Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
spinel_

#7576 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Bloo wrote: 23/08/2021 21:11
spinel_ wrote: 23/08/2021 21:02

Da, to sam znao zato sam mu i dao.
No to nista ne smanjuje ovu moju pricu da je nebuloza da djeca pohadjaju nastavu preko ekrana (u ratu se islo u skolu) dok ovamo hiljade ljudi siri virus.
A sta mislis da je razlog iza takve odluke?
Koji je moguci ishod normalnog odlazenja u skolu?
Djecu pustiti u normalnu nastavu. Ako se moglo citavo ljeto ludovati bez ikakvih mjera mogu i djeca u skolu jer za njih virus ne postoji. Pitas za starije da ce ime prenijeti? Imaju vakcine pa nek se stite.

Ako ces ih opet zatvarati da budu online gluposti onda radije nek nikako ne ide ovu zimu pa sljedece ljeto nema raspusta i lagano na 35+ redovna nastava. Svakako virus se najednom naprasno probudi kad prodju ljetni odmori. Sad imaju i te vakcine i nema razloga za maltretiranje.

Nazalost, ne vjerujem da ce tako biti jer iza tih odluka ne stoje ljudi koji zele dobro djeci. Bitno je da su njima legle pare od EU. A kad je tako onda ce biti kako oni kazu.
Bloo
Globalna šefica

#7577 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bloo »

spinel_ wrote: 23/08/2021 21:27
Bloo wrote: 23/08/2021 21:11

A sta mislis da je razlog iza takve odluke?
Koji je moguci ishod normalnog odlazenja u skolu?
Djecu pustiti u normalnu nastavu. Ako se moglo citavo ljeto ludovati bez ikakvih mjera mogu i djeca u skolu jer za njih virus ne postoji. Pitas za starije da ce ime prenijeti? Imaju vakcine pa nek se stite.

Ako ces ih opet zatvarati da budu online gluposti onda radije nek nikako ne ide ovu zimu pa sljedece ljeto nema raspusta i lagano na 35+ redovna nastava. Svakako virus se najednom naprasno probudi kad prodju ljetni odmori. Sad imaju i te vakcine i nema razloga za maltretiranje.

Nazalost, ne vjerujem da ce tako biti jer iza tih odluka ne stoje ljudi koji zele dobro djeci. Bitno je da su njima legle pare od EU. A kad je tako onda ce biti kako oni kazu.
A sad si pobornik vakcinisanja?
spinel_

#7578 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Bloo wrote: 23/08/2021 21:39
spinel_ wrote: 23/08/2021 21:27

A sad si pobornik vakcinisanja?
Pa nije bitno da li sam pobornik ili nisam. Ako vec svi spominju da se vakcinisemo i da je u tome spas onda ne vidim razlog za bilo kakve restrikcije a narocito ne djeci. Onaj ko nece da se vakcinise radi na svoju odgovornost isto kao i onaj koji hoce. Prilicno jednostavno.

A meni sutra da 100% da kazu da ce sve ovo proci ako primim vakcinu nikakav problem. Medjutim, nazalost ne vidim kraja. Primjer je Izrael.
aldinjo

#7579 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

Bloo wrote: 23/08/2021 20:54
spinel_ wrote: 23/08/2021 20:53

Nisam. Imao sam 2 karte koje sam dobio za film " A Hero" ali sam dao jaranu da ide sa zenom jer su vakcinisani.
Mogao si uci ako imas nesto od dolje navedenog:

1. Primljene obje doze vakcine, te da je prošlo najmanje 14 dana nakon druge doze vakcine, odnosno 14 dana od vakcine (Johnson & Johnson’s Janssen COVID-19 Vakcina) koja se prima u jednoj dozi, ili
2. da ima potvrdu da je prebolovao COVID-19 ne stariju od 6 mjeseci od obolijevanja, ili
3. negativan test (PCR ili antigenski) ne stariji od 48 sati.
Treba se poniziti pa na ovo pristati. A to mnogima nije problem.
emmir1

#7580 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by emmir1 »

Svi nekako odsjeku i kažu djeca u školu i gotovo.

Svi gledaju svoju situaciju u kući te ne razmišljaju da ima mnogo drugih situacija koje zahtijevaju pažnju i brigu.

Mnogo djece živi u zajednici sa nenama i dedama, no svjedoci smo da su umirali i mladji.
Evo neki dan trener golmana iz Hrasnice.

Onda imamo situaciju da su trudnice bile ugrožene i da su teško podnosile Covid, a znamo da ih je nekoliko i umrlo od Covida.

Kako se te žene danas osjećaju i kroz koji strah prolaze?

Moja supruga se porodila prije 2 mjeseca i 9 mjeseci je izlazila samo u šetnju i baš smo se pazili jer je imala strah.

U tom vremenu od Covida joj je umrla mama i tetka.

Da su u to vrijeme moja djeca koja idu u školu, da su pohadajli nastavu u učionici, 99 posto da bi donijeli kući virus.

