Milorad Dodik ALL ABOUT
- Bourne
#7576 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Do-dick cuj trenira narod
do kad ce Srpski narod trpit' ovog kriminalca i lazova 
- bingov buraz
#7577 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kondicione visinske pripreme,nek mu jaran Ciro sredi kamp u Novom Vinodolskompici wrote:Dodik o Inzkovim odlukama
'Ne treba nam referendum, ali treniramo ljude za tu priču'
http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/091215119
- vee-jay
#7578 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
saim_adka wrote:Referendum, Mile Referendum 007
U povjesnoj kolijevci srpstva
Mjestu znanom Laktaši
Iz majčinog stomačnog ropstva
Iznjedri se Mile strašni
Počeo je rasti na livadi plodnoj
Rat dočekao golobrad i mlad
U majci krajini svojoj rodnoj
Selo zamjenio za veliki grad
Politikom se poče baviti
Srpstvo mu zanimanje posta
U parlamentu naučio raditi
Povećava imetak i nikad mu dosta
Pred izbore laži svima stere
Huška narod na ratove nove
Kriminalom svoje ruke pere
Vlast zadrža ponašajući se još gore
Srbijom svoju majku prozva
Odriče se prodajom grude rodne
Ruse u pomoć oko nafte dozva
Da kriminal narodu oči ne bode
Mlati šumu, gradi svoje imanje
Na prosijački štap narod dovede
Referendum nam stavlja na znanje
Samo nikako da ga sprovede
U ime naroda referendum pravi
U ime naroda svoje vile gradi
U ime naroda Guču preko Drine spaja
U ime naroda Dedinju teži i novac zbraja
Mile će da napravi trenerski bum!
Istreniraće narod na referendum
-
detroit-mercy
#7579 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Referenduma more bit bidne a more bit i nebidne
Mislim da bi mu trebalo sada promijeniti ime sa Mile Ronhill u Mile Referendum
Mislim da bi mu trebalo sada promijeniti ime sa Mile Ronhill u Mile Referendum
- bijelo_dugme
#7580 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Referendum uber alles!
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#7581 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mile, kriminalčino jedna lažovska!
- bijelo_dugme
-
zuka.ba
#7583 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pamtim to kao da je bilo danas
kad Mile najavi referendum kod nas,
na ruci mu zlatni Rolex
za revereom znacka RTRS.
Ka`e da mu je dosta Bosne i Europe
i da ide gdje ima dobre klope
Mi ,djeca virili ispod jorgana,
English kaze:"Dusanka pusti ba hajvana
vratit ce se kad potrosi sve..."
.
.
.
Prodje od tada trinaest bajrama
referendum ne dodje k nama
kazu da ga je kod Hadzica satro voz ( valjda Bosna expres...Sarajevo-Beograd)
kad Mile najavi referendum kod nas,
na ruci mu zlatni Rolex
za revereom znacka RTRS.
Ka`e da mu je dosta Bosne i Europe
i da ide gdje ima dobre klope
Mi ,djeca virili ispod jorgana,
English kaze:"Dusanka pusti ba hajvana
vratit ce se kad potrosi sve..."
.
.
.
Prodje od tada trinaest bajrama
referendum ne dodje k nama
kazu da ga je kod Hadzica satro voz ( valjda Bosna expres...Sarajevo-Beograd)
-
zuka.ba
#7584 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
A mogla bi i od O. Livnjaka...
Sjetit cete se mene
kad vam sunce zadje
kad i vama ko i meni
potonu sve ladje....
Sjetit cete se mene
kad vam sunce zadje
kad i vama ko i meni
potonu sve ladje....
