Pa hoces li im ti PREDAT SVOJE dvoriste, da prave drzavu?sumirprimus wrote:naravno da ce sebi pravit drzavu,posto su ih svi protjerali gdje god su mogli...
doduse,amerika je jedina bila blagodarna,sreca pa je i dan danas
I ko ih je to posebno progonio, osim Hitlera?
Inkvizicija nije vazila samo za Zidove, a ni Auschwitz. Iako je bio posebno kivan na njih, oni su mu bili samo prvi NA REDU naroda koje je kanio eliminirati i mrcvariti.
Po tvojoj teoriji,
Romi, kao jos napaceniji narod, bi imali i legalno i moralno pravo naselit u tvoje ili moje dvoriste?
Ili bi se po nekoj dalekoj povjesnoj vezi, trebali vratit u Radzastan, i onima tamo otimati njihovu djedovinu.......
Kad bih sabrala SVE KOLEKTIVNE MUKE svih mojih predaka, zadnjih 3000 godina, sumnjam da bi bile nesto manje, od kolektivnih muka predaka mojih prijatelja Zidova.
Jedina golema razlika je u tome, sto moja familija ne pripada kultu koji kolektivno i ritualno i redovito podsjeca na nekadasnje patnje.
Recimo, imam rodicu koja je Bosnjakinja, ali za koju znam da djelomicno potice od prognanih spanjolskih muslimana (Inkvizicija), A sa drugih strana, preci su joj prognani iz Madjarske, Hrvatske...itd.
Medjutim, ona je komplet truba, i o svojoj proslosti, i o patnjama svojih predaka.....
Docim, moja frendica Brazilka porijeklom moldavska Zidovka, samo proucava sve patnje njenih predka, i kako su ih ovi progonili, ovi mucili itd, itd.
Valjda se moraju isticat te patnje, da bi se mogla legitimizirat i OBRAZLOZIT nasilna kradja necije zemlje, koju je legitimizirao i sam UN.