Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
typeOnegative

#75576 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Moguce , al ono na videu u opisu artikla je prezentacija EON boxa .
crnivrag

#75577 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

typeOnegative wrote:Moguce , al ono na videu u opisu artikla je prezentacija EON boxa .
Ovo je prezentacija EON Smart TV aplikacije, koja ima isti interface kao i EON Box aplikacija, a piše da je u pitanju Smart TV aplikacija, i da je u pitanju box Mecool M8S PRO.
typeOnegative

#75578 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

crnivrag wrote:
typeOnegative wrote:Moguce , al ono na videu u opisu artikla je prezentacija EON boxa .
Ovo je prezentacija EON Smart TV aplikacije, koja ima isti interface kao i EON Box aplikacija, a piše da je u pitanju Smart TV aplikacija, i da je u pitanju box Mecool M8S PRO.

Do mene je , na slici br 1 sam vidio box ispod televizora i mislio sam da je EON
rizibizi

#75579 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Na olx tj. kod ovog Ervina ima gearbest boxova sa android tv os-om i instaliranom aplikacijom. Nisam imao vremena istrazivati nesto detaljno ali ovih boxova koje telemach koristi nema. Osim ovoga vidim da dosta raje nudi smart tv eon aplikaciju na koristenje uz mjesecnu naknadu.
channel10

#75580 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

@Telemach, je li moguce da ste mi naplatili dva puta vracanje unazad s obzirom da imam dva resivera, s tim da je drugi pds2 sa uzetom rentom (placam 5KM za njega)?

Ako preuzmem racun u pdf, da li to automatski znaci da prelazim na elektronski racun i da necu vise dobijati racun u papirnatoj formi?
crnivrag

#75581 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

channel10 wrote:@Telemach, je li moguce da ste mi naplatili dva puta vracanje unazad s obzirom da imam dva resivera, s tim da je drugi pds2 sa uzetom rentom (placam 5KM za njega)?

Ako preuzmem racun u pdf, da li to automatski znaci da prelazim na elektronski racun i da necu vise dobijati racun u papirnatoj formi?
Pošto Telemach-a nema do ponedjeljka, odgovori su sljedeći:

1. Usluga TV Unazad se odnosi na korisnika, a ne na pojedinačne resivere, pa ako se pokrene na jednom i izvrši se naplata, to znači da se neće naplatiti pokretanje usluge i na drugom resiveru.

2. Možeš preuzimati pdf verzije računa sa "Moj Telemach" portala, i to te neće automatski prebaciti na korištenje elektronskog računa, a jedino legitimno uključivanje usluge elektronski račun jeste da istu svjesno uključiš na portalu, te uneseš e-mail za dostavu računa, i potvrdiš da si saglasan da ti papirni račun više ne dolazi na kućnu adresu.
Tesla Edison

#75582 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

rizibizi wrote:Stigao eon, stigao box, stiglo 200 Mbps... saso mange. Jos jednom hvala @Telemach.

Sto se tice brzine na kablu max sto sam izvukao 206 Mbps, na mobitelu na 5GHz nece preko 70-75 da si pita :D
Sto se tice boxa, radi ko zmaj, kreirao novi google acc, nisam jos Kodi probao instalirati, ovo ostalo sve radi ok ukljucujuci chromecast. Trenutno imam nekoliko hardverskih situacija, opet vucaram 3 (slovima: tri) daljinska po dnevnom boravku. Zvanicna informacija je da daljinski nema infra red senzor pa se ne moze podesiti sto bas i nije istina jer s prednje strane uredno ima "prozor" iza kojeg se nalazi dioda (ne bih bas rastavljao daljinski ali test s kamerom na mobitelu i daljinskim je pokazao da ima ir senzor).Elem samo ostaje pitanje na koji nacin nauciti daljinski komande od tv-a.
Nisam stigao isprobati ali me bas interesuje na koji nacin funkcionisu glasovne komande, ima li neko da se igrao ovom funkcijom?
Uđi u postavke routera, postavi 5G mrežu sa drugim imenom nego što je 2.4. Može i isto ime, samo dodaj još 5G u naziv.
Zatim pod opcijom "bandwidth" izaberi 80 MHz i idi na save. Tada ćeš imati istu brzinu kao i preko kabla.
channel10

#75583 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

crnivrag wrote:
channel10 wrote:@Telemach, je li moguce da ste mi naplatili dva puta vracanje unazad s obzirom da imam dva resivera, s tim da je drugi pds2 sa uzetom rentom (placam 5KM za njega)?

