HB trol, dobro sam te pročitala.Denijaz1254 wrote:Ti si ocigledo Hrvat. Znam da vam je muka. I meni bi bilo muka da moj narod cini 10% BiH a da se pritom tope kao led na suncu...Banksy wrote:Meščini da si ti, ali jugo je, lijeno mi tabirit'.Denijaz1254 wrote:
Novak je herceg troll?![]()
Arapi ce tu doci ne brini. Znam ljude na pozicijama i imam informacije koje rijetko ko ima. Vama Hrvatima je najbitnije samo popustati i dati Covicu mogucnost da se pred svojom publikom profilira kao branitelj Hrvatsva. Ta politika nama super odgovara jer ih on kluka bajkom da "treci entitet samo sto nije- tamo je negdje iza brda..." i tako prolaze godine a sa svakom godinom po 20 novih naselja i projekata se ostvari.
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Banksy
#7576 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
Denijaz1254
#7577 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Banksy wrote:
HB trol, dobro sam te pročitala.
-
hizo ramidovic
#7578 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
imal' mraza u citluku?Denijaz1254 wrote:Banksy wrote:
HB trol, dobro sam te pročitala.![]()
![]()
-
Novak20
#7579 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Denijaz1254 wrote:Ti si ocigledo Hrvat. Znam da vam je muka. I meni bi bilo muka da moj narod cini 10% BiH a da se pritom tope kao led na suncu...Banksy wrote:Meščini da si ti, ali jugo je, lijeno mi tabirit'.Denijaz1254 wrote:
Novak je herceg troll?![]()
Arapi ce tu doci ne brini. Znam ljude na pozicijama i imam informacije koje rijetko ko ima. Vama Hrvatima je najbitnije samo popustati i dati Covicu mogucnost da se pred svojom publikom profilira kao branitelj Hrvatsva. Ta politika nama super odgovara jer ih on kluka bajkom da "treci entitet samo sto nije- tamo je negdje iza brda..." i tako prolaze godine a sa svakom godinom po 20 novih naselja i projekata se ostvari.
Pojavio si se prije tri dana sa pričama o arapima na dvije-tri teme koje nemaju veze s njima. Trolaš k'o kakav aparatčik pripravnik sa diplomom fakulteta iz Viteza. Baš bi tebi neko dao informacije da ih dijeliš na forumu.
Arapi ako kupuju zemlju, kupuju je za sebe a ne za tebe ili Bošnjake. Nešto poput onog što su svojevremeno radili Jevreji u Palestini. Prolazi godina za godinom a Arap ne napravi ni jednu fabriku u BiH. Zašto ? Ako Arapin koga prevesla, preveslaće Bošnjake. Budi siguran.
I prestani trolati.
-
Denijaz1254
#7580 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
HB trollovi se zalagaju za dolazak arapa ? Koja logika... Cim otvoreno branis Bosnjacke interese si prikriven Hrvat. A i ja sam glup sto se raspravljam sa vama. Prije popisa stanovnistva na ovom forumu oko 95% je za sebe reklo da nisu Bosnjaci nego Bosanci. Na popisu je ih bilo oko 1,5%.hizo ramidovic wrote:imal' mraza u citluku?Denijaz1254 wrote:Banksy wrote:
HB trol, dobro sam te pročitala.![]()
![]()
Ovaj forum je reprezentativan samo tako. Ja sam pisao o dolasku arapskih investicija jos prije 6 godina kada su me ljudi ismijavali i vidi sta je se desilo. Arapi su sastavnid io naseg zivota. A sada imam informacije za Mostar i vidijet cete da ce se to ostvariti u roku od 20 godina.
