Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
shalla wrote:Kako Sony ima "plastičan pristup" u ovim predstavljanjima tv
Gledam sad ovaj što je uzeo rida1976, znači isto kao da gledam link na svoj XE8005, potpuno isto predstavljen televizor
Da kao da ih bas boli briga ali ipak stoji cinjenica da je onaj ko kupuje visoku klasu televizora vec dovoljno upoznat o njima i ne treba mu nikakvo predstavljanje.
Nisam slike ni opis otvorio ovdje na stranici SD
Taman ću kod njih gledati opis
Bitno je da na narudžbi stoji 9005 a to što su oni lijepili od drugog to je najmanji problem
@semirsar
Pa imaš na vrhu stranice izbacuje ono BF10. Kad to uneseš spusti cijenu na 2.159
Što je previše niska? Imam slične visine, na cca 4m 55 inčni tv djeluje taman visinom. I kad sjednem i kad se izvalim. Da je bliže, možda bi bio nisko.
Meni odgovara velicina komode za Sony 55XF9005 jer tv gledam sa otprilike 4 metra udaljenosti a uskoro namjeravam uzeti i Sony soundbar HTXF9000 za potpuni dozivjljaj gledanja filmova
Treba li provjeravati serijski broj tv na pozadini tv-a ili se može uzeti ovaj sa kutije?
Kod produženja garancije traže serijski broj od 15 brojeva, dok na kutiji piše 14.
Kupio sam Samsung UHD 43 incha smart i wifi opcijama interesuje me da kupim bežičnu tastaturu koja se može spojiti sa televizijom ili neka aplikacija da sa tableta prikazujem na televiziji.
I mene zanima ovaj Samsung uhd 43 inca.Ne gledam tv cesto,samo povremeno film preko racunara,pa hoce li odgovarati ako je udaljen oko 3,5 metara od mene?
channel10 wrote:Treba li provjeravati serijski broj tv na pozadini tv-a ili se može uzeti ovaj sa kutije?
Kod produženja garancije traže serijski broj od 15 brojeva, dok na kutiji piše 14.
Na kutiji fali zadnje slovo i kod produzenja garancije ga moras navesti a ono se nalazi na poledjini televizora ili kada upalis TV u postavkama, kako god ti je lakse.
channel10 wrote:Treba li provjeravati serijski broj tv na pozadini tv-a ili se može uzeti ovaj sa kutije?
Na kutiji fali zadnje slovo i kod produzenja garancije ga moras navesti a ono se nalazi na poledjini televizora ili kada upalis TV u postavkama, kako god ti je lakse.
Ok, hvala
Znači valja izvlačiti iz kutije i ponovo vraćati..
dragonz wrote:Kupio sam Samsung UHD 43 incha smart i wifi opcijama interesuje me da kupim bežičnu tastaturu koja se može spojiti sa televizijom ili neka aplikacija da sa tableta prikazujem na televiziji.
Ako ti tablet ima screen mirroring ne treba ti nikakva aplikacija a ako nema mirroring onda ti nikakva aplikacija ne moze pomoci. Sto se tice tastature, svaka USB bezicna tastatura ce ti raditi bez problema na svemu osim na youtube-u a ako hoces da ti radi i na youtube-u onda moras uzeti bluetooth tastaturu(ako ti TV ima bluetooth a ako nema onda kupi obicnu USB bezicnu i pomiri se da ces slova u youtube-u kucati strelicama na daljinskom).
Optimus09 wrote:I mene zanima ovaj Samsung uhd 43 inca.Ne gledam tv cesto,samo povremeno film preko racunara,pa hoce li odgovarati ako je udaljen oko 3,5 metara od mene?
Hoce odgovarati za SD sadrzaj a za sadrzaj vece rezolucije ti treba veci TV za tu udaljenost.
Ok, hvala
Znači valja izvlačiti iz kutije i ponovo vraćati..
A sto ces ga vracati opet u kutiju, montiraj i gledaj ga?
Ma to sam kupio za drugog stana koji se treba renovirati. Zato se meni nije žurilo sa kupovinom tv-a . Ovo sam sad uzeo jer vjerovatno neće biti jeftiniji ni za pola godine, a ganjao sam onaj Sony XE8505. Teško da će.bolji tv biti za ove pare i zato je kupljen.
channel10 wrote:Ma to sam kupio za drugog stana koji se treba renovirati. Zato se meni nije žurilo sa kupovinom tv-a . Ovo sam sad uzeo jer vjerovatno neće biti jeftiniji ni za pola godine, a ganjao sam onaj Sony XE8505. Teško da će.bolji tv biti za ove pare i zato je kupljen.
Pozdrav ljudi. Imam priliku da odaberem izmedju dva tv-a. U pitanju je samsung 4k nu7022 50“ ili sony xe7005 ( shvatam da je sony stariji godinu dana, ali tu su negdje u cjenovnom rangu do 900KM) pa bih zamolio za vase misljenje. Gledam znaci tv ravno, ne treba neki veliki ugao gledanja. Sluzit ce me najvise za gejmanje (ps4 pro) i filmove.