- Skijash
#7585 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
pici wrote:Dodik o Inzkovim odlukama
![]()
![]()
![]()
![]()
a jooooooj šHo mi je poznata Hova PriČa
.......e al sad zaozbilje....pa mene da predstavlja Hovaj ....nemam izbaČaja kako da se odrazim...i da me trenira...pa nisam pašČe da me trenira
.....užas.....de .BA mjenjajte ga i stavite nekog normalnog Hovaj postaje gori od pišHopije DabiĆke

Pustite ljude da treniraju
- Socijalista
#7586 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
aaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahhahahahahahahahahahhahahSkijash wrote:pici wrote:Dodik o Inzkovim odlukama
![]()
![]()
![]()
![]()
.......e al sad zaozbilje....pa mene da predstavlja Hovaj ....nemam izbaČaja kako da se odrazim...i da me trenira...pa nisam pašČe da me trenira
.....užas.....de .BA mjenjajte ga i stavite nekog normalnog Hovaj postaje gori od pišHopije DabiĆke
Pustite ljude da treniraju
- blue_sky
#7587 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Inace mi je ova tema bila smijesna,al trenutno je jedna od najjacih
- kamen spoticanja
#7588 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
kad smo vec kod te teme:hercegovac_pravi wrote:Pa ona je već tu...nema se šta ušetati.....već se ušetala. Pogledaj gdje je danas mali Pozderac i sa kim razgovara u Sarajevu prije puta u Ameriku....sve jasno da jasnije ne može biti.......Samo da nama ne "skoči na nos", što bi kod nas rekli ...... Mislim da treba razvijati suradnju ali na zdravim osnovama....što naši političari za sada nisu ustanju....vidjet ćemo...kamen spoticanja wrote:ovo boldirano je sustina...on ko pokvarena ploca ponavlja dvije stvari referendum i finansijska stabilnost manjeg entiteta,milijarde na racunu,klinac-palac...dallton wrote:ima ima itekako sta da smeta...nema se vise love a vrijeme curi ...ima da vristi narednih 6 mjeseci ko histerik, imat cemo jedno 3 miliona referenduma sedmicno, ovo je tek pocetak..
nekad imam osjecaj da ovo vise radi da smiri radojcica,spirica i majkicevu jer je sve ocitije da su pogubili koordinaciju koju su,mora se priznati,jako dobro drzali do sada
nego dallton,ja kao ljubitelj tvoje znanosti s kasikamaimam pitanje
je li doslo vrijeme da ovaj novi faktor useta i zvanicno u region-TURSKA?
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... e-politike
http://www.limun.hr/main.aspx?id=533259#27.11.2009 8:51:00
- Maraschino
#7589 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ne znam ni gdje bi ovo stavio...
Sta ce tek raditi kada odu medjunarodni predstavnici. Ne postuju ni jednu drzavnu instituciju, rade sta hoce, raspolazu drzavnom imovinom, prodaju sta hoce...
Ko ce sada otici u B.Luku i objasniti cetniku Davidovicu da mora postovati odluke drzavne agencije ?
Sta ce tek raditi kada odu medjunarodni predstavnici. Ne postuju ni jednu drzavnu instituciju, rade sta hoce, raspolazu drzavnom imovinom, prodaju sta hoce...
Ko ce sada otici u B.Luku i objasniti cetniku Davidovicu da mora postovati odluke drzavne agencije ?
Uprkos nalogu RAK-a
RTRS neće obustaviti emitovanje s digitalnog predajnika
Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) ne samo da neće obustaviti emitovanje sa digitalnog predajnika u Banjaluci po nalogu Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), već će nastaviti sa daljim razvojem digitalne tehnologije u skladu sa evropskim standardima i Strategijom prelaska sa analogne na digitalnu zemaljsku radio difuziju u BiH, saopštio je generalni direktor ove medijske kuće Dragan Davidović.
Povodom naloga RAK-a da RTRS obustavi emitovanje digitalnog signala u Banjaluci, sa optužbom Agencije da je riječ o nelegalnom emitovanju na 61. UHF kanalu, jer za to od nje nije dobila dozvolu, Davidović je ocijenio da je riječ o mjerama spriječavanja daljnjeg uspješnog razvoja ove medijske kuće.
