Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Obuca9

#7576 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

-LIBERO- wrote:Ma fotografije ,video snimci,tekstovi,informacije ,podatci,historijski podatci sev se zivo uzima ,i to u SVIM medijima,sa fksinfa.

Ne znam kako stoje stvari sa tim,ali dal se mogu bar zastititi fotografije i video snimci?? Pa momci se trude do maksimuma,entuzijazam,trud (znam ja da je to zbog ljubavi prema bordo boji ;-) ali...) a ovi dodju sa tri klika misom ukradu materijal,preuzmu cijele pasuse teksta,cak i mahalske price koje veze nemaju sa istinom,i zavrse posao za 14 minuta i za to uzmu lovu.

Ma mrs vise lafo "novinari" :run:
Nažalost ne može, mi nismo pravno lice, nismo nikakvo udruženje, te nemamo mogućnosti za podizanje tužbe i slično. Jedino što možemo je staviti logo na slike, ali Oslobođenju recimo to nije ni najmanji problem, oni otkinu dio slike gdje je logo i hladno je objave kao svoju.

Tako da je sve prepušteno njima na obraz, a najviše što mogu uraditi jeste da bar potpišu sliku, kao što to recimo redovno radi Sarajevo-x :thumbup: ili kao što je to evo uradio Avaz prvi put u ovih pet godina.
armin071

#7577 Re: FK Sarajevo

Post by armin071 »

hz__semir wrote:
-LIBERO- wrote:Ma fotografije ,video snimci,tekstovi,informacije ,podatci,historijski podatci sev se zivo uzima ,i to u SVIM medijima,sa fksinfa.

Ne znam kako stoje stvari sa tim,ali dal se mogu bar zastititi fotografije i video snimci?? Pa momci se trude do maksimuma,entuzijazam,trud (znam ja da je to zbog ljubavi prema bordo boji ;-) ali...) a ovi dodju sa tri klika misom ukradu materijal,preuzmu cijele pasuse teksta,cak i mahalske price koje veze nemaju sa istinom,i zavrse posao za 14 minuta i za to uzmu lovu.

Ma mrs vise lafo "novinari" :run:
Nažalost ne može, mi nismo pravno lice, nismo nikakvo udruženje, te nemamo mogućnosti za podizanje tužbe i slično. Jedino što možemo je staviti logo na slike, ali Oslobođenju recimo to nije ni najmanji problem, oni otkinu dio slike gdje je logo i hladno je objave kao svoju.

Tako da je sve prepušteno njima na obraz, a najviše što mogu uraditi jeste da bar potpišu sliku, kao što to recimo redovno radi Sarajevo-x :thumbup: ili kao što je to evo uradio Avaz prvi put u ovih pet godina.
Ali zar se ne moze npr. kao sto avaz pravi preko cijele slike staviti prozirno bijelo napisano fksinfo?. To avaz radi sa svojim slikama vec odavno.
Obuca9

#7578 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Može, naravno, ali to uništava sliku, a to nam nije cilj.
north

#7579 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Jao Travnika i gov.., bitno je naložiti se kad dolaze klubovi iz Sarajeva i tu sa dvije noge ulijetati :x

Borac sa ovom pobjedom i pobjedom protiv košpa definitivno osvaja jesenju titulu.....

Nama nada da sutra šta uradimo, biće jako jako teško.........
Reglan

#7580 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

:x :x :x :x :x
Travnice dabogda ispo i nikad se ne vratio.Prodali bi staru za 10 cevapa u sosu od vlasickog sira :x
Ripicipi

#7581 Re: FK Sarajevo

Post by Ripicipi »

arshavin wrote::x :x :x :x :x
Travnice dabogda ispo i nikad se ne vratio.Prodali bi staru za 10 cevapa u sosu od vlasickog sira :x
Hajd nemoj zajebavat, pa i nas su uzeli :D
Realno, Borac i jeste najbolja ekipa prvenstva, meni je dosta i Evropa ove godine ;-)
KPNCTNJAH

#7582 Re: FK Sarajevo

Post by KPNCTNJAH »

Sami smo krivi, mozemo sad supljirati do besvijesti... pored kiksa na Kosevu, trebali smo puno vise bodova uzeti na strani i to je to, a i kuci smo neke utakmice uzeli na guzove... aBd Europa na kraju i mozemo biti i vise nego zadovoljni...
north