-
hizo ramidovic
#7581 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
odmah se moglo zakljuciti da ti imas informacije i da dobro baratas povjerljivim podacima.Denijaz1254 wrote: HB trollovi se zalagaju za dolazak arapa ? Koja logika... Cim otvoreno branis Bosnjacke interese si prikriven Hrvat. A i ja sam glup sto se raspravljam sa vama. Prije popisa stanovnistva na ovom forumu oko 95% je za sebe reklo da nisu Bosnjaci nego Bosanci. Na popisu je ih bilo oko 1,5%.![]()
Ovaj forum je reprezentativan samo tako. Ja sam pisao o dolasku arapskih investicija jos prije 6 godina kada su me ljudi ismijavali i vidi sta je se desilo. Arapi su sastavnid io naseg zivota. A sada imam informacije za Mostar i vidijet cete da ce se to ostvariti u roku od 20 godina.
neka si ih podijelio sa vaskolikim pucanstvom ovdje na forumu. jerbo ima forumasa koji posjeduju nekretnine, pa nek su "u toku" oko cijena...
i umjesto da ti se cijeli forum zahvali na tome, oni te proglasavaju trollom. nezahvalna marva
- BHCluster
#7582 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ČOVIĆ O SUKOBU DODIKA I KOMARICE: „Ogradit ću se kada je riječ o tom problemu"
Jedini autenticni predstavnik juznih srba Dragan Covic.
Jedini autenticni predstavnik juznih srba Dragan Covic.
Last edited by BHCluster on 27/04/2017 13:38, edited 1 time in total.
-
Denijaz1254
#7583 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Druze srbine ovdje su vecinom Bosanci to jeste komunisti. Nema ovdje Bosnjackog nacionaliste ni za zive glave. Kada bi ih pitao sta su po narodnosti oni bi rekli ili Bosanci ili cak i Bosanci i Hercegovci. Prije rata su im roditelji kupovali svinsko meso. Reprezentativni su za Bosnjacki narod toliko da ih je se na popisu izjasnilo 1,5 % kao Bosanci. Znaci brojniji su romi i jevreji od njih.hizo ramidovic wrote:odmah se moglo zakljuciti da ti imas informacije i da dobro baratas povjerljivim podacima.Denijaz1254 wrote: HB trollovi se zalagaju za dolazak arapa ? Koja logika... Cim otvoreno branis Bosnjacke interese si prikriven Hrvat. A i ja sam glup sto se raspravljam sa vama. Prije popisa stanovnistva na ovom forumu oko 95% je za sebe reklo da nisu Bosnjaci nego Bosanci. Na popisu je ih bilo oko 1,5%.![]()
neka si ih podijelio sa vaskolikim pucanstvom ovdje na forumu. jerbo ima forumasa koji posjeduju nekretnine, pa nek su "u toku" oko cijena...
i umjesto da ti se cijeli forum zahvali na tome, oni te proglasavaju trollom. nezahvalna marva
Hocu reci; ne brine me bas forumsko pucanstvo. Jer oni su u cijelom Bosnajckom korpusu zanemarljiv broj. Manji od makovog zrna.
I zaista znam ljude u vrhu politike koji su mi pricali o novim arapskim projektima za koje se jos nezna u javnosti. Vidijet ces za par godina sta ce svega biti.
-
hizo ramidovic
#7584 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
svaka cast na genijalnom zapazanju.Denijaz1254 wrote:
Druze srbine ovdje su vecinom Bosanci to jeste komunisti. Nema ovdje Bosnjackog nacionaliste ni za zive glave. Kada bi ih pitao sta su po narodnosti oni bi rekli ili Bosanci ili cak i Bosanci i Hercegovci. Prije rata su im roditelji kupovali svinsko meso. Reprezentativni su za Bosnjacki narod toliko da ih je se na popisu izjasnilo 1,5 % kao Bosanci. Znaci brojniji su romi i jevreji od njih.![]()
Hocu reci; ne brine me bas forumsko pucanstvo. Jer oni su u cijelom Bosnajckom korpusu zanemarljiv broj. Manji od makovog zrna.
I zaista znam ljude u vrhu politike koji su mi pricali o novim arapskim projektima za koje se jos nezna u javnosti. Vidijet ces za par godina sta ce svega biti.
aj vozdra...