"Evropski standardi i obaveze koje je BiH preuzela pred EU po pitanju digitalizacije omogućili su RTRS-u da započne sa instalisanjem digitalnog predajnika u Banjaluci i sa testnim emitovanjem programa RTRS-a. Ovi principi stariji su i važniji od činovničkog shvatanja Regulatorne agencije za komunikacije, njene neefikasnosti, haotično stanje u kome funkcioniše, kao i potpune indolentnosti prema procesu digitalizacije koja treba da bude završena do kraja 2011. godine", navodi Davidović.
U pisanoj izjavi on je istakao da ništa manji problemi nisu ni u Savjetu ministara, odnosno Ministarstvu komunikacija i prometa u Sarajevu.
"Naredba koju je RAK uputio Radio-televiziji RS spada u istu vrstu pritisaka na ovaj javni medijski servis RS, kao što su i pritisci Sipe i Tužilaštava BiH po pitanju izgradnje RTV Doma", navodi Davidović.
Dalje se navodi da će o pritisku na javni medijski servis Republike Srpske, koji provodi RAK po pitanju digitalizacije, obavijestiti Narodnu skupštinu RS, međunarodne organizacije i zvanične institucije u BiH i institucije evropske zajednice koje su zainteresovane za ovaj problem.
"Na taj način ćemo pomoći javnim servisima BiH i ovoj zemlji da ispune uslove koje je pred nas postavila evropska zajednica", navodi Davidović.
RAK BiH saopštila je juče da nije dala saglasnost za testno emitovanje putem digitalnog signala RTRS-a i naložila da u roku od 24 časa bude obustavljeno emitovanje ovog programa.
''To predstavlja direktno kršenje standarda definisanih u državnoj Strategiji o prelasku sa analognog na zemaljsko digitalno emitovanje'', naveo je RAK i istakao da će na osnovu obavljenih mjerenja primijeniti nadležnosti propisane Zakonom o komunikacijama BiH.
RTRS je počela prošle sedmice testno emitovanje programa u HD formatu sa lokacije Podbrđe iznad Banjaluke, a eksperimentalni program se očekuje za 15 dana.
Program će biti emitovan na 61. kanalu u MPEG-2 standardu koji se koristi kao format digitalnog televizijskog signala, a emituje se putem zemaljskih, kablovskih i satelitskih antena.
Još nije poznato šta RTRS namjerava da emituje na drugom programu digitalne TV.
Rok koji je BiH odredila za gašenje analogne zemaljske TV radiodifuzije i prelazak na digitalno emitovanje je 1. decembar 2011. godine.
Prema preporuci Evropske komisije, sve članice EU moraju najkasnije do 2012. godine u potpunosti isključiti analogni način emitovanja i preći na digitalno emitovanje, dok je rok u svijetu 2015. godina kada će se u potpunosti isključiti analogni način emitovanja.
Prelazak na digitalno emitovanje završen je u pet država članica EU, i to Njemačkoj, Finskoj, Luksemburgu, Švedskoj i Holandiji, dok je ovaj proces započet u 21 zemlji članici EU.
(SRNA)
-
dallton
#7590 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
mozda ce penzije biti negdje prije referenduma?Fond PIO RS pred finansijskim kolapsom
Manje od polovine penzionera s punim radnim stažom ili dovoljnim brojem godina
Autor: B. S.
15.12.2009. 12:45
Rakulj: Na vrijeme upozoravali
Foto: Arhiv
Novembarsku penziju, čija je isplata počela 10. decembra, još nije dobilo oko 18 posto korisnika. Iz entitetskog fonda poručuju da će problem biti riješen najkasnije ove sedmice i da nema razloga za brigu.
Iz "Pošta Srpske" objasnili su da su prekinuli isplatu jer Fond PIO RS nije uplatio punu tranšu od oko 72,4 miliona maraka.
U Udruženju penzionera ovog entiteta upozoravaju da su na taj problem ukazivali još prije dvije godine, znajući da će se zbog načina ostvarivanja prava na penziju i stalnog rasta broja penzionera Fond PIO RS naći pred kolapsom.
- Bosnolog
- mO k3
#7592 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
http://www.sarajevo-x.com/forum/posting ... &p=3280500#vee-jay wrote:pici wrote:Dodik o Inzkovim odlukama
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
uistinu najbolja izjava data od ovog seronje ikada![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
hocemo Dodu za novog trenera nase repke......
