Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ledeni_caj

#7576 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ledeni_caj »

belafonte wrote:
ultima_palabra wrote: Sigurno mu se ima šta zamjeriti što se tiče autoriteta i pozivanja i praćenja igrača, ali zbog orijentacije prema igri kratkih pasova će kod mene uvijek imati pristalicu :thumbup: Igrači se često zaborave pa počnu nabijati loptu, ali mislim da će Pape uspjeti da iskorijeni to iz njih, i otkloni ostale nedostatke ukoliko mu se da dovoljno vremena na klupi.
:thumbup: :thumbup:

Pape dobar, trazi od igraca da "igraju lopte" i za to ima od mene kapu do poda, al sve se bojim da ce mu igraci okrenut ledja kad bude najvise trebalo tj. nema autoriteta da im se matere nahebe kad ne pokazuju ono sto mogu, a juce su pokazali da mogu dominirat nad repkom iz "drugog sesira" svih 90 minuta...
Ko se bude kurcio imace mahanje k'o i Begovic. :bih:
Corola

#7577 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Dead Man Walking wrote:
BaileyS wrote:
Dead Man Walking wrote:Samo je rezultat bitan, i jedino je mjerilo uspjeha. Sto se mene tice ako nas odvede na EP, nek mu odmah daju na 10 godina ugovor. Ako ne odvede, noga pa da mi je babo a ne Pape. Najmanje mi je bitno jel selektor Zeljovac, Pitar, Rodjeni, Bosnjak, Hrvat,vanzemaljac... Samo rezultat :!:
De poruci nam taj jedan "rezultat" i upri prstom u trenera koji ga garantuje. Uspjet ces al' u q33u.
U svakom poslu imas zacrtani cilj, nagradu za ostvarenje i kaznu za neispunjenje. Ko nije spreman da prihvati te uslove ne treba se ni kandidovati za posao. Ne znam sta je tu nenormalno. Trener sam upre prstom u sebe prihvatanjem te funkcije, nemam ja sta upirati. ;-)
Kao i sto nema ,sta da se tebe tice.Jedino ako nisi u IO :-) :lol:
Dead Man Walking

#7578 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Za pocetak: http://bosanskijezik.blogger.ba/arhiva/ ... /11/774980

Kad apsolviras prelazimo na smisao recenice i onog sto se istom pokusava reci. :thumbup:
Corola

#7579 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Dead Man Walking wrote:Za pocetak: http://bosanskijezik.blogger.ba/arhiva/ ... /11/774980

Kad apsolviras prelazimo na smisao recenice i onog sto se istom pokusava reci. :thumbup:
''Apsolviras :mrgreen: a vi, kako te'' ?Gdje ti je zarez,grom te spalio. :lol:
burek_in_space

#7580 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Necemo se tako igrati, momci. :wink:
veso

#7581 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veso »

koga bi više želeli u baražu srbiju,hrvatsku ili crnu goru,mislim daje najbolje da se izbegnu komšije
Mr. Brightside

#7582 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mr. Brightside »

veso wrote:koga bi više želeli u baražu srbiju,hrvatsku ili crnu goru,mislim daje najbolje da se izbegnu komšije
nema baraza,prva dva iz grupe idu direktno :)
veso

#7583 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veso »

najbolja drugoplasirana ide dirketno a najgora drugoplasirana otpada,a ostale idu u baraž
mileS

#7584 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mileS »

naravno da ima play-off
Contested every four years, the UEFA European Championship has been showcasing the continent's top talent since its inception as the UEFA European Nations Cup in 1960. It consists of a qualifying competition, play-offs and a final tournament.

The qualifying round is made up of nine groups of five or six teams, who contest home and away fixtures. The section winners and runners-up with the best record against the top five in their group progress automatically. The remaining eight second-placed sides contest two-legged play-offs, with the victors joining the hosts to complete the lineup for the final tournament.
Mr. Brightside

#7585 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mr. Brightside »

mileS wrote:naravno da ima play-off
Contested every four years, the UEFA European Championship has been showcasing the continent's top talent since its inception as the UEFA European Nations Cup in 1960. It consists of a qualifying competition, play-offs and a final tournament.

The qualifying round is made up of nine groups of five or six teams, who contest home and away fixtures. The section winners and runners-up with the best record against the top five in their group progress automatically. The remaining eight second-placed sides contest two-legged play-offs, with the victors joining the hosts to complete the lineup for the final tournament.
Zar nisu povecali broj ekipa sa 16 na 24 na euro 2012?
edit: ipak je to 2016 :sad:
veso

#7586 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veso »

budimo realni,drugo mesto je uspeh,i da u baražu se zaobidje srbija i hrvatska,verovatno ni u eufa ne bi dozvolila da dodje do susreta suseda
Mr. Brightside

