor wrote:Ja bih, ipak, krenuo od bosanskog. Jedan od vas dvojice ne zna bosanski.salik79 wrote:Neces vjerovati, ali znam engleski i mogu pratiti arapski original, istovremeno.sarajevoxxxx wrote:Je li ti znaš arapski? Znaš li uopšte šta je na video snimku?
- KAMI666
#75755 Re: Sirija vol. 2
To je odluka naroda Sirije, ne tvoje i onih kojima lizes jezikom.sarajevoxxxx wrote:Narod je nasjeo na Asadova obečanja iz marta 2011. poput onog "to su male grupe, ne treba vojna intervencija" ili ono "nećemo novi Irak". Opozicija je od početka govorila da Siriju čeka pakao milion puta gori od Iraka ako se Asad ne ukloni i tako je i bilo.AleksoMKD wrote:
Jadan narod.
Dakle, ta je laž o "malim grupama" skupo koštala možda najviše alevite. Stotine hiljada prije svega mladića, je poginulo bukvalno zbog jednog čovjeka. Zar to nije vrhunac primitivizma? Gdje može biti važnija jedna osoba od cijelog jednog naroda? I to u zemlji koja je prije rata bila mislim na 136. mjestu indexa korupcije. Šta je taj čovjek ta porodica Asad? Da nisu možda borci protiv terorizma? E moji Sirijci.
Ako narod hoce Assada, a hoce ga kao sto vidimo, onda ti tu moozes da krestis i urlices koliko hces, to je volja naroda.
Da je narodova volja da svrgne Assada i da je psotojala "revolucija" davno bi on pruzio papke.
Primitivizam je to sto ti radis, nameces jednom narodu, kojeg ne razumijes, svoju volji i pagani Saud familije. Ali sipak, narod je pokazao sta hoce. Dzaba svakojake milicije terosristicke i sljam koji se skupio u Siriji, narod je jaci i narod je uz Assada. Hvala dragom Bogu da je tako. Zlo nece pobjediti, insallah, samo ce im se vratiti kao bumerang.
- Krokodajl
#75756 Re: Sirija vol. 2
Kakva robija, poklati sve, Alevite u kabur.sarajevoxxxx wrote:Zreo za dobrog međunarodnog suda.fosna2014 wrote:Aleppo tokom ramazana juni 2017
![]()
Sve fino osuditi, na robiju poslati zločince odgovorne za stotine masakara počinjenih u Halebu, a onda povratak izbjeglica, i ostalo.
To je u civiliziranom svijetu minimum. Prava pravda je na onom svijetu. Sirijci porodice desetina hiljada poginulih u do temelja razorenom Halebu, morat će živjeti ili ostatak života provesti sa tom bolnom činjenicom da pravdu čak i ovu na ovom svijetu vjerovatno mnogi nikada neće dočekati. Čak ni onaj bijedni minimum kojim za hiljadu poginulih žena i djece osude jednog lika.
- Krokodajl
#75757 Re: Sirija vol. 2
A ako je već za međunarodnog suda.
Ima jedan međunarodni sud u Idlibu.
Predsjednik sudskog vijeća Tunižanin, članovi sudskog vijeća iz Rusije, Uzbekistana, Bosne i Kine.
Glavni tužitelj iz Turske.
Kud ćeš boljeg suda
Nema ni jednog Sirijca, znači neće biti pristrani
Ja bi sutra prihvatio da mi takav sud sudi, pa ako je metak u čelo, metak u čelo, ako je bacati sa zgrade, bacat sa zgrade.
Evo @tepsija nek mi ne da lagati.
Ima na radio Šamu, istina nije na Arapskom, al ko još priča Arapski u slobodnoj Siriji
Rusija okupirala Siriju, a više se Ruski čuje na ulicama Idliba nego u Damasku

Predsjednik sudskog vijeća Tunižanin, članovi sudskog vijeća iz Rusije, Uzbekistana, Bosne i Kine.
Kud ćeš boljeg suda
Nema ni jednog Sirijca, znači neće biti pristrani
Ja bi sutra prihvatio da mi takav sud sudi, pa ako je metak u čelo, metak u čelo, ako je bacati sa zgrade, bacat sa zgrade.
