UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jeza u ledja

#7576 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

Usao sam ovdje samo da vidim kako se odvija rasprava oko toga koja je liga najjaca, pod jedan, i pod dva, kako se prica takticki odbija na pricu da je Guardiola los trener. Jesam pogodio? :D :meza1:

Utakmica se zavrsava, a Mekmanaman i kompanija pricaju eto kao "back to the drawing board for City", trebaju vidjeti gdje su pogrijesili, na kojim mjestima im sta fali, i eto mozda pogledati neke od ovih igraca Monaka kao prinove. Eto to je razmisljanje nadobudnih Engleza, parama sve rijesiti. :roll:
Tomahawk11
Globalni moderator

#7577 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Ma ovi iz Monaca isto dopingovani, sta je ono onako, trce ljudi ko blesavi, ubise, s krila onog, s krila ovog, sijeva, odnesose :shock:
Ipak, ne mogu da vjerujem da je Guardiola maltene dosao sa bijelom zastavicom, unaprijed osudjen na poraz. Ipak si kuci dao 5 komada, a tacno se vidjelo da su im sanse minimalne za prolaz.
I sta sad, i Monaco potencijalno najblizi Realov protivnik :mrgreen:
Dobro je, napredujemo, sad su sanse za Leicester i Monaco u odnosu na ove velike 50-50 :mrgreen: :mrgreen:
2002

#7578 Re: UEFA Champions League

Post by 2002 »

bersK wrote:Od danas navijam da Monaco, Leicester. Dortmund i Atletiko osvoje Ligu prvaka. Čisto da se sastave dvije godine apsolutnog fudbala. Portugal koji nije bio ni u kombinacijama za finale, osvoji Euro. O prvaku Engleske znate.

Prije ovog ranga sam želio da Napoli uzme Reala i da se taman ovi "veliki" ponadaju da imaju duple šanse za osvajanje, ali eto - kako je tako je. Čekam duel Barsa Atletiko i jednu magiju Saula Nigueza. Kao prošle sezone.

P.S. Čekam forumaša 2002 da se javi i da me počne prozivati. Nek se tradicija nastavi.
Dijete drago, kad sam skontao da si 97 godiste zao mi sto sam ti uopste istao i spomenuo. Bas sam nasjeo na djecije fore :(
stakasa

#7579 Re: UEFA Champions League

Post by stakasa »

MyTao wrote:
stakasa wrote:
MyTao wrote:Jbg sve je do ukusa... ja sebe nebi mogao natjerati da gledam La Ligu... cak i el classic mi je beze jer 80% tekme se igraci valjaju po podu i placu. Naravno u ta dva tima igraju najbolji igraci na svijetu i Messi koji je za mene najbolji igrac u historiji ove igre. Zbog toga gledam pregled igre i divim se potezima :)

Engleska liga je tehnicki nivo ispod jer se sve svodi na trku i igra se daleko brze... nema padanja kao u La Ligi, nema stele sa sudijama, plakanja... nema scena gdje igraci okruze sudiju i traze karton (United pokusao protiv Chelsea i evo dobio kaznu). Tu se ne igra mozgom vec srcem... ko voli to onda definitivno voli Englesku Ligu... downside od toga je sto mozak uvijek pobjedi protiv srca... zbog toga i gube u europskim takmicenjima.

Budesliga je negdje izmedju La Lige i Engleske (minus simuliranje) igra se vise svodi na tehniku i plan od engleza ali nisu dosadni kao oni u La Ligi.

Italijani znaju posao, po mom misljenju igraju dobar i kvalitetan fudbal minus je to sto nemaju dobre igrace, nema atmosphere koja se moze naci u Engleskoj ili Njemackoj i zbog toga nisu na tom nivou.

Na kraju, sve je do ukusa jbg.
Nije mozak nego tehnicka potkovanost
Takticka potkovanost mozda, za tehniku se ne slazem... imas masu igraca u Engleskoj koji su odlicni tehnicari ali to tesko dolazi do izrazaju kao u La Ligi zbog nacina na koji se igra u Engleskoj... Daleko manje vremena igrac sa loptom ima u Engleskoj nego u Spaniji.
Nemoj vise zivota ti
stakasa

#7580 Re: UEFA Champions League

Post by stakasa »

Tomahawk11 wrote:Ma ovi iz Monaca isto dopingovani, sta je ono onako, trce ljudi ko blesavi, ubise, s krila onog, s krila ovog, sijeva, odnesose :shock:
Ipak, ne mogu da vjerujem da je Guardiola maltene dosao sa bijelom zastavicom, unaprijed osudjen na poraz. Ipak si kuci dao 5 komada, a tacno se vidjelo da su im sanse minimalne za prolaz.
Dobro je, napredujemo, sad su sanse za Leicester i Monaco u odnosu na ove velike 50-50 :mrgreen: :mrgreen:
Moze se i jaci klub od Cityja okliznut na Monaku. Sinoc je prosjek bio ispod 23 godine, momci gaze, i ono bjelaca sto je bilo na terenu treba zamjenit crncima i da jedu sve pred sobom. Joj onoga ljevog beka, ore po svojoj strani
Tomahawk11
Globalni moderator

#7581 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

stakasa wrote:
Tomahawk11 wrote:Ma ovi iz Monaca isto dopingovani, sta je ono onako, trce ljudi ko blesavi, ubise, s krila onog, s krila ovog, sijeva, odnesose :shock:
Moze se i jaci klub od Cityja okliznut na Monaku. Sinoc je prosjek bio ispod 23 godine, momci gaze, i ono bjelaca sto je bilo na terenu treba zamjenit crncima i da jedu sve pred sobom. Joj onoga ljevog beka, ore po svojoj strani
Da, mlada ekipa, al fino selektovano, stvarno ima dobrih igraca, a nisu placeni 50+ miliona.
stakasa

