Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
155_mm

#75651 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

Abate Fetel wrote: 14/02/2020 20:08 kako opravdati sav SDA kriminal, kako opravdati izdaju nego novim ratom i na kraju da se stvori mala islamska državica jer ovaj mozga za nešto veće od 10 kvadrata i nema.
a kome bi se to SDA pravdala? jesu li se bilo kome pravdali u zadnjih 25 godina? koga se to SDA toliko boji da bi morali zapoceti rat zbog toga straha?

nije valjda da nam hoces reci da se SDA boji naroda? stvarno hoces to da kazes? ili?
swanfilter

#75652 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by swanfilter »

duh_sa_sjekirom wrote: 14/02/2020 15:01
swanfilter wrote: 14/02/2020 14:59 Kontam sve u kontekstu Franje, Covic mi nije jasan jer on Franji do zglobova nije, a nije ni glup da ne vidi da nece ici ...
Pa očito misli da može
Ne radi Covic to jer misli da mu se moze. Nije on taj pokeras i u pozadini je nesto mnogo vise od pozivanja na nesto, sto na bilo koji nacin je utemeljeno. Samo za njih izborni i izborna. Ili cak Treci ...
invincible1921

#75653 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by invincible1921 »

Sto se tice covica i zakona..jedini nacin je da promijene politiku i prestanu bit separatisti. Jer...pod

1. Ima ih i suvise malo, da smo normalna drzava ko sto nismo oni bi smatrani nacionalnom manjinom, ovo sto oni imaju nema niko na svijetu. Ima ih 10tak posto au vlasti ih haman 50...pa nece me vala sala jada ucjenjivat u mojoj zemlji i pljuvat po njoj, pa makar..

2. Jedna od opcija je treci entitet, od cega nema nista jer to bi znacilo revizju dejtona, sto bi sa druge strane dalo nama za pravo da ukinemo i drugi entitet, a kamol da osujetimo treci...

3. Najpozeljnij i najizglednija opcija po covicevom misljenju je etnicka segregacija, sto je buduci da smo mi demokratska, gradjanska drzava nije izvodivo. Jer bilo kakvo odredjivanje prava nekome po vjeri ili naciji je obicni fasizam...i ovo sto se bira po vlasti po nac kljucu je previse "desno"

Uostalom eo ja sam taj i iz sarajeva bosnjackog imena i ja se izjasnim ko hrvat...po cemu sam ja manji hrvat od covica? Jel to ima neki ispit koji polazes da bi bio hrvat? Sta budes A2.2 hrvat ili hrvat po bolonji..me kontam
swanfilter

#75654 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by swanfilter »

invincible1921 wrote: 14/02/2020 20:27 Sto se tice covica i zakona..jedini nacin je da promijene politiku i prestanu bit separatisti. Jer...pod

1. Ima ih i suvise malo, da smo normalna drzava ko sto nismo oni bi smatrani nacionalnom manjinom, ovo sto oni imaju nema niko na svijetu. Ima ih 10tak posto au vlasti ih haman 50...pa nece me vala sala jada ucjenjivat u mojoj zemlji i pljuvat po njoj, pa makar..

2. Jedna od opcija je treci entitet, od cega nema nista jer to bi znacilo revizju dejtona, sto bi sa druge strane dalo nama za pravo da ukinemo i drugi entitet, a kamol da osujetimo treci...

3. Najpozeljnij i najizglednija opcija po covicevom misljenju je etnicka segregacija, sto je buduci da smo mi demokratska, gradjanska drzava nije izvodivo. Jer bilo kakvo odredjivanje prava nekome po vjeri ili naciji je obicni fasizam...i ovo sto se bira po vlasti po nac kljucu je previse "desno"

Uostalom eo ja sam taj i iz sarajeva bosnjackog imena i ja se izjasnim ko hrvat...po cemu sam ja manji hrvat od covica? Jel to ima neki ispit koji polazes da bi bio hrvat? Sta budes A2.2 hrvat ili hrvat po bolonji..me kontam
Krstenica, prije svega.
invincible1921

#75655 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by invincible1921 »

swanfilter wrote: 14/02/2020 20:31
invincible1921 wrote: 14/02/2020 20:27 Sto se tice covica i zakona..jedini nacin je da promijene politiku i prestanu bit separatisti. Jer...pod

Krstenica, prije svega.
Ja govorim pravno gledano jer u sustini i Hrv i Srb nisu jednonacionalne drzave, znaci marsovac koji sleti u ZG imace pravo na njihovo drzavljanstvo...isto ko sto ima i na srpsko i na nase.
swanfilter

#75656 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by swanfilter »

Pa, da pravno gledaju, objektivno, Komsic ne bi bio problem, uzrok ili posljedica. Kako za koga ....