- Alfons Kauders
#7585 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Denijaz1254 wrote: I zaista znam ljude u vrhu politike koji su mi pricali o novim arapskim projektima za koje se jos nezna u javnosti. Vidijet ces za par godina sta ce svega biti.
Sta biti, vec ima!

-
Denijaz1254
#7586 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
I to ce biti vidijet ces.Alfons Kauders wrote:Denijaz1254 wrote: I zaista znam ljude u vrhu politike koji su mi pricali o novim arapskim projektima za koje se jos nezna u javnosti. Vidijet ces za par godina sta ce svega biti.
Sta biti, vec ima!![]()
- Alfons Kauders
#7587 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Aha, u ponedjeljak.Denijaz1254 wrote:I to ce biti vidijet ces.Alfons Kauders wrote:Denijaz1254 wrote: I zaista znam ljude u vrhu politike koji su mi pricali o novim arapskim projektima za koje se jos nezna u javnosti. Vidijet ces za par godina sta ce svega biti.
Sta biti, vec ima!![]()
- bingov buraz
#7588 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Imas pri dnu ove stranice a nastavlja se na sljedecoj,tacno cu u bukmarkse turitidžakailibu wrote:imam pitanje odnosno molbu- moze li iko naci izjavu alije izetbegovica da je izjavio ovo nije nas rat nakon sela ravno dakle u novembru 1991. koliko znam a ima i izjava na you tubu sa datumom 10.06.1991 u potpuno drugom politickom, vojnom i pravnom kontekstu. On tada izjavljuje da ljudi ne trebaju da se odazivaju na mobilizaciju sto u sustini pomaze hrvatskoj vise nego jna. A opet izjaviti suverenost u tom trenutku je poprilician antiustavni akt jer je BiH jos diojelom sfrj.
No, najbitnije- jedan od glavnih teza za samoorganizaciju hrvatskog naroda i organizovanja hrhb se uzima ta izjava alije izetbegovica nakon sela ravno. T one rade samo poskovci vec i hrvatski politicari (citao danas interview Kresimira Zubaka) zeleci na taj nacin opravdati nastanak hrhb ali i sto je bitnije prikazati da aliju izetbegovica nikada nije interesovala sudbina hrvatskog naroda u BiH, posebno kada govorimo o tom prijeratnom vremenu. Molim vas ima li iko dokaz da je to izjavljeno dakle u vremenu okupacije popovog polja i napada na selo ravno.
http://forum.klix.ba/stop-kraj-visegodi ... 4s125.html
-
Denijaz1254
#7589 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sjecas li se sta su govorili za SCC i za Poljine Hills nakon udaranja kamena temeljca? Prevara! Vidi kada su udarili kamen a jos se negradi; pranje novca bla bla bla. Problem je sto su tamo mahom ostali neobrazovani ljudi. Nemaju pojma koliko treba vremena samoz a inzinjering kada se sve radi po projektu. A kod Buroja je stvar jos komplikovanija jer prvo moraju prodati projekat a onda ga tek graditi.
Ovo su poljine za koje je se godinu dana nakon udaranje kamena reklo da je to prevara:

Ipak je se pocelo sa izgradnjom. Tako ce biti i sa Burojom, Novom Ilidzom i Novim Mostarom.
Ovo su poljine za koje je se godinu dana nakon udaranje kamena reklo da je to prevara:

Ipak je se pocelo sa izgradnjom. Tako ce biti i sa Burojom, Novom Ilidzom i Novim Mostarom.
- Alfons Kauders
#7590 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A kad ce se radit nova zgrada psihijatrije?Denijaz1254 wrote:Sjecas li se sta su govorili za SCC i za Poljine Hills nakon udaranja kamena temeljca? Prevara! Vidi kada su udarili kamen a jos se negradi; pranje novca bla bla bla. Problem je sto su tamo mahom ostali neobrazovani ljudi. Nemaju pojma koliko treba vremena samoz a inzinjering kada se sve radi po projektu. A kod Buroja je stvar jos komplikovanija jer prvo moraju prodati projekat a onda ga tek graditi.