Ima na radio Šamu, istina nije na Arapskom, al ko još priča Arapski u slobodnoj Siriji
Rusija okupirala Siriju, a više se Ruski čuje na ulicama Idliba nego u Damasku
-
sarajevoxxxx
#75758 Re: Sirija vol. 2
Lavrov: Isil i SDF su terorističke organizacije
http://www.qasioun.net/ar/news/show/714 ... 9%82%D8%A9
http://www.qasioun.net/ar/news/show/714 ... 9%82%D8%A9
- NajdraziVodjaa
#75759 Re: Sirija vol. 2
hahaha u Idlibu vise cirilice nego na Palama
najjace su mi bile one table Идлиб 
- von_admir
#75760 Re: Sirija vol. 2
Nemoj Sax, Ramazan je bratesarajevoxxxx wrote:Nije tačno nema niti jednog intervjua u kojem se govori šta čeka šije i alevije. To su neistine. Istina je da Asada svi preziru. Dokaz tome je ruska i iranska okupacija Sirije. Jedino te dvije zemlje su u Siriji, sve ostalo je nebitno. Sama Rusija je nedavno izjavila da 4 puta više bombarduju i od koalicije.AleksoMKD wrote:Video koji je postavio kolega dječak sa šibicama je samo jedan od mnogih. Da ne spominjemo bezbrojne snimke klanja i streljanja kao i intervjue sa vodjama "opozicije" gde otvoreno kazu sta ceka Sije i Alevite.sarajevoxxxx wrote:
Nije tačno. Imaš stotine video snimaka demonstracija, na svakom se isključivo spominje režim. Niti na jednom snimku nemaš demonstracije protiv alevita. Nakon masakara koje su počinili oficiri aleviti tada tek počinje, osuda, ali i tada ostaje Bešar Al Asad tj diktatura zajedno sa svim onim što je čini glavni neprijatelj sirijskog naroda.
Pazi, ne podrzavam Assada, to je jedan obican diktator ko i Saddam sto je bio ali "revolucija" je nestala kada su grupe sponzorirane iz zaliva (sa blagoslovom zapada) pretvorile pobunu protiv diktature u religiski rat.
Jos 2013 se primetilo da je uvodjenje serijata, zamotavanje zena i zabrana svega i svacega postala bitnija od borbe. Na pocetku rata je bilo i hriscanskih i Alavitskih grupa koje su se borile protiv Assada ali onda su nestale.
Realno sada je borba protiv Assada skoro pola ISIS, skoro pola Nusra/Al Kaeda i veseli drugovi i nesto sitno je "FSA" podeljena u stotine ako ne i hiljade grupa koje "vode" ljudi iz hotela u Turskoj.
Totalno razumem mlade Sirijce koji beze, izbor ti je da se boris za Assada i da te bombarduju Izrael ili Amerika, za Nusru i da te bombarduje Rusija ili za ISIS i da te bombarduju i Rusi i Ameri.
Vrlo interesantno da su u opkoljenom "revolucionarnom" delu Alepa nestali svi aktivisti koji su bili protiv Assada ali su se usudili pisnuti protiv nasilnog uvodjenja sertijata i slicnih lepota.
Aha, i zapadni novinari ne smiju otici na teritoriju vecine "revolucionara" kako ih ne bi skratili za glavu.
Jadan narod.
To šta se kasnije dešavalo, je samo jadni pokušaj elite da skrenu pažnju, eto nisu oni problem već Isil i Nusra, a 7 puta gubili u Savjetu bezbjednosti, hiljade masakara su oni počinili ne Isil niti Nusra već upravo ti kojima su puna usta borbe protiv terorizma i koji kao brane sirijski narod.
- sunceKOtepsija
#75761 Re: Sirija vol. 2
Rukfas na novom radnom mjestu- na Prvom nezavisnom revolucionarnom radiu-Голос Шама-iz srca Idliba, pred početak emitovanja programa sretan ko malo djete u iscekivanju šarene laže
- Krokodajl
#75762 Re: Sirija vol. 2
Добро пожаловать в ИдлибNajdraziVodjaa wrote:hahaha u Idlibu vise cirilice nego na Palamanajjace su mi bile one table Идлиб
Древний город узбеков
-
zrakomlat
#75763 Re: Sirija vol. 2
Jel istina da se poslije konzumacije istih dobije nagon za samobičevanjemjao_situacije wrote:možda im revolucije nisu uspjele, ali zato su im hurme dobre
- jao_situacije
#75764 Re: Sirija vol. 2
ne znam za bičevanje, ali sad kad spominješ vatra mi nekako drugačije izgleda i upaljač stalno nosam sa sobomzrakomlat wrote:Jel istina da se poslije konzumacije istih dobije nagon za samobičevanjemjao_situacije wrote:možda im revolucije nisu uspjele, ali zato su im hurme dobre
- jao_situacije
#75765 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:A ako je već za međunarodnog suda.
