TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
rida1976

#7576 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by rida1976 »

CooK wrote:
shalla wrote:Kako Sony ima "plastičan pristup" u ovim predstavljanjima tv :|
Gledam sad ovaj što je uzeo rida1976, znači isto kao da gledam link na svoj XE8005, potpuno isto predstavljen televizor :roll:
Da kao da ih bas boli briga ali ipak stoji cinjenica da je onaj ko kupuje visoku klasu televizora vec dovoljno upoznat o njima i ne treba mu nikakvo predstavljanje.
Nisam slike ni opis otvorio ovdje na stranici SD :lol: :lol: :lol:
Taman ću kod njih gledati opis :lol: :lol: :lol:
Bitno je da na narudžbi stoji 9005 a to što su oni lijepili od drugog to je najmanji problem

@semirsar

Pa imaš na vrhu stranice izbacuje ono BF10. Kad to uneseš spusti cijenu na 2.159
REDDEVILS

#7577 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

majstor.yoda wrote:
Better Man wrote:
REDDEVILS wrote:I ja sam se ponovio za Black Friday uzeo sam u JYSK-u TV komodu za moj 55XF9005 :D
https://jysk.ba/dnevna-soba/tv-namjesta ... je-vissjaj
Previše je niska za TV.
Što je previše niska? Imam slične visine, na cca 4m 55 inčni tv djeluje taman visinom. I kad sjednem i kad se izvalim. Da je bliže, možda bi bio nisko.
Meni odgovara velicina komode za Sony 55XF9005 jer tv gledam sa otprilike 4 metra udaljenosti a uskoro namjeravam uzeti i Sony soundbar HTXF9000 za potpuni dozivjljaj gledanja filmova :)
channel10

#7578 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Treba li provjeravati serijski broj tv na pozadini tv-a ili se može uzeti ovaj sa kutije?
Kod produženja garancije traže serijski broj od 15 brojeva, dok na kutiji piše 14. :-)
dragonz

#7579 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by dragonz »

Kupio sam Samsung UHD 43 incha smart i wifi opcijama interesuje me da kupim bežičnu tastaturu koja se može spojiti sa televizijom ili neka aplikacija da sa tableta prikazujem na televiziji.
Optimus09

#7580 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Optimus09 »

I mene zanima ovaj Samsung uhd 43 inca.Ne gledam tv cesto,samo povremeno film preko racunara,pa hoce li odgovarati ako je udaljen oko 3,5 metara od mene?
CooK

#7581 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

channel10 wrote:Treba li provjeravati serijski broj tv na pozadini tv-a ili se može uzeti ovaj sa kutije?
Kod produženja garancije traže serijski broj od 15 brojeva, dok na kutiji piše 14. :-)
Na kutiji fali zadnje slovo i kod produzenja garancije ga moras navesti a ono se nalazi na poledjini televizora ili kada upalis TV u postavkama, kako god ti je lakse.
channel10

#7582 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

CooK wrote:
channel10 wrote:Treba li provjeravati serijski broj tv na pozadini tv-a ili se može uzeti ovaj sa kutije?
Na kutiji fali zadnje slovo i kod produzenja garancije ga moras navesti a ono se nalazi na poledjini televizora ili kada upalis TV u postavkama, kako god ti je lakse.
Ok, hvala :thumbup:

Znači valja izvlačiti iz kutije i ponovo vraćati..
CooK

#7583 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

dragonz wrote:Kupio sam Samsung UHD 43 incha smart i wifi opcijama interesuje me da kupim bežičnu tastaturu koja se može spojiti sa televizijom ili neka aplikacija da sa tableta prikazujem na televiziji.
Ako ti tablet ima screen mirroring ne treba ti nikakva aplikacija a ako nema mirroring onda ti nikakva aplikacija ne moze pomoci. Sto se tice tastature, svaka USB bezicna tastatura ce ti raditi bez problema na svemu osim na youtube-u a ako hoces da ti radi i na youtube-u onda moras uzeti bluetooth tastaturu(ako ti TV ima bluetooth a ako nema onda kupi obicnu USB bezicnu i pomiri se da ces slova u youtube-u kucati strelicama na daljinskom).
CooK

