Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
van helsing

#7576 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Ne zezam se za centralu i optiku,stvarno je tako.
Znao sam adresu zgrade u kojoj se nalazila,Elob je tada to radio,ali zaboravio sam.
Demontirane su sve prijemne antene sa te zgrade,znaci optikom ste direktno povezani na "glavnu" centralu.
E sada,kako je koja zgrada uradjena,kakva su pojacala,vertikale i ostalo,nisam bas upucen.
Mada mislim da je Elob to radio u 90% slucajeva po ps-u.
Recimo,podizvodjac radova stavi stub/banderu,Elobovi radnici prvo sto su morali uraditi na tom stubu je bilo uzemljenje. Prvo i osnovno znaci uzemljenje,a onda kutije,kablovi i ostalo.
A smijesno mi bilo to da nema labavo sa Alipasincima.
Sjetio se nekih prijeratnih dana,raje sa Alpasinog,derneka,degeneka,fora i fazona..ma bilo je svega i svacega...
No,to nije tema nase emisije ;) .

Tapatalk 2
Silent.Hunter

#7577 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Silent.Hunter »

Danas stig'o racun :D 1.5.-31.5
Eh problem je u tome sto sam ja u maju bio pretplatnik Vineta, tacnije do 30.5, tada sam raskinuo ugovor sa Vinetom i potpisao sa Telemachom. Postavljaju nove linije/kablove i cekam da dodju do moje kuce :D Valjda su blizu :D
Ali problem je u tome sto je meni dosao racun od 15KM, ali u mene kanali od Vineta(11.5KM). Znaci placam nesto sto maltene nemam :D Nije meni problem 15KM :D, ali problem je sto placam nesto sto nisam imao :D
Oni kazu da ce ovaj "zahtjev" proslijediti kolegama u finansijama, pa cu ih nazvati sljedece sedmice :D
Je li neko imao slican "problem"?
Cracked

#7578 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Cracked »

jel neko ovdje na trio paketu dobio ovaj cisco modem/wifi router EPC3925. JAa tek par dana imam i zna mi se desiti nakon vise sati rada da se cuje neki zvuk ka oda pisti i sve dok ga ne restartam ne prestaje.

Nije problem taj restart uraditi ali mi je telefon prikljucen na njega pa nerado bi prekidao :(

Isto kao da se pregrije pa pisti :)
avaks

#7579 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Silent.Hunter wrote:Danas stig'o racun :D 1.5.-31.5
Eh problem je u tome sto sam ja u maju bio pretplatnik Vineta, tacnije do 30.5, tada sam raskinuo ugovor sa Vinetom i potpisao sa Telemachom. Postavljaju nove linije/kablove i cekam da dodju do moje kuce :D Valjda su blizu :D
Ali problem je u tome sto je meni dosao racun od 15KM, ali u mene kanali od Vineta(11.5KM). Znaci placam nesto sto maltene nemam :D Nije meni problem 15KM :D, ali problem je sto placam nesto sto nisam imao :D
Oni kazu da ce ovaj "zahtjev" proslijediti kolegama u finansijama, pa cu ih nazvati sljedece sedmice :D
Meni također nisu došli priključiti a čekam od 08.05 i dva puta sam zvao do sada, napravljeni radni nalozi naravno a ne pada mi na pamet da platim ako bude slučaj kao kod tebe. Nije problem u 3.5KM nego je stvar principa.
Veoma neodgovorni kada je problem u pitanju ali za naplatiti su ažurni izgleda :/
Warashii

#7580 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Warashii »

A ja ocajne konekcije Tito dragi.
typeOnegative

#7581 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Cracked wrote:jel neko ovdje na trio paketu dobio ovaj cisco modem/wifi router EPC3925. JAa tek par dana imam i zna mi se desiti nakon vise sati rada da se cuje neki zvuk ka oda pisti i sve dok ga ne restartam ne prestaje.

Nije problem taj restart uraditi ali mi je telefon prikljucen na njega pa nerado bi prekidao :(

Isto kao da se pregrije pa pisti :)
Imam isti modem i isti paket kao i ti i nisam imao takvu vrstu problema...Evo ovaj moj radi dva mjeseca bez prestanka i nije se pregrijao, tu nesto nije u redu..Ako ti se nastavi to dogadjati,nazovi ih i trazi da ti zamjene modem. :)
kakavdanakneiskustvu

#7582 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

ima li ko problema sa netom,užasno je spor?
Maharadza

#7583 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

kakavdanakneiskustvu wrote:ima li ko problema sa netom,užasno je spor?
Lokejšn? Pretpostavljam da je nicaze ili visoko?! :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#7584 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Maharadza wrote:

zenica
Maharadza

#7585 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Maharadza wrote:

zenica
Iskreno: sumnjam da će vam išta popravljati, uzimajući u obzir da oni stranci već sada gledaju kako ovaj telemach "uvaliti" nekome za dobar profit! Posljednje što njih zanima je trošak u vidu ulaganja u poboljšanje infrastrukture! Uzimajući ovo sve u obzir, ispade tačna ona moja teorija: ako ti je signal dobar bio i prije, onda ostani na telemach-u, a ako nije, ne očekuj poboljšanje nego traži alternative! ;-)
kakavdanakneiskustvu

#7586 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

je li još nekome u zenici svako malo dođe do nestanka tv i net signala?
Mehemed
Vozim: automobil

#7587 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

U mene zna nekada naglo usporiti internet na nekoliko sekundi, jucer je vise puta tako usporavao, i odjutros 2-3 puta, po nekoliko sekundi i jako sporo otvara stranicu, i streaming radio stanice odmah stane, a za TV ne znam - Visoko
L.e.g

