Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- studiorum_tuzlaensis
#7576 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Nisu ludi da svoju glasačku mašineriju raspuste.
- amar1994
- Logovan
#7578 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Pred kolapsom je zato što nije palo kiše dovoljno.
A i zato što građani bespotrebno troše vodu. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- amar1994
#7580 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
potpisstudiorum_tuzlaensis wrote:Nisu ludi da svoju glasačku mašineriju raspuste.
-
megaman4
#7581 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
OHR uz politicare i ovakav narod je najveci krivac za kolaps koji je neminovan.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Sve raspustiti, dovesti ljude iz vana kao prinudnu upravu. Milion eura godišnje bi bilo sasvim dovoljno platiti stručnim ljudima koji bi vodovod doveli u normalizaciju.Tomahawk11 wrote:Sistem vodosnabdijevanja pred kolapsom, Sarajevo za kupovinu vode izdvaja milion eura godišnje
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sistem- ... /170510077
"Riječ je o jahorinskom sistemu, koji je prije rata bio naš sistem i riječ je o Peračkom vrelu, za koji ni sam ne znam kakav ima status", kazao je Hadžić.
Ovo mora jednom puknuti.
- Drvosjeca iz Dejcica
#7582 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Problem je što ni OHR ne radis voj posao zadnjih 10 godina. Stranci u BiH su najmanji problem.megaman4 wrote:
OHR uz politicare i ovakav narod je najveci krivac za kolaps koji je neminovan.
Ovo mora jednom puknuti.
- amar1994
#7583 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
ma nemoj , a ovi sto traze povecanje akciza , samnjenje plata??? , eh ti isti predlazu kredite ovim firmama , da bi kasnije "porobili" preduzeca
, nasi su im pijuni , to je toliko prozirno da se iz aviona vidi
ja znam scenarij ako pukne vodovod , zivi bili pa vidjeli

evo primjer inzka , ta ubleha nista ne radi a uzima koliko ?? , 50000KM mjesecno
ja znam scenarij ako pukne vodovod , zivi bili pa vidjeli
evo primjer inzka , ta ubleha nista ne radi a uzima koliko ?? , 50000KM mjesecno
- Drvosjeca iz Dejcica
#7584 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Pa neće ti Inzko praviti vodovod i voditi JP. Drugo i da uzima 150.000KM mjesečno ne uzima od BiH i uzima ih za druge stvari a to sa vodom i vodovodom nema nikakve veze.amar1994 wrote:ma nemoj , a ovi sto traze povecanje akciza , samnjenje plata??? , eh ti isti predlazu kredite ovim firmama , da bi kasnije "porobili" preduzeca
![]()
![]()
ja znam scenarij ako pukne vodovod , zivi bili pa vidjeli![]()
- amar1994
#7585 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
ma nece naravno , al ce neko slican njemu da kupi po povoljnoj cijeniDrvosjeca iz Dejcica wrote:Pa neće ti Inzko praviti vodovod i voditi JP. Drugo i da uzima 150.000KM mjesečno ne uzima od BiH i uzima ih za druge stvari a to sa vodom i vodovodom nema nikakve veze.amar1994 wrote:ma nemoj , a ovi sto traze povecanje akciza , samnjenje plata??? , eh ti isti predlazu kredite ovim firmama , da bi kasnije "porobili" preduzeca
![]()
![]()
ja znam scenarij ako pukne vodovod , zivi bili pa vidjeli![]()
- Haris.ba
#7586 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Od 45-93 bilo je narodno/društeno.
Od 93-20.. je bilo državno.
Fakat je red da bude privatno. Jer od 95. se imala šansa da izborom pametnih i sposobnih izbjegne krah. Narod je odlučio.
Od 93-20.. je bilo državno.
Fakat je red da bude privatno. Jer od 95. se imala šansa da izborom pametnih i sposobnih izbjegne krah. Narod je odlučio.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7587 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
može li se to privatizrati a da bude dioničko društvo
-
megaman4
#7588 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Danas je sedmi dan otkad nema vode.
