ne baratas terminologijom...rajv0sa wrote:Mogu i crveni
RUSIJA
- General War
#7576 Re: RUSIJA
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7577 Re: RUSIJA
taman nam patrioti i trebaju i jos sto sta slicno
kakvi su nam susjedi ni atomska nije naodmet(bacit il' ne bacit, pitanje je sad)
kakvi su nam susjedi ni atomska nije naodmet(bacit il' ne bacit, pitanje je sad)
-
Avetinho
#7578 Re: RUSIJA
Dva? Ja cijelo vrijeme mislio jedan: "Iza neprijateljske linije". Cak im je i on pobjego.jao_situacije wrote:insomnia78 wrote:Zato sto je lijepo za kurcenje imati pokriće. S cime mi da se kurcimo? Imali ste 90tih jednog sto “ne jebe zivu silu” pa popusi tomahawk
![]()
![]()
![]()
a nemoj zajebavati oborili su 2 aviona
Koji je bio drugi?
- jao_situacije
#7579 Re: RUSIJA
pa bio je onaj herijer i f16 ako se ja nisam zajeboAvetinho wrote:Dva? Ja cijelo vrijeme mislio jedan: "Iza neprijateljske linije". Cak im je i on pobjego.jao_situacije wrote:insomnia78 wrote:Zato sto je lijepo za kurcenje imati pokriće. S cime mi da se kurcimo? Imali ste 90tih jednog sto “ne jebe zivu silu” pa popusi tomahawk
![]()
![]()
![]()
a nemoj zajebavati oborili su 2 aviona
Koji je bio drugi?
- General War
#7580 Re: RUSIJA
...i mirage 2000 iznad pala...cirka trijao_situacije wrote: pa bio je onaj herijer i f16 ako se ja nisam zajebo
- sunceKOtepsija
#7581 Re: RUSIJA
Putinov avion sletio u Ankaru-dosao da poljubi ruku Sultanu s Bosfora 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#7582 Re: RUSIJA

vako izgleda cHelijeva soba
- Tito_i_Partija
#7584 Re: RUSIJA
https://www.reuters.com/article/us-russ ... SKBN1EO0A1

Koja farsa jbt. Veliki Putko se boji malog Navalnija.Russia’s Supreme Court on Saturday dismissed an appeal by Russian opposition leader Alexei Navalny against a decision by the country’s central election commission to bar him from taking part in next year’s presidential election.
- spreca
#7586 Re: RUSIJA
Znas koliko ce dobiti...glasova.vatrogasac wrote:
- vatrogasac
#7587 Re: RUSIJA
Ma zna i ona da neće pobjediti, ali joj je cilj privući medijsku pažnju i kroz nju odaslati poruke Rusima.spreca wrote: Znas koliko ce dobiti...glasova.
- spreca
#7588 Re: RUSIJA
Ona ce privuci paznju naroda Kavkaza ,dok medju rusima ce imati nikakvu paznju ....sto i ona sama naravno zna...nije neka izvjesna licnost pa ce se mozda samo blamirati bez vezevatrogasac wrote:Ma zna i ona da neće pobjediti, ali joj je cilj privući medijsku pažnju i kroz nju odaslati poruke Rusima.spreca wrote: Znas koliko ce dobiti...glasova.
- Krokodajl
#7589 Re: RUSIJA
18. Januara 1943. godine heroji Crvene Armije su uspjeli probiti koridor do Lenjingrada čime je ovaj grad nakon 2 godine povezan sa ostatkom SSSR-a. Kodni naziv operacije je bio "Operacija Iskra".
Opsada Lenjingrada jedna je od najdužih u historiji čovjčenstva, osim granata i zračnih udara građani Lenjingrada (današnjeg Sankt Peterburga) su se suočili i sa gladi koja je odnjela na stotine hiljada života.
Jedan od simbola opsade je i dnevnik jedanaestogodišnje Tanje Savičeve koja je jedno po jedno zapisivala datume smrti svojih članova porodice koji su što zbog gladi što zbog bolesti umirali u ovom gradu.