#7584 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Optimus09 wrote:I mene zanima ovaj Samsung uhd 43 inca.Ne gledam tv cesto,samo povremeno film preko racunara,pa hoce li odgovarati ako je udaljen oko 3,5 metara od mene?
Hoce odgovarati za SD sadrzaj a za sadrzaj vece rezolucije ti treba veci TV za tu udaljenost.
CooK

#7585 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

channel10 wrote:
CooK wrote:
Ok, hvala :thumbup:

Znači valja izvlačiti iz kutije i ponovo vraćati..
A sto ces ga vracati opet u kutiju, montiraj i gledaj ga? :)
channel10

#7586 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Ma to sam kupio za drugog stana koji se treba renovirati. Zato se meni nije žurilo sa kupovinom tv-a :). Ovo sam sad uzeo jer vjerovatno neće biti jeftiniji ni za pola godine, a ganjao sam onaj Sony XE8505. Teško da će.bolji tv biti za ove pare i zato je kupljen.
CooK

#7587 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

channel10 wrote:Ma to sam kupio za drugog stana koji se treba renovirati. Zato se meni nije žurilo sa kupovinom tv-a :). Ovo sam sad uzeo jer vjerovatno neće biti jeftiniji ni za pola godine, a ganjao sam onaj Sony XE8505. Teško da će.bolji tv biti za ove pare i zato je kupljen.
Aha. :thumbup:
Kuvet

#7588 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Kuvet »

Pozdrav ljudi. Imam priliku da odaberem izmedju dva tv-a. U pitanju je samsung 4k nu7022 50“ ili sony xe7005 ( shvatam da je sony stariji godinu dana, ali tu su negdje u cjenovnom rangu do 900KM) pa bih zamolio za vase misljenje. Gledam znaci tv ravno, ne treba neki veliki ugao gledanja. Sluzit ce me najvise za gejmanje (ps4 pro) i filmove.
Optimus09

#7589 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Optimus09 »

CooK wrote:
Optimus09 wrote:I mene zanima ovaj Samsung uhd 43 inca.Ne gledam tv cesto,samo povremeno film preko racunara,pa hoce li odgovarati ako je udaljen oko 3,5 metara od mene?
Hoce odgovarati za SD sadrzaj a za sadrzaj vece rezolucije ti treba veci TV za tu udaljenost.
Pa 1080p filmovi,te youtube.Dakle nista skupo,oko 700-800 KM,sta uzeti ?
dragonz

#7590 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by dragonz »

CooK wrote:
dragonz wrote:Kupio sam Samsung UHD 43 incha smart i wifi opcijama interesuje me da kupim bežičnu tastaturu koja se može spojiti sa televizijom ili neka aplikacija da sa tableta prikazujem na televiziji.
Ako ti tablet ima screen mirroring ne treba ti nikakva aplikacija a ako nema mirroring onda ti nikakva aplikacija ne moze pomoci. Sto se tice tastature, svaka USB bezicna tastatura ce ti raditi bez problema na svemu osim na youtube-u a ako hoces da ti radi i na youtube-u onda moras uzeti bluetooth tastaturu(ako ti TV ima bluetooth a ako nema onda kupi obicnu USB bezicnu i pomiri se da ces slova u youtube-u kucati strelicama na daljinskom).

Uspio sam preko aplikacije Cast to TV -Xcast spojiti tablet i ovaj moj TV tj. Samsung UE43NU7192UXXH te pokrenuti film stream sa web stranice radi dobro zasada.
semirsar

#7591 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

CooK wrote:
Samo da prijavim da tastatura na ovijem mome mi u mene haparatu regularno radi :thumbup: :mrgreen:
i misonja i on mi bezbeli leta svukud :lol:
Kuvet

#7592 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Kuvet »

Kuvet wrote:Pozdrav ljudi. Imam priliku da odaberem izmedju dva tv-a. U pitanju je samsung 4k nu7022 50“ ili sony xe7005 ( shvatam da je sony stariji godinu dana, ali tu su negdje u cjenovnom rangu do 900KM) pa bih zamolio za vase misljenje. Gledam znaci tv ravno, ne treba neki veliki ugao gledanja. Sluzit ce me najvise za gejmanje (ps4 pro) i filmove.
.
CooK

