Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
PS4 Share

#75626 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PS4 Share »

brazzo19 wrote: p.s ima li se gdje vidjeti pregled programa za taj SK 4K da vidim bas koje tekme prenose ? :D
Dvije trke jos f1, iduci el classic to je to za sada
Da li ce epl ubaciti ostaje pitanje bar neke tekme
semirsar

#75627 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

NediM17 wrote:
Benq wrote:Mijesate prijem signala preko DVB-C mreze (CAM modul), Smart tv aplikaciju (iskljucivo internet) i EON STB.

Crnog ste pogresno shvatili, jer je objasnjavao drugom forumasu da nece moci pratiti SK 4K preko Smart TV app, i zato mu je rekao za eon box. Dakle moze se pratiti preko CAM Modula (DVB-C) i Eon stb-a u EON paketima, a do kraja ove godine je otkljucano promo svima. To je sva prica.
Putem DVB-C mreze radi i EON STB.
https://telemach.ba/eon-tv/tv-paketi
ja koliko vidim na ovom linku nigdje se ne spominje cam, dvb-c ilitiga kakav stb ovaj onaj... @Telemach je prije par stranica na moj direktan upit potvrdio da ce usluga biti u punom formatu dostupna putem app i interneta neovisno o provajderu. Jesam li ja stogod pogresno svatio ili vi svi pomalo lupate :-)
Recimo da se ipak podrazumijeva analogni prikljucak i eventualno neki od D3 paketa, mada po linku ne i nuzno i taj famozni internet prikljucak. :mrgreen:
Benq

#75628 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

semirsar wrote: ..
Smart TV aplikacija je bila i dio starih Extra i Premium paketa, pa programska shema nije bila ista. Kako su to sve zamislili, to cemo tek da vidimo jer se jos niko nije oficijelno oglasio po tom pitanju da kaze "bice tako i tako", bar sto se tice standalone digitalnih paketa.
semirsar

#75629 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Benq wrote:
semirsar wrote: ..
Smart TV aplikacija je bila i dio starih Extra i Premium paketa, pa programska shema nije bila ista. Kako su to sve zamislili, to cemo tek da vidimo jer se jos niko nije oficijelno oglasio po tom pitanju da kaze "bice tako i tako", bar sto se tice standalone digitalnih paketa.
da se ne lagimo, to je bila samo testna verzija konacne usluge :mrgreen:
ajd jos malkice da seruckam... ne kontam sve niti mi to treba... al' vidim da se mnogi fataju i tersaju zbogradi vise tv u kuci, mislim na ove koji bi da predju na famozne EON pakete, ko biva nece da placaju prikljucak za svaki novi dodatni uredjaj, ti ocito ne citaju a niti slika him ne pomaze puno... ko to njih tjera da uzimaju dodatne boxove? Ja koliko vidim app mere na cak tri uredjaja istovremeno, zavisno od paketa, od mogucih 5 i ko him brani da se tako snalaze? Nemojte mi sad samo o onima koji nejmaju smart tv u 21stoljecu i babama i nanama sto gledaju safunjare, imaju oni i sad stosta od tijeh safunjara gledati. Osvrt je na one koji prelaze na EON i mogu sebi to priustiti, ostali su i dalje tujdi di su, niko him nista ne uzima.
Na sta ce ovo sve na kraju izaci... vidjecemo :)
brazzo19

#75630 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Znaci ne postoji mogucnost da instaliram ovaj eon app na tv ( ustvari instaliro sam :D ) ali da gledam app kao preko telefona jer mi zaista box nije potreban jer sve sto nudi box imam vec u samom tv.u ....
crnivrag

#75631 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

brazzo19 wrote:Znaci ne postoji mogucnost da instaliram ovaj eon app na tv ( ustvari instaliro sam :D ) ali da gledam app kao preko telefona jer mi zaista box nije potreban jer sve sto nudi box imam vec u samom tv.u ....
Na tvom trenutnom paketu ne postoji mogućnost da akiviraš EON Smart aplikaciju, jedina opcija je da pređeš na EON Duo Full/Premium ili EON Full/Premium paket.
brazzo19