Za Komsica je to neko od njih izjavio odmah poslije izbora. Krstenica, Nedelja u crkvi i cak mislim da hrv jezik ...
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#75657 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

155_mm wrote: 14/02/2020 20:10
Dodik poručio: Ovo je politička tuča, narod se nema čega bojati
ja imam osjecaj da se preCednik boji da bi mu preko noci pola stada moglo preci na istocnu obalu drine "samo da tetki odnesu lek u vojvodinu".

a preCednik ostane sa peMzionerima da brani velikosrpske ideje zapadno od drine.

tesko je procijeniti da li stanovnistvo BiH napusta zemlju vise iz ekonomskih razloga ili zbog straha koji proruski dvojac covic-dodik izazivaju sa ovim politickim krizama.

juce je rekao da nece glasati nikako. nije proslo ni 24 saHta sad ovako
Tamo gdje možemo da odlučujemo, glasamo, i glasat ćemo protiv. To se danas vidjelo i u Domu naroda, kaže Dodik
taj covjek je totalno izgubljen a ovdje ga na forumu izdizu u nebesa i proglasavaju svemogucim.

Guardian samo djeluje izgubljen da bi zavarao neprijatelje,on u svakom momentu tačno zna šta treba reći ili uraditi.
Borba za slobodu šumske išla bi daleko brže da nije raznih izdajnika koje plaćaju strani obavještajci da ruju i rovare protiv šumske. :mrgreen:

Dodik ponovo stavlja metu na čelo Vladimiru Kovačeviću i novinarima BN televizije
BN TV najoštrije osuđuje današnji verbalni napad Milorada Dodika na novinara naše kuće Vladimira Kovačevića.
Image

Dodik je Kovačevića i BN TV nazvao izdajnicima samo zato što su ga pitali da li je ova blokada ozbiljna i da li će ostati
dosledan u svojim odlukama.
:lol: :lol: :lol:
Dodikov verbalni napad na našeg novinara, potvrda je kabadahijskog ponašanja Milorada Dodika, koji je još jednom ponizio sebe,
ali i instituciju koju predstavlja.
Umjesto da uzme u zaštitu novinara i traži od nadležnih da pronađu nalogodavce, koji su pokušali da ubiju Vladimira Kovačevića,
Milorad Dodik je danas osuo verbalnu "paljbu" na Kovačevića, koji je samo radio svoj posao.
Ovim užasnim činom, Dodik je svim zaposlenima u BN TV stavio metu na čelo i time pozvao na linč.
Image
Sramno je da Dodik koji obavlja najvišu državnu funkciju nasrće na novinare koji samo rade svoj posao. Ovim je Dodik pokazao svoju nemoć, da nema odgovora na pitanja koja mu novinari BN TV postavljaju u ime javnosti.
BN TV koja stoji iza svojih novinara i dalje će insistirati na profesionalnom i objektivnom pristupu svim društvenim i političkim temama.

Dodik da ima morala i časti,kao i odgovornosti prema građanima ne bi se kabadahijski ponašao nego bi profesionalno i odgovorno radio posao, koji su mu građani povjerili, a koji je podložan kritici i sudu javnosti.

BN TV

Ovom Kovačeviću nije bilo dovoljno kada mu je narod još prije dvije godine mirno i dostojansveno pokazao šta misli o njegovom novinarstvu,
on ponovo izdajničkim pitanjima provocira Guardiana.Pa zar su toliko vrijedni dolari koje ovome Kovačeviću i njegovima plaćaju britanski
specijalci? :mrgreen:
Maraschino

#75658 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

prljavi Hare wrote: 14/02/2020 20:05

A kad je to Guardian odustao od bilo čega što je najavio da će uraditi?Nikada!!!Pa....skoro nikada! :lol: :lol: :lol:

P.S.Bakir da pripazi da onaj njegov savjetnik Elvis u patriotskom zanosu ne uradi nešto na svoju ruku,onakav nivo patrioizma izmjeren je još
samo jednom na ovim prostorima(300% patriota :lol: :lol: :lol: ).Naravno riječ je o šumskom heroju Panteliji Ćurguzu koji se onomad uspio
odbraniti od silovanja omotan samo peškirićem oko struka. :oops:
cekaj kolega, je li ono bio Curguz ili Smitran? :? :roll: :D
Maraschino

#75659 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

ja imam osjecaj da se preCednik boji da bi mu preko noci pola stada moglo preci na istocnu obalu drine "samo da tetki odnesu lek u vojvodinu".

a preCednik ostane sa peMzionerima da brani velikosrpske ideje zapadno od drine.

tesko je procijeniti da li stanovnistvo BiH napusta zemlju vise iz ekonomskih razloga ili zbog straha koji proruski dvojac covic-dodik izazivaju sa ovim politickim krizama.

