Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
#Ja sam kao na iglama zbog ovog sto je Tuzilastvo BiH trazilo tj. sto ce traziti produzenje pritvora, jer bi se to trebalo desiti ove sedmice nekad.
haha.. meni je to dokaz da u ovo mjesec dana nista nisu uspjeli novo da otkriju, pa ce sad moljakati i kupovati vrijeme... em sto su nenadlezni, em sto glumataju i prave predstavu za bosnjacku javnost ne bi li Gordanu malo popustili
ko ce odgovarati sto su dva covjeka nevina u zatvoru (izuzev ako mi je tacna Teorija N°2 da je Alisa ubica ali to je malo vjerovatno)!?
nadam se da Drzavni sud nece popustiti pod pritiskom javnosti i prihvatiti prijedlog Drzavnog tuzilastva za produzenje njihovog pritvora! to bi tek bio zlocin!!!
Spunky2021 wrote: ↑22/02/2021 23:18
#Ja sam kao na iglama zbog ovog sto je Tuzilastvo BiH trazilo tj. sto ce traziti produzenje pritvora, jer bi se to trebalo desiti ove sedmice nekad.
haha.. meni je to dokaz da u ovo mjesec dana nista nisu uspjeli novo da otkriju, pa ce sad moljakati i kupovati vrijeme... em sto su nenadlezni, em sto glumataju i prave predstavu za bosnjacku javnost ne bi li Gordanu malo popustili
ko ce odgovarati sto su dva covjeka nevina u zatvoru (izuzev ako mi je tacna Teorija N°2 da je Alisa ubica ali to je malo vjerovatno)!?
nadam se da Drzavni sud nece popustiti pod pritiskom javnosti i prihvatiti prijedlog Drzavnog tuzilastva za produzenje njihovog pritvora! to bi tek bio zlocin!!!
Mislis jedan od tvojih jarana ili clanova porodice... ili kolega na poslu? Spunku ofirno je kao sto sam ti napisao vec... malo moras popustit sa konstantnim pisanjem. Stvori dojam da je to sve neutralno... da si fakat slucajni prolaznik a ne ovako ono odma u sridu.
Spunky2021 wrote: ↑22/02/2021 22:30
Ako Drzavno tuzilastvo zaista zeli da ovaj slucaj raspetlja, onda bi, mada nenadlezno:
...
Mozda sam ja pogresno razumio, ali drzavno tuzilastvo ni ne raspetljava slucaj ubistva DzM - niti je Mutap niti je Dupovac osumnjicen za to ubistvo a eno ih u pritvoru. Ipak, rjesavanje slucaja na kojem radi drzavno tuzilastvo ce mozda dodatno otkriti i ubicu...
Tako je, radi se istraga o organiziranom kriminalu i svim propustima koje su napravili
Kazu, ovce se citavog svog jadnog zivota brinu i plase vukova, a na kraju ih pojede zastitnik - coban! Tako i ovdje: vecina misli da je ubica neki zli bogati uticajni mocnik ili neki njegov, a ubica je rascupani Ljubo Rom ili ucvijeljena zaboravna druzbenica Alisa.. problem ovcama nije napravio vuk ...
DonieBrasco wrote: ↑22/02/2021 23:19Zasto se jednostavno Alisa ne uhapsi i ponovo preispita, doktori da ocjene da li ima amneziju, stavi na poligraf ?
Logicno da je ona prvo trebala kao saucesnik biti uhapsena a ne babo,babo tek poslje nje,samo hajde znaj sto su ih zamjenili,vjerovatno zato sto je babo od pocetka brani
DonieBrasco wrote: ↑22/02/2021 23:19Zasto se jednostavno Alisa ne uhapsi i ponovo preispita, doktori da ocjene da li ima amneziju, stavi na poligraf ?
Logicno da je ona prvo trebala kao saucesnik biti uhapsena a ne babo,babo tek poslje nje,samo hajde znaj sto su ih zamjenili,vjerovatno zato sto je babo od pocetka brani
rekao je muriz nesto u stilu, neka nje da se sto duze nervira
Pa ja ne tvrdim da sam 100% u pravu. Ne znam pravo stanje.
Ali ako moram zakljucivati, na osnovu raspolozivih informacija, onda sam za ocigledni i jedini razuman zakljucak, a ne za neku od teorija zavjere.