#7593 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Optimus09 wrote:
CooK wrote:
Pa 1080p filmovi,te youtube.Dakle nista skupo,oko 700-800 KM,sta uzeti ?
Ovo dok je jos ova black friday cijena:
https://www.mobilmedia.ba/tv-samsung-ue ... 2uxxh.html
CooK

#7594 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Kuvet wrote:Pozdrav ljudi. Imam priliku da odaberem izmedju dva tv-a. U pitanju je samsung 4k nu7022 50“ ili sony xe7005 ( shvatam da je sony stariji godinu dana, ali tu su negdje u cjenovnom rangu do 900KM) pa bih zamolio za vase misljenje. Gledam znaci tv ravno, ne treba neki veliki ugao gledanja. Sluzit ce me najvise za gejmanje (ps4 pro) i filmove.
Zbog ovog boldovanog Samsung.
CooK

#7595 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

dragonz wrote:
CooK wrote:

Uspio sam preko aplikacije Cast to TV -Xcast spojiti tablet i ovaj moj TV tj. Samsung UE43NU7192UXXH te pokrenuti film stream sa web stranice radi dobro zasada.
Jel ti hoces cast-at ili mirror-at? Za cast imas kamaru programa i aplikacija a za mirror tablet(mobitel, laptop) to mora podrzavati i ako podrzava ne treba ti nikakva aplikacija za to nego odes samo u postavke na tabletu i ukljucis "zrcaljenje zaslona", miracast, itd(ime zavisi od proizvodjaca uredjaja).
ArminCo

#7596 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ArminCo »

Pozdrav ekipa, ima li ko iskustva sa ovim tv-om:
Lg 49sk8100pla
trenutno mu je cijena snižena na 1499 KM uz garanciju od 5 godina.
Vrijedi li tih para?
amar1994

#7597 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

ArminCo wrote:Pozdrav ekipa, ima li ko iskustva sa ovim tv-om:
Lg 49sk8100pla
Vrijedi li tih para?
ne vrijedi,slab panel,slaba svjetlina..

Image
Image

:-)

ovo je kud i kamo bolji TV https://www.sancta-domenica.ba/led-tv-s ... hd.aspx,pa cak i ovaj nije losa opcija https://www.sancta-domenica.ba/led-tv-p ... ambi3.aspx ,

ako ti treba IPS zbog ugla gledanja onda ovi:

https://www.sancta-domenica.ba/led-tv-s ... 77-4k.aspx
https://www.sancta-domenica.ba/led-tv-s ... 96-4k.aspx
https://www.sancta-domenica.ba/led-tv-s ... 05-4k.aspx
https://www.sancta-domenica.ba/led-tv-s ... 77-4k.aspx
https://www.sancta-domenica.ba/led-tv-s ... 96-4k.aspx
Cavendish

#7598 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Cavendish »

Nisam nešto posebno na "ti' sa ovom novom tehnikom pa me zanima, jer znam da ovdje ima vas koji odlično poznajete materiju, da li se može kupiti Android LCD tv do 1000 km ili oko hiljadu km? Nemam nikakve posebno zahtjeve, ono da se koristi yt i vjerovatno iptv i Kodi.
CooK

#7599 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

ArminCo wrote:Pozdrav ekipa, ima li ko iskustva sa ovim tv-om:
Lg 49sk8100pla
Vrijedi li tih para?
Da je 49sk8500 vrijedio bi jer je to stvarno dobar TV sa FALD-om ali 49sk8100 ne vrijedi ni blizu 1499KM.
CooK

#7600 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Cavendish wrote:Nisam nešto posebno na "ti' sa ovom novom tehnikom pa me zanima, jer znam da ovdje ima vas koji odlično poznajete materiju, da li se može kupiti Android LCD tv do 1000 km ili oko hiljadu km? Nemam nikakve posebno zahtjeve, ono da se koristi yt i vjerovatno iptv i Kodi.
Koja velicina? Tesko da mozes uzeti Sony za taj novac a ostali koji imaju android su Philips i neki kineski televizori.
Post Reply