Kada se ocekuje normalizacija stanja?
- Haris.ba
#7589 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
A što bi privatizirali? Kad mogu da krčme i ovako? Privatizacija prihoda, a ostavljanje dugova državi?Black swan wrote:može li se to privatizrati a da bude dioničko društvo
- amar1994
#7590 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
megaman4 wrote:Danas je sedmi dan otkad nema vode.![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#7591 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Tako nekako, plus ovako mogu "uvakufiti" radno mjesto pa ga tako naslijedi neko od članova te obitelji.Haris.ba wrote:A što bi privatizirali? Kad mogu da krčme i ovako? Privatizacija prihoda, a ostavljanje dugova državi?Black swan wrote:može li se to privatizrati a da bude dioničko društvo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7592 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
pa da mi budemo dioničariHaris.ba wrote:A što bi privatizirali? Kad mogu da krčme i ovako? Privatizacija prihoda, a ostavljanje dugova državi?Black swan wrote:može li se to privatizrati a da bude dioničko društvo
- Logovan
#7593 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Današnji dobitnici.
Prekid u vodosnabdijevanju bit će u prisutan u sljedećim naseljima
Zbog redovnog godišnjeg održavanja i kontrole trafo-stanice na Pumpnoj stanici „Centar“ danas od 09.00 do 16.00 sati, doći će do prekida i poremećaja u vodosnabdijevanju u pojedinim dijelovima grada i to naselja.
Prekid u vodosnabdijevanju bit će u naseljima Breka, Grdonj, Sedrenik, Podhrastovim, Bjelave, te ulicama Kovači, Logavina, Safvet Bega Bašagića, Sagrdžije, Očaktanum, Bardakčije, Mihrivode, Vrbanjuša, Donji i Gornji Kartal, Budakovići, Karpuzova, Čemerlina, Kečina, Glođina, Sunulah Efendije, Alije Đerzeleza, Čadordžina, Pirin Brijeg, Adžemovića, Fadila Jahića Španca, Hamida Beširevića, Panjina Kula i Osmana Krupalije, saopćeno je iz Službe informisanja KJKP Vodovod i Kanalizacija Sarajevo.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#7594 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
za 2 dana su mogli novu trafostanicu izgraditi,kakvi nesposobnjakovici...Logovan wrote:Današnji dobitnici.
Prekid u vodosnabdijevanju bit će u prisutan u sljedećim naseljima
Zbog redovnog godišnjeg održavanja i kontrole trafo-stanice na Pumpnoj stanici „Centar“ danas od 09.00 do 16.00 sati, doći će do prekida i poremećaja u vodosnabdijevanju u pojedinim dijelovima grada i to naselja.
- Maharadza
#7595 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Posljednjih dana i noći na Alipašinom nije bilo redukcija...ozbiljno sam zabrinut i očekujem nešto apokaliptično da se desi jer imamo vode! 
-
dosada_ziva
#7596 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
jesu li jutros zavrnuli ventile? evo jos je nema, jebem im mater nesposobnuMaharadza wrote:Posljednjih dana i noći na Alipašinom nije bilo redukcija...ozbiljno sam zabrinut i očekujem nešto apokaliptično da se desi jer imamo vode!
- kockica_kockica
#7597 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Saga s Vodovodom
Dobijem racun gdje su oni navodno ocitali potrosnju od 16 kubika vode u stanu koji nema ni 30 kvadrata i s osobom koja tu boravi vrlo malo ili nikako.
Vec godinama se nadam da cu naci neko tajno dugme kojim se moj pod pretvara u lijepi bazen jer mi je potrosnja vode ponekad upravo u tom rangu.
Posaljem reklamaciju na racun i dobijem odgovor neka sama ocitam vodomjer i stanje. Nakon ocitanja posaljem im ponovo prigovor i kazem da trebam potrositi jos 11 kubika 18 dana nakon njihovog ocitanja da dosegnem njihovo.
Poslat ce kontrolu.