#7583 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Evo Travnik zabio u sudijskom i smanjio na 1-2, vidite da nije namješteno :D

Šalu na stranu, Borac realno jeste najviše pokazao ovu polusezonu, što reče potres, kud ćeš bolji dokaz od toga da su nas zasluženo digli na sred koševa, ali s druge strane, jeste malo simptomatično da Travnik u prošlim sezonama sve uzima kući, a onda ih uzima Lištica, ove sezone sve uzimaju kući i to dosta glatko, a onda gube laganini od Borca :-)

Kako majka mu stara da baš jedino gube od ekipe kući koja je lider na tabeli, i koja na kraju sezone uzima titulu, a da to nije prvi i jedini put???
north

#7584 Re: FK Sarajevo

Post by north »

KPNCTNJAH wrote:Sami smo krivi, mozemo sad supljirati do besvijesti... pored kiksa na Kosevu, trebali smo puno vise bodova uzeti na strani i to je to, a i kuci smo neke utakmice uzeli na guzove... aBd Europa na kraju i mozemo biti i vise nego zadovoljni...
Ovo je 100% tačno......U 10 kola mi više od dvije utkmice nismo sastavili kako bog zapovijeda :roll:

A raspored ni samo sebi ne bi ovakav sastavili, pa jebo te, ja nešto kontam, mi tek sutra imamo prvo teže gostovanje izvan grada, a na samom kraju smo polusezone :-)

S ovakvom ekipom i igrom u drugoj polusezini ja se ničemu na nadam.....
Samo velike igračke promjene na polusezoni obećavaju....
Impavidus

#7585 Re: FK Sarajevo

Post by Impavidus »

north wrote:Evo Travnik zabio u sudijskom i smanjio na 1-2, vidite da nije namješteno :D

Šalu na stranu, Borac realno jeste najviše pokazao ovu polusezonu, što reče potres, kud ćeš bolji dokaz od toga da su nas zasluženo digli na sred koševa, ali s druge strane, jeste malo simptomatično da Travnik u prošlim sezonama sve uzima kući, a onda ih uzima Lištica, ove sezone sve uzimaju kući i to dosta glatko, a onda gube laganini od Borca :-)

Kako majka mu stara da baš jedino gube od ekipe kući koja je lider na tabeli, i koja na kraju sezone uzima titulu, a da to nije prvi i jedini put???
formula je jasna travnik kiksa jednom, a ko ga uzme nek mu odmah pehar za titulu daju :D
exc0d14c

#7586 Re: FK Sarajevo

Post by exc0d14c »

Sretno igračima i navijačima sutra.
El_Di@blo

#7587 Re: FK Sarajevo

Post by El_Di@blo »

Ako ove godine izborimo evropu moramo biti prezadovoljni jer realno nemamo tim za vece stvari, od ljetosnjih pojacanja jedini koji su zadovoljili su Arsenijevic i donekle Kojasevic, Suljic ce u buducnosti uz napredak biti zvijer igrac za nasu ligu. Od Muharemovica sam ocekivao mnogo vise, a valjda ce i Haris Handzic brzo uci u formu. Na zimu dovesti napadaca i nekog u vezi jer svima je jasno da Ihtijarevic vise ne moze i eventualno nekog veterana golmana da bude rezerva da ne bi primali golove kao protiv Sirokog.
Reglan

#7588 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

El_Di@blo wrote:Ako ove godine izborimo evropu moramo biti prezadovoljni jer realno nemamo tim za vece stvari, od ljetosnjih pojacanja jedini koji su zadovoljili su Arsenijevic i donekle Kojasevic, Suljic ce u buducnosti uz napredak biti zvijer igrac za nasu ligu. Od Muharemovica sam ocekivao mnogo vise, a valjda ce i Haris Handzic brzo uci u formu. Na zimu dovesti napadaca i nekog u vezi jer svima je jasno da Ihtijarevic vise ne moze i eventualno nekog veterana golmana da bude rezerva da ne bi primali golove kao protiv Sirokog.
E Vala Ako Vucina nije pojacanje onda ne znam ko jest?Pa vise je pokazao nego Pixi
il' mozda grijesim :run:
El_Di@blo

