EDIT: Vidi joystick ne djecu
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
rizibizi
#75676 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel neko uspio nakaciti ps4 kontroler na box
Otimao sam i djeci po komsiluku i nista. Vidi on njih ali nece da se upari.
-
zdruzdjo
#75677 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemaše da li me to ignorisete, niste me vidjeli ili je nesto trece.Telemach wrote:,,,,,,,,,,,,,,,,,.
Nema mi jos uvijek cika sa crnom kutijom na vrata.
Hoce li? Danas na salteru telemaha na vojnickom djevojka napravila neko ubrzanje. ja nisam ni cuo ni vidio nista od tog "ubrzanja".
osim sto sam ubrzao auto da sto prije dodjem na posao da me sef ne maltretira.
- Telemach
#75678 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo zdruzdjo prijatelju dobri,zdruzdjo wrote:Telemaše da li me to ignorisete, niste me vidjeli ili je nesto trece.Telemach wrote:,,,,,,,,,,,,,,,,,.
Hoce li? Danas na salteru telemaha na vojnickom djevojka napravila neko ubrzanje. ja nisam ni cuo ni vidio nista od tog "ubrzanja".
Urgencija ide odmah kolegama
- semirsar
#75679 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
neka ba, neka ga, nek odspava malo, sjutri vi toTelemach wrote:Zdravo zdruzdjo prijatelju dobri,zdruzdjo wrote:Telemaše da li me to ignorisete, niste me vidjeli ili je nesto trece.Telemach wrote:,,,,,,,,,,,,,,,,,.
Urgencija ide odmah kolegama
- Telemach
#75680 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
semirsar wrote: neka ba, neka ga, nek odspava malo, sjutri vi to![]()
![]()
-
c_g
#75681 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hmm, kako na SK Golf ima engleski komentator?daramo wrote:Kako će ti dati engleskog komentatora kad je Sport Klub lokalni kanal sa sjedištem u Beogradu koji ima pravo emitiranja za područje bivše Juge?
Oni dobijaju samo tv signal, odakle im engleski komentatori za domaće koji se prave Englezi i da ne razumiju srpski
Btw, @telemach, net i dalje ni blizu 200mbps.
- Telemach
#75682 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
c_g wrote:Hmm, kako na SK Golf ima engleski komentator?daramo wrote:Kako će ti dati engleskog komentatora kad je Sport Klub lokalni kanal sa sjedištem u Beogradu koji ima pravo emitiranja za područje bivše Juge?
Oni dobijaju samo tv signal, odakle im engleski komentatori za domaće koji se prave Englezi i da ne razumiju srpski
Btw, @telemach, net i dalje ni blizu 200mbps.
Drastična odstupanja ili?
- Benq
#75683 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako je Mersiha u smjeni, ona radi 24h, poslace mu ekipu odmahsemirsar wrote: neka ba, neka ga, nek odspava malo, sjutri vi to![]()
![]()
- Telemach
#75684 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Benq wrote:Ako je Mersiha u smjeni, ona radi 24h, poslace mu ekipu odmahsemirsar wrote: neka ba, neka ga, nek odspava malo, sjutri vi to![]()
![]()
Pišemo ujutro
- crnivrag
#75685 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
SK Golf ima engleski zvuk iz razloga što se na hrvatskom audio emituje original zvuk, jer su oni odavno odustali od hrvatskog komentiranja na tom kanalu.c_g wrote: Hmm, kako na SK Golf ima engleski komentator?
- odmor
#75686 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo, nisam upratio da se pisalo. U svakom slucaju OK. Sta se moze.Telemach wrote:Zdravo odmor,odmor wrote:@Telemach, moze li se dodati na SK kanalima engleski komentator, kad vec nema naseg.
Na ovu temu smo već pisali i odgovarali.
Za sada nije dostupna opcija na engleskom jeziku.
- odmor
#75687 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma nije to, vec djeca bezze upijaju neka srbaluke. Kontam ako su primorani druge jezike slusat, da barem slusaju neki od kojeg ce danas-sutra imati korist.daramo wrote:Kako će ti dati engleskog komentatora kad je Sport Klub lokalni kanal sa sjedištem u Beogradu koji ima pravo emitiranja za područje bivše Juge?odmor wrote:@Telemach, moze li se dodati na SK kanalima engleski komentator, kad vec nema naseg.
Sta mislite bi li valjalo staviti da nema uopste komentatora? Meni npr na poluvremenu engleske lige kad pokazuje statistiku i sanse izgleda prepredobro. Nema komentatora, a samo cujes huk sa tribina
Nisam testiro, ali moze li se skroz isljucit komentator?
- crnivrag
#75688 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne može se skroz isključiti komentator, jer ide dvojni audio (srpski i hrvatski), bio bi potreban i treći audio sa original zvukom, da bi se moglo prebaciti na njega, i slušati zvuk bez ikakvih komentara.odmor wrote: Nisam testiro, ali moze li se skroz isljucit komentator?