#7582 Re: UEFA Champions League

Post by stakasa »

Tomahawk11 wrote:
stakasa wrote:
Da, mlada ekipa, al fino selektovano, stvarno ima dobrih igraca, a nisu placeni 50+ miliona.
Gladni, mocni, podsjecaju na Ajax 95-e mada nemaju bas tako izrazene zvijezde ko sto su ovi imali. Bas osvjezenje.
Vala mi nije mrsko ni da se je Pep sasadio, dobar je trener ali napravi preveliku nauku od ovoga. Neka se je malo spustio na zemlju
kakotakonikako

#7583 Re: UEFA Champions League

Post by kakotakonikako »

Real - Leicester ,
Monaco - Juventus,
Dortmund - Atletiko,
Bayern - Barcelona
ultima_palabra

#7584 Re: UEFA Champions League

Post by ultima_palabra »

Normalno da će trener biti kritikovan kad ekipa u kojoj igraju Silva, De Bruyne, Sterling, Sane i Aguero prvi šut uputi u 62. minuti. I kada u takvim uslovima jedinu izmjenu izvrši u 84.minuti.

Kritikovan bi bio i da se ne zove Pep Guardiola.
AmiĐa_Idriz

#7585 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Skršiš onolike milione i na kraju ti u odbrani igraju Clichy Sagna i Kolarov. Ja se ibretim jos od augusta.
2002

#7586 Re: UEFA Champions League

Post by 2002 »

Zato sto su trenerski magovi doveli te ublehe u klub i dali za njih silne milione :)
MyTao

#7587 Re: UEFA Champions League

Post by MyTao »

stakasa wrote:
MyTao wrote: Nije mozak nego tehnicka potkovanost
Takticka potkovanost mozda, za tehniku se ne slazem... imas masu igraca u Engleskoj koji su odlicni tehnicari ali to tesko dolazi do izrazaju kao u La Ligi zbog nacina na koji se igra u Engleskoj... Daleko manje vremena igrac sa loptom ima u Engleskoj nego u Spaniji.
Nemoj vise zivota ti[/quote]

Ok hajd "tehnicka potkovanost" :roll: ubjedio si me.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7588 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Ko dovede Brava strasnog prestrasnog :?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7589 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

Vidi sto Realovci pisu protiv Pepsa. Pa nije ni cudo doduse :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#7590 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Jesam sta pogrijesio :?
Slago :zoka:

Realno, jeste podbacaj da ispadne od Monaca.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7591 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

Naravno da jeste, samo sto se ovdje odmah cijela karijera svodi na to. Kako kaze Betr men "evo novi go i novi dokaz da je smijesan trener" :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#7592 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Ja to nisam rekao.
Nisam vidio ni da je neko od navijaca/simpatizera Reala.
Tako da....molio bih da ne iznosis netacne informacije :oops: :D
Nadzorna_ploca

#7593 Re: UEFA Champions League

Post by Nadzorna_ploca »

Meni je od svega najsmjesnija konstatacija kao Barcelonu i Bayern je lako voditi, posebno Barcelonu. Jeste, zato Barcelona nije mijenjala trenera 15 godina kao sto to rade Englezi. Engleske timove je lako voditi jer njihovi ni vlasnici ni navijaci ne tjeraju tako lako trenere.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7594 Re: UEFA Champions League

Post by Velkoski »

Nadzorna_ploca wrote:Meni je od svega najsmjesnija konstatacija kao Barcelonu i Bayern je lako voditi, posebno Barcelonu. Jeste, zato Barcelona nije mijenjala trenera 15 godina kao sto to rade Englezi. Engleske timove je lako voditi jer njihovi ni vlasnici ni navijaci ne tjeraju tako lako trenere.
Barca mijenja trenere jer to Messi tako želi :!:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7595 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:Ja to nisam rekao.
Logovan i ostala Real Madrid ekipa :hm:
Tomahawk11
Globalni moderator

#7596 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote:Ja to nisam rekao.
Logovan i ostala Real Madrid ekipa :hm:
Logovan je nesto izmedju.
Osim toga, on mi je vise fan Uniteda.
Koja ostala? Mojne mi uopstavanja.
Evo ultima pise realno.
Ostali...ne znam nesto da iko sa teme pise kontra celavog.
Nadzorna_ploca

#7597 Re: UEFA Champions League

Post by Nadzorna_ploca »

Velkoski wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Meni je od svega najsmjesnija konstatacija kao Barcelonu i Bayern je lako voditi, posebno Barcelonu. Jeste, zato Barcelona nije mijenjala trenera 15 godina kao sto to rade Englezi. Engleske timove je lako voditi jer njihovi ni vlasnici ni navijaci ne tjeraju tako lako trenere.
Znaci biti trener tamo je pakao. :!:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7598 Re: UEFA Champions League

Post by Velkoski »

Nadzorna_ploca wrote:
Velkoski wrote:
Znaci biti trener tamo je pakao. :!:
Ma jok, baciš loptu Messiju, sjedeš na klupu, a pare kapaju na račun :mrgreen:
Nadzorna_ploca

#7599 Re: UEFA Champions League

Post by Nadzorna_ploca »

Svakako bi kapale. :bih:
Logovan

#7600 Re: UEFA Champions League

Post by Logovan »

Još Liverpool. :D
Image

U 16 utakmica osmine finala ove sezone postignuta su čak 62 gola - 3,88 po utakmici, što je novi rekord. :thumbup:
Post Reply