Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drug_profi wrote:
jasno je meni da tebe nista ne moze razuvjeriti da je Aljo nekakav svetionik.
Ali fakti to ne potkrepljuju nikako.
Iza njega je ostao takav nered da ce trebati 2-3 generacije da to pospreme.
Samo ova jadna plemena ovdje mogu uzdizati likove kao sto su Tudjman i Izetbegovic u nekakve oceve nacija...
aj.....iza Alije je ostala cjelovta Bosna i Hercegovina, strana koju je on predvodio neukaljana masovnim zločinima i grobnicama, iza Alije su ostali Bošnjaci, biološli preživjeli i prvi puta potvrđeni kao politički narod....
a iza vremena u kojima je Alija živio i radio kao predsjednik ove države je ostala porušena zemlja, stotine hiljada ožalošćenih porodica, uništena privreda, bogomolje, urušen sistem vrijednosti....da, i ostale su i masovne grobnice.....
palermo wrote:A šta je dogovorio ? Nisam baš upratio
Tačka 4 sporazuma:
4. Implementirati sve presude domaćih i europskih sudova koji se odnose na Izborni zakon BiH kako bi se osigurala ustavna i institucionalna ravnopravnost konstitutivnih naroda i građana, te njihovo legitimno predstavljanje na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine, a u skladu s Ustavom BiH.
Željana Zvovko je oduševljena ovim sporazumom.
pa šta je tu loše.....kaže se legitimno predstavljanje na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine.....nije zar da si protiv legitimnog predstavljanja naroda i građana...
Lose je prihvatiti opste pojam legitimno predstavljanje. Jer to ulazimo u metafiziku, pojam koji je samo HDZ definisao i koji nema jednoznacno znacenje. Za razliku od legalnog, gdje imamo imamo izborni zakon.
madner wrote:Lose je prihvatiti opste pojam legitimno predstavljanje. Jer to ulazimo u metafiziku, pojam koji je samo HDZ definisao i koji nema jednoznacno znacenje. Za razliku od legalnog, gdje imamo imamo izborni zakon.
Pa to što je HDZ dao svoju definiciju legitimiteta ne znači da je ona zaista takva. Da sse sad ne zamaram kopiranjem značenja legitimnosti, ko hoće da sazna lako mu je.
Mislim, i Mile i Bake bacaju šuplje.....al brate, sa ovim Čovke najviše šupljira
madner wrote:Lose je prihvatiti opste pojam legitimno predstavljanje. Jer to ulazimo u metafiziku, pojam koji je samo HDZ definisao i koji nema jednoznacno znacenje. Za razliku od legalnog, gdje imamo imamo izborni zakon.
al ga je Dragan ugurao na papir, kao što je svojevremeno i Radovan ubacio "dogovaraćemo se"
drug_profi wrote:
jasno je meni da tebe nista ne moze razuvjeriti da je Aljo nekakav svetionik.
Ali fakti to ne potkrepljuju nikako.
Iza njega je ostao takav nered da ce trebati 2-3 generacije da to pospreme.
Samo ova jadna plemena ovdje mogu uzdizati likove kao sto su Tudjman i Izetbegovic u nekakve oceve nacija...
aj.....iza Alije je ostala cjelovta Bosna i Hercegovina, strana koju je on predvodio neukaljana masovnim zločinima i grobnicama, iza Alije su ostali Bošnjaci, biološli preživjeli i prvi puta potvrđeni kao politički narod....
a iza vremena u kojima je Alija živio i radio kao predsjednik ove države je ostala porušena zemlja, stotine hiljada ožalošćenih porodica, uništena privreda, bogomolje, urušen sistem vrijednosti....da, i ostale su i masovne grobnice.....
Dobro je, znaci do vremena je... a i takva nafaka bila.
Ma i mladi odlaze jer su razmazeni.
Nema investicija jer nas ne vole.
Plate su bijedne jer je to zavjera MMFa
Fadil je najbolji premijer na Balkanu.
Putevi se ne grade jer su vremenske neprilike stalno.
Jednom kad se u zakon ubaci pojam "legitimni predstavnik naroda", imati će za posljedicu "legitimne pripadnike naroda".
