Ravno 200 dolara je taj od 500 GB, besplatna dostava.Raptor44 wrote:Ako planiraš uzeti ovaj od 500GB,ne znam kako ti se isplati jer je sa dostavom 220$ tj.350KM ??
PC gamerske konfiguracije
Moderator: Benq
- diablobih
#7576 Re: PC gamerske konfiguracije
- typeOnegative
#7577 Re: PC gamerske konfiguracije
Ima ima itekako free shippinhg je za teritoriju US . dodaj svoju adresu i idi na checkout pa ces vidjet. npr konkretno za ovaj SSD je 54,39 $ , i naravno porez . Kako rekoh zaboravite americki amazon jer se ne isplati
Evo i slikica ko ne vjeruje

-
djama
#7578 Re: PC gamerske konfiguracije
ima li slucajno koja druga opcija za delivery jer je ovo priority ??typeOnegative wrote:Ima ima itekako free shippinhg je za teritoriju US . dodaj svoju adresu i idi na checkout pa ces vidjet. npr konkretno za ovaj SSD je 54,39 $ , i naravno porez . Kako rekoh zaboravite americki amazon jer se ne isplati
- diablobih
#7579 Re: PC gamerske konfiguracije
https://screenshots.firefox.com/100lS1m ... amazon.comtypeOnegative wrote:Ima ima itekako , dodaj svoju adresu i idi na checkout pa ces vidjet. npr konkretno za ovaj SSD je 54,39 $ , i naravno porez . Kako rekoh zaboravite americki amazon jer se ne isplati
Meni vala sve pise free shipping, jedino jos da platim i da mi dodje, da ti dokazem da je free shipping.
-
Raptor44
#7581 Re: PC gamerske konfiguracije
Ovako ti kod mene stoji:
"Price: $119.99 + $94.24 Shipping & Import Fees Deposit to Bosnia and Herzegovina"
Ja još ništa nisam našao na Amazonu šta me zanima da je imalo besplatnu dostavu za BiH..
"Price: $119.99 + $94.24 Shipping & Import Fees Deposit to Bosnia and Herzegovina"
Ja još ništa nisam našao na Amazonu šta me zanima da je imalo besplatnu dostavu za BiH..
- typeOnegative
#7582 Re: PC gamerske konfiguracije
Pise i meni tu free gdje si slikao , ajd ovamo desno pored na obracun pa vidi sto pise .
- diablobih
#7583 Re: PC gamerske konfiguracije
A onom gore 54 dolara
Nesto je to do vas. Pise lijepo i ispod artikla i kada zelis da narucis da je free shipping.
@typeO, eto ti druga gdje obracuna iznad post. Jedino ti kazem jos da narucim i da mi dodje, pa da ti kazem da nema shippinga
@typeO, eto ti druga gdje obracuna iznad post. Jedino ti kazem jos da narucim i da mi dodje, pa da ti kazem da nema shippinga
- diablobih
#7584 Re: PC gamerske konfiguracije
Kako god, ono izracuna samo vama koliko kosta i carina i porez, trebalo bi da to nestane kada se usvoji ovaj zakon, pa cete moci narucivati sa free shippingom.
- lonely_wolf
#7585 Re: PC gamerske konfiguracije
@diablobih @aditon
Havala na sugestijama
a sto se tice Amazona tesko da bude free shiping posto oni dostavljaju DHL-om, morebit bidne bez ovog "Import Fees Deposit to Bosnia and Herzegovina" ali to tek nakon objave novog zakona, a i to budemo vidili...

Havala na sugestijama
a sto se tice Amazona tesko da bude free shiping posto oni dostavljaju DHL-om, morebit bidne bez ovog "Import Fees Deposit to Bosnia and Herzegovina" ali to tek nakon objave novog zakona, a i to budemo vidili...

Last edited by lonely_wolf on 23/02/2018 19:39, edited 1 time in total.
-
Raptor44
#7586 Re: PC gamerske konfiguracije
diablobih wrote:Kako god, ono izracuna samo vama koliko kosta i carina i porez, trebalo bi da to nestane kada se usvoji ovaj zakon, pa cete moci narucivati sa free shippingom.
Jesi nedokazan
Kao što vidiš na prvoj slici i nama ne pokazuje shipping ali slobodno stisni "continue" pa pogledaj račun..

Naruči ti pa ćeš vidjeti račun kad ti stigne na e-mail xd
- typeOnegative
#7587 Re: PC gamerske konfiguracije
@ diablo Klikni na continue ispod onog na slici pa vidi cijenu . Nisam mislio na taj obracun nego onaj zavrsni pod place order kad dođeš do placanja gdje sve obracunaju i porez i takse . Nevazno , ne da mi se ubjeđivat dalje . Zivi u uvjerenju da je free dok ne odlucis narucit , mogao bi se razocarati 
edit : e bas ovo iznad sto je kolega raptor slikao , meni se nije dalo slikat ni uploadat opet jer je sve lijepo pisalo i na onoj prvoj
edit : e bas ovo iznad sto je kolega raptor slikao , meni se nije dalo slikat ni uploadat opet jer je sve lijepo pisalo i na onoj prvoj
- Averus
#7588 Re: PC gamerske konfiguracije
Raniću se...
Nakon više od godinu dana odgađanja, odlučim da prepravim ThermalTake WingRS 201 kućište koje imam, da mogu premjestiti komponente u njega. Do sad sam koristio neko ovo fušersko što su naši piljari tušili 2005. u radnjama...
Elem, sve odradim, carski. Prelijepo. Super!
Ubacim komponente, sve radi. Extra!
Malo premjestim kablove, sve ok iako ih je bilo malo i zategnutih jer su kratki spojevi od kućišta. Podnošljivo!
A onda... TRAGEDIJA!
Ne mogu zatvoriti kućište jer su "rogovi" od Hyper 212+ coolera tačno 1cm viši od dubine kućišta, pa ne mogu navući stranicu
Sad da li da kupujem drugi cooler, režem bakar ili režem stranicu