-
hdmintel
#75689 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
za one koji iscekuju neke odgovore u vezi eon tv van telemachove mreze evo info iz prve ruke jer sam prije par dana dobio box za moje roditelje koji nemaju mogucnost prikljucka na tm internet.
paket je eon premium.
svi kanali rade , medjutim jos uvijek imaju nekih poteskoca sa geo lokacijama pa mi se nakon 2 dana na arenama pojavila cuvena poruka da kanal nije dostupan na mrezi koju trenutno koristim i jos uvijek ne rade..a radile su i one...takodje top kanal radi bez problema a prvih par dana ista poruka je bila i na top video klubu.medjutim, sada je proradio.
svi ostali kanali su dostupni i rade super.mnogo bolje na eon boxu nego na smart eon app koju sam koristio ranije na smart tv.
najveci problem trenutno je sto u listi nema sk 4k kanala. trebao bi biti na broju 207 ali jednostavno ga nema.ako @telemach ima neki info kada ce se 4k pojaviti i kod nas volio bih da nam kaze.
kanal je u sastavu paketa i ovdje kod nas i u srbiji tako da ocekujem da ce se u narednih nekoliko dana taj problem rijesiti... kao i problem sa
arenama.
sto se tice boxa slika je odlicna i slozicu se da je preko ovog boxa i bolja nego direktno kad gledam na tv jer saaam box je izgleda dobro obradjen u smislu kodeka ( u odnosu na tv) tako da na utakmicama nema onih sjeckanja u brzim kadrovima i sve izgleda vrlo pristojno.
HD nije kao preko satelita ali se ne moze reci ni da je los.ali bi svakako na tome morali poraditi u buducnosti i bar na eon boxovima pustiti veci protok.dok na smart app razumljivo, mogu ostaviti sadasnjih 7 mb za HD.
box ima dobru sliku i to mu je najveci plus ali je idalje veoma nestabilan. pri brzem mijenjaju menija zna da zakuje i onda treba sacekati minut- dva da dodje sebi.nije potrebno cupanje iz struje.
takodje , veliki nedostatak boxa je nemogucnost instalacije netflixa na njemu...to bi se takodje, hitno moralo rijesiti...kodi radi ok ali posto mi je nepotreban samo sam testirao i izbacio ga.
to je to, za sada...
i jos jedna info, posto se ovde i o tome cesto postavljaju pitanja.info je od korisnicke podrske a ja to mogu i da potvrdim.
naime, ja (tj, moji roditelji ) kao i svi drugi korisnici samostalnog eon tv boxa cemo imati otvoreno sve na bilo kojoj mrezi u BiH. znaci sve radi i na mom eon boxu i na eon app i na eon smart tv app sto je i logicno.osim, naravno redovnog zatamnjenja vezana za autorska prava.
ne bih da nagadjam ali pretpostavljam da ce za one koji su na TM mrezi ( a i ja licno sam medju njima ) sve ostati kao i do sada i da top, sk i jos neki kanali ostaju samo exluziva tm ili sbb mreze.
poznavajuci nas mentalitet licno mislim da je tako i najbolje.
paket je eon premium.
svi kanali rade , medjutim jos uvijek imaju nekih poteskoca sa geo lokacijama pa mi se nakon 2 dana na arenama pojavila cuvena poruka da kanal nije dostupan na mrezi koju trenutno koristim i jos uvijek ne rade..a radile su i one...takodje top kanal radi bez problema a prvih par dana ista poruka je bila i na top video klubu.medjutim, sada je proradio.
svi ostali kanali su dostupni i rade super.mnogo bolje na eon boxu nego na smart eon app koju sam koristio ranije na smart tv.
najveci problem trenutno je sto u listi nema sk 4k kanala. trebao bi biti na broju 207 ali jednostavno ga nema.ako @telemach ima neki info kada ce se 4k pojaviti i kod nas volio bih da nam kaze.
kanal je u sastavu paketa i ovdje kod nas i u srbiji tako da ocekujem da ce se u narednih nekoliko dana taj problem rijesiti... kao i problem sa
arenama.
sto se tice boxa slika je odlicna i slozicu se da je preko ovog boxa i bolja nego direktno kad gledam na tv jer saaam box je izgleda dobro obradjen u smislu kodeka ( u odnosu na tv) tako da na utakmicama nema onih sjeckanja u brzim kadrovima i sve izgleda vrlo pristojno.
HD nije kao preko satelita ali se ne moze reci ni da je los.ali bi svakako na tome morali poraditi u buducnosti i bar na eon boxovima pustiti veci protok.dok na smart app razumljivo, mogu ostaviti sadasnjih 7 mb za HD.
box ima dobru sliku i to mu je najveci plus ali je idalje veoma nestabilan. pri brzem mijenjaju menija zna da zakuje i onda treba sacekati minut- dva da dodje sebi.nije potrebno cupanje iz struje.
takodje , veliki nedostatak boxa je nemogucnost instalacije netflixa na njemu...to bi se takodje, hitno moralo rijesiti...kodi radi ok ali posto mi je nepotreban samo sam testirao i izbacio ga.
to je to, za sada...
i jos jedna info, posto se ovde i o tome cesto postavljaju pitanja.info je od korisnicke podrske a ja to mogu i da potvrdim.
naime, ja (tj, moji roditelji ) kao i svi drugi korisnici samostalnog eon tv boxa cemo imati otvoreno sve na bilo kojoj mrezi u BiH. znaci sve radi i na mom eon boxu i na eon app i na eon smart tv app sto je i logicno.osim, naravno redovnog zatamnjenja vezana za autorska prava.
ne bih da nagadjam ali pretpostavljam da ce za one koji su na TM mrezi ( a i ja licno sam medju njima ) sve ostati kao i do sada i da top, sk i jos neki kanali ostaju samo exluziva tm ili sbb mreze.
poznavajuci nas mentalitet licno mislim da je tako i najbolje.
