I ja imam slicno misljenje. Prosjecan Jugosloven je bio za par nijansi bezbirzniji.prosjecna Jugosloven/jugosalven je bolje zivio od prosjecnog amerikanca
Medjutim, razliciti mentaliteti s tim i prioriteti.
I ja imam slicno misljenje. Prosjecan Jugosloven je bio za par nijansi bezbirzniji.prosjecna Jugosloven/jugosalven je bolje zivio od prosjecnog amerikanca
Respo bolan, Fudo se naratovao, i jos tuce ljudi s foruma koji su poslije rata, trbuhom za kruhom, otisli vani.supercali wrote:Isto kao sto ste vi kojima su upalili svjetlo da bolje zivite bugija u francusku svedsku ameriku i sada pricate kako je bolje zivjeti u bosni nego prije
Pa jeste kad dodjete na godisnji budete par sedmica na rodnoj grudi i arbajt u kolonijalne sile
Retardirano jeste porediti neke stvari iz konteksta. Uzeti ekonomiju a zaboraviti na zatvoreno trziste, diktaturu, zabranu svacega,...Bodkin wrote:
Ista kao i od pljuvanja, a i ja ja je nigdje nisam hvalio svakako. Samo ismijavam ova retardirana poredjenja.
Nema nista slicno. Onakva nije mogla opstati ali i da je reformirana, licila bi na tu gdje si ti trenutno samo naravno manje bogata. Ali nema svrhe trositi vrijeme objasnjavajuci nekome ko ekonomsku stranu i ne vidi ili ne zivi u bosni vec 20 godina
Gospodjo Sabina1, zahvaljujem na vasoj dobronamjernoj opaski i trudicu se da udovoljim vasoj zelji. Ali imajte razumijevanja ako zaboravim na to buduci da je ovo otvorena rasprava gdje svako replicira kome hoce i ima vas mnogo pa je tesko upamtiti necije ime i zelje. Zato vam toplo preporucujem da opusteno i bez opasnosti od nepozeljnih repliciranja diskusiju nastavite na nekom zatvorenom privatnom chatu poput PP ili Facebooka gdje mozete sortrirati neozbiljne forumase od ozbiljnih koji pretpostavljam svoju ozbiljnost dokazuju vjerovanjem u nekadasnju ozbiljnu civilizaciju. Ne zelim da vam moje obracanje u ovom stilu izgleda kao nedostatak argumenata buduci da je of topic.sabina1 wrote:Nemam običaj replicirati neozbiljnim forumašima.hAZNADAR wrote: Bivsa YU jeste u nekim segmentima bila bolja nego ovo danas, ali je to imalo svoju cijenu i nije za poredjenja.
Pišete gluposti koje me iskreno - ne zanimaju , pa molim vas nemojte citirati moje postove jer ne želim na njih odgovarati a pogotovo ne želim da to izgleda kako vam zbog nedostatka argumenata nisam replicirala - ponavljam ne želim replicirati na gore citirane budaleštine i slično.
Mnogo vam hvala na razumijevanju.
Lijep pozdrav.
Naravno da je zivot bezbrizniji kada prihvatis jednoumlje, ne odudaras od okvira i ne razmisljas puno o tome.moonca wrote:I ja imam slicno misljenje. Prosjecan Jugosloven je bio za par nijansi bezbirzniji.prosjecna Jugosloven/jugosalven je bolje zivio od prosjecnog amerikanca
Medjutim, razliciti mentaliteti s tim i prioriteti.
Cuj sta mi jeGojeni H wrote:Respo bolan, Fudo se naratovao, i jos tuce ljudi s foruma koji su poslije rata, trbuhom za kruhom, otisli vani.supercali wrote:Isto kao sto ste vi kojima su upalili svjetlo da bolje zivite bugija u francusku svedsku ameriku i sada pricate kako je bolje zivjeti u bosni nego prije
Pa jeste kad dodjete na godisnji budete par sedmica na rodnoj grudi i arbajt u kolonijalne sile
Sta ti je?