-
Denijaz1254
#7591 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tipicno Bosnjacko podsmijavanje svega i svacega. Bolje je drzi se ti kafice i cigara.Alfons Kauders wrote:A kad ce se radit nova zgrada psihijatrije?Denijaz1254 wrote:Sjecas li se sta su govorili za SCC i za Poljine Hills nakon udaranja kamena temeljca? Prevara! Vidi kada su udarili kamen a jos se negradi; pranje novca bla bla bla. Problem je sto su tamo mahom ostali neobrazovani ljudi. Nemaju pojma koliko treba vremena samoz a inzinjering kada se sve radi po projektu. A kod Buroja je stvar jos komplikovanija jer prvo moraju prodati projekat a onda ga tek graditi.
- Haris.ba
#7592 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa već se pitaju. Oni odlučuju šta će se graditi po Vrapčićima.Denijaz1254 wrote:
Sa Istocne strane Neretve Hrvati se nikada vise nista nece pitati i to je njima i vise nego jasno. A kako su se poceli iseljavati za EU pitanje je hoce li se pitati oni ili arapi u zapadnom Mostaru za 30 godina.
Za arapa je bitno da imaju vodu, vjestacko jezero, i zelenilo oko sebe. A ispod prenja u ovoj ravnici oni imaju sve. Ne zaboravimo da je klima kod Trnova ljeti takodjer vrlo topla ili klima kod Borackog jezera, klima u Konjicu. Sve je to hercegovina i sve je to u pet deka. No arapi tamo dolaze jer imaju zelenilo oko sebe. Isto vrijedi i za Mostarsku ravnicu pored neretve; sve je tu prisutno za privlacenje arapskih investicija. Najbitniji adut je sto je to ravnica i daje prostora za vece projekte. Sarakevo je se popunilo 1/1 i nema vise prostora za izgradnju pravih predgradja ili gradova.
Ja ne znam jesi li ti ikada bio u Konjicu ili Trnovu pa da tvrdiš da je ista mikroklima ko u Mostaru. Ja lično gledam da kupim plac u Vrapčićima, i to samo za korištenje zimi. Ono se ne može durati ljeti. Pa hladnije ljeti na moru nego u Mostaru.
I u Sarajevu imaš ogromnu ravnicu u kojoj možeš napraviti grad za 100.000 ljudi. Ne vidim odakle ti to da je popunjeno.
Ljeti ispod Prenja u onoj ravnici nema zelenila. Sve je žuto. Moraš stalno zaljevati voćke.
-
Denijaz1254
#7593 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma ko se pita sta ce se graditi u Vrapcicima? O cemu ti pricas majke ti?Haris.ba wrote:Pa već se pitaju. Oni odlučuju šta će se graditi po Vrapčićima.Denijaz1254 wrote:
Sa Istocne strane Neretve Hrvati se nikada vise nista nece pitati i to je njima i vise nego jasno. A kako su se poceli iseljavati za EU pitanje je hoce li se pitati oni ili arapi u zapadnom Mostaru za 30 godina.
Za arapa je bitno da imaju vodu, vjestacko jezero, i zelenilo oko sebe. A ispod prenja u ovoj ravnici oni imaju sve. Ne zaboravimo da je klima kod Trnova ljeti takodjer vrlo topla ili klima kod Borackog jezera, klima u Konjicu. Sve je to hercegovina i sve je to u pet deka. No arapi tamo dolaze jer imaju zelenilo oko sebe. Isto vrijedi i za Mostarsku ravnicu pored neretve; sve je tu prisutno za privlacenje arapskih investicija. Najbitniji adut je sto je to ravnica i daje prostora za vece projekte. Sarakevo je se popunilo 1/1 i nema vise prostora za izgradnju pravih predgradja ili gradova.