Optimus09 wrote:I mene zanima ovaj Samsung uhd 43 inca.Ne gledam tv cesto,samo povremeno film preko racunara,pa hoce li odgovarati ako je udaljen oko 3,5 metara od mene?
Hoce odgovarati za SD sadrzaj a za sadrzaj vece rezolucije ti treba veci TV za tu udaljenost.
Pa 1080p filmovi,te youtube.Dakle nista skupo,oko 700-800 KM,sta uzeti ?
dragonz wrote:Kupio sam Samsung UHD 43 incha smart i wifi opcijama interesuje me da kupim bežičnu tastaturu koja se može spojiti sa televizijom ili neka aplikacija da sa tableta prikazujem na televiziji.
Ako ti tablet ima screen mirroring ne treba ti nikakva aplikacija a ako nema mirroring onda ti nikakva aplikacija ne moze pomoci. Sto se tice tastature, svaka USB bezicna tastatura ce ti raditi bez problema na svemu osim na youtube-u a ako hoces da ti radi i na youtube-u onda moras uzeti bluetooth tastaturu(ako ti TV ima bluetooth a ako nema onda kupi obicnu USB bezicnu i pomiri se da ces slova u youtube-u kucati strelicama na daljinskom).
Uspio sam preko aplikacije Cast to TV -Xcast spojiti tablet i ovaj moj TV tj. Samsung UE43NU7192UXXH te pokrenuti film stream sa web stranice radi dobro zasada.
Samo da prijavim da tastatura na ovijem mome mi u mene haparatu regularno radi
i misonja i on mi bezbeli leta svukud
Kuvet wrote:Pozdrav ljudi. Imam priliku da odaberem izmedju dva tv-a. U pitanju je samsung 4k nu7022 50“ ili sony xe7005 ( shvatam da je sony stariji godinu dana, ali tu su negdje u cjenovnom rangu do 900KM) pa bih zamolio za vase misljenje. Gledam znaci tv ravno, ne treba neki veliki ugao gledanja. Sluzit ce me najvise za gejmanje (ps4 pro) i filmove.
Pa 1080p filmovi,te youtube.Dakle nista skupo,oko 700-800 KM,sta uzeti ?
Kuvet wrote:Pozdrav ljudi. Imam priliku da odaberem izmedju dva tv-a. U pitanju je samsung 4k nu7022 50“ ili sony xe7005 ( shvatam da je sony stariji godinu dana, ali tu su negdje u cjenovnom rangu do 900KM) pa bih zamolio za vase misljenje. Gledam znaci tv ravno, ne treba neki veliki ugao gledanja. Sluzit ce me najvise za gejmanje (ps4 pro) i filmove.
Uspio sam preko aplikacije Cast to TV -Xcast spojiti tablet i ovaj moj TV tj. Samsung UE43NU7192UXXH te pokrenuti film stream sa web stranice radi dobro zasada.
Jel ti hoces cast-at ili mirror-at? Za cast imas kamaru programa i aplikacija a za mirror tablet(mobitel, laptop) to mora podrzavati i ako podrzava ne treba ti nikakva aplikacija za to nego odes samo u postavke na tabletu i ukljucis "zrcaljenje zaslona", miracast, itd(ime zavisi od proizvodjaca uredjaja).
Pozdrav ekipa, ima li ko iskustva sa ovim tv-om:
Lg 49sk8100pla
trenutno mu je cijena snižena na 1499 KM uz garanciju od 5 godina.
Vrijedi li tih para?
ArminCo wrote:Pozdrav ekipa, ima li ko iskustva sa ovim tv-om:
Lg 49sk8100pla
Vrijedi li tih para?
Nisam nešto posebno na "ti' sa ovom novom tehnikom pa me zanima, jer znam da ovdje ima vas koji odlično poznajete materiju, da li se može kupiti Android LCD tv do 1000 km ili oko hiljadu km? Nemam nikakve posebno zahtjeve, ono da se koristi yt i vjerovatno iptv i Kodi.
ArminCo wrote:Pozdrav ekipa, ima li ko iskustva sa ovim tv-om:
Lg 49sk8100pla
Vrijedi li tih para?
Da je 49sk8500 vrijedio bi jer je to stvarno dobar TV sa FALD-om ali 49sk8100 ne vrijedi ni blizu 1499KM.
Cavendish wrote:Nisam nešto posebno na "ti' sa ovom novom tehnikom pa me zanima, jer znam da ovdje ima vas koji odlično poznajete materiju, da li se može kupiti Android LCD tv do 1000 km ili oko hiljadu km? Nemam nikakve posebno zahtjeve, ono da se koristi yt i vjerovatno iptv i Kodi.
Koja velicina? Tesko da mozes uzeti Sony za taj novac a ostali koji imaju android su Philips i neki kineski televizori.