Kud ćeš boljeg suda![]()
![]()
![]()
Nema ni jednog Sirijca, znači neće biti pristrani![]()
Ima na radio Šamu, istina nije na Arapskom, al ko još priča Arapski u slobodnoj Siriji![]()
![]()
![]()
![]()
Rusija okupirala Siriju, a više se Ruski čuje na ulicama Idliba nego u Damasku![]()
čuj ima i iz bosne
-
zrakomlat
#75766 Re: Sirija vol. 2
jao_situacije wrote:ne znam za bičevanje, ali sad kad spominješ vatra mi nekako drugačije izgleda i upaljač stalno nosam sa sobomzrakomlat wrote:Jel istina da se poslije konzumacije istih dobije nagon za samobičevanjemjao_situacije wrote:možda im revolucije nisu uspjele, ali zato su im hurme dobre
-
solar7
#75767 Re: Sirija vol. 2
Vidi se na forumu ko kresti iz dana u dan od nekakve muke valjda sto se asadu neda evo vec i nakon 6 godina a uz sebe i veliku rusiju ima.Nikad asad vise nece docekati mir i biti predsjednik Sirije,nikad jer je to nezamislivo posle svega ucinjenog.KAMI666 wrote:To je odluka naroda Sirije, ne tvoje i onih kojima lizes jezikom.sarajevoxxxx wrote:Narod je nasjeo na Asadova obečanja iz marta 2011. poput onog "to su male grupe, ne treba vojna intervencija" ili ono "nećemo novi Irak". Opozicija je od početka govorila da Siriju čeka pakao milion puta gori od Iraka ako se Asad ne ukloni i tako je i bilo.AleksoMKD wrote:
Jadan narod.
Dakle, ta je laž o "malim grupama" skupo koštala možda najviše alevite. Stotine hiljada prije svega mladića, je poginulo bukvalno zbog jednog čovjeka. Zar to nije vrhunac primitivizma? Gdje može biti važnija jedna osoba od cijelog jednog naroda? I to u zemlji koja je prije rata bila mislim na 136. mjestu indexa korupcije. Šta je taj čovjek ta porodica Asad? Da nisu možda borci protiv terorizma? E moji Sirijci.
Ako narod hoce Assada, a hoce ga kao sto vidimo, onda ti tu moozes da krestis i urlices koliko hces, to je volja naroda.
Da je narodova volja da svrgne Assada i da je psotojala "revolucija" davno bi on pruzio papke.
Primitivizam je to sto ti radis, nameces jednom narodu, kojeg ne razumijes, svoju volji i pagani Saud familije. Ali sipak, narod je pokazao sta hoce. Dzaba svakojake milicije terosristicke i sljam koji se skupio u Siriji, narod je jaci i narod je uz Assada. Hvala dragom Bogu da je tako. Zlo nece pobjediti, insallah, samo ce im se vratiti kao bumerang.
-
solar7
#75768 Re: Sirija vol. 2
To trebas pitati rafidije.zrakomlat wrote:Jel istina da se poslije konzumacije istih dobije nagon za samobičevanjemjao_situacije wrote:možda im revolucije nisu uspjele, ali zato su im hurme dobre
- sunceKOtepsija
#75769 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:
Nije samo teritorija bitna. Sloboda je skupa stvar i naravno da se treba izboriti za nju. Onaj ko se prevario u ovom ratu nije narod, već sirijski aleviti. U Tartusu, Latakiji nema kuće da nema poginulog. Za koga su poginuli? Za Hašd iz Irana? Za Rusiju? Za porodicu Asad? Kako kaže Asad, to su male grupe? Da ih ohrabri za džehennem koji ih je čekao.Krokodajl wrote:Čuj glavna bitka u Badiji.
Pa nije ovo vakat Pejgamberov da se glavne bitke vode u nekim pustinjama, ono Bedr, Hendek i to.
Alep, gotov, Damask gotov, Homs gotov, Hama gotova.
Kakva Badija kakvi bakrači, šta će se po pustinji vozati ?
FSA dole nema ljudi dovoljno da džumu klanja džematle a kamoli da se bori.