Jer svi što su bili u školi su bili većinom zaraženi iz razreda kod curice.

Ja sam se vakcinisao, supruga nije jer je dojilja i nismo načisto s tim preporukama za vakcinisanje dojilja.

A ove što pišu kako je sve to obična prehlada, ne vrijedi zaista ni komentarisati
Manual

#7581 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Manual »

aldinjo wrote: 24/08/2021 00:32
Bloo wrote: 23/08/2021 20:54

Mogao si uci ako imas nesto od dolje navedenog:

1. Primljene obje doze vakcine, te da je prošlo najmanje 14 dana nakon druge doze vakcine, odnosno 14 dana od vakcine (Johnson & Johnson’s Janssen COVID-19 Vakcina) koja se prima u jednoj dozi, ili
2. da ima potvrdu da je prebolovao COVID-19 ne stariju od 6 mjeseci od obolijevanja, ili
3. negativan test (PCR ili antigenski) ne stariji od 48 sati.
Treba se poniziti pa na ovo pristati. A to mnogima nije problem.
E cuj poniziti...
skafiskafsnjak

#7582 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Treba se poniziti pa se uclaniti u sda i lizati dupe glavonjama :lol:

E to je ponizenje :skoljka:
zubi

#7583 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

skafiskafsnjak wrote: 24/08/2021 08:59 Treba se poniziti pa se uclaniti u sda i lizati dupe glavonjama :lol:

E to je ponizenje :skoljka:
:thumbup:
Trappist

#7584 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

emmir1 wrote: 24/08/2021 07:37 Svi nekako odsjeku i kažu djeca u školu i gotovo.

Svi gledaju svoju situaciju u kući te ne razmišljaju da ima mnogo drugih situacija koje zahtijevaju pažnju i brigu.

Mnogo djece živi u zajednici sa nenama i dedama, no svjedoci smo da su umirali i mladji.
Evo neki dan trener golmana iz Hrasnice.

Onda imamo situaciju da su trudnice bile ugrožene i da su teško podnosile Covid, a znamo da ih je nekoliko i umrlo od Covida.

Kako se te žene danas osjećaju i kroz koji strah prolaze?

Moja supruga se porodila prije 2 mjeseca i 9 mjeseci je izlazila samo u šetnju i baš smo se pazili jer je imala strah.

U tom vremenu od Covida joj je umrla mama i tetka.

Da su u to vrijeme moja djeca koja idu u školu, da su pohadajli nastavu u učionici, 99 posto da bi donijeli kući virus.

Jer svi što su bili u školi su bili većinom zaraženi iz razreda kod curice.

Ja sam se vakcinisao, supruga nije jer je dojilja i nismo načisto s tim preporukama za vakcinisanje dojilja.

A ove što pišu kako je sve to obična prehlada, ne vrijedi zaista ni komentarisati
Sam sebi kontriras, je li vjerujes struci ili ne ? Ako se bojite, fino primite vakcinu i mirni ste, u suprotnom i ti samo gledas na svoju licnu situaciju u kuci i prema tome hoces da se druga djeca prilagode.
dječak sa šibicama

#7585 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Poznanik zavrsio na podhrastovima, zarazili su se svi u kancelariji i imali slabije simptome, od petka tesko dise i morali ga na kisik staviti. Ostali se drze na kucnom lijecenju.

Nemojte se ljudi igrati. I svakome bi preporucio, ako dodje do zaraze i upale pluca, otidjite do privatnika po terapiju, platite koliko kosta neka je i skupo. Par ljudi znam koji nisu zalili tih 400-500 km za terapiju, svi prosli prilicno dobro iako su vecinom vec imali obostranu upalu pluca. Ko ceka Sebijine mesare da nesto urade, mogao bi se i nacekati.
skafiskafsnjak

#7586 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

dječak sa šibicama wrote: 24/08/2021 11:33 Poznanik zavrsio na podhrastovima, zarazili su se svi u kancelariji i imali slabije simptome, od petka tesko dise i morali ga na kisik staviti. Ostali se drze na kucnom lijecenju.

Nemojte se ljudi igrati. I svakome bi preporucio, ako dodje do zaraze i upale pluca, otidjite do privatnika po terapiju, platite koliko kosta neka je i skupo. Par ljudi znam koji nisu zalili tih 400-500 km za terapiju, svi prosli prilicno dobro iako su vecinom vec imali obostranu upalu pluca. Ko ceka Sebijine mesare da nesto urade, mogao bi se i nacekati.
Ne znam da li je dozvoljeno,.zlu ne trebalo...mozes neke provjerene privatnika ovdje navesti
oldtajmer

#7587 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by oldtajmer »

mjesecima nigdje nikoga kad danas vec vidim malo se vise raje vrzma ispred dz saraj polje, jbg pocelo je znaci lagano
dječak sa šibicama

#7588 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

skafiskafsnjak wrote: 24/08/2021 12:06
dječak sa šibicama wrote: 24/08/2021 11:33 Poznanik zavrsio na podhrastovima, zarazili su se svi u kancelariji i imali slabije simptome, od petka tesko dise i morali ga na kisik staviti. Ostali se drze na kucnom lijecenju.