Tamo gdje možemo da odlučujemo, glasamo, i glasat ćemo protiv. To se danas vidjelo i u Domu naroda, kaže Dodik
taj covjek je totalno izgubljen a ovdje ga na forumu izdizu u nebesa i proglasavaju svemogucim.
Sada mu treba poturiti neko glasanje sto su oni predlozili i ide u prilog brlogu.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#75660 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Pitar sa Kariba »

prljavi Hare wrote: 14/02/2020 20:37

Guardian samo djeluje izgubljen da bi zavarao neprijatelje,on u svakom momentu tačno zna šta treba reći ili uraditi.
Borba za slobodu šumske išla bi daleko brže da nije raznih izdajnika koje plaćaju strani obavještajci da ruju i rovare protiv šumske. :mrgreen:
Ma naravno da znaju, ne dajmo se prevariti.
"Daytonski ustav Bosne i Hercegovine ima ugrađen mehanizam koji onemogućava blokadu u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, takozvano prisilno učešće. Ukoliko u drugom krugu glasanja najmanje deset zastupnika ili delegata iz RS-a ne glasa protiv neke odluke, ta odluka je usvojena"
prljavi Hare

#75661 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

Maraschino wrote: 14/02/2020 20:41
prljavi Hare wrote: 14/02/2020 20:05

A kad je to Guardian odustao od bilo čega što je najavio da će uraditi?Nikada!!!Pa....skoro nikada! :lol: :lol: :lol:

P.S.Bakir da pripazi da onaj njegov savjetnik Elvis u patriotskom zanosu ne uradi nešto na svoju ruku,onakav nivo patrioizma izmjeren je još
samo jednom na ovim prostorima(300% patriota :lol: :lol: :lol: ).Naravno riječ je o šumskom heroju Panteliji Ćurguzu koji se onomad uspio
odbraniti od silovanja omotan samo peškirićem oko struka. :oops:
cekaj kolega, je li ono bio Curguz ili Smitran? :? :roll: :D
Ćurguz,Šmitran je uz Guardiana najveći oplođivač nerotkinja u šumskoj. :mrgreen:

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/29 ... araka.html
Tomahawk11
Globalni moderator

#75662 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Hare, šta kažu u štabu?
manijak1

#75663 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by manijak1 »

Zategnuto :oops: Željka hoće , Ana neće :D Mile crta crvene linije :oops: Aco igra jamba :D helem moš večeras spavat mirno :D
prljavi Hare

#75664 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

Tomahawk11 wrote: 14/02/2020 20:55 Hare, šta kažu u štabu?

Napeto je.Trenutno govori Nikola Špirić,a za riječ se javio i Nebojša Radmanović. :mrgreen:
invincible1921

#75665 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by invincible1921 »

swanfilter wrote: 14/02/2020 20:36 Pa, da pravno gledaju, objektivno, Komsic ne bi bio problem, uzrok ili posljedica. Kako za koga ....

Za Komsica je to neko od njih izjavio odmah poslije izbora. Krstenica, Nedelja u crkvi i cak mislim da hrv jezik ...
Kad se tako bude odredjivala nacija onda cemo o tom pricat i izbacit hrvatsku iz EU buduci da bi i oni vjerovatno to preuzeli,jer bi znacilo da se zasniva na fasistickoj metodi...do tad mogu nazdravit uz praljkovacu :bih:
escobar__

#75666 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by escobar__ »

Abate Fetel wrote: 14/02/2020 20:08kako opravdati sav SDA kriminal, kako opravdati izdaju nego novim ratom i na kraju da se stvori mala islamska državica jer ovaj mozga za nešto veće od 10 kvadrata i nema.
Kakva islamska država, o čemu ti bulazniš? Islamsku državu ovdje ne bi podržalo ni 2% od ukupnog broja Bošnjaka ako i toliko.
invincible1921

#75667 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by invincible1921 »

escobar__ wrote: 14/02/2020 21:22
Abate Fetel wrote: 14/02/2020 20:08kako opravdati sav SDA kriminal, kako opravdati izdaju nego novim ratom i na kraju da se stvori mala islamska državica jer ovaj mozga za nešto veće od 10 kvadrata i nema.
Kakva islamska država, o čemu ti bulazniš? Islamsku državu ovdje ne bi podržalo ni 2% od ukupnog broja Bošnjaka ako i toliko.
Dok bi reicmo 99% drugih i trecih podrzalo, pravoslavnu ili katolicku ...al neka mi smo mundjosi
escobar__

