Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Da li je bolje podnijeti zahtjev preko portala ili direktno u poslovnici, ima li neki brzi nacin da dodju ispitati tehnicku mogucnost?
Mislim da je najbolje preko 1444 ,nisam siguran preko portala kako to jos funkcionise odnosno nije niko jos podijelio iskustvo
Da li si slucajno upoznat da li je moguce npr potpisati ugovor za netFlat20 pa nakon nekog vremena (dok je ugovor jos validan) spustiti paket na netFlat5?
Mozes ali da netflat 20 bude bez ugovorne obaveze.
Tokom ugovorne obaveze nije moguce mijenjati paket na manju vrijednost bez da platis penale.
Neko ce te pozvati da potvrdi da li zelis to i doci ce na adresu da ispita tehnicku mogucnost. Nakon toga on odobrava ili odbija taj zahtjev i sve sto je dodatno odraditi ce reci na licu mjesta gdje ce reci da li je to obaveza korisnika ili operatera. Poslije toga donosi se oprema i postavlja u kucu i ti potpisujes ugovor onakav kakav si podnio zahtjev.
Vremenski zavisi od mjesta do mjesta u zavisnosti od kolicine posla
Da li je bolje podnijeti zahtjev preko portala ili direktno u poslovnici, ima li neki brzi nacin da dodju ispitati tehnicku mogucnost?
Ja sam podnio zahtjev preko portala, sutradan sam dobio poziv, objasnio sam im da imam optiku sprovedenu do ispred kuće i da želim da priključim Moju tv ali jedino preko optike jer dobijam brzinu 300/40 (što mi godi radi upload speeda), nikako drugačije, rekli su da nema problema. Kroz 4-5 dana sam dobio poziv da momci dolaze naredne sedmice, tj. sutra da urade instalacije i monteri da to sve montiraju. Nadam se da će sutra biti sve završeno. Bit će update kada se sve završi, jer prelazim sa Telemacha na Telekom. Nadam se pozitivnom iskustvu (:
I ja sam upravo podnio zahtjev preko 1444. Prije otprilike pola godine je optika dovedena u naselje i sprovedena u kucu (na uticnicu), pa se nadam da je ova linija pustena u upotrebu do sada. Nazalost ne mogu podnijeti zahtjev za MojaTV jer sam pod ugovorom sa TotalTV-om vec.
Mislim da je najbolje preko 1444 ,nisam siguran preko portala kako to jos funkcionise odnosno nije niko jos podijelio iskustvo
Da li si slucajno upoznat da li je moguce npr potpisati ugovor za netFlat20 pa nakon nekog vremena (dok je ugovor jos validan) spustiti paket na netFlat5?
Tokom ugovorne obaveze nije moguce mijenjati paket na manju vrijednost bez da platis penale.
Sa 1444 su rekli da se moze promjeniti besplatno na veci paket, odnosno naknada od 5KM ako se mijenja na manji paket. Ovo moram opet provjeriti.
Nisam znao da je moguce dobiti netFlat20 paket bez ugovorne obaveze. Da li znas slucajno koje su razlike ovog paketa bez ugovora i sa ugovorom (najvise me zanimaju cjenovne razlike )
Sa 1444 su rekli da se moze promjeniti besplatno na veci paket, odnosno naknada od 5KM ako se mijenja na manji paket. Ovo moram opet provjeriti.
Nisam znao da je moguce dobiti netFlat20 paket bez ugovorne obaveze. Da li znas slucajno koje su razlike ovog paketa bez ugovora i sa ugovorom (najvise me zanimaju cjenovne razlike )
Nisam siguran koje su pogodnosti. Moze biti kupovina uredjaja ili nesto tako.
zippoo87 wrote: ↑20/01/2021 13:25
Pitanje
Podnio sam zahtjev za moja tv net4 preko portala...tu nema nikavih dodatnih opcija niti se mogu dodati u prvom koraku.
E sada kako ide dalja procedura oko provjere tehnickih mogucnosti...da li to oni rade iz centrale,mjere paricu ili dolaze na licu mjesta i mjere ?
I koliko se dana ceka da se to provjeri ?
Dodatne opcije ?
Neko ce te pozvati da potvrdi da li zelis to i doci ce na adresu da ispita tehnicku mogucnost. Nakon toga on odobrava ili odbija taj zahtjev i sve sto je dodatno odraditi ce reci na licu mjesta gdje ce reci da li je to obaveza korisnika ili operatera. Poslije toga donosi se oprema i postavlja u kucu i ti potpisujes ugovor onakav kakav si podnio zahtjev.
pod dodatne opcije mislim HD paket i odabir benefita koje cu koristiti
Ima niže ,piše lista kanala za.BiH i za Inozemstvo
našao, hvala. Skroz su neintuitivno ovo napravili. zar nije mogao biti link na onoj velikoj cifri "175+" kanala.
Novi protal, a i dalje daleko od jednostavnosti.
zippoo87 wrote: ↑20/01/2021 13:25
Pitanje
Podnio sam zahtjev za moja tv net4 preko portala...tu nema nikavih dodatnih opcija niti se mogu dodati u prvom koraku.
E sada kako ide dalja procedura oko provjere tehnickih mogucnosti...da li to oni rade iz centrale,mjere paricu ili dolaze na licu mjesta i mjere ?
I koliko se dana ceka da se to provjeri ?
Dodatne opcije ?
pod dodatne opcije mislim HD paket i odabir benefita koje cu koristiti
Za benefit ce te neko pozvati prije nego dođe tehničar.
našao, hvala. Skroz su neintuitivno ovo napravili. zar nije mogao biti link na onoj velikoj cifri "175+" kanala.
Puno placeno, a funkcionalnosr nula bodova. Stari je bio dizajneraki nikakav, al je bilo lako naci info.
Puno placeno, a funkcionalnosr nula bodova. Stari je bio dizajneraki nikakav, al je bilo lako naci info.
heat wrote: ↑20/01/2021 17:03
Fritz ruter na utoru 1 ima net, a utori 2,3 i 4 za MojaTV.
Mene zanima kako da dobijem jos jedan samo za net
pa nije valjda da su tri porta rezervisali za moju tv a samo jedan za net
e svasta...pa ko koristi tri STBa u kuci...mozda ukupno ima 5 korisnika sa takvom usluguma sa druge strane,svako ima barem jos jedan racunar ili laptop,koji bi radije spojio kablom nego preko wifi
pa nije valjda da su tri porta rezervisali za moju tv a samo jedan za net
e svasta...pa ko koristi tri STBa u kuci...mozda ukupno ima 5 korisnika sa takvom usluguma sa druge strane,svako ima barem jos jedan racunar ili laptop,koji bi radije spojio kablom nego preko wifi
Takvi modemi dolaze konfigurisani od proizvodjaca.
Kupis obicni switch, imas ih po 20 KM nove, polovni jeftinije.
Ma bzveze a najgore što ni u telekomu ne mogu to promjeniti. Imao sam fritz i nema nikakvu svrhu u trlekomu osim onima koji žele da postave dijeljenje videosadržaja preko mreže ili da eventualno koriste 5 ghz mrežu a i tu je znemariv broj korisnika koji imaju preko 50 mb/s internet pa im treba 5 ghz preko WIFI .
Poslije mjesec dana vidio sam da džaba dajem 5 km mjesečno pa sam ga vratio