A sta sa onima koji zive u BiH i tvrde da im jeste bolje nego prije? A takvih iskreno receno ima dosta a nisu ni tajkuni, ni stranacki uhljebi, ni stranacke funkcije,..... skroz normalni ljudi srednjeg staleza koji su se snasli i zive solidno.supercali wrote:
Cuj sta mi je
Pa ko god iz vana prica bolje je sad u bih je licemjer
Kako nemam pravo zvati licemjeromhAZNADAR wrote:A sta sa onima koji zive u BiH i tvrde da im jeste bolje nego prije? A takvih iskreno receno ima dosta a nisu ni tajkuni, ni stranacki uhljebi, ni stranacke funkcije,..... skroz normalni ljudi srednjeg staleza koji su se snasli i zive solidno.supercali wrote:
Cuj sta mi je
Pa ko god iz vana prica bolje je sad u bih je licemjer
Tako da tvoja prozivka onih sto zive vani je vise nesto drugo i nesto licno, moda zavist, mozda stereotip, mozda patriotizam,..... ali nemas pravo nikoga zvati licemjerom zbog toga. Ljudi imaju pravo dati sud o YU bez obzira gdje zivjeli. A kako je zivjeti danas u BiH je individualno - neko je zadovoljan a neko ne. Svi mi imamo brojnu familiju i prijatelje u BiH.
Naravnoinsomnia78 wrote:A ti se sjecas Jugoslavije?
a?kiligonzales wrote:,
... a vojsku su sluzili 3 godine, ...
Al si ti uspio pobjeci iz tamnice narodainsomnia78 wrote:I od sest republika i dvije pokrajine vi niste uspjeli skrpiti makar jedan korpus koji bi skocio u odbranu tog Đeneta na zemlji?
Kod roditelja nisi placao stanarinu, nisi sam sebi pravio hranu, nisi sam prao svoj ves, nisi se brinuo za grijanje u kuci, nisi placao rezije,.... samo si imao slusati, ponekad malo uhvatiti krivinu,.. malo dzeparca,.... ah ta lijepa vremena.PM72 wrote:U titinoj državi nisi plaćao školarinu...u alijinoj džamahiriji nosiš uplatnice i za osnovnu školu.
U Titinoj državi mogao je svako nadaren završiti skoro besplatno najbolje škole...u alijinoj džamahiriji završi svaki bilmez koji ima 10 000 na raspolaganju a pametna djeca su obično kokuzi i budućnost im je u zagarantovana jedino vani...
U Titinoj državi svako je imao zdravstvenu knjižicu koju su firme ovjeravale a u alijinoj te handre svako tri mjeseca da staneš u red da ti udare muhur...kod Tite si se liječio besplatno gdje hoćeš a u alijinoj džamahiriji se liječe samo podobni sa vezama...
U Titinoj državi skoro svako djete je vidjelo more i skijanje a u alijinoj džamahiriji samo djeca SDA-ovskog dzet seta...
Lijepi Tito...Bog mu dao dženeta...
Jednostavno receno - nisi zadovoljan svojim zivotom sada u poredjenju sa nekad.supercali wrote:Kako nemam pravo zvati licemjeromhAZNADAR wrote:
A sta sa onima koji zive u BiH i tvrde da im jeste bolje nego prije? A takvih iskreno receno ima dosta a nisu ni tajkuni, ni stranacki uhljebi, ni stranacke funkcije,..... skroz normalni ljudi srednjeg staleza koji su se snasli i zive solidno.
Tako da tvoja prozivka onih sto zive vani je vise nesto drugo i nesto licno, moda zavist, mozda stereotip, mozda patriotizam,..... ali nemas pravo nikoga zvati licemjerom zbog toga. Ljudi imaju pravo dati sud o YU bez obzira gdje zivjeli. A kako je zivjeti danas u BiH je individualno - neko je zadovoljan a neko ne. Svi mi imamo brojnu familiju i prijatelje u BiH.
Jbt isto kao kad bi ja tebi na liniji govorio napadaj haznadar po blatu kisi snijegu a ja iz kancelarije ti naredjujem jer sam neki komandant ili sl
Ti sto zive u bih a dobro im su vecinom budzetlije a znamo ko su i sta su budzetlije
Malo ko ima da je posteno zaradio a da mu je bolje nego u jugi
I ne razumijem zasto nesto poredite sada i ranije kad je nesto nemoguce porediti tipa imao 2 kanala sad imas 1000
Pa ranije nisi imao kablovsku doduse 80-ih se pocelo uvoditi i trziste se otvarati za sve ostalo sto se pripisuje jugoslaviji
Niko ovdje nece reci da je bila idealna imala je jugoslavija svojih mana itekako u svemu al poredeci sa danasnjom drzavom je bila napredna civilizacija
Ps. Moja prozivka sto zive vani tice se toga da nema niko pravo da prica kako je ovdje bolji zivot a zivi negdje tamo gdje ima 1000 puta bolje uslove i nema to nikakve veze sa stereotipima zavisti i sa bilo cim licno