Ramazan, opet ;)

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
avicena

#7576 Re: Ramazan, opet ;)

Post by avicena »

Alejkumu selam Zoya!
HomeArt wrote:
Zoya wrote:Selam alejkum dzematlije :) Lijepo vas je vidjeti u ovolikom broju.
Ja samo navratila da vas sve poselamim :)
Elejkumu-s-selam

nije ti fazon da znaš, ima nas što smo te poželjeli na forumu :)

:mrgreen:
Zoya

#7577 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Zoya »

Aaaa, avicena :-D Pa gdje si ti bolan? Ima li te masine za sudje negdje ili hanume i dalje peru rucno :D
avicena

#7578 Re: Ramazan, opet ;)

Post by avicena »

Zoya wrote:Aaaa, avicena :-D Pa gdje si ti bolan? Ima li te masine za sudje negdje ili hanume i dalje peru rucno :D
Ma zbavio bih ja onu samoperuću kuhinju sa svim elementima za samo jednu ćeteniju, ali neće niko. Pa mi ostalo da čopam kolegine čupavce. :sad:
Zoya

#7579 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Zoya »

Sicily wrote:
Zoya wrote:Selam alejkum dzematlije :) Lijepo vas je vidjeti u ovolikom broju.
Ja samo navratila da vas sve poselamim :)

Alejkumusselam :) Pa gdje si ti @Zoya, tebe ne vidjeh ne pamtim otkad...neka te malo u dzematu, nemoj bjezat odmah :-D
Ostacu ja ako se prinese nesto konkretno :lol: iz kredenca :D
@avicena, ne izvlaci se, tako si govorio i prosli ramazan :D
paja patak

#7580 Re: Ramazan, opet ;)

Post by paja patak »

smrzla se djeca :cry: bas ko koldi kold vani :cry:
avicena

#7581 Re: Ramazan, opet ;)

Post by avicena »

Zoya wrote: @avicena, ne izvlaci se, tako si govorio i prosli ramazan :D
A ti šuti... :lol: ....mi ovdje čopkali onaj cvijet...udaje se... ne udaje se...udaje se....i ja nikada ne saznah šta bi. :mrgreen:

Sahan složio čehru pa ništa pročitat' ni kod njega. :mrgreen:
Zoya

#7582 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Zoya »

avicena wrote:
Zoya wrote: @avicena, ne izvlaci se, tako si govorio i prosli ramazan :D
A ti šuti... :lol: ....mi ovdje čopkali onaj cvijet...udaje se... ne udaje se...udaje se....i ja nikada ne saznah šta bi. :mrgreen:

Sahan složio čehru pa ništa pročitat' ni kod njega. :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: dlaka je falila :lol:
sicily, ne vidi ti se slika mila :sad:
edit, sad se vidi :D Plaho dobre kocke :)
paja patak

#7583 Re: Ramazan, opet ;)

Post by paja patak »

ja sam luda za pismanijama :roll:
avicena

#7584 Re: Ramazan, opet ;)

Post by avicena »

lilla wrote:
avicena wrote: Ma zbavio bih ja onu samoperuću kuhinju sa svim elementima za samo jednu ćeteniju, ali neće niko. Pa mi ostalo da čopam kolegine čupavce. :sad:
Rek'o si jednu :D haj' sad te elemente na sunce :D

Image
Za ovu jednu ovoliko...

Image

... a kada pojedem dovršim i druga dva duvara. Image i neću ti zaboraviti zahmet. :mrgreen:
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#7585 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Big Boy »

Selam, selam... maksuz selam ! 8-)

Vidim, kao i uvijek, ovdje se ima i popiti i pojesti. :thumbup: :mrgreen:
arzuhal

#7586 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

Alejkumu selam i selam alejkum :-D

U koje ste doba? :)
Miss D

#7587 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Miss D »

Samo da vas poselamim,
ja se navikavam na posao i na ustajanje rano,
tako da mi je tesko da bas hvatam i pratim,
bar dok ne udjem u fazon :roll: :cry:

Mahsuz selam za sve dzematije,
ako bude kakav iftar, javljajte obavezno :D
Miss D

#7588 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Miss D »

jao draga lilo,
ja sam komirana :D

zaspala sam odmah nakon iftara, prespavala i teraviju i maloprije se tek probudila. :D
evo sada zavrsavam neke stvari,
pa idem nazad spavati.
ujutro opet ista prica :-)
Budilica

#7589 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Budilica »

kako nam je budilica, jel' sada sedimentacija kako treba :roll: :D[/quote]

hvala na pitanju kolega, sedim se stisava, jos malo pa cu bit ok, ako Bog da. a ti ko pravi kolega baratas ovim strucnm pojmovima :thumbup:
arzuhal

#7590 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

Sinoć uzeh daljinski, pa opletoh po kanalizaciji..ugledah na RTS-u (Beograd), nake levhe, pa stadoh....uvaženi Darko Tanasković plete o islamu :D ..u pauzi nakav lik čita pasuse iz njegovih knjiga o islamu...od akcenta da ti se smuči..ka'e: ..centralni vid obredoslovlja u islamu je naaamaz...
oldschool

#7591 Re: Ramazan, opet ;)

Post by oldschool »

Hajde, mora se nekada i raditi. Drago mi je da je sve ok, Budilice. :D
wewa

#7592 Re: Ramazan, opet ;)

Post by wewa »

selam, radni i neradni ljudi (ovdje mislim na Manijaka, da ne bude zabune :D )!

meni san nikako na oci, a navila kao sat da ustanem na sehur...

Miss D, ja imam nijjet skupljati dzemat za iftar pocetkom iduce hefte, samo da se zna :)

Budilice, cuvaj se, gadni su virusi :kiss:
Ahmmed

#7593 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Ahmmed »

selam alejkum.....

Evo, nešto prebirem po glavi....odlazi ramazan polahko....već izvjestan period , vrijeme računam od ramazana do ramazana....baš danas pravim planove, slažem obaveze koje me čekaju odmah nakon Bajrama....

Zadnju heftu ramazana, postajem tužniji nego inače. A i generalno sam, iako to najčešće ne pokazujem, prilično tužan lik :) Nije to ona fatalistička tuga, već više neka vrsta sjete, pomiješana sa trenucima radosti, nekad kraćim, nekad dužim....

Zadnju se heftu ramazana preispitujem....O poukama i porukama koje sam izvukao prethodnih dana....uvijek ih bude....Molim Boga dž.š., da , tih pouka i poruka, što manje zabacim, zaturim u iskušenjima koja vrebaju na svakom ćošku....

razmišljam o Bosni....O nama u Bosni.....O budućnosti....Šta li nas čeka, šta li nam vrijeme nosi? Hoćemo li znati, htjeti i umjeti, mnogo više i mnogo bolje negoli do sad? Hoćemo li ovo bosansko umijeće življenja ili preživljavanja, konačno uspjeti smjestiti u sistem? Sistem u kojem ćemo i znati i htjeti i moći , bolje i više....

Ih, što se rasfilozofirah, u ovaj sitni sat :)
Budilica

#7594 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Budilica »

@oldschool bice u redu, jos malo ako Bog da
@wewa joj virusi su uzasni, evo vec 4 dana se borimo, al ja izlaim ko pobjednik :bih: ja sam svoje odbolovala(barem se nadam), sad nek se drugi cuvaju. cajevi, supice, med, limun , kolegini priglavci :oops: i virusi :run:
arzuhal

#7595 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

Znaš, Ahmmede, kako se kaže: vjerniku je pesimizam haram :-D Ovdje ne mislim na tebe, naravno, kao pesimistu, govorim uopćeno. Onima kojima je Pejgamber, alejhi-selam, uzor - takvi su vazda u optimizmu i lijepoj, učenoj nadi(rekao bi Ernest Bloch, kad već spominješ filozofiranje :D ).
Da se imamo za šta kajat i da ćemo se kajati zbog mnogih stvari koje smo propustili, kao i onih koje nismo propustili - to je uvijek tako i tako će bit. Ali ni tu nikad nije bio kraj :)
Biće nam dobro sve dok budemo sebi postavljali prava pitanja, makar na neka i ne dobijali odgovor.
Ahmmed