#75668 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by escobar__ »

invincible1921 wrote: 14/02/2020 21:25
Dok bi reicmo 99% drugih i trecih podrzalo, pravoslavnu ili katolicku ...al neka mi smo mundjosi
Ma to je priča koja se najčešće čuje u fašističkim i nacističkim krugovima takozvane rs i onih katotalibanskih majmuna iz Škutor-Bosne, a kada pričaju o Bošnjacima - narativ se zna: Bošnjaci bi da prave islamsku republiku pa oni kao preventivno moraju djelovat i pobit i protjerat bošnjačku populaciju kako bi spasili Evropu od islamista.

Ne zna krezuba nacistička stoka da više islamista danas živi u Francuskoj nego ih je u Bosni ikad bilo.
155_mm

#75669 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

Rješenje pitanja sastava Ustavnog suda je moguće u sklopu propisanih procedura i zajedno sa širim reformama koje je EU predložila za proces pristupanja, kao što su posljednje Mišljenje i Priebeov izvještaj. Razgovor o takvim mogućnostima između političkih stranaka i u Parlamentu, putem kompromisa i dijaloga, je najbolji način da se ojača vladavina prava i da se zemlja dovede do stadija u kojem više, zahvaljujući postojanju neovisnog pravosuđa i jasne podjele vlasti, neće biti potrebna međunarodna supervizija", navodi se u zajedničkom saopćenju pet ambasada.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/oglasil ... /200214205

znaci dog god budemo imali ovakvo drzavno uredjenje tj. podjelu vlasti stranci ne namjeravaju odlaziti iz BiH.
Milenkov buraz

#75670 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Milenkov buraz »

escobar__ wrote: 14/02/2020 21:31
invincible1921 wrote: 14/02/2020 21:25

Ma to je priča koja se najčešće čuje u fašističkim i nacističkim krugovima takozvane rs i onih katotalibanskih majmuna iz Škutor-Bosne, a kada pričaju o Bošnjacima - narativ se zna: Bošnjaci bi da prave islamsku republiku pa oni kao preventivno moraju djelovat i pobit i protjerat bošnjačku populaciju kako bi spasili Evropu od islamista.

Ne zna krezuba nacistička stoka da više islamista danas živi u Francuskoj nego ih je u Bosni ikad bilo.
Mi smo za 99% tih pravoslavnih talibana ostaci Otomana i kao takvi strano tkivo koje treba istrijebiti, bez obzira da li idemo u džamiju, glasamo za SDA, SDP ili NS, njima je to sve isto.
Abate Fetel

#75671 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abate Fetel »

I čemu pišete?
escobar__

#75672 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by escobar__ »

Milenkov buraz wrote: 14/02/2020 21:42 Mi smo za 99% tih pravoslavnih talibana ostaci Otomana i kao takvi strano tkivo koje treba istrijebiti, bez obzira da li idemo u džamiju, glasamo za SDA, SDP ili NS, njima je to sve isto.
Mene iskreno zaboli qrac šta o meni misle oni koji osveštavaju učionice i fantaziraju bogorodice u Međugorju, samo se osvrnuh na to proljevisanje naših dragih komšija.

Čitam one bijednike s juga s kakvom mržnjom pišu o nama, a u lijepoj njihovoj malo po malo osvane kukasti krst.

Jebi ga, Evropa polako klizi u fašizam pa i lokalni ljubitelji bolesnih ideologija šire krila.
putokaz1

#75673 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by putokaz1 »

Onaj Draško će uzet BL ,šta ćemo?
Hajmo malo povuć iz Institucije,koji referendum,neće da se baci :razz:
MarshalDodik

#75674 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by MarshalDodik »

Poćeraj sve strance PreCednice.
Maraschino

#75675 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Dok je SzP bio na vlasti u Sarajevu i cim bi doslo do krize Dodik bi odma predlagao da se povuku iz svih institucija dok se to ne rijesi a danas ga slusam kako ubjedjuje novinare da se nisu povukli nego samo nece ucestvovati u odlucivanju jer kako kaze, povlacenje je opasno. :D
Samo se pitam kako ce se ponasati kada VM mora da da garancije za grad B.Luka za finansijko zaduzenje. :-)

Covjeka ne mozes ni za glavu ni za rep.
Locked