Kakva Badija kakvi bakrači.
I neće platit, nego će ih Allah dž.š. da nagradi za to što su spasili Siriju, evo sad će sabah namaz, jednu dovu proučiti za Iranske šehide što su pali za slobodu Sirije
Glavna bitka moj @savoxxxx je davno završila, samo što si ti tada govorio "nema veze, ima Manbidž ima Al Bab"...
Revolucionari se bore za slobodu, aleviti i lojalisti za porodicu Asad. Je li im sada bolje nakon stotinjak hiljada mladića koji su poginuli za Iran i Rusiju? Ne valjaju im komšije, ono Iran i Rusija će im donijeti sreću.
sloboda da se zivi u zemlji slobodnoj od sitsko-aleviske opacine se ne moze platiti novcem, za sve ostalo tu je Mastercard
o tome je u svojim izuzetno nadahnutim predavanjima cesto govorio i cuveni Uzbecki alim, covjek cijim sebepom je hiljade uzbeka s porodicama dopeljalo u Sveti Sam
salik79 wrote:Patologija, ili obicna placenicka spin propaganda, level Risto Djogo, Milijana Baletic i Rada Djokic!?sarajevoxxxx wrote:Nije tačno nema niti jednog intervjua u kojem se govori šta čeka šije i alevije. To su neistine. Istina je da Asada svi preziru. Dokaz tome je ruska i iranska okupacija Sirije. Jedino te dvije zemlje su u Siriji, sve ostalo je nebitno. Sama Rusija je nedavno izjavila da 4 puta više bombarduju i od koalicije.AleksoMKD wrote:
Video koji je postavio kolega dječak sa šibicama je samo jedan od mnogih. Da ne spominjemo bezbrojne snimke klanja i streljanja kao i intervjue sa vodjama "opozicije" gde otvoreno kazu sta ceka Sije i Alevite.
Pazi, ne podrzavam Assada, to je jedan obican diktator ko i Saddam sto je bio ali "revolucija" je nestala kada su grupe sponzorirane iz zaliva (sa blagoslovom zapada) pretvorile pobunu protiv diktature u religiski rat.
Jos 2013 se primetilo da je uvodjenje serijata, zamotavanje zena i zabrana svega i svacega postala bitnija od borbe. Na pocetku rata je bilo i hriscanskih i Alavitskih grupa koje su se borile protiv Assada ali onda su nestale.
Realno sada je borba protiv Assada skoro pola ISIS, skoro pola Nusra/Al Kaeda i veseli drugovi i nesto sitno je "FSA" podeljena u stotine ako ne i hiljade grupa koje "vode" ljudi iz hotela u Turskoj.
Totalno razumem mlade Sirijce koji beze, izbor ti je da se boris za Assada i da te bombarduju Izrael ili Amerika, za Nusru i da te bombarduje Rusija ili za ISIS i da te bombarduju i Rusi i Ameri.
Vrlo interesantno da su u opkoljenom "revolucionarnom" delu Alepa nestali svi aktivisti koji su bili protiv Assada ali su se usudili pisnuti protiv nasilnog uvodjenja sertijata i slicnih lepota.
Aha, i zapadni novinari ne smiju otici na teritoriju vecine "revolucionara" kako ih ne bi skratili za glavu.
Jadan narod.
To šta se kasnije dešavalo, je samo jadni pokušaj elite da skrenu pažnju, eto nisu oni problem već Isil i Nusra, a 7 puta gubili u Savjetu bezbjednosti, hiljade masakara su oni počinili ne Isil niti Nusra već upravo ti kojima su puna usta borbe protiv terorizma i koji kao brane sirijski narod.![]()
lideri uzbeckih revolucionarnih grupa svakodnevno ukazuju na neophodnost "prociscenja" Svetog Shama -indikativno je i to da je jedna od prvih emisija na novootvorenom radiju Голос Шама-a ciji je moderator bio Rukfas nosila naziv "Ko su sije"
Najava nove rubrike na Prvom revolucionarnom Radiju Голос Шама "Zivot u Šamu"-urednik i voditelj Ebu Jusuf
Mislim da ce svim onima koji revoluciju nose u srcu biti drago da cuju da Nogajski revolucionari ovih dana (kao i uvijek
- Krokodajl
#75770 Re: Sirija vol. 2
Ovaj Glas Šama će biti ko Voice of America.