#7596 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Ahmmed »

arzuhal wrote:Znaš, Ahmmede, kako se kaže: vjerniku je pesimizam haram :-D Ovdje ne mislim na tebe, naravno, kao pesimistu, govorim uopćeno. Onima kojima je Pejgamber, alejhi-selam, uzor - takvi su vazda u optimizmu i lijepoj, učenoj nadi(rekao bi Ernest Bloch, kad već spominješ filozofiranje :D ).
Da se imamo za šta kajat i da ćemo se kajati zbog mnogih stvari koje smo propustili, kao i onih koje nismo propustili - to je uvijek tako i tako će bit. Ali ni tu nikad nije bio kraj :)
Biće nam dobro sve dok budemo sebi postavljali prava pitanja, makar na neka i ne dobijali odgovor.
Potpuno se slažem :) Stari, dobri Bloch i ta lijepa konstrukcija o učenoj nadi :)

I da....Na sva pitanja koja postavljamo, nikad nećemo dobiti odgovor, makar ne na većinu pitanja. No, to ne znači da ih ne treba postavljati, i baš kao što kažeš, važno je postavljati dobra pitanja. Odgovor je i to, kad na njih ne dobijamo odgovore :)
arzuhal

#7597 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

Ahmmed wrote: Odgovor je i to, kad na njih ne dobijamo odgovore :)
;-)
Ahmmed

#7598 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Ahmmed »

Da nam se Gospodar smiluje, da nam grijehe oprosti, da nas spasi kušnje, da nam siratul mustekim bude put kojim ćemo hoditi,da nam prsa rasprostrani, da učini da volimo druge više nego sebe, da nam podari najbolje za nas....
arzuhal

#7599 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

Ahmmed wrote:Da nam se Gospodar smiluje, da nam grijehe oprosti, da nas spasi kušnje, da nam siratul mustekim bude put kojim ćemo hoditi,da nam prsa rasprostrani, da učini da volimo druge više nego sebe, da nam podari najbolje za nas....
Amin! :-D

Ove dove su jedna od blagodati ovog virtuelnog svijet: svijet virtuelan, a dove prave :-D

Naumpadne mi vazda jedna veoma učena nana...Veli ona jednom:

- Volim, vako, slušat radio Nabu, ponekad...upalim pa bude i Kur'ana, ilahija lijepih i tako...Nikad se nisam javljala u program, ali neki dan sam morala!..slušam nekog mladog spikera kako poziva da se pomogne nekome, pa na kraju reče:''..pomozite bilo kako, pa makar i dovom.''...čuj, MAKAR, dovom!...nazvala sam da kažem da se ne igraju glavom...
Ahmmed

#7600 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Ahmmed »

arzuhal wrote:
Ahmmed wrote:Da nam se Gospodar smiluje, da nam grijehe oprosti, da nas spasi kušnje, da nam siratul mustekim bude put kojim ćemo hoditi,da nam prsa rasprostrani, da učini da volimo druge više nego sebe, da nam podari najbolje za nas....
Amin! :-D

Ove dove su jedna od blagodati ovog virtuelnog svijet: svijet virtuelan, a dove prave :-D

Naumpadne mi vazda jedna veoma učena nana...Veli ona jednom:

- Volim, vako, slušat radio Nabu, ponekad...upalim pa bude i Kur'ana, ilahija lijepih i tako...Nikad se nisam javljala u program, ali neki dan sam morala!..slušam nekog mladog spikera kako poziva da se pomogne nekome, pa na kraju reče:''..pomozite bilo kako, pa makar i dovom.''...čuj, MAKAR, dovom!...nazvala sam da kažem da se ne igraju glavom...
nane su :thumbup: :thumbup:
Locked