Ne znam da li je dozvoljeno,.zlu ne trebalo...mozes neke provjerene privatnika ovdje navesti
Koliko znam, Sanasa, Tawil, Eurofarm. Ne neki dundjeri.

Koliko sam shvatio, to nisu neke carobne terapije sa nekim specijalnim lijekovima, vise malo skuplji lijekovi za upalne procese, i jacanje imuniteta. Mislim da nije nista sto bi nauka proglasila vracanjem. Samo dobijes njegu koju zasluzujes, jer kod Sebije uglavnom ljudima kazu "dodjite ako se pogorsa" a to nekad znaci i prekasno.
skafiskafsnjak

#7589 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

dječak sa šibicama wrote: 24/08/2021 12:25

Koliko znam, Sanasa, Tawil, Eurofarm. Ne neki dundjeri.

Koliko sam shvatio, to nisu neke carobne terapije sa nekim specijalnim lijekovima, vise malo skuplji lijekovi za upalne procese, i jacanje imuniteta. Mislim da nije nista sto bi nauka proglasila vracanjem. Samo dobijes njegu koju zasluzujes, jer kod Sebije uglavnom ljudima kazu "dodjite ako se pogorsa" a to nekad znaci i prekasno.
Ma sve razumijem.
oldtajmer

#7590 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by oldtajmer »

evo ti moje iskustvo,nas troje iz porodice smo nakon pocetnih simptoma(jaka grlobolja,temperatura,iscrpljenost i sl.) otisli u atrijum da snimimo pluca(40 km je bio snimak i ocitanje),nije bilo upale ali smo dobili doksiciklin po dvije kutije i nista nam nije pomoglo,nakon desetak dana se sve pogorsalo,ja sam najvise najebao i onda smo svi nastavili lijecenje u domu zdravlja
moja preporuka je ako su samo blazi simptomi(hunjavica,blaza grlobolja i sl.) da se i moze otici privatno a sve mimo toga odma treba ici u dom zdravlja,bez cekanja
inace znam dosta raje da je osim u atrijum isla i u sanasu te kod al tavila(cijene ne znam)
Becky7

#7591 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Becky7 »

Al Tawil, moja doktorica opšte prakse mi je mnogo pomogla uz Al Tawil kada sam bila bolesna, a imala sam upalu pluca desne strane.
skafilic

#7592 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafilic »

Je li taj poznanik vakcinisan?
akcija007

#7593 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by akcija007 »

Evo ga. 70-tak novih slucajeva. SFF ce nam doci glave. Ta ce nama korona .

Moja mama radi u skoli u SA. Nakon raspusta od jucer 23.08 ponovo su poceli raditi. I jucer su ih popisivali za Munistarstvo obrazovanja koliko je (ne)vakcinisanih. Kolektiv od 52 zaposlena. 15 nije vakcinisano. Ostali jesu. Od ovih 15 trecina je imala covid. Ostali cekaju Pfizer .
Hakiz

#7594 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hakiz »

Promijenio sam mišljenje i sada mislim da je insistiranje na Pfizeru umjesto AZ pogrešno.

Zato ja sada zahtijevam da nabave Modernu :lol:
dječak sa šibicama

#7595 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

skafilic wrote: 24/08/2021 13:38

Je li taj poznanik vakcinisan?
Jeste, kao i svi u firmi koji su se zarazili, njih su bocnuli odavno jer rade za jednu inostranu firmu.

Mozda je vakcina oslabila, odnosno antitijela, a mozda je samo sklon problemima sa plucima.
laik1981

#7596 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Nemojte niposto bjezati od sinopharma..
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#7598 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

oldtajmer wrote: 24/08/2021 12:17 mjesecima nigdje nikoga kad danas vec vidim malo se vise raje vrzma ispred dz saraj polje, jbg pocelo je znaci lagano
Ima vec nekoliko dana, kako se povecao broj ljudi koji dolaze na preglede....
Saraj polje je još uvijek jedini covid centar u KS, dok druge ne aktiviraju....
Tesla Edison

#7599 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

konektovan wrote: 24/08/2021 14:40
oldtajmer wrote: 24/08/2021 12:17 mjesecima nigdje nikoga kad danas vec vidim malo se vise raje vrzma ispred dz saraj polje, jbg pocelo je znaci lagano
Sad će se sve to aktivirati. "Najavili" su početak vala, idu i punktovi i novi talas virusne šizofrenije....
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#7600 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Tesla Edison wrote: 24/08/2021 14:43
konektovan wrote: 24/08/2021 14:40

Sad će se sve to aktivirati. "Najavili" su početak vala, idu i punktovi i novi talas virusne šizofrenije....

Ne šalje forto ili Vranić ljude pred ambulantu, vec ljudi imaju potrebu za tim,...imaju izražene simptome.
Locked