Sirija vol. 2

Locked
Kitrona

#7576 Re: Sirija vol. 2

Post by Kitrona »

zvizdan wrote:Pazi ovog delegata cionizma naprijed: "Izrael ima pravo na zivot.. To je osnovno pravo..."

Uglavnom, stvari otprilike stoje ovako: Covjeku na vrata pozvoni lik, predstavi se i kaze kako je malo istrazivao proslost svoje porodice, nasao da su njegovi prije nekih 700 godina odselili iz tog mjesta, pa eto svratio vodjen sentimentima. Frajer ga pusti u kucu, zena kafu pristavi, a ovaj odjednom izvadi utoku, domacina veze za radijator, mlati ga dok se ne onesvijesti, zenu i kcerku mu siluje, sinu prebije obje noge, a onda ih sve istjera iz njihovog stana. I na kraju kaze: "Sta je, jebote, imam i ja pravo na krov nad glavom. Pa to je temeljno ljudsko pravo."

Nije to bas tako. Povijest Palestinaca takodjer ima maglovitih dijelova. Sam naziv "Palestina" u Antici i Srednjem Vijeku nikad nije bio prihvacen medju lokalnim stanovnistvom jer su ga nametnuli Rimljani kad su raselili Zidove i htjeli zatrti svaki znak njihova postojanja na ustanka. Dokaz tome je da se naziv "Palestina" ne pojavljuje niti jednom u Kur'anu a "Izrael" se pojavljuje nekoliko desetaka puta.

Drevni Filistejci i Zidovi su imali gotovo jednak jezik dok Palestinci pricaju arapski koji je ipak drukciji.
Kikibombona

#7577 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

zvizdan wrote:Pazi ovog delegata cionizma naprijed: "Izrael ima pravo na zivot.. To je osnovno pravo..."

Uglavnom, stvari otprilike stoje ovako: Covjeku na vrata pozvoni lik, predstavi se i kaze kako je malo istrazivao proslost svoje porodice, nasao da su njegovi prije nekih 700 godina odselili iz tog mjesta, pa eto svratio vodjen sentimentima. Frajer ga pusti u kucu, zena kafu pristavi, a ovaj odjednom izvadi utoku, domacina veze za radijator, mlati ga dok se ne onesvijesti, zenu i kcerku mu siluje, sinu prebije obje noge, a onda ih sve istjera iz njihovog stana. I na kraju kaze: "Sta je, jebote, imam i ja pravo na krov nad glavom. Pa to je temeljno ljudsko pravo."
I onda, da tragedija bude veca, Palestinci (Hamas i Fatah) cestitaju izbor AKP koja cini zlo jednom drugo narodu. Kukaju nad vlastitom sudbinom a boli ih kurac sto neko drugi radi iste stvari koje rade njima cionisti. Boli ih kurac sto sada gori kurdska imovina i sto stradaju kurdski civili. Oni podrzavaju AKP. Hipokrizija. Odvratno do bola.
salik79

#7578 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kitrona wrote:

Nije to bas tako. Povijest Palestinaca takodjer ima maglovitih dijelova. Sam naziv "Palestina" u Antici i Srednjem Vijeku nikad nije bio prihvacen medju lokalnim stanovnistvom jer su ga nametnuli Rimljani kad su raselili Zidove i htjeli zatrti svaki znak njihova postojanja na ustanka. Dokaz tome je da se naziv "Palestina" ne pojavljuje niti jednom u Kur'anu a "Izrael" se pojavljuje nekoliko desetaka puta.

Drevni Filistejci i Zidovi su imali gotovo jednak jezik dok Palestinci pricaju arapski koji je ipak drukciji.
Termin "narod Israilov" je u direktnoj vezi sa Jakubom a.s., cije je to drugo ime, a ne sa nekakvom drevnom "drzavom" Izrael.

Postoje dokazi da se na nasim prostorima govorio ilirski jezik, tj danasnji albanski. Sta cemo sada?!
zvizdan

#7579 Re: Sirija vol. 2

Post by zvizdan »

Nadam se da se Albanci nece pozvati na to da su naslijednici Daorsa i da im to daje za pravo da me protjeraju. Imaju ljudi tapiju na zemlju, i sada im se bedemi grada drze, mogu komotno na Daorsonu zid placa napraviti. Jebote, koja promisljanja. Ako imas dobar projekat, ali te smeta cinjenicno stanje, vratis se 2-000-3.000 godina u proslost, dodas tome poneki mit, i rijesena stvar. Vrijeme je ionako relativno.
KAMI666

