Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
occupylove

#7576 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by occupylove »

u USA se poslije zadnje tragedije u vezi masakra djece u skoli i jos par pucnjava poremecenih likova , te pokusaja copycat napada od zadnjega petka koje je policija i FBI srecom na vrijeme zaustavio, rasprava o kontroli posjedovanja oruzja u USA , pogotovo polu-automatskoga u rukama civila se zakuhala
predsjednik Obama je vec izjavio da ce podrzati inicijativu za zabranu poluautomatskih pusaka civilima
jer po zakonu u USA ne smije civil imati automatsku pusku ( ali svaki malo vjestiji majstor ce prepraviti zatvarac i klip na oruzju i pretvoriti AK -47 ili AR -15 u punu automatsku pusku )
podrzavam Obamu u tome nastojanju uz milione drugih kojima proklete automatske puske ne trebaju
poslije svega ?
u medjuvremenu i licno se uvjerih nastala je prava najezda kupaca na prodavnice oruzja , poluautomatsko oruzje dugih cijevi ide kao halva , doslovno redovi pred prodavnicama oruzja i opreme za lov :-)
a nisu jeftine, najpopularniji su modeli AR -15 i AK ili Kalasnjikovi su od 700 $ pa do "najluksuznijih modela " i do 3000 $ uz optiku i sva cuda

svasta na dunjaluku ;
i prigodni video , iz filma "Lord of War ";

occupylove

#7577 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by occupylove »

Obama je odrzao press konferenciju prije par trenutaka i hitno ca krenuti u reformu zakona o posjedovanju oruzja i zabranu prodaje vojnih pusaka civilima
problem je veci od samoga zakona i sam Obama je rekao da kultura nasilja , macizma , i u medijima i uopste u drustvu je uzrok takodjer i da je i zadatak i porodice da educira mlade narastaje u duhu mira i nenasilja
kaze ponekada Obama i mudre stvari , ali dzaba je krecio , dok ratovi traju i stalna histerija "rata protiv terora " te militarizacija drustva sto nije samo USA problem , vidimo mlade generacije i na ulicama Sarajeva i dalje , od bjesnila na sportskim dogadjajima pa do svakodnevnoga nasilja i u porodici i na ulicama .
problem je dublji
mecka zaigra i pred vlastitim vratima , ko se maca lati ? od maca i gine , davno je receno
ispovijest bivsega operatera bespilotnih letjelica ,pokajnik , i te letjelice roboti koje svakodnevno dejstvuju u najmanje 7 drzava
broj zrtava , pogotovo civila ? niko ne zna, i infracrveni snovi i nocne more ubojice na daljinski , preneseno iz cuvenoga
Der Spiegel magazina ;

http://www.sott.net/article/254875-Drea ... e-operator
muhafuca

#7578 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by muhafuca »

Frisko iz "zemlje SLOBODNIH i HRABRIH" (opaska na himnu za ove sto ne znaju)

vijest (izvjestaj radi konteksta)

cijeli video needitovan

kad sam bio mladji par puta sam se zatekao na mjestima gdje se pusi trava
kad je policija uletila - svaki put su me pretresali , djepove prevrtali
tj rekli meni da izvratim djepove a ne da mi on zavlaci ruku u djep i kad nebi nasli nista
jednostavno bi me pustili - nikad nijednom policajcu nije palo na pamet da mi gurne
prst u guzicu - ovo sto sam danas vidio da je ova policajka uradila mi je sokantno
jefferson

#7579 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jefferson »

muhafuca wrote:Frisko iz "zemlje SLOBODNIH i HRABRIH" (opaska na himnu za ove sto ne znaju)

vijest (izvjestaj radi konteksta)

cijeli video needitovan

kad sam bio mladji par puta sam se zatekao na mjestima gdje se pusi trava
kad je policija uletila - svaki put su me pretresali , djepove prevrtali
tj rekli meni da izvratim djepove a ne da mi on zavlaci ruku u djep i kad nebi nasli nista
jednostavno bi me pustili - nikad nijednom policajcu nije palo na pamet da mi gurne
prst u guzicu - ovo sto sam danas vidio da je ova policajka uradila mi je sokantno
Ne boj se unovci ce ona prst u guzici :lol:
occupylove

#7580 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by occupylove »

i kao sto rekoh, poslije press konferencije u srijedu predsjednika Obame u kojoj je najavio restrikcije u kupovini poluatomatskih pusaka i magacina sa vise od desetak metaka ?
nastala je jos veca navala na prodavnice oruzja kao na i Ebay i online kupovinu oruzja i cijene su skocile naravno
navala je tolika da je vec nestalo zaliha AR -15 kao i municije 5.56 mm ili 228 po USA standardu
prodavci oruzja tvrde da ovakvu potraznju jos nisu dozivjeli i zadovoljno trljaju ruke i povisuju cijene
e moja luda USA

:roll: i opet :roll:

http://www.bloomberg.com/news/2012-12-1 ... ge-on.html
muhafuca

#7581 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by muhafuca »

occupylove wrote:i kao sto rekoh, poslije press konferencije u srijedu predsjednika Obame u kojoj je najavio restrikcije u kupovini poluatomatskih pusaka i magacina sa vise od desetak metaka ?
nastala je jos veca navala na prodavnice oruzja kao na i Ebay i online kupovinu oruzja i cijene su skocile naravno
navala je tolika da je vec nestalo zaliha AR -15 kao i municije 5.56 mm ili 228 po USA standardu
prodavci oruzja tvrde da ovakvu potraznju jos nisu dozivjeli i zadovoljno trljaju ruke i povisuju cijene
e moja luda USA

:roll: i opet :roll:

http://www.bloomberg.com/news/2012-12-1 ... ge-on.html
tako se ekonomija gura - to im je jos uvijek proizvod MADE IN USA
- mada im Kalash ide ko lud isto (neznam jel se i on pravi negdje u USA doduse po licenci
ili uvoze iz Rusije)

btw najbolje mi je kad se ubiju od price kako to koriste za lov :-)
Jah eto odes u sumu i Kalashom na medjeda :D
Avetinho

#7582 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Avetinho »

Ma nije nego eto su svi ubice u Americi, a sad posto im je Obama uveo restrikcije -- zure da nakupuju zaliha da nastave masovno ubijanje.
occupylove

#7583 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by occupylove »

nova politicka bitka za Obamu , za novoga sekretara odbrane , svjetski vazna pozicija ne trebam vam napominjati koliko za cijeli svijet
po sve mu do sada Chuck Hegel izgleda castan i razuman covjek u poredjenju sa ostalim korumpiranim i izlobiranim kandidatima
bez dlake na jeziku
kampanja protiv njega je tako zestoka od strane jastrebova i Izraelskoga ( tacnije cionistickoga ) lobija da vjerujem da je Hegel koliko-toliko iskren
u toku je peticija podrske
napokon dublja reforma i osvijescivanje Americkie elite ?

http://www.informationclearinghouse.inf ... e33393.htm
Avetinho

#7584 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Avetinho »

Simpozijum Delirijum se probudio iz zimskog sna. Mozda nesto i bude od OWS.
jeza u ledja

#7585 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jeza u ledja »

Sta kazu, Hagel mrzi cetnike i ne mirise Izrael? Slabo ovi cionisti ferceraju...

Sto se tice Kerryja, meni je mnogo mnogo drazi i vjerodostojniji lik od Clintonove. :thumbup:
jefferson

#7586 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jefferson »

jeza u ledja wrote:Sta kazu, Hagel mrzi cetnike i ne mirise Izrael? Slabo ovi cionisti ferceraju...

Sto se tice Kerryja, meni je mnogo mnogo drazi i vjerodostojniji lik od Clintonove. :thumbup:
Sta bi sa cionistickim lobijem?
Ja konto Obamu vodi AIPAC? :lol: :lol: :lol:
jeza u ledja

#7587 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jeza u ledja »

Haha, pazi sto ova Rubinova prdi po anti-semitu Hagelu:

http://www.washingtonpost.com/blogs/rig ... tmus-test/

Kaze kao kako ce ih AIPAC pozvati na rucak ako glasaju za njega? :lol:
occupylove

#7588 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by occupylove »

cestitam vam gospodine predsjednice na reizboru uz prigodni video dok hiljade zombija masu zastavama
Barak Obama nadam se da je svjestan da ratni zlocin ne zastarijeva ;

Zavatoni

#7589 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Zavatoni »

Obama je dobio još jednu šansu...ako je ne iskoristi, ovaj period (2000-2016) biće zaista upamćen kao veoma crn period SAD.
Mora se priznati da je 2008 naslijedio užasnu situaciju...ekonomsku katastrofu...mržnju...2 rata koje je Bush pokrenuo iz interesa a ne principa...
Negativne trendove je zaustavio (ili bar ublažio)...ali nešto stvarno pozitivno još uvijek nije napravio...
Istina Amerika nema imidž iz Bushovog perioda, ali ovo nije još uvijek ono što je Clinton ostavio iza sebe.

Najveći izazov će mu biti Kina i Palestina...vidjet ćemo...politiku 'neljuljanja broda' mora promjeniti i mora nešto pozitivno početi raditi...i za Ameriku i za svijet...
Rob_Atl

#7590 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Rob_Atl »

Kako CNN javlja, Sjeverna Korea je okrenula svoje rakete prema USA , ovo bi se moglo zakuhati onaj i nije bas dobar u glavi ne jebe zivu silu
Zavatoni

#7591 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Zavatoni »

Rob_Atl wrote:Kako CNN javlja, Sjeverna Korea je okrenula svoje rakete prema USA , ovo bi se moglo zakuhati onaj i nije bas dobar u glavi ne jebe zivu silu
Ma meni se cini da ce tamo uskoro biti puno vece drame na relaciji Kina - Japan...opasno zakuhavaju oko onih ostrva...i tu ce biti jako bitna Obamina uloga, jer se mora ukljuciti da zastiti Japan...a to bi onda bila prva vojna konfrontacija sa PRC.

Ovo oko S.Koreje je samo standardni show program...
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#7592 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by UnscarD »

occupylove wrote:cestitam vam gospodine predsjednice na reizboru uz prigodni video dok hiljade zombija masu zastavama
Barak Obama nadam se da je svjestan da ratni zlocin ne zastarijeva ;

Vrlo potresan video...nadam se da ove americunts picketine umjesane u ovoj napad na civile ne mogu da spavaju od griznje savjesti ali znam da je to malo vjerovatno. Cist ratni zlocin.
jeza u ledja

#7593 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jeza u ledja »

Jasta je nego ratni zlocin.

Daj gomili balavaca oruzje u ruke i posalji u neku vukojebinu gdje te svi mrze i dobices ovakve stvari. Pa nedavno je neki kreten pobio 10 ljudi u Agfanistanu onako iz zajebancije. Nekad se ovi ljudi kazne, nekad se to zataska, a nekad se vojnici tajno kazne (bar se mozemo nadati).

Sta vi sad zamisljate, da ce cijela americka vlada i vojni vrh dati ostavku radi ovakvih stvari, ili da ce im Hag, kojeg Ameri ne priznaju, mozda suditi? Pa Ante Gotovina je pusten iz Haga i na kraju oslobodjen svih tuzbi.

Ako se ovo sistematski radi, s namjerom, onda je to vec druga stvar.
amoninan

#7594 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by amoninan »

Sistemski su poravnali gotovo svako selo u Helmandu.
jeza u ledja

#7595 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jeza u ledja »

Tako je to kad se pucas sa protivnikom koji ne mari za svoje civile.

U Alziru je neki dan alzirska vojska pobila par desetina neduznih civila pa nikom nista.
amoninan

#7596 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by amoninan »

jeza u ledja wrote:Tako je to kad se pucas sa protivnikom koji ne mari za svoje civile.

U Alziru je neki dan alzirska vojska pobila par desetina neduznih civila pa nikom nista.
Američko ponašanje u Helmandu nema opravdanja ba. Britancu su isto držali Helmand, i nisu koristili "tepihovanje" cjelih sela i gradića. U Afganistanu su još jedino Rusi radili isto.

Mislim da iko s imalo uvida iliti znanja o alžirskoj vojsci i režimu u onom trenutku kad je vijest obišla svijet znao da tu dabogda da iko preživi. Premijeri Francuske, Britanije i ostalih bar su mogli poštedjeti porodice tih ljudi ne dajući im lažnu nadu... znali su šta će se dogoditi.
jeza u ledja

#7597 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jeza u ledja »

Tepihovanje? Pa nije drugi svjetski rat.

Uglavnom, ne slazem se uopste sa pausalnom konstatacijom da su "gotovo svako selo u Helmandu sistemski rusili".
amoninan

#7598 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by amoninan »

jeza u ledja wrote:Tepihovanje? Pa nije drugi svjetski rat.

Uglavnom, ne slazem se uopste sa pausalnom konstatacijom da su "gotovo svako selo u Helmandu sistemski rusili".
Pa sad, ne koriste viđe buket cluster bombi. 2 su sasvim dovoljne. Efekat je isti. Pa provjeri fakte. Sve ijedan veći centar/selo u dolini su poravnali. Sve ijedan.
jeza u ledja

#7599 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jeza u ledja »

kako cu provjerit te fakte da su sistemski porusili sve ijedno selo? edukuj me.
amoninan

#7600 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by amoninan »

jeza u ledja wrote:kako cu provjerit te fakte da su sistemski porusili sve ijedno selo? edukuj me.
Počni odadve, dopduše ovdje je obuhvaćen gotovo cjeli Afganistan, ne samo Helmand

http://cursor.org/stories/civilian_deaths.htm

a imaš brat ei google, otpriliek ukucaš tri riječi i na posao.

evo i jedan video, opis je baš onako idiotski. Naravno, sutra kad opet neko se raznese u New Yorku, biće kako, zašto, zbog čega, kme, kme
Post Reply