Nakon više od godinu dana odgađanja, odlučim da prepravim ThermalTake WingRS 201 kućište koje imam, da mogu premjestiti komponente u njega. Do sad sam koristio neko ovo fušersko što su naši piljari tušili 2005. u radnjama...
Elem, sve odradim, carski. Prelijepo. Super!
Ubacim komponente, sve radi. Extra!
Malo premjestim kablove, sve ok iako ih je bilo malo i zategnutih jer su kratki spojevi od kućišta. Podnošljivo!
A onda... TRAGEDIJA!
Ne mogu zatvoriti kućište jer su "rogovi" od Hyper 212+ coolera tačno 1cm viši od dubine kućišta, pa ne mogu navući stranicu
Sad da li da kupujem drugi cooler, režem bakar ili režem stranicu
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7589 Re: PC gamerske konfiguracije
Ja bih odrezo stranicu i postavio staklo.
Naravno, od odrezanog materijala bih napravio podlogu za staklo i tako ga odigao dovoljno za ventilator.
Naravno, od odrezanog materijala bih napravio podlogu za staklo i tako ga odigao dovoljno za ventilator.
- avaks
#7590 Re: PC gamerske konfiguracije
Šteta rezati...
Kućište u oglase i kupuj novo čim mogneš a do tada neka radi bez stranice jbg...
Kućište u oglase i kupuj novo čim mogneš a do tada neka radi bez stranice jbg...
- Averus
#7591 Re: PC gamerske konfiguracije
I meni je palo na pamet napraviti nešto takvo... Malo pleksiglasa, malo ovo-ono i biće dobroChmoljo wrote:Ja bih odrezo stranicu i postavio staklo.
Još nabacim rgb svjetla iz Pennyja
U jednu ruku jeste šteta, a u drugu lijepa prilika za mali DIY projekatavaks wrote:Šteta rezati...
Kućište je poklon, a i sviđa mi se, pa ne bih prodavao...
Plus: Ko će kupiti kućište kod kog je već izrezan HDD bay
Mislim da ću ili promijeniti cooler ili izrezati stranu. S tim da ću odnijeti da mi neko drugi reže, nemam alat ni preciznost da to odradim majstorski
- avaks
#7592 Re: PC gamerske konfiguracije
Ma kad skontam dok odnesem nekome, dok kupim pleksiglas i zajebancije, ispade skuplja pita nego tepsija.
Ali ako si sentimentalno vezan za kućište onda reži jbg, nema druge
Ali ako si sentimentalno vezan za kućište onda reži jbg, nema druge
- Averus
#7593 Re: PC gamerske konfiguracije
A možda i kupim drugi cooler 
-
djama
#7594 Re: PC gamerske konfiguracije
Iskreno ja bi odnio da neko izreze fino izbrusi ivice i onda mozes malo izvuci ivice i ubaciti pleksiglas.
Kad si vec spomenuo DIY bolje da imas unikatno kuciste nego da sad ides novo da uzimas.
Kad si vec spomenuo DIY bolje da imas unikatno kuciste nego da sad ides novo da uzimas.
- Averus
#7595 Re: PC gamerske konfiguracije
Tako ću vjerovatno i uraditi
Cooler ne smijem dirati jer u ovim cijevima bakrenim je neka tečnost, tako da to otpada
Eh sad novo pitanje - kome da nosim da mi to reže?
Cooler ne smijem dirati jer u ovim cijevima bakrenim je neka tečnost, tako da to otpada
Eh sad novo pitanje - kome da nosim da mi to reže?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- avaks
#7597 Re: PC gamerske konfiguracije
Fino u cadu odradiš projekat i nekome na cnc mašinu
Nego je li to gore napojna na tom kućištu?!
- Averus
#7598 Re: PC gamerske konfiguracije
Yep, gore napojnaavaks wrote:Fino u cadu odradiš projekat i nekome na cnc mašinu![]()
- avaks
#7599 Re: PC gamerske konfiguracije
Oooj
Nije to baš preporučljivo zbog temperatura jbg.. Sav vruć zrak ide na nju
Nije to baš preporučljivo zbog temperatura jbg.. Sav vruć zrak ide na nju
-
Raptor44
#7600 Re: PC gamerske konfiguracije
Znači super,i GTX 1050 Ti otišle na preko 400KM na piku ffs.. 
Postoji ih nekoliko od 350KM ali kome god se javiš dobiješ poruku skuplje su sada,pa šta ih držiš koji k po toj cijeni ako su skuplje 50KM.
Postoji ih nekoliko od 350KM ali kome god se javiš dobiješ poruku skuplje su sada,pa šta ih držiš koji k po toj cijeni ako su skuplje 50KM.