#7580 Re: Sirija vol. 2

Post by KAMI666 »

sumirprimus wrote:
ioannes wrote:
ovde se kritizira Izrael i njegova zlocinacka politika prema palestincima a ne jevreji
Koja zlocinavka politika?svoji na svom...
Nesto poput srpsko-cetnicke politike, gjde sprska noga kroci to je sropsko :-)
Kako moze biti jedan jevrej iz Poljske svoj na svome kada dodje u danasnju Palestinu?
To su genocidasi i otmicari kao i onda sto je bio i Hitler i cetnici. Nikakve razlike i pardona za to nema.
Kitrona

#7581 Re: Sirija vol. 2

Post by Kitrona »

salik79 wrote: Termin "narod Israilov" je u direktnoj vezi sa Jakubom a.s., cije je to drugo ime, a ne sa nekakvom drevnom "drzavom" Izrael.

Postoje dokazi da se na nasim prostorima govorio ilirski jezik, tj danasnji albanski. Sta cemo sada?!
Ovo sto ti nudis je tumacenje. A tumacenje je kao sto znamo - subjektivna stvar.

Ja nudim samo cinjenice. Termin "1" se pojavljuje toliko puta, termin "2" se pojavljuje 0 puta. Ovi i ovi pricali slicnim jezikom.

Prepustam da svako sebi izvuce zakljucke umjesto da mu ih ja "poturim".

Sto se tice Albanaca - uopce nije prihvaceno da su oni nasljednici Ilira. Odredjeni povjesnicari su tu tezu zastupali ali to nije konsenzus medju povjesnicarima. Albanci nemaju vlastite rijeci za plovidbu i morsku djelatnost a Iliri su bili i pomorci.
sumirprimus

#7582 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

jeste li se dogovorili otkad dokad je termin palestina u upotrebi, ljudi moji... :)
sumirprimus

#7583 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

KAMI666 wrote: Nesto poput srpsko-cetnicke politike, gjde sprska noga kroci to je sropsko :-)
Kako moze biti jedan jevrej iz Poljske svoj na svome kada dodje u danasnju Palestinu?
To su genocidasi i otmicari kao i onda sto je bio i Hitler i cetnici. Nikakve razlike i pardona za to nema.
:-)
sumirprimus

#7584 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

krajnje neozbiljan post,pun neistine..
svako dobro. :)
zvizdan

#7585 Re: Sirija vol. 2

Post by zvizdan »

Kitrona wrote:
salik79 wrote: Termin "narod Israilov" je u direktnoj vezi sa Jakubom a.s., cije je to drugo ime, a ne sa nekakvom drevnom "drzavom" Izrael.

Ovo sto ti nudis je tumacenje. A tumacenje je kao sto znamo - subjektivna stvar.

Ja nudim samo cinjenice. Termin "1" se pojavljuje toliko puta, termin "2" se pojavljuje 0 puta. Ovi i ovi pricali slicnim jezikom.

Sto se tice Albanaca - uopce nije prihvaceno da su oni nasljednici Ilira. Odredjeni povjesnicari su tu tezu zastupali ali to nije konsenzus medju povjesnicarima. Albanci nemaju vlastite rijeci za plovidbu i morsku djelatnost a Iliri su bili i pomorci.
Cuj to? Ali zato svaki ruski Zidov pouzdano zna kako mu se zvao predak koji je prije par hiljada godina otisao iz Palestine i na kraju se skrasio u Vladivostoku ili Odesi. :D
zvizdan

#7586 Re: Sirija vol. 2

Post by zvizdan »

sumirprimus wrote:

krajnje neozbiljan post,pun neistine..
svako dobro. :)
Primjetio sam inace da tebe prepoznaju po ozbiljnim postovima :D A bas sam jednostavno i shvatljivo docarao kako je nastala drzava tvoje fascinacije :D
sumirprimus

#7587 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

...
nema smisla... :)
Last edited by sumirprimus on 22/12/2015 09:57, edited 1 time in total.
Kikibombona

#7588 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Ljudi moji, ubi vas patetika.

Koristite moral i pravdu u politicke svrhe, samo kada vama odgovara.

Realnost je da su ljudi zivotinje koje se bore oko teritorija. Pozivanje na moral i pravdu je samo instrument u toj borbi.

Nista se kroz historiju nije promijenilo osim metoda osvajanja. Nekada su gazili Monogli i Perzijanci, nekada Rimljani, Arapi, Britanci, Rusi... Sada dosao na red Izrael. Do sada su vazda pusili. Doslo i njihovih pet minuta.