Njen posljednji upis je bio:
"Савичевы умерли, Умерли все, Осталась одна Таня"
Savičevi umrli, svi umrli, ostala samo Tanja. Tanja Savičeva je preminula nedugo nakon razbijanja opsade Lenjingrada 1944. godine zbog posljedica lošeg zdravlja a koji su rezultat opsade.
Njeni zapisi su iskorišteni i kao dokazni materijal na Nirmberškom suđenju.
----
LENJINGRADSKI METRONOM
U trenucima kada bi Radio Lenjingrad prestao sa emitovanjem svog programa duboko ispod zemlje iz stanica Lenjingradske podzemne željeznice, pokretali bi metronom koji bi kucao svo vrijeme do sljedećeg početka programa, sve dok se čuo zvuk metronoma na talasima Radio Lenjingrada, stanovnici tog grada ali i ostatka SSSR-a su znali da grad nije pao.
Dugo vremena jedina veza grada sa ostatkom slobodne teritorije je bilo jezero Lagoda, koje je u zimskim danima kada je bilo zaleđeno služilo kao cesta za kamione koji su dovlačili potrepštine u grad, jezero kao takvo je bilo laka meta Njemačkih i Finskih aviona koji su granatirali konvoje koji bi uslijed pucanja leda tonuli u dubine ledenog jezera.
Opsada grada završila je tek godinu dana kasnije, 27. Januara 1944.
Opsada Lenjingrada jedna je od najdužih u historiji čovjčenstva, osim granata i zračnih udara građani Lenjingrada (današnjeg Sankt Peterburga) su se suočili i sa gladi koja je odnjela na stotine hiljada života.
Jedan od simbola opsade je i dnevnik jedanaestogodišnje Tanje Savičeve koja je jedno po jedno zapisivala datume smrti svojih članova porodice koji su što zbog gladi što zbog bolesti umirali u ovom gradu.

Njen posljednji upis je bio:
"Савичевы умерли, Умерли все, Осталась одна Таня"
Savičevi umrli, svi umrli, ostala samo Tanja. Tanja Savičeva je preminula nedugo nakon razbijanja opsade Lenjingrada 1944. godine zbog posljedica lošeg zdravlja a koji su rezultat opsade.
Njeni zapisi su iskorišteni i kao dokazni materijal na Nirmberškom suđenju.
----
LENJINGRADSKI METRONOM
U trenucima kada bi Radio Lenjingrad prestao sa emitovanjem svog programa duboko ispod zemlje iz stanica Lenjingradske podzemne željeznice, pokretali bi metronom koji bi kucao svo vrijeme do sljedećeg početka programa, sve dok se čuo zvuk metronoma na talasima Radio Lenjingrada, stanovnici tog grada ali i ostatka SSSR-a su znali da grad nije pao.
Dugo vremena jedina veza grada sa ostatkom slobodne teritorije je bilo jezero Lagoda, koje je u zimskim danima kada je bilo zaleđeno služilo kao cesta za kamione koji su dovlačili potrepštine u grad, jezero kao takvo je bilo laka meta Njemačkih i Finskih aviona koji su granatirali konvoje koji bi uslijed pucanja leda tonuli u dubine ledenog jezera.
Opsada grada završila je tek godinu dana kasnije, 27. Januara 1944.
- piupiu
#7590 Re: RUSIJA
Jaooo, Volodje, i "motiviranja" mase...
Šta li će biti s likom na 4:51 kad ga skontaju?
Spreča, vole li Rusi Putina?