Vi gledate Glas Šama, emisiju na Bosanskom jeziku iz studija u Idlibu vode Abu Jusuf i Abu Nezir.

Vi gledate Glas Šama, emisiju na Bosanskom jeziku iz studija u Idlibu vode Abu Jusuf i Abu Nezir.
- sunceKOtepsija
#75771 Re: Sirija vol. 2

kao sto je vidljivo iz djelica pregleda programa serijal "Ko su sije"? ide dalje-pod moderatorskom palicom Rukfasa i uz ekspertizu Ebu Ramazana koji je iz prve ruke imao priliku susresti se sa sitskom opacinom
-
sarajevoxxxx
#75772 Re: Sirija vol. 2
Zadnji upis od kurdskog aktiviste Raman Yusifa, poziva na saradnju i ujedinjenje Kurda i Arapa protiv šiitskih milicija. Totalno drugačiji ton i novi pristup:
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2110487868
- GIVI
#75773 Re: Sirija vol. 2
Iran-Hamas hold talks in Lebanon leading to deal
BEIRUT: Hezbollah and Hamas Movement officials were reluctant Tuesday to confirm a media report that meetings were taking place in Lebanon between members of the Palestinian group and the Iranian Revolutionary Guard to restore financial ties with Iran. Hamas officials refused to confirm or deny the report, insisting the movement had always been engaged in discussions with its allies.
“Relations between Hamas and all Arab and Islamic powers didn’t stop at any period in time,” a source from Hamas told The Daily Star. “We have wide Islamic and Arab relations and we preserve these relations in order to support Palestine, the resistance and the continuation of coordination between the Hamas Movement and all these parties.”
However, the source did not outright deny that the talks, reported by Saudi newspaper Asharq al-Awsat Tuesday, were taking place. A Hezbollah official contacted about the meeting declined to comment, but also did not outright deny the claims.
The report said meetings had begun in Lebanon between officials from Hamas, Hezbollah and the Guard and concluded with an initial agreement that Iran’s financial support for Hamas would be revived.
Such an agreement would reportedly restore the ties between Hamas and Iran to the level they were before the Syrian crisis shook up regional political relationships. The paper said the agreement received the support of Iran’s Maj. Gen. Qasem Soleimani, who oversees his country’s operations in Iraq and Syria.
Relations between Iran and the Hamas Movement, which is designated a terrorist organization by several countries, cooled after the two supported opposing sides in the Syrian crisis. Iran supports and is actively fighting alongside forces belonging to Syrian President Bashar Assad, in cooperation with Hezbollah. Meanwhile Hamas supports rebel and Palestinian groups.
The February election of Yahya Sinwar as the Hamas Movement leader in the Gaza Strip was seen as a positive step in terms of rapprochement with Iran. Sinwar is one of the founders of Hamas’ military wing, the Ezzedine al-Qassam Brigades, which maintains solid financial and training ties with Iran and Hezbollah and as such he is reportedly close to both.
The recent report of an agreement also pointed out that the election of Ismail Haniyeh in May as head of the Hamas Movement’s political office was favorable to Iran, since Haniyeh is perceived to have a more positive view of Iran.
“The differing positions between Hamas and a group of Arab and Islamic parties that took place were only related to incidents and developments in the Arab world in recent years and in regards to the social and political changes that took place in this area,” the Hamas source said.
Despite certain tensions that might have influenced the relationship, several lines of communication had always remained open, the source added. “Meetings and communication continued to take place in the most difficult times. We are always keen to communicate with all impactful Arab and Islamic parties, for them to know about the Palestinian position and to update them on developments regarding the Palestinian cause, also [regarding] the resistance’s readiness and positions,” the source said, “and we are keen to get the support of all of these parties in order to serve the Palestinian people and the resistance.”
kažu Iranci da ovo nije istina da je izvor ove informacije Asharq al-Awsaton pro Saudijski nastrojena novina.Do sastanka je ipak došlo
BEIRUT: Hezbollah and Hamas Movement officials were reluctant Tuesday to confirm a media report that meetings were taking place in Lebanon between members of the Palestinian group and the Iranian Revolutionary Guard to restore financial ties with Iran. Hamas officials refused to confirm or deny the report, insisting the movement had always been engaged in discussions with its allies.
“Relations between Hamas and all Arab and Islamic powers didn’t stop at any period in time,” a source from Hamas told The Daily Star. “We have wide Islamic and Arab relations and we preserve these relations in order to support Palestine, the resistance and the continuation of coordination between the Hamas Movement and all these parties.”