Jedina zavjera je zavjera Dalide i njenih tuzioca: da sakriju svoju sramotnu neprofesionalnost, da su optuzili pravog covjeka zbog pogresnog djela zbog cega se ne moze osuditi, cime su napravili nesagledivu i nepopravljivu stetu. Koju sada povecava i produbljuje drzavno tuzilastvo svojom cirkuzantskom istragom bacanja prasine u oci i kupovanja bosnjacke naklonosti.
Ako je Alisa ubica (teorija N°2) onda ova hapsenja imaju smisla ali malo vjerovatno.. zasto, pa eto procitajte neke od mojih analiza da se ne ponavljam, efendibotovima to smeta..
Predmet ce ostati nerjesiv. Muriz bez pravde i sa vjecnim pitanjima.
Spunky2021 wrote: ↑22/02/2021 23:33
problem ovcama nije napravio vuk (Ljubo, NN mocnik, Alisa), vec zastitnik ovaca glasaca - coban: Kantonalno i Drzavno tuzilastvo
OK, konacno se slazemo. Znaci da osobe iz kantonalnog tuzilastva, policije, vjestaci i ostali koji su svjesno ili ne "napravili problem" nama ovcama trebaju za to da odgovaraju? Samo sto se taj problem onda ne zove javasluk nego organizovani kriminal koji mozda ima i motiv - da li su oni tek tako i nepovezano skontali malo amnezije, malo laznih dokaza, malo obrisanih snimaka, malo telefona... Kako kazes, opciju sa nekoliko uvezanih malo vjerovatnih okolnosti treba odbaciti?
Gosp. Muriz, uz duzno postovanje prema njegovom gubitku, boli i borbi, NE ZNA KO JE UBICA! a bio mu pred nosom - Ljubo.
Pa mu ostaje da ponavlja ZNAM KO JE UBICA NECU DA KAZEM. nazalost ne zna.. nece ni saznati dok Dalida ne prizna greske i dok ga Fiskulturnik & co ne popuste...
Spunky2021 wrote: ↑22/02/2021 23:54
Gosp. Muriz, uz duzno postovanje prema njegovom gubitku, boli i borbi, NE ZNA KO JE UBICA! a bio mu pred nosom - Ljubo.
Pa mu ostaje da ponavlja ZNAM KO JE UBICA NECU DA KAZEM. nazalost ne zna.. nece ni saznati dok Dalida ne prizna greske i dok ga Fiskulturnik & co ne popuste...
Ubica je Ljubo Seferovic. Bio na licu mjesta kriticne prilike, priznao ucesce u dogadjaju (ali ne i ubistvo), supruga Vasvija koja je takodje bila optuzena za ubistvo kao saucesnica priznala ucesce u dogadjaju, te izjavila da je Ljubo udario sipkom po glavi Dzenana.
Problem u potvrdjivanju ove istinite cinjenice je napravilo Kantonalno tuzilastvo Sarajevo onog trenutka kada je odustalo od istrage protiv Seferovica po osnovanoj sumnji da je Seferovic ubio Dzenana, zbog tadasnjeg odbijanja Kantonalnog suda Sarajevo da odrzi pritvor Seferovicu po tom osnovu zbog nedostajucih dokaza: nema sipke sa tragovima, ocevidac ima amneziju, osumnjicena odustala od priznanja koje je bilo nezakonito, te je tako stvorilo dodatni problem ustrajavajuci na nepravilnoj i nezakonitoj optuznici protiv Seferovica za pogresno krivicno djelo.
Jer se Dalidi zurilo da zavrsi predmet pa odlucila da ide na slicnu kvalifikaciju sa istom smrtnom posljedicom smatrajuci da ce to moci dokazati. Ni prvi ni posljednji put u praksi tuzilastva. Osim toga ponadali se da ce Ljubo zakljuciti Sporazum o priznanju krivnje (hem Cigo, hem ima Omara za "advokata" koji uzima predmete samo ako ce biti sporazuma). Zurilo se Dalidi da zavrsi zbog javnosti, ali i konkursa na vise pozicije (predsjednica Suda, Glavna drzavna tuziteljica).. uskoro je i saobracajka pala u vodu, Ljubo je na nagovor novog advokata odustao od laznog priznanja za saobracajku, jer se ne moze dokazati... itd...
Svakako, problem je nastao i zbog cinjenice da su iskazi svjedokinje Alise neupotrebljivi i nekorisni zbog njene problematicne amnezije
Nemojte mu/im odgovarati, čovjek šalje copy-paste poruke. Cilj mu je zaspamati temu i svakim vašim odgovorom na njegov post mu zapravo pomažete u tome!