Ima i takvih za udomiti, hoces jedno?__Phoenix__ wrote:99% ljubitelja ima samo izričito rasne pse...kakaljin wrote:Jesu li ga povele kuci jer im se svidja pas, da ga udome i nahrane, operu, vakcinisu, jer po tome oni vole pse.Black swan wrote:sad dvije cure maze psa ispred BBI
ražljebio se pajdo na suncu digla se kara
Problem pasa lutalica
-
pakica_
#7576 Re: Problem pasa lutalica
- MJAU - da
#7577 Re: Problem pasa lutalica
__Phoenix__ wrote:99% ljubitelja ima samo izričito rasne pse...kakaljin wrote:Jesu li ga povele kuci jer im se svidja pas, da ga udome i nahrane, operu, vakcinisu, jer po tome oni vole pse.Black swan wrote:sad dvije cure maze psa ispred BBI
ražljebio se pajdo na suncu digla se kara
- jasko_ba
#7578 Re: Problem pasa lutalica
Glavni grad jedne drzave

-
Juliuscezar
#7579 Re: Problem pasa lutalica
Neka ekskurzijajasko_ba wrote:Glavni grad jedne drzave![]()
![]()
-
Naslovnica
#7580 Re: Problem pasa lutalica
Sve rasni psi, ašćare se vidi da su napušteni vlasnički.
- O'zone
- Globalni moderator
#7581 Re: Problem pasa lutalica
Ovo je čopor iz Velikog parka. Kreću se na toj relaciji kroz Mehmeda Spahe i Dalmatinsku ali su večinom u Velikom parku. Sinoć su se klali na novom stepeništu brate ima ih bruka
Međutim što mi je fascinantno da džukelu možeš naučiti da prelazi preko zebre i na zeleno svjetlo a hajvana na dvije noge jok!
Pardon, crveno je
Međutim što mi je fascinantno da džukelu možeš naučiti da prelazi preko zebre i na zeleno svjetlo a hajvana na dvije noge jok!
Pardon, crveno je
-
Juliuscezar
#7582 Re: Problem pasa lutalica
Jos malo i NG ce u Sarajevu snimati emsije o migracijama cuka ko one u Africi o migracijama bivola-O'zone wrote:Ovo je čopor iz Velikog parka. Kreću se na toj relaciji kroz Mehmeda Spahe i Dalmatinsku ali su večinom u Velikom parku. Sinoć su se klali na novom stepeništu brate ima ih bruka![]()
Pardon, crveno je
-
ST11
#7583 Re: Problem pasa lutalica
Kako postaju polako svi medjusobno slični, tamna ledja, smedje noge i bijele šape. Žalosno, ali uskoro će se na ulicama Sarajeva razviti autohtona pasmina, kao dingo u Australiji.
- MJAU - da
#7584 Re: Problem pasa lutalica
ST11 wrote:Kako postaju polako svi medjusobno slični, tamna ledja, smedje noge i bijele šape. Žalosno, ali uskoro će se na ulicama Sarajeva razviti autohtona pasmina, kao dingo u Australiji.
Ja ću na zbilju okrenuti, pa reći kako je žalosno da prva ova Sanela, pa ostali "ljubitelji" nemaju nijednog pujde u stanu, kući, dvorištu (imam komšiju blizu, aktivista strašni, rasni na lancu, "lokalci" oko kontejnera, ne da im ni u dvorište, a da ne spominjem u kuću trospratnicu).
-
ST11
#7585 Re: Problem pasa lutalica
MJAU - da, ja to mislim posve ozbiljno, jer kada sam vidjeo gornju fotografiju čopora, prva mi je to pomisao bila.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7586 Re: Problem pasa lutalica
kolegici mi ukrali psa
eto još jedno upoizorenje ako niste čuli
neko krade pse po gradu
eto još jedno upoizorenje ako niste čuli
neko krade pse po gradu
- Hemera
#7587 Re: Problem pasa lutalica
umjesto vukojebine možemo se nazvati psetojebina

