Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#7576 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

fortaleza wrote: Poco je best buy definitivno od svih flagshipa.
.
Poco nije flagship :D
Doduse....jedini je Poco model, samim tim i najbolji... ahhaha
fortaleza

#7577 Re: Xiaomi mobiteli

Post by fortaleza »

stari lisac wrote:Jel ti znas sta znaci bare bare?Tolko si napisao a nista reko nisi i opet nisi dao odgovor na moje pitanje jer konstantno pominjes taj poco loko koji nije isti kao s7.Druze ako znas telefon koji je citaj istih karakteristika kao S7 navedi ako ne nemoj ni pisat stvari koje me ne zanimaju
U pravu si.
diablobih

#7578 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

skafiskafsnjak wrote:
HardCore wrote:..

Pa ako nesto tvrdis, onda i dokazi. Ne pricaj bezveze.
Ti testovi su za pacenike i u vecini slucajeva su namjesteni. Nemas nista od tih brojki... samo ti i Dileja to gledate.

Postavi sot... to je cinjenica i ok je da vidimo koliko mu baterija traje. Cuj pao bih u depresiju :lol:

Da mi je bitno, prodao bih svoj polovan telefon i kupio nov Poco i ostalo bi mi love za jos neki Xiaomi.

I da, u mene je veci :lol:
Nije ni to cinjenica. LCD vs OLED, normalno je da ce imati veci SOT on. Sto se tice benchmarka, ja sam pricao i na ovoj i na drugim temama kolika je to glupost.

Kod poco telefona je jedino dobro procesor. Ostalo je sve smijesno, kamera, dizajn, build plasticni, OS. Xiaomi jos mora da radi na flagship killeru, jer Poco to nije. Nije dovoljno staviti najnoviji snapdragon i ocekivati da je to dovoljno.
skafiskafsnjak

#7579 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Nisam ja trazio radi poredjenja...nego eto da postavi ako nekoga interesuje.

Lik okrene na drugu temu ako nema kontra argument. Nivo Dileje. Zavrsio sam konverzaciju s njim.
ferratilis

#7580 Re: Xiaomi mobiteli

Post by ferratilis »

Sjecam se da sam negdje citao kako ce MIUI dobiti update kojim ce se moci instalirati Gcam bez rootovanja. To je bilo prije par mjeseci. Kolika je sansa da stvarno dobijemo taj update?
HardCore

#7581 Re: Xiaomi mobiteli

Post by HardCore »

diablobih wrote:
skafiskafsnjak wrote:
HardCore wrote:..

Pa ako nesto tvrdis, onda i dokazi. Ne pricaj bezveze.
Ti testovi su za pacenike i u vecini slucajeva su namjesteni. Nemas nista od tih brojki... samo ti i Dileja to gledate.

Postavi sot... to je cinjenica i ok je da vidimo koliko mu baterija traje. Cuj pao bih u depresiju :lol:

Da mi je bitno, prodao bih svoj polovan telefon i kupio nov Poco i ostalo bi mi love za jos neki Xiaomi.

I da, u mene je veci :lol:
Nije ni to cinjenica. LCD vs OLED, normalno je da ce imati veci SOT on. Sto se tice benchmarka, ja sam pricao i na ovoj i na drugim temama kolika je to glupost.

Kod poco telefona je jedino dobro procesor. Ostalo je sve smijesno, kamera, dizajn, build plasticni, OS. Xiaomi jos mora da radi na flagship killeru, jer Poco to nije. Nije dovoljno staviti najnoviji snapdragon i ocekivati da je to dovoljno.
Procesor i gpu, a to je najvaznije za fluidan rad telefona u svim pa cak i u najzahtjevnijim aplikacijama i igricama, kamera je odlicna uz Google Camera aplikaciju, pogotovo portret mod koji je bolji nego na p20 pro mobitelu (ruzno zamucivanje), to sam se licno danas uvjerio, dizajn koliko para toliko muzike, a zar je bitno dal je od plastike ili "premium stakla" kad se na 95% mobitela stavlja zastitna maska??
i agree

#7582 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

Sto vas je to xiaomi naguzio pa morate rootovat mobitel za gcam :lol: :lol:
Kod mene pichi bez roota
HardCore

#7583 Re: Xiaomi mobiteli

Post by HardCore »

i agree wrote:Sto vas je to xiaomi naguzio pa morate rootovat mobitel za gcam :lol: :lol:
Kod mene pichi bez roota

Ne znam odakle ti to al i kod mene radi bez roota, jedino nightsight ne radi, al to i ne koristim :)
i agree

#7584 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

HardCore wrote:
i agree wrote:Sto vas je to xiaomi naguzio pa morate rootovat mobitel za gcam :lol: :lol:
Kod mene pichi bez roota

Ne znam odakle ti to al i kod mene radi bez roota, jedino nightsight ne radi, al to i ne koristim :)
Par postova iznad tvog od feralisa sto je napisao..
Hercegoviina

#7585 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Hercegoviina »

ljudi, daj pojasnite kako se instalira taj gcam..ima nas i malo priglupih
diablobih

#7586 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

HardCore wrote: Procesor i gpu, a to je najvaznije za fluidan rad telefona u svim pa cak i u najzahtjevnijim aplikacijama i igricama, kamera je odlicna uz Google Camera aplikaciju, pogotovo portret mod koji je bolji nego na p20 pro mobitelu (ruzno zamucivanje), to sam se licno danas uvjerio, dizajn koliko para toliko muzike, a zar je bitno dal je od plastike ili "premium stakla" kad se na 95% mobitela stavlja zastitna maska??
Nije istina. Bitan je build, bitan je i OS. Poco ne moze biti fluidan kao stock android, oxygen os niti cak od ovog novog samsungovog OSa.