#75632 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

crnivrag wrote:
brazzo19 wrote:Znaci ne postoji mogucnost da instaliram ovaj eon app na tv ( ustvari instaliro sam :D ) ali da gledam app kao preko telefona jer mi zaista box nije potreban jer sve sto nudi box imam vec u samom tv.u ....
Na tvom trenutnom paketu ne postoji mogućnost da akiviraš EON Smart aplikaciju, jedina opcija je da pređeš na EON Duo Full/Premium ili EON Full/Premium paket.
I koliko sad kosta taj paket da predjem sa trio grande na njega? inace ovaj trio grande imam na dva tv.a tj dva resivera pa ako bih se odlucio za ovaj paket vjerovatno bih morao da vratim jedan od ova dva resivera.
semirsar

#75633 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

brazzo19 wrote:
crnivrag wrote:
I koliko sad kosta taj paket da predjem sa trio grande na njega? inace ovaj trio grande imam na dva tv.a tj dva resivera pa ako bih se odlucio za ovaj paket vjerovatno bih morao da vratim jedan od ova dva resivera.
vec imas instaliranu app, i nju iskoristi za jedan tv.
Benq

#75634 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

semirsar wrote: ko biva nece da placaju prikljucak za svaki novi dodatni uredjaj, ti ocito ne citaju a niti slika him ne pomaze puno... ko to njih tjera da uzimaju dodatne boxove?
U EON paketima, prikljucna taksa se placa iskljucivo ako korisnik zeli da uzme i dodatni EON stb, a ako uzme neki od aktuelnih D3 resivera (Mini, PDS2, PDS3) ili cam modul kao dodatni uredjaj, onda ne placa prikljucnu taksu nego samo rentu.

Za sve ostalo si u pravu !
crnivrag

#75635 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

brazzo19 wrote: I koliko sad kosta taj paket da predjem sa trio grande na njega? inace ovaj trio grande imam na dva tv.a tj dva resivera pa ako bih se odlucio za ovaj paket vjerovatno bih morao da vratim jedan od ova dva resivera.
Zavisi koji paket želiš.

Imaš EON Duo Full - 57.90 KM, EON Duo Premium - 72.90 KM, EON Full - 65.90 KM i EON Premium 79.90 KM.

A možeš ostaviti dodatni resiver i za njega plaćati mjesečnu rentu od 5 KM dodatno na cijenu odabranog EON paketa.
semirsar

#75636 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Benq wrote:
semirsar wrote: ko biva nece da placaju prikljucak za svaki novi dodatni uredjaj, ti ocito ne citaju a niti slika him ne pomaze puno... ko to njih tjera da uzimaju dodatne boxove?
U EON paketima, prikljucna taksa se placa iskljucivo ako korisnik zeli da uzme i dodatni EON stb, a ako uzme neki od aktuelnih D3 resivera (Mini, PDS2, PDS3) ili cam modul kao dodatni uredjaj, onda ne placa prikljucnu taksu nego samo rentu.

Za sve ostalo si u pravu !
naravno, nijesam bio precizan, ali citam ono sto pise, svi bi oni bas EON stb za drugi i treci stb :evil:
Benq

#75637 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

semirsar wrote: naravno, nijesam bio precizan, ali citam ono sto pise, svi bi oni bas EON stb za drugi i treci stb :evil:
"I tata bi sine" :mrgreen: , ali ostavih V2.0 kao dodatni uredjaj :)
semirsar

#75638 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Benq wrote:
semirsar wrote: naravno, nijesam bio precizan, ali citam ono sto pise, svi bi oni bas EON stb za drugi i treci stb :evil:
:mrgreen: sto valja ne daj :thumbup:

@shalla se zajbo pa patio kasnije :lol:
Saka

#75639 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Saka »

Zna li neko na kojoj frekvenciji je SK 4K? HS je imao listu kanala po frekvencijama, a ovi to kriju ko zmija noge. Ne da mi se svaki put raditi kompletan scan, onda briše postojeću listu kanala.
crnivrag

#75640 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Saka wrote:Zna li neko na kojoj frekvenciji je SK 4K? HS je imao listu kanala po frekvencijama, a ovi to kriju ko zmija noge. Ne da mi se svaki put raditi kompletan scan, onda briše postojeću listu kanala.
Sto mu gromova, svaki put kad je neka promjena pišem frekvencije novih kanala i stavljam listu sa popisom svih kanala (koju možeš naći i u potpisu na mom profilu): https://bit.ly/2ru9cia
Saka

#75641 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Saka »

crnivrag wrote:
Saka wrote:Zna li neko na kojoj frekvenciji je SK 4K? HS je imao listu kanala po frekvencijama, a ovi to kriju ko zmija noge. Ne da mi se svaki put raditi kompletan scan, onda briše postojeću listu kanala.
Sto mu gromova, svaki put kad je neka promjena pišem frekvencije novih kanala i stavljam listu sa popisom svih kanala (koju možeš naći i u potpisu na mom profilu): https://bit.ly/2ru9cia
Jelenskih mu rogova, hvala ti Vraže! :)
dzeko1

#75642 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dzeko1 »

Pozz, zna li neko kako mogu provjeriti jacinu signala, da vidim da li je sve u redu, jer zadnjih dana mi internet radi veoma sporo, postavio sam dns na 8888 i 8844, malo je bolje, ali i dalje ne sljaka kako treba, pozz. :D
crnivrag

#75643 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dzeko1 wrote:Pozz, zna li neko kako mogu provjeriti jacinu signala, da vidim da li je sve u redu, jer zadnjih dana mi internet radi veoma sporo, postavio sam dns na 8888 i 8844, malo je bolje, ali i dalje ne sljaka kako treba, pozz. :D
Na Cisco modemima, signali su prikazani na početnoj stranici, a na Ubee modemima također na početnoj stranici, ali se mora kliknuti na opciju "Connection" iz menija sa lijeve strane.

Adresa za pristup: http://192.168.0.1
erotica

#75644 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by erotica »

@telemach
Kada će na eon aplikaciji biti omogućen hrvatski audio da nas ne silite više da slušamo ekavicu ?
shalla

#75645 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shalla »

semirsar wrote:
Benq wrote:
:mrgreen: sto valja ne daj :thumbup:

@shalla se zajbo pa patio kasnije :lol:
Nisam se ja zajebo, precizirao 3x prilikom dogovaranja da "želim da ostavim CI modul, ne treba mi box", negdje je ispao kuršlus, ili kolegica sa kojom sam pričao nije to znala ili tehničari nisu znali, nije sad ni bitno ;-)
aditon

#75646 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

erotica wrote:@telemach
Kada će na eon aplikaciji biti omogućen hrvatski audio da nas ne silite više da slušamo ekavicu ?
misliš bosanski?
silovanje je kad čujem da je igrać u zaleđu, pogodio gredu nakon čega je dosuđen udarac iz kuta a sve to pred više tisuća gledatelja na stadionu
erotica

#75647 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by erotica »

Najbolje bi bilo da imamo naše komentatore, ali neka ovako ponude makar cro audio pa neka sluša kako kome godi. Npr. kad gledam NFL srpski komentatori su stvarno užasni dok su hrvatski baš stručni i zanimljivo ih slušati, isto tako kad čujem onog gojku da radi neki derbi povraća mi se. Tako najbolje da imamo izbor pa ko šta voli.
aditon

#75648 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

onda si trebao tražiti stručnije komentatore a ne one s nacionalnim predznakom..radije i Velida Spahu slušam nego hrvatske komentatore...a pošto nema, u državi BiH, bosanskih komentatora, onda nam dajte engleske komentatore
Telemach

#75649 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Pozdravljamo ekiupu i fanove sportskih komentatora :)
Konstantno radimo na unapređenju servisa, kada budemo imali više informacija na ovu temu, svakako da ćemo vam javiti.
rolacity

#75650 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolacity »

Telemach imate PM.
Locked