![]()
![]()
![]()
kao da su ljudi psi pa on mora da ih trenira
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
za mene je ova njegova izjava samo kurFanjsko povlacenje... eh sada mu ne treba referendum...
- _BaD_BoY
-
hercegovac_pravi
#7595 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Evo dijela njegove izjave o referendumu koja je 100% istinita.hercegovac_pravi wrote:Na sva ova jučerašnja i današnja događanja imam samo jednu riječ....SUPER. Jednim metkom dva vola.... Dodo i OHR...e sad da vidimo "kom' obojci a kom opanci" Dodo samo naprijed....raspiši referendum i sruši Dayton..... jer to je upravo ono što će taj referendum uraditi...srušiti Dayonski mirovni sporazum. I pored sve priče i halabuke, Dodo ne može više kriti da Dayton ne odgovara Srbima u BiH niti jedne sekunde. Nekada je bilo tako...zaista im je odgovarao Dayton ali je to vrijem isteklo a svi trendovi ukazuju da će situacija biti još nepovoljnija. Dakle, izbor je njihov.....ili pokušati integrirati Srpski narod u BiH ili napustiti BiH u podpunosti ??? Interesuje me koliki će Dodo biti politički diletant kada bude izabirao jednu od ove dvije opcije. Sudeć po njegovim dosadašnjim ispadima....siguran sam da će izabrati lošiju varijantu...ostaje da se vidi...kokice u ruke i uživajte..
Ovo podvučeno...i ono boldirano iz mog ranijeg citata.......“Mi ćemo taj referendum tražiti i on je potreban da se o njemu narod izjasni iz niza razloga. Postojeći zakon o referendumu ima određene nedorečenosti kao što su birački spiskovi, koji nisu u vlasništvu RS-a već Izborne komisije BiH i u tom pogledu SNSD će ih tražiti. Vlada RS-a je predložila da se referendum održi čim se stvore tehnički preduslovi“, poručio je Dodik.
Dodo, zašto pc nema biračke spiskove? Na osnovu kojeg zakona ti možeš raspisati referendum? Jel na osnovu onog iz 93-će i tzv. srpske republike BiH ili kako se već tada zvala ??? Na koji način je taj zakon nedorečen ???:lol:
Dakle Dodo...bujrum nemoj biti tipični četnik i kukavica...raspiši referendum pa šta bude.....ceo svet zna da ti imaš pravo na referendum i svi te mi molimo da istraješ na njemu....nemoj nas iznevjeriti i ovaj put.
-
HarnagaHarnaga
#7596 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mozemo mi pricati sta hocemo, sprdati se i segaciti, ali Dodikova prica o referndumu je postigla svoj cilj. Stranim sudijama produzen je mandat samo u okviru ratnih zlocina, i samim tim sto je i Rusija glasala za to, jasno je da se radilo u dogovoru sa Miletom. Njegov cilj i nije bio da se otjeraju sudije za ratne zlocine jer koliko ga god mrzjeli on ratni zlocinac nije, njegov cilj je bio organizovan kriminal, lopovluk, prodaja svih resursa u rs od kojih je vecina love zarsila u njegovim dzepovima. Nama dali zvaku kao eto nije raspisao referendum i ne smije a mi se satrasmo od srece i smjeha 
- vee-jay
#7597 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sa boldiranim dijelom si u pravu, sa ostatkom nisi.HarnagaHarnaga wrote:Mozemo mi pricati sta hocemo, sprdati se i segaciti, ali Dodikova prica o referndumu je postigla svoj cilj. Stranim sudijama produzen je mandat samo u okviru ratnih zlocina, i samim tim sto je i Rusija glasala za to, jasno je da se radilo u dogovoru sa Miletom. Njegov cilj i nije bio da se otjeraju sudije za ratne zlocine jer koliko ga god mrzjeli on ratni zlocinac nije, njegov cilj je bio organizovan kriminal, lopovluk, prodaja svih resursa u rs od kojih je vecina love zarsila u njegovim dzepovima. Nama dali zvaku kao eto nije raspisao referendum i ne smije a mi se satrasmo od srece i smjeha
-