Ne budi smijesan za kameru.

Sto se tice Gcam, googlajte, gcam (vas mobitel) xda
Fajcion

#7587 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Fajcion »

Eno sad Poco i taraba :lol:
HardCore

#7588 Re: Xiaomi mobiteli

Post by HardCore »

diablobih wrote:
HardCore wrote: Procesor i gpu, a to je najvaznije za fluidan rad telefona u svim pa cak i u najzahtjevnijim aplikacijama i igricama, kamera je odlicna uz Google Camera aplikaciju, pogotovo portret mod koji je bolji nego na p20 pro mobitelu (ruzno zamucivanje), to sam se licno danas uvjerio, dizajn koliko para toliko muzike, a zar je bitno dal je od plastike ili "premium stakla" kad se na 95% mobitela stavlja zastitna maska??
Nije istina. Bitan je build, bitan je i OS. Poco ne moze biti fluidan kao stock android, oxygen os niti cak od ovog novog samsungovog OSa.

Ne budi smijesan za kameru.

Sto se tice Gcam, googlajte, gcam (vas mobitel) xda
Bravo pametan si mi pravo, nemoj tu mlatit bezveze vec dokazi necim da to nije tacno sto sam napisao gore..

I ti ces i dalje da tvrdis da nije fluidan
mobile94

#7589 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mobile94 »

https://www.racunalo.com/redmi-note-7-p ... -xiaomija/
Ako cijene budu kao što je navedeno, ovo će biti novi kralj srednje klase. :-D :-D
Sehro

#7590 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Sehro »

mobile94 wrote:https://www.racunalo.com/redmi-note-7-p ... -xiaomija/
Ako cijene budu kao što je navedeno, ovo će biti novi kralj srednje klase. :-D :-D
Kakve su ovo cijene, je li uopće skuplji od Redmi note 6? :shock:
deny_s

#7591 Re: Xiaomi mobiteli

Post by deny_s »

Jedno malo glupo pitanje ali eto :D
Dođe mi jučer ono staklo za note 5 iz neke choetech store..
Malo neobično mi je što mu je onaj otvor sa lijeve strane zatvoren..
Da li je to tako ili ga je kinez zaboravio iZbuŠiti :D ...
Ne morate se odmah valjati od smijeha,jbg.prvi put kupujem to staklo :oops:
deny_s

#7592 Re: Xiaomi mobiteli

Post by deny_s »

Sehro wrote:
Kakve su ovo cijene, je li uopće skuplji od Redmi note 6? :shock:
Pu,hebem ti kraljeve srednje klase,taman mi petica dođe,a oni već sedmicu izbacili
Biće sad ovih petica đžabaluka na klixu kad bošnje poČmu naručivati sedmicu,novog kralja srednje klase :lol:
fortaleza

#7593 Re: Xiaomi mobiteli

Post by fortaleza »

Napokon da i Xiaomi nešto poradi na zvuku, to me do sad odbijalo da se pridružim grupi. :D

Vidjet ćemo kakav će biti na recenzijama.
Kristina taster

#7594 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Kristina taster »

kod nas će ta 7 koštat najmanje 500-600 maraka
i agree

#7595 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

Kristina taster wrote:kod nas će ta 7 koštat najmanje 500-600 maraka
Za te pare ce im samo kupit prasinu,350 da uzmu jos nogom u guzicu da se udaraju
fortaleza

#7596 Re: Xiaomi mobiteli

Post by fortaleza »

Kristina taster wrote:kod nas će ta 7 koštat najmanje 500-600 maraka
147 dollara za osnovnu verziju iz Kine i iziđe manje od carinske granice od 300 KM.

Samo se treba strpit dok ne prođe početni hipe i nabijanje cijene. Uostalom ne vjerujem da će biti tolika cijena pošto se pocophone može pronaći za 600 KM kod nas.
nlt

#7597 Re: Xiaomi mobiteli

Post by nlt »

deny_s wrote:Jedno malo glupo pitanje ali eto :D
Dođe mi jučer ono staklo za note 5 iz neke choetech store..
Malo neobično mi je što mu je onaj otvor sa lijeve strane zatvoren..
Da li je to tako ili ga je kinez zaboravio iZbuŠiti :D ...
Ne morate se odmah valjati od smijeha,jbg.prvi put kupujem to staklo :oops:
meni je došlo neko staklo za totalno neki drugi xiaomi, tako da :D dobro premjeri :P
-vratio mi je pare :D :D
zippoo87

#7598 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zippoo87 »

redmi 7 je na papiru odlican telefon...vidjeti cemo na recenzijama kakva je kamera i ostalo
mislim da ce mu cijena kod nas biti kao sto je bio note 5,kada se tek pojavio...oko 450 KM za 4/64 verziju
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#7599 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

Ovaj Redmi 7 obecava, ali me sad zanima, je li ovo nasljednik redmi note 5 i 6 ili obicne redmi 6 verzije???
diablobih

#7600 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

konektovan wrote:Ovaj Redmi 7 obecava, ali me sad zanima, je li ovo nasljednik redmi note 5 i 6 ili obicne redmi 6 verzije???
Ovo je nasljednik note, zato se i zove redmi note 7.
Post Reply