Vrlo mali je korak tada sa uredbama, koje reguliraju etničku čistoću. Sve smo te stvari vidjeli za vrijeme nacionalsocijalizma. To je vrlo sklizak teren.
Problem kod SDA rukovodstva je što vide samo jedan potez unaprijed a ne čitavu partiju. Rukovode se onom "hajde jebaji ga, šta je to" a kad spoznaju šta je to, već su dovedeni pred svršen čin.
Pa to što je HDZ dao svoju definiciju legitimiteta ne znači da je ona zaista takva. Da sse sad ne zamaram kopiranjem značenja legitimnosti, ko hoće da sazna lako mu je.
Mislim, i Mile i Bake bacaju šuplje.....al brate, sa ovim Čovke najviše šupljira
Sada se pravis Englez. Niko drugi ne spominje taj pojam osim Covica.
Slobodno se zamori pa nam objasni sta taj pojam znaci u ovom sporazumu.
tandmand wrote:Jednom kad se u zakon ubaci pojam "legitimni predstavnik naroda", imati će za posljedicu "legitimne pripadnike naroda".
Vrlo mali je korak tada sa uredbama, koje reguliraju etničku čistoću. Sve smo te stvari vidjeli za vrijeme nacionalsocijalizma. To je vrlo sklizak teren.
Problem kod SDA rukovodstva je što vide samo jedan potez unaprijed a ne čitavu partiju. Rukovode se onom "hajde jebaji ga, šta je to" a kad spoznaju šta je to, već su dovedeni pred svršen čin.
Ja par mislim da ni SDA ne odgovara gradjanski izborni model, jer gube time primat. Tako da su oni i HDZ zapravo na istoj duzini, samo zbog izbornog tijela ne mogu stati iza toga otvorenije.
tandmand wrote:Jednom kad se u zakon ubaci pojam "legitimni predstavnik naroda", imati će za posljedicu "legitimne pripadnike naroda".
Ja par mislim da ni SDA ne odgovara gradjanski izborni model, jer gube time primat. Tako da su oni i HDZ zapravo na istoj duzini, samo zbog izbornog tijela ne mogu stati iza toga otvorenije.
Kada su god prihvatili HDZova pravila igre i igrali po njima, popušili su. Ali ne odustaju.
Bakir u praksi nikada neće biti legitimni predstavnik Bošnjaka, pa makar to stajalo u zakonu. Bolje da se prilagođava građanima sa teritorija na kojima SDA dominira, nego da se prilagođava HDZ igri. Ovako će izgubiti i na mostu i na ćupriji.
Pogresno to gledas, da nema HDZa, SDA ne bi bio dio vlasti u zadnjih 10 godina. Jedni drugi vuku u vlast, preko popunjavanja DN. Zato je Bakir dao SNSDu i HDZ mandate da ne mogu biti izbaceni iz igre, ima dogovor sa tim strankama.
madner wrote:Pogresno to gledas, da nema HDZa, SDA ne bi bio dio vlasti u zadnjih 10 godina. Jedni drugi vuku u vlast, preko popunjavanja DN. Zato je Bakir dao SNSDu i HDZ mandate da ne mogu biti izbaceni iz igre, ima dogovor sa tim strankama.
da je babi nešto, bilo bi svašta........
al ne pričamo o tome, nego o Čovićevoj ublehi da je dogovoreno nešto što je po njegovim željama
madner wrote:Pogresno to gledas, da nema HDZa, SDA ne bi bio dio vlasti u zadnjih 10 godina. Jedni drugi vuku u vlast, preko popunjavanja DN. Zato je Bakir dao SNSDu i HDZ mandate da ne mogu biti izbaceni iz igre, ima dogovor sa tim strankama.
da je babi nešto, bilo bi svašta........
al ne pričamo o tome, nego o Čovićevoj ublehi da je dogovoreno nešto što je po njegovim željama
Tako je ja govorim o rezultatima glasanja i popunjavanja DN a ti o zeljama da nije tako.
Samo ubacivanje pojma je po Covicevoj zelji. Jer samo Covic koristi taj pojam.