Spreča, vole li Rusi Putina?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7591 Re: RUSIJA
kako se zove onaj neki politički analitičar iz srbije što je bio u siriji i nedavno u sjevernoj koreji
lužanski? ložanski
slučam negdje neki dan mikrosekundu da je rusija neku raketu ispalila a on veli da je rusija 10 godina ispre amerike
želim te ružičaste naočale kupiti i drogu kušati da mi bude ljepše u životu
koliko god mi rusija draga srcu i moje simpatije prema toj zemlji stvarnost je (još) malo drugačija
lužanski? ložanski
slučam negdje neki dan mikrosekundu da je rusija neku raketu ispalila a on veli da je rusija 10 godina ispre amerike
želim te ružičaste naočale kupiti i drogu kušati da mi bude ljepše u životu
koliko god mi rusija draga srcu i moje simpatije prema toj zemlji stvarnost je (još) malo drugačija
-
sumirprimus
#7592 Re: RUSIJA
kazu jos jedan bivsi ruski spijun otrovan u engleskoj ... 
- CSKA
#7593 Re: RUSIJA
Evo pa ko ima strpljenja da slusa sat vremena.Lazanski iste goste dovodi i na RTRS i na Sputnjik
-
sumirprimus
#7594 Re: RUSIJA
Treba zabranit besplatno reklamiranje za ovo agresorsko udbasko da ne kazem sta..
- spreca
#7595 Re: RUSIJA
Koja je on budala...to picka rijetko radja....a najgore je to sto on misli da nesto znasumirprimus wrote:Treba zabranit besplatno reklamiranje za ovo agresorsko udbasko da ne kazem sta..
- Truba
#7596 Re: RUSIJA
svaka njemu čast proputovao je svijeta
ali daj brate realnost pokazuje da su djeca komunista, diktatora, šeika, na zapadu u njujorku
vjerojatno rusija ima neke bolje produkte od zapadnjaka i to je to
rusiju niko ne može vojno poraziti jaki su ko beton imaju moje poštovanje
ali zna se ko je bolji amerika britanija francuska njemačka...i još nekoliko zemalja
ali daj brate realnost pokazuje da su djeca komunista, diktatora, šeika, na zapadu u njujorku
ali zna se ko je bolji amerika britanija francuska njemačka...i još nekoliko zemalja
- Russki
#7597 Re: RUSIJA
bolji u čemu?Black swan wrote:svaka njemu čast proputovao je svijeta
u teroriziranju i dovođenju demokracije terorom i ratom ?
to ti bogme moram priznati
- Truba
#7598 Re: RUSIJA
to je drugi par opanaka
imaš ovdje tema gdje amerima j majku na svakom koraku
bolji su za život običnog građanina kojeg ne zanima politika
bolji su za imigrante
bolji su proizvodjači kola
mobitela
filmske umjetnosti i zapabe općenito
video igrice
ne znam ni sam čega već mogu do sutra vako
na kraju krajeva hodali su po mjesecu u izravnom sukobu tehnologija "za hodanje po mjesecu"
svaka zemlja ima svoje prednosti i mane ali postoje poarametri i činjenice koje pokazuju gdje narod prije želi živjeti, kao jedan od pokazatelja
koja je zemlja bolja
imaš ovdje tema gdje amerima j majku na svakom koraku
bolji su za život običnog građanina kojeg ne zanima politika
bolji su za imigrante
bolji su proizvodjači kola
mobitela
filmske umjetnosti i zapabe općenito
video igrice
ne znam ni sam čega već mogu do sutra vako
na kraju krajeva hodali su po mjesecu u izravnom sukobu tehnologija "za hodanje po mjesecu"
svaka zemlja ima svoje prednosti i mane ali postoje poarametri i činjenice koje pokazuju gdje narod prije želi živjeti, kao jedan od pokazatelja
koja je zemlja bolja
- Russki
#7599 Re: RUSIJA
S velikom većinom toga što si napisao se slažem. To je naprosto istina.
Osim tog hodanja po mjesecu, a i to je drugi par opanaka koje uopšte ne bih uključivao u daljnju diskusiju.
Činjenice govore sve.
Osim tog hodanja po mjesecu, a i to je drugi par opanaka koje uopšte ne bih uključivao u daljnju diskusiju.
Činjenice govore sve.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7600 Re: RUSIJA
putin ispao iz realnosti