Zamolim da kontrolu naprave u odredjeno vrijeme odnosno dan jer radim. Nemilosrdni Vodovod radi do 3 i ne radi po zeljama korisnika svojih usuluga.
Kontrolor zove ujutro u pola 10 da je dosao. Ja na poslu. Kazem kontroloru da dodje sutra i da mi kaze vrijeme dolaska jer moram sefa zamoliti za slobodno jutro. Ne tadim u vodovodu niti drzavnoj instituciji pa je uzimanje slobodnih dana jedna misterija vecih razmjera.
Izmolim sefa. Dobijem slobodno. U pola 12 saljem poruku vodovodu da me ne zaborave jer sam kuci zbog njih.
Ponovo odgovor. Ne znamo kad ce doci kontrola. Imaju samo dva covjeka bez auta kontaktirat ce me u ponedjeljak.
Tu nastaje cenzura sta sam sve izgovorila.... #$€&#@€^$^$^$&$€=*#^$,/#&... psovke ukljucene ...
Jucer zovu ponovo dosli bi ocitati... kako imam predobre poznanike i prijatelje tako dam broj osobe koja ce otvoriti nesretni ormaric za ocitanje.
Bas me zanima hocu li dobiti neki odgovor... ali racun za 16 kubika necu sigurno platiti...
Dobijem racun gdje su oni navodno ocitali potrosnju od 16 kubika vode u stanu koji nema ni 30 kvadrata i s osobom koja tu boravi vrlo malo ili nikako.
Vec godinama se nadam da cu naci neko tajno dugme kojim se moj pod pretvara u lijepi bazen jer mi je potrosnja vode ponekad upravo u tom rangu.
Posaljem reklamaciju na racun i dobijem odgovor neka sama ocitam vodomjer i stanje. Nakon ocitanja posaljem im ponovo prigovor i kazem da trebam potrositi jos 11 kubika 18 dana nakon njihovog ocitanja da dosegnem njihovo.
Poslat ce kontrolu.
Zamolim da kontrolu naprave u odredjeno vrijeme odnosno dan jer radim. Nemilosrdni Vodovod radi do 3 i ne radi po zeljama korisnika svojih usuluga.
Kontrolor zove ujutro u pola 10 da je dosao. Ja na poslu. Kazem kontroloru da dodje sutra i da mi kaze vrijeme dolaska jer moram sefa zamoliti za slobodno jutro. Ne tadim u vodovodu niti drzavnoj instituciji pa je uzimanje slobodnih dana jedna misterija vecih razmjera.
Izmolim sefa. Dobijem slobodno. U pola 12 saljem poruku vodovodu da me ne zaborave jer sam kuci zbog njih.
Ponovo odgovor. Ne znamo kad ce doci kontrola. Imaju samo dva covjeka bez auta kontaktirat ce me u ponedjeljak.
Tu nastaje cenzura sta sam sve izgovorila.... #$€&#@€^$^$^$&$€=*#^$,/#&... psovke ukljucene ...
Jucer zovu ponovo dosli bi ocitati... kako imam predobre poznanike i prijatelje tako dam broj osobe koja ce otvoriti nesretni ormaric za ocitanje.
Bas me zanima hocu li dobiti neki odgovor... ali racun za 16 kubika necu sigurno platiti...
- Logovan
#7598 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Šta se ovo dešava???
Jedan ujutro, a ima vode, jak mlaz.
-
walk_M-A-N
#7599 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Tema je vodovod a ne kanalizacija, ali ipak, prati li neko obnovu prečistača? Evo otvara se. Koliko je to sada svrhovito, koliko košta njegov rad, ko vraća kredit?
Koliko se moglo shvatiti, i tu su ljudi prvo zaposleni a onda bio fol konkurs ili odobrenje za njih. Ali to je već poznato
Koliko se moglo shvatiti, i tu su ljudi prvo zaposleni a onda bio fol konkurs ili odobrenje za njih. Ali to je već poznato
- orinoco
#7600 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Zapili se dežurni "zatvarači"Logovan wrote:Šta se ovo dešava???