Pošto Telemach-a nema do ponedjeljka, odgovori su sljedeći:

1. Usluga TV Unazad se odnosi na korisnika, a ne na pojedinačne resivere, pa ako se pokrene na jednom i izvrši se naplata, to znači da se neće naplatiti pokretanje usluge i na drugom resiveru.

2. Možeš preuzimati pdf verzije računa sa "Moj Telemach" portala, i to te neće automatski prebaciti na korištenje elektronskog računa, a jedino legitimno uključivanje usluge elektronski račun jeste da istu svjesno uključiš na portalu, te uneseš e-mail za dostavu računa, i potvrdiš da si saglasan da ti papirni račun više ne dolazi na kućnu adresu.
Znaci mogu otvoriti sad pdf racun ( da vidim gdje mi se nabralo 72KM) bez bojazni da ce me automatski prebaciti na elektronski i sigurno dobijam racun oko 15. ovog mjeseca :)?

edit: pokusao skinuti racun, ali ne moze. Mogu samo uplatnicu.

Hvala cv :thumbup:
crnivrag

#75584 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

channel10 wrote: Znaci mogu otvoriti sad pdf racun ( da vidim gdje mi se nabralo 72KM) bez bojazni da ce me automatski prebaciti na elektronski i sigurno dobijam racun oko 15. ovog mjeseca :)?

Ako misliš na račun od 10 mjeseca, ni ja ga ne mogu skinuti, dok ga ne obrade, a to se desi nekad oko 7-8 dana u mjesecu.
channel10

#75585 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

crnivrag wrote:
channel10 wrote: Znaci mogu otvoriti sad pdf racun ( da vidim gdje mi se nabralo 72KM) bez bojazni da ce me automatski prebaciti na elektronski i sigurno dobijam racun oko 15. ovog mjeseca :)?

Ako misliš na račun od 10 mjeseca, ni ja ga ne mogu skinuti, dok ga ne obrade, a to se desi nekad oko 7-8 dana u mjesecu.
Nema potrebe. Evo usao sam u dio telefonije na portalu i unijeli su podatke potrosnje za Oktobar. Tu je 8KM + 3 za tv unazad + 5 renta + 56 je Trio Grande i izadje 72KM. Sve ok :thumbup:
Telemach

#75586 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

freelancerBIH » Yesterday, 2:21 pm

@Telemach jeste tu? Otkako sam presao na EON Light paket, internet je samo malo "ubrzao".. U posljednjih par dana imam otprilike izmedju 41-49 Mbps of 60 Mbps zakupljenih... Jako sam razocaran jer sam ocekivao da ce internet biti stabilniji i da ce doci do zakupljene brzine... Ocekivao sam da cete moci ispuniti ovih 60 ali ocito da je to daleko od stvarnosti u BiH :-)
Javite nam se u pp, da provjerimo da li je sve ok sa signalima usluga.
dowydyenya

#75587 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

Postovani interesuje me procedura zamjena cam modula za neki reciver u ponudi Telemcha.

Hvala.
FoolControl

#75588 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by FoolControl »

dowydyenya wrote:Postovani interesuje me procedura zamjena cam modula za neki reciver u ponudi Telemcha.

Hvala.
Iz njihovog cjenovnika:

Image
addem

#75589 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by addem »

Jel mi bolje uzeti ca modul sa novim eon paketima ili ovaj njihov box. Imam android smart tv a nervira ne imati jos jedan dodatni uređaj ako vec nemam neku super korist od toga.
NediM17

#75590 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Ako ces uzeti paket koji sadrzi EON Smart TV aplikaciju, onda modul definitivno, box tu nema sta traziti.
rizibizi