Zlocinci su nema sumnje. Zlocinci su jednako kao Turci, Rusi, Amerikanci, Kinezi... Bilo je kroz historiju i boljih i gorih od njih. Jedino sto historija ne pamti jeste 'pravedan mocnik medju carstvima i drzavama'.

Palestinci trebaju prihvatiti realnost i pristati na drzavu po izraelskim uslovima. Kurdima u Turskoj se nudi 100 puta manje. Turci mjesecima i decenijama unazad nanose veliko zlo kurdskom narodu. Ne samo da ih gaze u Turskoj, vec im ne daju da disu u susjednim zemljama. Dovoljno su drski da poruce kako Turska nece pristati na kurdsku autonomiju u Siriji. Mozete misliti.

Mali narodi moraju krv propisati da bi se izborili za slobodu. To vazi za Palestince, Kurde, Cecene, Ujgure, i dr... A moral i pravdu okacite macku o rep.
sumirprimus

#7589 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

to je to..kad njihovi faoviriti ubijaju puru onda je smjehotresno,kako ono jaci tlaci, deratizacija,kad se njih potkaci onda je kmecanje,pozivanje na vjerske,bratske,univerzalne vrijednostiii
licemjerno nema govora...
sumirprimus

#7590 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

inace i ti si kiki ko valjda rodjeni bosanac patetican sa tzim izljevom emocija na bosanskom forumu ka kurdima..skontali smo svi da ih gotivis,i nije problem sto bi bio...
realno ovde ljude zaboli za kurdima,ko i za ostlaim akterima..ovi navuceni simpatizeri su sumLJivi u svakom pogledu... :D

jedino po meni dobro je sto je evidentno da ih sve iritiras. :skoljka:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#7591 Re: Sirija vol. 2

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

salik79 wrote:
sumirprimus wrote:Drzava izrael je demokratija kakvu mnogi arapski rezimi mogu sanjat narednih 100 godina.sa svojim ucenjacima.mulama.vojnim krilima...
Plus mnogo zajebana parlamentarna demokratija.neda na se....
Image
Mica ne vidi cionisticki balvan od necije cackalice.
Challenger__

#7592 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Dr. Assad se zahvaljuje Konjskoj Faci i Ćori:

:lol:
Challenger__

#7593 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Toliko. Čitamo se aBd.
Em2r

#7594 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Moral, pravda etika patetika

Rece Kiki i ne mogode stisnut da ne gurne svoje Kurde u svaku pricu.

Izjednacavati jevreje i cionisticki zloĆinaĆki rezim je jednako izjednacavanju muslimana i isila.

To mogu samo notorni idioti koji nisu bas u konekciji sa mozgom niti ovosvjetskim prisustvom.
sumirprimus

#7595 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:Toliko. Čitamo se aBd.
dabogda dadne... :D
Kitrona

#7596 Re: Sirija vol. 2

Post by Kitrona »

zvizdan wrote:
Kitrona wrote:

Cuj to? Ali zato svaki ruski Zidov pouzdano zna kako mu se zvao predak koji je prije par hiljada godina otisao iz Palestine i na kraju se skrasio u Vladivostoku ili Odesi. :D

To ti pokušavaš ispasti šaljiv?

Ovo su gluposti, no sa druge strane stoji činjenica da su Židovi imali pisanu riječ dok su moji i tvoji preci bili maltene kanibali...
sumirprimus

#7597 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
salik79 wrote:
sumirprimus wrote:Drzava izrael je demokratija kakvu mnogi arapski rezimi mogu sanjat narednih 100 godina.sa svojim ucenjacima.mulama.vojnim krilima...
Plus mnogo zajebana parlamentarna demokratija.neda na se....
Image
Mica ne vidi cionisticki balvan od necije cackalice.
jedna osoba koja je izgubila najmilijeg,u svakom slucjau ne predstavlja ogromnu vecinu nacije..sta nacija misli o ovom problemu,pokaze svake godine na regrutaciji...
najveci postotak povratnika iz dijaspore samo zbog sluzenja vojnog roka... pa vi gledajte... nesto ko mi samo u kontru... :D
sumirprimus

#7598 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

heh iliri...
boasna je do dolaska turaka bila krscanska zemlja...
kad se pozivaju ljudi na bosnu,samo ime,grb,njene titulare zaboravljaju ko su oni bili... :!:
Ironmen

#7599 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Obozavaoci Izraela otkirli svoje pravo lice fujjjjjjjjjjjj
sumirprimus

#7600 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Ironmen wrote:Obozavaoci Izraela otkirli svoje pravo lice fujjjjjjjjjjjj
koji obozavaoci?
Locked