hranjenje štetočina na javnoj površini -zakonom zabranjeno prljanje iste

- Hemera
#7588 Re: Problem pasa lutalica
vakve neJJJma ni sanela jebkinsNaslovnica wrote:Sve rasni psi, ašćare se vidi da su napušteni vlasnički.
- animals
#7589 Re: Problem pasa lutalica
Ne mogu svatiti da psi u jednom gradu ovako slobodno se secu kao da su u nacionalnom parku..
mozda Sarajevo i radi na tome da postane nacionalni park
mozda Sarajevo i radi na tome da postane nacionalni park
- MJAU - da
#7590 Re: Problem pasa lutalica
Fuj prizora, tuga. Jbg, neki ne možemo da ostavimo gladne, ako možemo nahraniti. Zakon je nakaradan i onima koji su isti donijeli treba žalbe uputiti.Hemera wrote:umjesto vukojebine možemo se nazvati psetojebina
- Hemera
#7591 Re: Problem pasa lutalica
nema markica na ušima,bar se ne vide
biće sexa
biće sexa
-
Zastozato
#7592 Re: Problem pasa lutalica
Ko se ne stidi ovog prizora nije dobar u glavi i tacka. Na sta je Sarajevo spalo. Gradjani, ako postojite, napisite zajednicku tuzbu protiv grada Sarajeva ili sarajevskog kantona, koga vec, ko je dozvolio da nam grad ovako izgleda.
- O'zone
- Globalni moderator
#7593 Re: Problem pasa lutalica
Sad mi prijatelj priča kako je jučer ujutro u Velikom parku ovaj čopor napao ženu. Zadobila je ugriz na ruci i nozi. On prolazio prema poslu i sa još jednim momkom potjerao džukele te nazvali hitnu koja je došla po povrijeđenu. Kaže da je žena bila u takvom šoku da se nije prestajala tresti cijelo vrijeme 
-
Nanananana
#7594 Re: Problem pasa lutalica
U danjasnjem Dnevnom Avazu:
U Hrasnom otrovani psi lutalice
U naselju Hrasno, u blizini istoimene osnovne škole, prije nekoliko dana bačen je otrov od kojeg su uginula tri psa lutalice. Iako su oko škole postavljeni zvučni aparati i zujalice za tjeranje pasa, nesvjesni građani ipak su se odlučili na neprimjeren način uklanjanja pasa s ulice. Mještani s kojima smo razgovarali šokirani su ovakvim potezom. Oni kažu da ovo niko nije smio uraditi, bez obzira na to koliko su im smetali psi. Sugrađanin Dalibor Radojković kazao je da, iako je veliki broj pasa u gradu, za ovaj čin ne postoji opravdanje. "Kada sam čuo za to, nisam mogao vjerovati. Jeste da se ljudi plaše pasa, da je ovdje škola i da tu ne treba biti lutalica, ali ubijati ih na ovaj način je strašno. Pogotovo ako postoje nadležni koji su zaduženi za uklanjanje pasa. Niko nema pravo da ih otruje" - dodao je Radojković. Mještanka ovog naselja Biljana Radovanović kazala je da je u posljednje vrijeme smanjen broj pasa u ovom dijelu naselja. "Ako su trovanje i ubijanje načini da se broj pasa na ulici smanji, onda je to stvarno užasno. Naravno da treba da se sklanjaju, ali mi nije jasno da neko može uraditi nešto takvo" - istakla je Radovanović.
-
L u c i f e r
#7595 Re: Problem pasa lutalica
Nanananana wrote:U danjasnjem Dnevnom Avazu:U Hrasnom otrovani psi lutalice
U naselju Hrasno, u blizini istoimene osnovne škole, prije nekoliko dana bačen je otrov od kojeg su uginula tri psa lutalice. Iako su oko škole postavljeni zvučni aparati i zujalice za tjeranje pasa, nesvjesni građani ipak su se odlučili na neprimjeren način uklanjanja pasa s ulice. Mještani s kojima smo razgovarali šokirani su ovakvim potezom. Oni kažu da ovo niko nije smio uraditi, bez obzira na to koliko su im smetali psi. Sugrađanin Dalibor Radojković kazao je da, iako je veliki broj pasa u gradu, za ovaj čin ne postoji opravdanje. "Kada sam čuo za to, nisam mogao vjerovati. Jeste da se ljudi plaše pasa, da je ovdje škola i da tu ne treba biti lutalica, ali ubijati ih na ovaj način je strašno. Pogotovo ako postoje nadležni koji su zaduženi za uklanjanje pasa. Niko nema pravo da ih otruje" - dodao je Radojković. Mještanka ovog naselja Biljana Radovanović kazala je da je u posljednje vrijeme smanjen broj pasa u ovom dijelu naselja. "Ako su trovanje i ubijanje načini da se broj pasa na ulici smanji, onda je to stvarno užasno. Naravno da treba da se sklanjaju, ali mi nije jasno da neko može uraditi nešto takvo" - istakla je Radovanović.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7596 Re: Problem pasa lutalica
ne bih nikog da vrijedjam ali kako uvijek nalete na tfa imena
netipicna da ne duljim
ne znam ni sta sam hocu reci...al mozete skontati
bar sr nadam?zaista cudno sve neki nedefinirani ljudi izgubljeni u vremenu i prostoru brane pse
bar sr nadam?zaista cudno sve neki nedefinirani ljudi izgubljeni u vremenu i prostoru brane pse
- vjesticanametli
#7597 Re: Problem pasa lutalica
L u c i f e r wrote:Nanananana wrote:U danjasnjem Dnevnom Avazu:U Hrasnom otrovani psi lutalice
-
L u c i f e r
#7598 Re: Problem pasa lutalica
kažu da ovo niko nije smio uraditi, bez obzira na to koliko su im smetali psi
- MJAU - da
#7599 Re: Problem pasa lutalica
Black swan wrote:ne bih nikog da vrijedjam ali kako uvijek nalete na tfa imenanetipicna da ne duljim
Pa dobro si zaključio, samo treba razlikovati one koji "brane pse"; od onih koji brane nametnut sistem, prije svega Zakon. A sad ovi izgubljeni su posebna priča, kao da žive Animal Planet, što jest jest.
- MJAU - da
#7600 Re: Problem pasa lutalica
Pitanje, ne moraš odgovoriti naravno, ali evo nešto me interesuje baš tvoj stav. Ja imam mačka, kućni, ne zna dalje od balkona. Desi se zemljotres, nekim čudom završi na ulici, gladan, dođe do tvoje kuće i mjaukne ti, traži da mu daš da nešto pojede (jer ne zna i loviti). Šta bi uradio, da li bi ga otrovao?L u c i f e r wrote:kažu da ovo niko nije smio uraditi, bez obzira na to koliko su im smetali psi