#7589 Re: FK Sarajevo

Post by El_Di@blo »

arshavin wrote:
El_Di@blo wrote:Ako ove godine izborimo evropu moramo biti prezadovoljni jer realno nemamo tim za vece stvari, od ljetosnjih pojacanja jedini koji su zadovoljili su Arsenijevic i donekle Kojasevic, Suljic ce u buducnosti uz napredak biti zvijer igrac za nasu ligu. Od Muharemovica sam ocekivao mnogo vise, a valjda ce i Haris Handzic brzo uci u formu. Na zimu dovesti napadaca i nekog u vezi jer svima je jasno da Ihtijarevic vise ne moze i eventualno nekog veterana golmana da bude rezerva da ne bi primali golove kao protiv Sirokog.
E Vala Ako Vucina nije pojacanje onda ne znam ko jest?Pa vise je pokazao nego Pixi
il' mozda grijesim :run:
Vucina se trudi borben je na terenu al realno ne posjeduje neko fudbalsko znanje a sto se tice Piksija u zadnjim tekmama je skroz ofalio
Dammme

#7590 Re: FK Sarajevo

Post by Dammme »

Puno sreće momcima u lištici! Kako igračima, tako i navijačima. Nadam se da neće biti problema i da će Horde pokazati šta je Evropa i šta je Argentina.
Dialer

#7591 Re: FK Sarajevo

Post by Dialer »

a sta je sa navijacima? koji krc se i ide ako nedaju uci :?
armin071

#7592 Re: FK Sarajevo

Post by armin071 »

Ali interesantan je onaj kukasti kriz kod skripara. Bas me zanima da li ce to iko da osudi .amu li im fasisticku.. :x
north

#7593 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Zašto smo bože ovoliko jadni????

Samo da se završi polusezona, ja ovo više ne mogu pratiti.... :(

Šta zamjeriti igračima kad je ovo njihov max......oni ne znaju i ne mogu više......

Odvratna lištica za klasu bolja :x
PriNc_ba

#7594 Re: FK Sarajevo

Post by PriNc_ba »

da se mene pita Banetu bih pokazao izlazna vrata iz kluba ;) hajd budi ti sta hoces privatno i imaj misljenje kakvo hoces i radi sta hoces al na utakmici debil tri prsta dize likovima koji ga provociraju s tribina :-) debil u svakom slucaju ;) al eto valjda ga vrijedjalo sto mu nisu *ebali mater cetnicku nego balijsku pa da im skrene paznju ccc fkt svasta
johnny_blazze

#7595 Re: FK Sarajevo

Post by johnny_blazze »

et za onaj fasizam na tribinama treba ih iz lige izbaciti
Robben

#7596 Re: FK Sarajevo

Post by Robben »

johnny_blazze wrote:et za onaj fasizam na tribinama treba ih iz lige izbaciti
Ko će ih izbaciti?
KPGS

#7597 Re: FK Sarajevo

Post by KPGS »

Robben wrote:
johnny_blazze wrote:et za onaj fasizam na tribinama treba ih iz lige izbaciti
Ko će ih izbaciti?
Fašisti.
radijator

#7598 Re: FK Sarajevo

Post by radijator »

ne treba se zamarat tim glupostima, lištica je jedna zabit u kojoj je ovo jedan normalan športski dekor
a iskren da budem očekivao sam daleko više provokacija, crnih ustaških zastava, pjesama, vrijeđanje vedrana i sl

što se utakmice tiče, čista pobjeda kvaliteta nad nekvalitetom
međutim ono što me boli jeste dojam da su igrači širokog puno više željeli pobjedu
imali su barem duplo više klizećih od nas, u gotovo svakom duelu su bili jači i brži, duplo više žutih su dobili
ne kažem da nije bilo borbenosti, ali je sigurno nije bilo dovoljno

u kupu možemo samo nekom ludom igrom proći, realno jako teško
na polusezoni se pojačati i pokušat parirat ovim, objektivno kvalitetnijim ekipama od nas, borcu i širokom
inače nas opet nema niđe :roll:
Baltazar_khan

#7599 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Sa onom nacističkom zastavom su pokazali da se ni malo ne stide zbog toga što su fašisti. Možda će ih kazniti savez sa nekom smiješnom i mizernom novčanom kaznom koju će platiti general i to je to.
kurty

#7600 Re: FK Sarajevo

Post by kurty »

armin071 wrote:Ali interesantan je onaj kukasti kriz kod skripara. Bas me zanima da li ce to iko da osudi .amu li im fasisticku.. :x
Ako smijem na vasoj temi...

Pored tog kriza, stoji lola sa zastavom Vatikana...
Image

Jadni su...
Locked