#75591 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

TESLA_EDISON wrote: Uđi u postavke routera, postavi 5G mrežu sa drugim imenom nego što je 2.4. Može i isto ime, samo dodaj još 5G u naziv.
Zatim pod opcijom "bandwidth" izaberi 80 MHz i idi na save. Tada ćeš imati istu brzinu kao i preko kabla.
Moze li user i pass makar i na pm ne mogu da se sjetim dzaba ti sve odavno nisam nista cackao. Nekad davno sam promjenio ssid da znam koja je koja mreza ali mislim da su obje na 40 MHz.
Benq

#75592 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

rizibizi wrote: Moze li user i pass makar i na pm ne mogu da se sjetim dzaba ti sve odavno nisam nista cackao. Nekad davno sam promjenio ssid da znam koja je koja mreza ali mislim da su obje na 40 MHz.
Ako pitas za user i pass za pristup modemu, ostavi prazna polja i samo klikni na "LogIn", ako ipak trazi da se unese user i pass onda si to nekada postavio i jedino rjesenje je da uradis fabricki reset modema.
rizibizi

#75593 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Hvala, sjetio se user je user a pass nekad davno postavio.
rizibizi

#75594 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Postavio na 80 MHz ali nece preko 70 i kusur dl i oko 12 ul nikako.
brazzo19

#75595 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Instalirah na smart tv philips android preko njegovog google play.a EON app i kada sam pokrenuo aplikaciju pise mi :
AKTIVACIJA
1. Posjetite vas self-care portal na vasem racunaru ili mobilnom uredjaju.
2. Unesite aktivacioni kod

Aktivacioni kod

8B1....

Podaci na ekranu ce automatski biti azurirani nakon povezivanja uredjaja sa korisnickim nalogom.

Sta mi je ciniti dalje, inace koristim trio grande paket onaj od 53km cini mi se plus dodatni resiver ....
crnivrag

#75596 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

brazzo19 wrote:Instalirah na smart tv philips android preko njegovog google play.a EON app i kada sam pokrenuo aplikaciju pise mi :
AKTIVACIJA

Aktivacioni kod

8B1....

Podaci na ekranu ce automatski biti azurirani nakon povezivanja uredjaja sa korisnickim nalogom.

Sta mi je ciniti dalje, inace koristim trio grande paket onaj od 53km cini mi se plus dodatni resiver ....
Nažalost ništa, aktivaciju možeš izvršiti putem portala samo u slučaju da koristiš neki od starih Duo/Trio Grande Extra ili Premium paketa, ili neki od novih EON Duo/Trio paketa.
Benq

#75597 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

..
brazzo19

#75598 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

crnivrag wrote:
brazzo19 wrote:Instalirah na smart tv philips android preko njegovog google play.a EON app i kada sam pokrenuo aplikaciju pise mi :
AKTIVACIJA

Aktivacioni kod

8B1....

Nažalost ništa, aktivaciju možeš izvršiti putem portala samo u slučaju da koristiš neki od starih Duo/Trio Grande Extra ili Premium paketa, ili neki od novih EON Duo/Trio paketa.

Znaci da deinstaliram app sa tv.a :D Jedino mi ostaje da predjem na ovaj EON paket i dobijem njihov resiver nema veze sto mi je tv 4k i sto imam na na njemu android i sve isto sto bi dobio sa njihovim resiverom ? :D
crnivrag

#75599 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

brazzo19 wrote:
Znaci da deinstaliram app sa tv.a :D Jedino mi ostaje da predjem na ovaj EON paket i dobijem njihov resiver nema veze sto mi je tv 4k i sto imam na na njemu android i sve isto sto bi dobio sa njihovim resiverom ? :D
Odluka je na tebi, s tim da Smart TV aplikacija ne nudi kanal "SK 4K", i on je ekskluzivno dostupan putem EON box-a za korisnike EON paketa.
brazzo19

#75600 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

crnivrag wrote:
brazzo19 wrote:
Odluka je na tebi, s tim da Smart TV aplikacija ne nudi kanal "SK 4K", i on je ekskluzivno dostupan putem EON box-a za korisnike EON paketa.

Aha u tome je kvaka znaci ako zelis 4K program moras uzeti njihov box ? :D

p.s ima li se gdje vidjeti pregled programa za taj SK 4K da vidim bas koje tekme prenose ? :D
Locked