Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Koolin1 wrote:drago mi je sto je veceras bar pobjedio fudbal... Bayern zasluzeno finalista
Uze mi riječ iz usta. Zbog onakvih ekipa kao što je Čelzi i ove "taktike" od Mourinja fudbal bi jako brzo prestao biti najvažnija sporedna stvar na svijetu....
ultima_palabra wrote:Nije mi jasno da se nakon 2:0 ne može iskontrolisati prvo poluvrijeme, nego se mora naganjati sa Bayernom od gola do gola.
Nije mi jasno da se mora povlačiti u 16ercu igrač koji ga nikad ne bi zabio.
Nije mi jasno da se ne napadne svim silama bar u produžetku... ko se to najeo hljeba u penalima protiv Nijemaca?
Nije mi jasno da dvije Zlatne lopte ne mogu zabiti penal.
I tako... biće vremena za analize, ovo je samo onako iz prve
Ultima, je li se tebi cini da je Mou zakasnio sa izmjenama? Bayern je imao 4 na sredini plus riberry koji je pomagao i izgledalo je da Bayern kontrolise. Kaka i Granero su po mom misljenju trebali ranije uci-
ultima_palabra wrote:Nije mi jasno da se nakon 2:0 ne može iskontrolisati prvo poluvrijeme, nego se mora naganjati sa Bayernom od gola do gola.
Nije mi jasno da se mora povlačiti u 16ercu igrač koji ga nikad ne bi zabio.
Nije mi jasno da se ne napadne svim silama bar u produžetku... ko se to najeo hljeba u penalima protiv Nijemaca?
Nije mi jasno da dvije Zlatne lopte ne mogu zabiti penal.
I tako... biće vremena za analize, ovo je samo onako iz prve
Ultima, je li se tebi cini da je Mou zakasnio sa izmjenama? Bayern je imao 4 na sredini plus riberry koji je pomagao i izgledalo je da Bayern kontrolise. Kaka i Granero su po mom misljenju trebali ranije uci-
Di Maria-Kaka izmjenu sam prizivao još oko 55.minute. Za Granera ne znam, vjerovatno je mislio da Ozil može riješiti utakmicu jednim potezom.
To im jeste problem u većim utakmicama, samo dva centralna vezna koja budu nadjačana. U tom smislu golovi su došli prerano... da je bilo 2-0 u 60.minuti, mogao se uvesti Granero kao treći veznjak i kontrolisati utakmicu.
ma nemogu da vjerujem u 16. minuti vodis 2-0 i onda kad je protivnik na koljenima kad ih ttreba matirat,nastavit pritiskat oni se kao povuku,nzm ni ja sta su radili...kaka mora vise igrat..neznam vise ni sam...lose su igrali skroz
Mislim da je kljucna stvar bilo kako je Mourinho organizirao tim u produzetku. Bayern se potpuno izmorio tokom drugog poluvremena i nisu bas nista posebno napravili (bile su ko neke sanse, ali nista to). U produzetke su usli puno bolji od Bayerna, ciji igraci su se vukli ko prebijene macke. Dovoljno govori cinjenica da je Marcelo imao prodor kakav je svojevremeno u Barci pravio Ronaldo (Luis Nazario de Lima); Bayernovi igraci se trude da ga sruse, ali nemaju grama snage.
I umjesto da ih Real napadne, ono sto kazu totalno granatiranje gola, Real te produzetke odigra mlitavo. Penali jesu uvijek lutrija, ali su Realovi igraci mozda bili malo previse "overconfident". Ramos, Ronaldo i Kaka ko da su Adnanu Gusi pucali penale, a ne jednom od najboljih golmana svijeta.
I na kraju, elmundodeportivo je to najrealnije rekao - Barca i Real su kaznjeni zbog bahatosti, one u njihovim glavama u kojima su oni igrali finale.
Presudila je ili nesposobnost Reala da konstantno kontroliše (čitaj:pritišće/napada) utakmicu ili svjesno prepuštanje igre od strane Murinha i iščekivanja nekog čudnovatog poteza pojedinca...