However, the source did not outright deny that the talks, reported by Saudi newspaper Asharq al-Awsat Tuesday, were taking place. A Hezbollah official contacted about the meeting declined to comment, but also did not outright deny the claims.
The report said meetings had begun in Lebanon between officials from Hamas, Hezbollah and the Guard and concluded with an initial agreement that Iran’s financial support for Hamas would be revived.
Such an agreement would reportedly restore the ties between Hamas and Iran to the level they were before the Syrian crisis shook up regional political relationships. The paper said the agreement received the support of Iran’s Maj. Gen. Qasem Soleimani, who oversees his country’s operations in Iraq and Syria.
Relations between Iran and the Hamas Movement, which is designated a terrorist organization by several countries, cooled after the two supported opposing sides in the Syrian crisis. Iran supports and is actively fighting alongside forces belonging to Syrian President Bashar Assad, in cooperation with Hezbollah. Meanwhile Hamas supports rebel and Palestinian groups.
The February election of Yahya Sinwar as the Hamas Movement leader in the Gaza Strip was seen as a positive step in terms of rapprochement with Iran. Sinwar is one of the founders of Hamas’ military wing, the Ezzedine al-Qassam Brigades, which maintains solid financial and training ties with Iran and Hezbollah and as such he is reportedly close to both.
The recent report of an agreement also pointed out that the election of Ismail Haniyeh in May as head of the Hamas Movement’s political office was favorable to Iran, since Haniyeh is perceived to have a more positive view of Iran.
“The differing positions between Hamas and a group of Arab and Islamic parties that took place were only related to incidents and developments in the Arab world in recent years and in regards to the social and political changes that took place in this area,” the Hamas source said.
Despite certain tensions that might have influenced the relationship, several lines of communication had always remained open, the source added. “Meetings and communication continued to take place in the most difficult times. We are always keen to communicate with all impactful Arab and Islamic parties, for them to know about the Palestinian position and to update them on developments regarding the Palestinian cause, also [regarding] the resistance’s readiness and positions,” the source said, “and we are keen to get the support of all of these parties in order to serve the Palestinian people and the resistance.”
kažu Iranci da ovo nije istina da je izvor ove informacije Asharq al-Awsaton pro Saudijski nastrojena novina.Do sastanka je ipak došlo
- salik79
#75774 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Zadnji upis od kurdskog aktiviste Raman Yusifa, poziva na saradnju i ujedinjenje Kurda i Arapa protiv šiitskih milicija. Totalno drugačiji ton i novi pristup:

- husein_kapetan
#75775 Re: Sirija vol. 2
Dobro vam ovo mlacenje prazne slame..valjda je vakat i za to trenutno..pa opletite sa ovim "argumentiranjima" do besvijesti..
Vala svasta..cudno je kako se ranija pisanja..orijentacije i uvjerenja nekih nekako zaborave..pa onda sve iznova..vazno je da se pise sta li..
Ja svrhu ne vidim ..dobro je svacije znano..ipak se nasjeda na refren ideoloski dobro znani..
Ovo vrijeme provedeno u pisanju ovdje govori mnogo vise nego sto se doima..samo se niko ne zaustavlja da pogleda iza sebe..
Svjedocimo i pokusavamo shvatiti ovo krvavo geostratesko pozicioniranje globalnih mocnika preko ledja trecih..ali brate mnogo ovo nase mnogo sterilno postade..a mozda bolje i ne umijemo..
Vazno je na neumjesno "umjesnim" u pero odgovorit'..
Uzdravlje..
Vala svasta..cudno je kako se ranija pisanja..orijentacije i uvjerenja nekih nekako zaborave..pa onda sve iznova..vazno je da se pise sta li..
Ja svrhu ne vidim ..dobro je svacije znano..ipak se nasjeda na refren ideoloski dobro znani..
Ovo vrijeme provedeno u pisanju ovdje govori mnogo vise nego sto se doima..samo se niko ne zaustavlja da pogleda iza sebe..
Svjedocimo i pokusavamo shvatiti ovo krvavo geostratesko pozicioniranje globalnih mocnika preko ledja trecih..ali brate mnogo ovo nase mnogo sterilno postade..a mozda bolje i ne umijemo..
Vazno je na neumjesno "umjesnim" u pero odgovorit'..
Uzdravlje..