Ja ne znam jesi li ti ikada bio u Konjicu ili Trnovu pa da tvrdiš da je ista mikroklima ko u Mostaru. Ja lično gledam da kupim plac u Vrapčićima, i to samo za korištenje zimi. Ono se ne može durati ljeti. Pa hladnije ljeti na moru nego u Mostaru.
I u Sarajevu imaš ogromnu ravnicu u kojoj možeš napraviti grad za 100.000 ljudi. Ne vidim odakle ti to da je popunjeno.
Ljeti ispod Prenja u onoj ravnici nema zelenila. Sve je žuto. Moraš stalno zaljevati voćke.
- Haris.ba
#7594 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Odeš u Grad Mostar. Odjel za urbanizam i građenje, Služba za građevinske propise (izdaju urbanističku i građevinsku) ti je šef Zdravko, a načelnica odjela ti je Marina.Denijaz1254 wrote:Ma ko se pita sta ce se graditi u Vrapcicima? O cemu ti pricas majke ti?
Donošenje prostornih planova je bilo u nadležnosti gradskog vijeća. Znači, bez HDZ -a nije bilo moguće donijeti nijedan plan.
O čemu ti pričaš?
-
Denijaz1254
#7595 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa opsto je poznato da je u Mostaru sve blokirano. Medjutim za pare ce se sve izgraditi. I taj Marko i Marina i Zdravko i Zerina vole pare. Eno pogledaj na Vlasicu i Srpsko Sarajevo; sve su Arapi pokupovali. I nece do beskonacnosti sve biti blokirano u Mostaru. Imamo mi na drugim mjestimo 1001 nacina da preglasamo ili blokiramo Hrvate. Na kraju krajeva mozemo uci u koaliciju i izbaciti HDZ-a iz vlasti kada nam to bude odgovaralo. Proglasiti takve projekte za vitalni nacionalni interes za BiH i gotova prica. Zamisli kada bi se HDZ mostar pitao za koridor Vc kroz hercegovinu. Nebi ga nikada bilo. Strpljen spasen. Kao sto sam rekao; znam neke stvari o kojima ce klix pisati tek za par godina. Mnogo se toga desava iz zavjesa. HDZ i Hrvati u BiH su izgubljeni ko guske u magli. Nemaju pojma sta se desava. Njihova glavna smjernica cijele politike je populizam Covicem. On im prodaje populizam i to je to. Nikakvog on pokrica nema niti jedne velike sile. Najvece protestantske drzave su na strani Bosnjaka takodjer u sukobu interesa izmedju Bosnjaka i Hrvata.Haris.ba wrote:Odeš u Grad Mostar. Odjel za urbanizam i građenje, Služba za građevinske propise (izdaju urbanističku i građevinsku) ti je šef Zdravko, a načelnica odjela ti je Marina.Denijaz1254 wrote:Ma ko se pita sta ce se graditi u Vrapcicima? O cemu ti pricas majke ti?
Donošenje prostornih planova je bilo u nadležnosti gradskog vijeća. Znači, bez HDZ -a nije bilo moguće donijeti nijedan plan.
O čemu ti pričaš?
Nista me nebi cudilo kada bi Turska ili Arapi preuzeli agrokor.
- seln
#7596 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Alfonso, od ponedeljka je pravna drzava... Buroj je od utorka.Alfons Kauders wrote:Aha, u ponedjeljak.Denijaz1254 wrote:I to ce biti vidijet ces.Alfons Kauders wrote:
Sta biti, vec ima!![]()
- seln
#7597 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Fino, ali... kakve koristi od ovoga ima drzava, opcina ili prosjecni gradjanin?Denijaz1254 wrote:Sjecas li se sta su govorili za SCC i za Poljine Hills nakon udaranja kamena temeljca? Prevara! Vidi kada su udarili kamen a jos se negradi; pranje novca bla bla bla. Problem je sto su tamo mahom ostali neobrazovani ljudi. Nemaju pojma koliko treba vremena samoz a inzinjering kada se sve radi po projektu. A kod Buroja je stvar jos komplikovanija jer prvo moraju prodati projekat a onda ga tek graditi.