#7587 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mr. Brightside »

veso wrote:budimo realni,drugo mesto je uspeh,i da u baražu se zaobidje srbija i hrvatska,verovatno ni u eufa ne bi dozvolila da dodje do susreta suseda
mah o tome cemo kad se zavrsi grupna faza kvalifikacija.
extraordinary

#7588 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

veso wrote:budimo realni,drugo mesto je uspeh,i da u baražu se zaobidje srbija i hrvatska,verovatno ni u eufa ne bi dozvolila da dodje do susreta suseda
Ne treba nas biti strah nikog, još dugo je do baraža, ali objektivno, u boljoj smo formi i od Srba i Hrvata u ovom momentu. Ne kažem da će tako biti u vrijeme baraža doduše. Čini mi se da je Pižon totalni promašaj na klupi Srbije, a nije da i Biliću ide dobro u ovom momentu.
Obuca9

#7589 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110327073

Naglašava šta je šef dražavnog nogometnog tima rekao na poluvremenu u svlačionici.

"Sušić nam je saopštio da igramo odlično te da malo pojačamo ritam u drugom dijelu. Podvukao je da možemo postići dva gola i da možemo slaviti. Gol Ibiševića nas je još više osokolio. Nošeni sjajnom podrškom sa tribina nastavili smo napadati. Iako nismo iskoristili nekoliko zicera, sve se vratilo sedam minuta prije kraja meča kad je poentirao Džeko“, rekao je Medunjanin.

Kako je ono bilo "Sušić je mulac, debil nepismeni iz Zavidovica, ne zna dici ekipu, on je levat, bla bla"
shalla

#7590 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

hz__semir wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110327073

Naglašava šta je šef dražavnog nogometnog tima rekao na poluvremenu u svlačionici.

"Sušić nam je saopštio da igramo odlično te da malo pojačamo ritam u drugom dijelu. Podvukao je da možemo postići dva gola i da možemo slaviti. Gol Ibiševića nas je još više osokolio. Nošeni sjajnom podrškom sa tribina nastavili smo napadati. Iako nismo iskoristili nekoliko zicera, sve se vratilo sedam minuta prije kraja meča kad je poentirao Džeko“, rekao je Medunjanin.

Kako je ono bilo "Sušić je mulac, debil nepismeni iz Zavidovica, ne zna dici ekipu, on je levat, bla bla"
Sema, postaješ naporan vjeruj mi ;-)
Normalno da će im to reći, pa ja bih to očekivao od trenera kantonalnog ligaša, da sokoli svoje igrače na poluvremenu, govori im da pojačaju i sl. a ne od selektora jedne države. Ti se ovdje upireš da dokažeš kako je Pape najbolji trener u istoriji fudbala i kako je nepogriješiv u svemu što radi...
Ja koliko mogu vidjeti u većini postova (mislim na raju koja ga kritikuju a tu uključujem i sebe) se priznaje da se vidi napredak, ja sam prvi rekao da me raduje to što nam više glavni adut nisu ho-ruk igra i „atmosfera“ već činjenica da dominiramo na način da držimo loptu u nogama, da smo u stanju pritisnuti protivnika i osvajati teren igrom kratkih pasova i sl i to je naravno zasluga kako selektora tako i igrača ali ne možeš reći da nemaš zamjerki na njegovo vođenje, pa i Mourinhu ljudi nađu zamjerku (opravdanu).
Evo recimo što se tiče ove tekme moje zamjerke su stavljanje povrijeđenog golmana, nepovjerenje u momka koji je prošlu našu utakmicu bio najbolji igrač (Bešić) kao i kasne izmjene (obzirom da smo gubili i bio nam je potreban dodatni impuls u napadu). Eto priznaj, znam da se kužiš u fudbal, jel po tebi nije trebao ranije mijenjati Medunjanina, pogotovo kad se uzme u obzir postavka rumunske igre nakon datog gola (9 igrača u odbrani)?

Spusti loptu, jasno nam je svima šta želiš da kažeš al ti brate isto kakvo dijete (a ima ih i ovdje). Ova Harisova izjava mi je npr. presmiješan argument u korist Papetovog znanja. I nama pičuladiji iz Vrbanjuše je Tica '89 govorio isto na poluvremenu pa to ne znači da Tica treba da bude selektor :mrgreen:
ganjeta

#7591 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

I ja spadam u Safetove kriticare,ali se ne moze reci da su izmjene izvresene kasno.Ja bih prije rek'o da su izvrsene bas na vrijeme,jer htjeli ili ne priznati Sajo je pogodio sa izmjenama i od mene naklon do poda.
Jedino sto mi se nije svidjalo je drzanje Vede u igri,ali posto je poentirao,oprosteno mu je...u skorijoj buducnosti Vedo klupa realno,bolje igramo sa jednim spicem.
Last edited by ganjeta on 28/03/2011 15:54, edited 1 time in total.
Mobile_Disco

#7592 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mobile_Disco »

hz__semir wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110327073

A moze biti i ovo da su noseni sjajnom podrskom a? Trebao reci na poluvremenu: "Gubimo, cuvajte rezultat" :oops:
neo7