Anadolu Bosna
#7598 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pravo sam se zabrinuo poslije 60 minuta i Bakira kako zvucivee-jay wrote:Sa boldiranim dijelom si u pravu, sa ostatkom nisi.HarnagaHarnaga wrote:Mozemo mi pricati sta hocemo, sprdati se i segaciti, ali Dodikova prica o referndumu je postigla svoj cilj. Stranim sudijama produzen je mandat samo u okviru ratnih zlocina, i samim tim sto je i Rusija glasala za to, jasno je da se radilo u dogovoru sa Miletom. Njegov cilj i nije bio da se otjeraju sudije za ratne zlocine jer koliko ga god mrzjeli on ratni zlocinac nije, njegov cilj je bio organizovan kriminal, lopovluk, prodaja svih resursa u rs od kojih je vecina love zarsila u njegovim dzepovima. Nama dali zvaku kao eto nije raspisao referendum i ne smije a mi se satrasmo od srece i smjeha
-
Abacija
#7599 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Visoki predstavnik međunarodne zajednice u našoj zemlji Valentin Inzko posjetio je danas Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i sastao se da glavnim tužiocem Miloradom Barašinom.
Inzko je Barašina upoznao sa svojom odlukom o produženju mandata međunarodnim tužiocima u Posebnom odjelu za ratne zločine Tužilaštva BiH i ostanku međunarodnih tužilaca u svojstvu savjetnika u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju.
Vladavina prava
Glavni tužilac i visoki predstavnik su se složili da se u BiH u narednom periodu mora intenzivno raditi na jačanju vladavine prava, te da se procesuiranjem osumnjičenih i optuženih za ratne zločine i borbom protiv kriminala treba stvarati sigurnije okruženje za život svih građana u svjetlu budućeg približavanja BiH evropskim integracijama.
Tužilaštvo je danas posjetio i ambasador SAD-a Charles L. English, koji je s glavnim tužiocem Barašinom također razgovarao o odluci visokog predstavnika.
- Mi smo ranije isticali da je potrebno da međunarodni tužitelji ostanu u oba odjela, no odluke visokog predstavnika se moraju poštivati, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.
Glavni tužilac Barašin u narednom će periodu donijeti odluku na koji način će međunarodni tužioci, nakon što im 31. decembra istekne mandat, biti angažovani u svojstvu savjetnika.
Međunarodni tužitelji u Odjelu za organizirani kriminal državnog Tužilaštva trenutno su zaduženi sa više od dvije stotine predmeta i velikim brojem istraga. Neposredno prije Inzkove odluke, u Sudu BiH je bilo angažirano sedam međunarodnih sudija, a u Tužilaštvu BiH pet stranih tužitelja - tri u Odjelu za organizirani kriminal, dva u Odjelu za ratne zločine.
Nije jednostavno
- Iako to neće biti jednostavno, glavni tužitelj će naći modalitet kako da se te istrage i rad na predmetima nastave u kontinuitetu, rekao je glasnogovornik Tužilaštva BiH Boris Grubešić.
Predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso pozdravila je odluku međunarodne zajednice da produži mandat stranim sudijama i tužiocima.
- No, bojim se da time problem nije riješen. Sigurna sam da se odnos prema Sudu i Tužilaštvu BiH ne bi promijenio i da nije bilo odluke visokog predstavnika, s obzirom na to da bi ove institucije nastavile raditi, a to je ono što pojedinim političarima najviše smeta. Smatram da su oni itekako shvatili da mi nemamo namjeru odustati i pored svih problema s kojima smo se suočavali, a koje nam je, u velikoj mjeri, priređivala upravo država BiH, rekla je Kreso.
http://oslobodjenje.ba/index.php?id=4308
-
Anadolu Bosna
#7600 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Incku je onaj momak iz bh dana dobro cestito na razvaljivanju Bosne!