-
Denijaz1254
#7598 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa kroz porez ima drzava. Dok se izgradi takvo naselje imaju koristi i ljudi koji ga grade, produzeca Bosanska koja produciraju gradjevinski materijal, firme gradjevsinke, arhitekti, inzinjerski birou. Recimo svi ti projekti su radjeni od strane nasih arhitekata i inzinjerskih biroa. Znam arhitekte koji su radili 3 najveca arapska projekta do sada.seln wrote:Fino, ali... kakve koristi od ovoga ima drzava, opcina ili prosjecni gradjanin?Denijaz1254 wrote:Sjecas li se sta su govorili za SCC i za Poljine Hills nakon udaranja kamena temeljca? Prevara! Vidi kada su udarili kamen a jos se negradi; pranje novca bla bla bla. Problem je sto su tamo mahom ostali neobrazovani ljudi. Nemaju pojma koliko treba vremena samoz a inzinjering kada se sve radi po projektu. A kod Buroja je stvar jos komplikovanija jer prvo moraju prodati projekat a onda ga tek graditi.
Kada se projekat zavrsi tu dolaze arapi koji imaju u najmanju ruku 10 do 15 puta vecu kupovnu moc od srednjeg staloze BiH. Dakle oni opet idu u soping, na vecere, placaju benzin, iznajmljuju auta, kupuju namjestaj, placaju ljude da im ciste kuce, kose travu u bastama i 1000 drugih stvari.
Iz geo politickog ugla dobijamo gradove koji se nalaze na pustoj teritoriji. Recimo Buroj Ozone se nalazi na entitetskoj liniji prakticki i time taj cijeli pusti dio RS-a postaje nebitan iz geo politickog ugla jer tu postoji grad za 50.000 ljudi a sa druge strane pusta sela.
Na kraju krajeva na taj nacin Sarajevo i drugi gradovi postaju ljepse i urbaniji. Sjetimo se samo kakva je Ilidza izgledala prije 10 godina a kako izgleda sada a kako ce izgledati za 10 godina kada se jos mnogo ovakvih projekata izgrade:
Na kraju krajeva; kroz arapske i Turske investicije u BiH a pogotovo u Srbiju i Hrvatsku; arapske zemlje i Turska dobijaju uticaja u tim zemljama. I to je jos jedan od 1000 sporednih stvari koji nama idu u korist.
- seln
#7599 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Koje investicije? Izgradnja kuce ili citavog ressorta nije investicija (ili, jeste... u istoj mjeri kao kad moj komsija Hazim gradi kucu).Denijaz1254 wrote:
Na kraju krajeva; kroz arapske i Turske investicije u BiH a pogotovo u Srbiju i Hrvatsku; arapske zemlje i Turska dobijaju uticaja u tim zemljama. I to je jos jedan od 1000 sporednih stvari koji nama idu u korist.
Investicija je ono sto dugorocno donosi profit.
I ako je OVO investicija, a u zamjenu treba trpiti arapsku nekulturu i aroganciju... neka, hvala.
-
Denijaz1254
#7600 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa cijela naselja arapska koja 4 mjeseca dobijaju novac iz najbogatijih zemalja svijeta gdje je prosjecna plata 4000 eura neto i trose taj novac u BiH tokom vrucina u zaljevu. Sta je to nego investicija? To je cisti dolijev kapitala u BiH.seln wrote:Koje investicije? Izgradnja kuce ili citavog ressorta nije investicija (ili, jeste... u istoj mjeri kao kad moj komsija Hazim gradi kucu).Denijaz1254 wrote:
Investicija je ono sto dugorocno donosi profit.
I ako je OVO investicija, a u zamjenu treba trpiti arapsku nekulturu i aroganciju... neka, hvala.