#7588 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by L.e.g »

avaks wrote:
Meni također nisu došli priključiti a čekam od 08.05 i dva puta sam zvao do sada, napravljeni radni nalozi naravno a ne pada mi na pamet da platim ako bude slučaj kao kod tebe. Nije problem u 3.5KM nego je stvar principa.
Veoma neodgovorni kada je problem u pitanju ali za naplatiti su ažurni izgleda :/
Ja sam tako dva mjeseca cekao, pa sam na njihovoj facebook stranici napisao par redova. Odmah uvece me zvali, kao dobili mail od direktora, da neko odmah dodje da prikopca sve ( uvece u pola 10h ) :D
Mehemed

#7589 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

I ja sam isto bio u VI-NET-u, ali nisam jos potpisao novi ugovor, dosao racun 19. ili 20.06. za TV 11.50KM za mjesec Juni i za internet 20.55KM za Maj 1.5.-31.5., i dosao papir u kome pise da od 01.07. poskupljuje na 15KM CATV, a dobio sam vec Telemach kanale, samo sam imao prituzbu na racun za internet, jer je bilo dosta prekida i smanjili su upload sa 0.48 na 0.16Mbita, a to nisu smjeli, jer u ugovoru pise veca brzina i zvao sam u Četvrtak da se zalim na to sto nisu smanjili racun uprkos prekidima i smanjenju upload brzine, u Ponedjeljak cu saznati da li su ista smanjili (ali cisto sumnjam)
pathyeshme

#7590 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pathyeshme »

U Vitezu ne radi pola kanala na digitalnoj.

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
hemon

#7591 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemon »

Kod mene u Busovači za sad perfektno sve funkcioniše. Čekao nešto više od mjesec dana da dodju, ali se isplatilo. U poredjenju sa ArtNetom druga dimenzija. Digitalna, prošireni paket, HD paket, HBO i Cinestar paket plus wireless internet. Signal za internet i slika na TV fantastični.
Hercegoviina

#7592 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

Sačekaj malo dok te navuku da potpišeš ugovor.
I ja sam se ženi svidio na prvi pogled, a sada ne može da me gleda ni kad popije 4 čokalja kruškovače.
Mustang1

#7593 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Pobijedio si sa objasnjenjem :lol: :lol: :lol: :lol:
hemon

#7594 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemon »

Hehe...već potpisao na 2 god. Kod ArtNet-a je kablovska sa internetom bila 40km. Imao jednu arenu i dva sportkluba. A sad sedam-osam sportklubova i sve i jednu arenu. HD paket da i ne spominjem. I da bude 60km isplati se u odnosu na ono što sam imao prije toga.

P.S. Malo počni više hodat. Zaglaviš do ujutro koji vikend. Vidjećeš da će se i ženin interes naglo poboljšat ;-)
Maharadza

#7595 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

hemon wrote:Hehe...već potpisao na 2 god. Kod ArtNet-a je kablovska sa internetom bila 40km. Imao jednu arenu i dva sportkluba. A sad sedam-osam sportklubova i sve i jednu arenu. HD paket da i ne spominjem. I da bude 60km isplati se u odnosu na ono što sam imao prije toga.

P.S. Malo počni više hodat. Zaglaviš do ujutro koji vikend. Vidjećeš da će se i ženin interes naglo poboljšat ;-)
Nemoguće, telemach nema arene u ponudi! Osim ako ti još stari ugovor traje pa ga moraju ispoštovati?!
hemon

#7596 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemon »

Tek neki dan potpisao. Otidji na njihovu stranicu i otvori raspored kanala za ArtNet korisnike pa ćeš vidjeti da ima.
Silent.Hunter

#7597 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Silent.Hunter »

Maharadza wrote:
hemon wrote:Hehe...već potpisao na 2 god. Kod ArtNet-a je kablovska sa internetom bila 40km. Imao jednu arenu i dva sportkluba. A sad sedam-osam sportklubova i sve i jednu arenu. HD paket da i ne spominjem. I da bude 60km isplati se u odnosu na ono što sam imao prije toga.

Nemoguće, telemach nema arene u ponudi! Osim ako ti još stari ugovor traje pa ga moraju ispoštovati?!
Pa recimo, mi koji smo koristili Vinet, imamo Arena Sport 1(BH), jer je i ranije bila i dostupna je samo onima koji su imali Vinet. Najvjerovatnije je takav slucaj i sa ArtNetom
seoBIH

#7598 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Jeste, stari ugovor je na snazi i trajat ce najdalje do 31.12.2013. Poslije toga nema arena 100% :) Sada je pitanje samo do kada tacno traje ugovor, moze biti do pcoetka septembra npr :)
Mehemed

#7599 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Hercegoviina wrote:Sačekaj malo dok te navuku da potpišeš ugovor.
EH, to, to, to je to, zato je najbolje potpisati na maximalno 12 mjeseci, nikako na 24 mjeseca, vidite kako su stavili, moras potpisati 24 mjeseca sa DUO i TRIO mix paketima, da te sto vise poderu...

I smanjili dzubrad u startu (bivsim) VI-NET korisnicima upload brzine da bi privukli sto vise korisnika da potpisu novi ugovor za njihove pakete :evil:
hemon

#7600 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemon »

Silent.Hunter wrote:
Maharadza wrote:

Pa recimo, mi koji smo koristili Vinet, imamo Arena Sport 1(BH), jer je i ranije bila i dostupna je samo onima koji su imali Vinet. Najvjerovatnije je takav slucaj i sa ArtNetom

I ArtNet je imao u ponudi imao samo jednu arenu.
Locked