#7593 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by neo7 »

Kada su sutra protesti ispred Holidey Ina gdje ce biti sastanak ? (tako sam ja cuo)
metar_drva

#7594 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by metar_drva »

ganjeta wrote:I ja spadam u Safetove kriticare,ali se ne moze reci da su izmjene izvresene kasno.Ja bih prije rek'o da su izvrsene bas na vrijeme,jer htjeli ili ne priznati Sajo je pogodio sa izmjenama i od mene naklon do poda.
Jedino sto mi se nije svidjalo je drzanje Vede u igri,ali posto je poentirao,oprosteno mu je...u skorijoj buducnosti Vedo klupa realno,bolje igramo sa jednim spicem.
donekle bih se složio s ovim, s tom razlikom da je jedna od zamjena bio maletić, koji nije ni jedan jedini centaršut napravio, a da je bio iznad visine koljena... da, na vrijeme su izmjene napravljene, ali maletić je fakat lavor.
kamen spoticanja

#7595 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kamen spoticanja »

metar_drva wrote:
ganjeta wrote:I ja spadam u Safetove kriticare,ali se ne moze reci da su izmjene izvresene kasno.Ja bih prije rek'o da su izvrsene bas na vrijeme,jer htjeli ili ne priznati Sajo je pogodio sa izmjenama i od mene naklon do poda.
donekle bih se složio s ovim, s tom razlikom da je jedna od zamjena bio maletić, koji nije ni jedan jedini centaršut napravio, a da je bio iznad visine koljena... da, na vrijeme su izmjene napravljene, ali maletić je fakat lavor.
maletic je na kraju presjekao onu jednu kontru rumuna i za mene je igrac utakmice srpske konstitivnosti...odmah iza zvjezdana :D
Obuca9

#7596 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Dobro Shalla, neces izjave, hoces argumente?

Reprezentacija Bosne i Hercegovine se od 1995. do 2011. samo pet puta uspjela vratiti u utakmicu i pobjediti, nakon što je prva primila gol i to:
1999: Estonija - BiH 1:4 (1:0 za Estoniju)
2007: BiH - Turska 3:2 (0:1 za Tursku)
2010: BiH - Gana 2:1 (0:1 za Ganu)
2010: Slovačka - BiH 2:3 (1:0 za Slovačku)
2011: BiH - Rumunija 2:1 (0:1 za Rumuniju)

Slučajno ili ne, tri od ovih pet utakmica se desilo upravo pod Papetovim vodstvom, a zanimljivo niti jedna pod vodstvom magicnog dizaca morala Ćire Blaževića. I onda čovjek ovo pogleda i dođe čita postove fudbalskih "stručnjaka" koji sve znaju, pa čak i to da Pape ne zna dići igrače u svlačionici da preokrenu rezultat.
Gandalf

#7597 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Gandalf »

hz__semir wrote:Dobro Shalla, neces izjave, hoces argumente?

Reprezentacija Bosne i Hercegovine se od 1995. do 2011. samo pet puta uspjela vratiti u utakmicu i pobjediti, nakon što je prva primila gol i to:

Slučajno ili ne, tri od ovih pet utakmica se desilo upravo pod Papetovim vodstvom, a zanimljivo niti jedna pod vodstvom magicnog dizaca morala Ćire Blaževića. I onda čovjek ovo pogleda i dođe čita postove fudbalskih "stručnjaka" koji sve znaju, pa čak i to da Pape ne zna dići igrače u svlačionici da preokrenu rezultat.
Statistika je surova nauka :thumbup:
ganjeta

#7598 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

kamen spoticanja wrote:
metar_drva wrote:
maletic je na kraju presjekao onu jednu kontru rumuna i za mene je igrac utakmice srpske konstitivnosti...odmah iza zvjezdana :D
:thumbup:
Maletic igrac tekme srpske nacionalnosti :lol:
burek_in_space

#7599 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Neko je fino napisao da je Maletic tu bio iz parafudbalskih razloga. Kome oni nisu jasni, samo da napomenem da je on igrach Borca, predstavnika srpskog dijela Premijer ljige. Dalje, Maletic je Srbin i Pape mu je namijenio dvije uloge. Prva je da rastereti Lulica na lijevoj strani tako shto ce dio napada ici i po desnoj, shto je i sam izjavio, a druga je da poshalje poruku da mozhemo i moramo zajedno. E sad, zashto na ovoj temi moramo o politici, nije do mene, nego do nakaradnog sistema u kojem zhivimo.
Dead Man Walking

#7600 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

hz__semir wrote:Dobro Shalla, neces izjave, hoces argumente?

Sa dovoljno statistickih podataka moze se dokazati bilo sta, pa tako i to da smo pod Susicevom palicom, slucajno ili ne, tri puta ispustili prednost. :roll:
Locked