- aditon
#75690 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
zar se sve to nisi trebao zapitati prije potpisivanja novog ugovora?carsija_ner wrote:Telemase imam duo net grande paket i ugovor na godinu dana po cijeni 42.60 km. Trenutno ste mi uslugu poskupili na 46.5 km cini mi se. Da li je normalno i po zakonu poskupljivati uslugu pod ugovorom?
Drugo uveli ste sk 4 koji mi ne treba jer nemam 4 k tv a i da imam NE TREBA MI niti ga zelim placati. Uveli ste eon pakete da bi poskupili uslugu za 4 km a nista ne dali za te pare. Sta sam ja konkretno dobio za ove 4km sto vise sad placam pod tekucim ugovorom. Zamolio bi odgovor od telemacha a ne od ovih 15 botova sto vise ovdje. Hvala.
- crnivrag
- odmor
#75692 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa valjda imaju orginalan zvuk. Ne vjerujem da dobivaju samo sliku. Kad je tekma cuje se i publika al je komentator nadjaca.crnivrag wrote:Ne može se skroz isključiti komentator, jer ide dvojni audio (srpski i hrvatski), bio bi potreban i treći audio sa original zvukom, da bi se moglo prebaciti na njega, i slušati zvuk bez ikakvih komentara.odmor wrote: Nisam testiro, ali moze li se skroz isljucit komentator?
- crnivrag
#75693 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U Sport Klubu imaju original zvuk, ali isti ne isporučuju uz svoje kanale, već puštaju isključivo dvojni audio sa komentatorima na srpskom i hrvatskom jeziku.odmor wrote:
Pa valjda imaju orginalan zvuk. Ne vjerujem da dobivaju samo sliku. Kad je tekma cuje se i publika al je komentator nadjaca.
-
lajavi krelac
#75694 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Maloprije upalim TV i nema zvuka ni na jednom kanalu
Sinoc sve radilo normalno ... Ima li neko ideju u čemu je problem ? Risiver je spojen HDMI kablom , kada prebacim na analogne kanale ton ide normalno
- Benq
#75695 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesi li probao sa resetom resivera (iskljuciti iz struje) ?lajavi krelac wrote:Maloprije upalim TV i nema zvuka ni na jednom kanaluSinoc sve radilo normalno ... Ima li neko ideju u čemu je problem ? Risiver je spojen HDMI kablom , kada prebacim na analogne kanale ton ide normalno
- odmor
#75696 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To sam i mislio. Nista ih ne bi kostalo da osim hrvatskog i srpskog dodaju i "bez jezika". Mislim ne bi kostalo u kontekstu otkupa prava.crnivrag wrote:U Sport Klubu imaju original zvuk, ali isti ne isporučuju uz svoje kanale, već puštaju isključivo dvojni audio sa komentatorima na srpskom i hrvatskom jeziku.odmor wrote:
Pa valjda imaju orginalan zvuk. Ne vjerujem da dobivaju samo sliku. Kad je tekma cuje se i publika al je komentator nadjaca.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#75697 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kakav ti je to ping?crnivrag wrote:
-
nedobih
#75698 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vrhunski - nema šta. Prije 20 dana dogovorim promjenu paketa na Eon Premium sa sadašnjeg Trio Premium. Naravno putem pozivnog centra i uz neopisivu ljubaznost pa i razumijevanje što sam osoba paraplegičar ali i što sam od 2010 korisnik najskupljih paketa. I doći će ekipa u roku od 5-10 dana. Sve pet al ekipe nema pa nema. Maloprije zovem kaže odazvana, takođe uz neopisivu ljubaznost ali i zabrinutost, da tada nalog nije uopšte otvoren. Ona ne zna kako ni zašto al eto nije i odmah će to ona. Pa kako, rekoh, sad mogu vama vjerovati i bar imati ikakvu potvrdu. Nema to, ništa od potvrde al da joj vjerujem kao i prošloj. Pravi domaći specijalitet. I što bi rekli oni oni momci kad prenose ženski curling "A šta ćemo sad?"
- crnivrag
#75699 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da se to treba predložiti Sport Klubu, jer iskreno ništa ih ne bi koštalo da puste original zvuk bez komentara.odmor wrote:
To sam i mislio. Nista ih ne bi kostalo da osim hrvatskog i srpskog dodaju i "bez jezika". Mislim ne bi kostalo u kontekstu otkupa prava.
- crnivrag
#75700 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne može biti boljiBobi wrote:Kakav ti je to ping?crnivrag wrote: