http://orient-news.net/ar/news_show/137 ... 9%84%D8%9F
Sirija vol. 2
- Krokodajl
#75551 Re: Sirija vol. 2
@sarajevoxxxx dragi šta je ovo, ti cijelo vrijeme pričaš SAA ne postoji, sad Orient news kaže "FSA ne postoji"
- salik79
#75552 Re: Sirija vol. 2
FSA nikad jaca, samo lagano hehe 
-
sarajevoxxxx
#75553 Re: Sirija vol. 2
Autor teksta je Abdurahman Rašid, direktor Arabije, Šerkul Evsata, pisao sam o njemu. U tekstu se pita je li vrijeme za novu Sirijsku vojsku. Smatra da nije dovoljno političko riješenje bez vojske u koju će svi imati povjerenje i opozicija i režim. On ovim po meni podiže ljestvicu zahtijeva, nisi shvatio šta je želio rećiKrokodajl wrote:@sarajevoxxxx dragi šta je ovo, ti cijelo vrijeme pričaš SAA ne postoji, sad Orient news kaže "FSA ne postoji"![]()
![]()
![]()
-
sarajevoxxxx
#75554 Re: Sirija vol. 2
Tako nekako. Nisi puno pogriješio.salik79 wrote:FSA nikad jaca, samo lagano hehe
- Krokodajl
#75555 Re: Sirija vol. 2
Ovaj Hasan Abud što je vlasnik ovog vloga Orient news živi u Dubaiju, kontam da nije i on na Katarskoj platnoj listi, pa da u klimi trenutnih dešavanja na relaciji Rijad - Doha - Teheran i on ne mjenja ploču ?salik79 wrote:FSA nikad jaca, samo lagano hehe
Prepao se haman da pipa ne prestane kapati
Šta im Iran radi, ka'e sankcije, ka'e Pahvali vaskrsno.
Svi će oni s Ajatolahom u saf se poravnat, ko što je Poslanik rekao, svi za moje uže.
Samo će Salman ostat, on se drži onog Trumpovog, draže mu i od sedžade.
- Krokodajl
#75556 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Autor teksta je Abdurahman Rašid, direktor Arabije, Šerkul Evsata, pisao sam o njemu. U tekstu se pita je li vrijeme za novu Sirijsku vojsku. Smatra da nije dovoljno političko riješenje bez vojske u koju će svi imati povjerenje i opozicija i režim. On ovim po meni podiže ljestvicu zahtijeva, nisi shvatio šta je želio rećiKrokodajl wrote:@sarajevoxxxx dragi šta je ovo, ti cijelo vrijeme pričaš SAA ne postoji, sad Orient news kaže "FSA ne postoji"![]()
![]()
![]()
Evo prijedlog broj 1. ako ne valja ima još
- salik79
#75557 Re: Sirija vol. 2
Hehe, savo mortalesarajevoxxxx wrote:Tako nekako. Nisi puno pogriješio.salik79 wrote:FSA nikad jaca, samo lagano hehe
- Krokodajl
#75558 Re: Sirija vol. 2
Na šta je ta FSA spala, kriju se pod Američkim puhama u Izbjegličkom kampu na granici sa Jordanom
Pa jesul vojska ili su šta su

Pa jesul vojska ili su šta su
- salik79
#75559 Re: Sirija vol. 2
Katar mi je koma, sa's vidjet kad' Josif pocne hvalospijeve o sijamaKrokodajl wrote:Ovaj Hasan Abud što je vlasnik ovog vloga Orient news živi u Dubaiju, kontam da nije i on na Katarskoj platnoj listi, pa da u klimi trenutnih dešavanja na relaciji Rijad - Doha - Teheran i on ne mjenja ploču ?salik79 wrote:FSA nikad jaca, samo lagano hehe
Prepao se haman da pipa ne prestane kapati![]()
![]()
![]()
Šta im Iran radi, ka'e sankcije, ka'e Pahvali vaskrsno.
Svi će oni s Ajatolahom u saf se poravnat, ko što je Poslanik rekao, svi za moje uže.
Samo će Salman ostat, on se drži onog Trumpovog, draže mu i od sedžade.
A Salmanu je Donald, pardon Ebu Ivanka, mehdija

-
sarajevoxxxx
#75560 Re: Sirija vol. 2
Ratnim zločincima je mjesto u sudnici. A da si pročitao tekst znao bi da autor poziva na protjerivanje svih iranskih milicija.Krokodajl wrote:sarajevoxxxx wrote:Autor teksta je Abdurahman Rašid, direktor Arabije, Šerkul Evsata, pisao sam o njemu. U tekstu se pita je li vrijeme za novu Sirijsku vojsku. Smatra da nije dovoljno političko riješenje bez vojske u koju će svi imati povjerenje i opozicija i režim. On ovim po meni podiže ljestvicu zahtijeva, nisi shvatio šta je želio rećiKrokodajl wrote:@sarajevoxxxx dragi šta je ovo, ti cijelo vrijeme pričaš SAA ne postoji, sad Orient news kaže "FSA ne postoji"![]()
![]()
![]()
Evo prijedlog broj 1. ako ne valja ima još
- salik79
#75561 Re: Sirija vol. 2
Sve ce njih Kasimaga u suru uceratKrokodajl wrote:Na šta je ta FSA spala, kriju se pod Američkim puhama u Izbjegličkom kampu na granici sa Jordanom![]()
![]()
![]()
Pa jesul vojska ili su šta su![]()
![]()
- salik79
#75562 Re: Sirija vol. 2
Al', paz' ovo, "ratnim zlocincima"
Savo, savo, sad ce Thani kesu srezat'
Savo, savo, sad ce Thani kesu srezat'
- Kikibombona
#75563 Re: Sirija vol. 2
Gdje je FSA?Čitalac wrote:Washington Post: Najkrvavija bitka tek sledi u Idlibu, ugroženo je milion civila
Analitičari i diplomate kažu da je HTS, filijala Al Kaide, dominantna snaga u Idlibu te da u ovom trenutku nijedna druga frakcija ne može da ugrozi tu dominaciju, piše danas Washington Post. Ogroman broj civila iz svih delova Sirije praktično je zatočen u ovoj oblasti i u slučaju ofanzive vladinih snaga upravo će civili podneti najveće žrtve.
List prenosi izjavu pobunjenika koji je šokiran stanjem u Idlibu.
There have been kidnappings, hijackings. They’re extremists here. We didn’t lose our brothers for this vision of Syria,” one rebel fighter said, speaking on the condition of anonymity because of concern for his safety. “The country we were fighting for is not what we found here.”
https://www.washingtonpost.com/world/mi ... b911775d1d
Je l' se ova vojska ikada formirala?
Sada su Ahrar Sham i Jaish al-Islam, dvije selefijske skupine, umjereni pobunjenici. Posto je utvrdjeno da FSA ne postoji, oni preuzimaju palicu 'umjerenih'...
Kazu pro-dzihadisticki simpatizeri, dok ih nisam protjerao sa teme (
Kakav sraman poraz revolucije. Ovo nema nigdje.
-
sarajevoxxxx
#75564 Re: Sirija vol. 2
Pa Iran je taj koji mijenja kurs.Skontali da je sve laž to oko borbe protiv terorizma. Sada im je Katar dobar, a nisu im uredu zemlje zaljeva i Egipat. Pa to govorimo još od 2011.
- Kikibombona
#75565 Re: Sirija vol. 2
Predavanje o sirijskom ratu... Muzika za Celijeve, Krokove i usi drugih pro-Asadovaca... mada ima dosta, dosta istine... Vrijedi poslusati!
- salik79
#75566 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Pa Iran je taj koji mijenja kurs.Skontali da je sve laž to oko borbe protiv terorizma. Sada im je Katar dobar, a nisu im uredu zemlje zaljeva i Egipat. Pa to govorimo još od 2011.
-
sarajevoxxxx
#75567 Re: Sirija vol. 2
Baš suprotno. Režim je taj koji ima razlog da brine.Kikibombona wrote:Gdje je FSA?Čitalac wrote:Washington Post: Najkrvavija bitka tek sledi u Idlibu, ugroženo je milion civila
Analitičari i diplomate kažu da je HTS, filijala Al Kaide, dominantna snaga u Idlibu te da u ovom trenutku nijedna druga frakcija ne može da ugrozi tu dominaciju, piše danas Washington Post. Ogroman broj civila iz svih delova Sirije praktično je zatočen u ovoj oblasti i u slučaju ofanzive vladinih snaga upravo će civili podneti najveće žrtve.
List prenosi izjavu pobunjenika koji je šokiran stanjem u Idlibu.
There have been kidnappings, hijackings. They’re extremists here. We didn’t lose our brothers for this vision of Syria,” one rebel fighter said, speaking on the condition of anonymity because of concern for his safety. “The country we were fighting for is not what we found here.”
https://www.washingtonpost.com/world/mi ... b911775d1d![]()
Je l' se ova vojska ikada formirala?![]()
Sada su Ahrar Sham i Jaish al-Islam, dvije selefijske skupine, umjereni pobunjenici. Posto je utvrdjeno da FSA ne postoji, oni preuzimaju palicu 'umjerenih'...
Kazu pro-dzihadisticki simpatizeri, dok ih nisam protjerao sa teme (), da ce FSA zavrsiti sa Nusrom kada dodje vrijeme. Boze me oslobodi, glavna snaga dzihada je bila i ostala Nusra.
Kakav sraman poraz revolucije. Ovo nema nigdje.
- salik79
#75568 Re: Sirija vol. 2
Kroks, veceras sam u Begovoj uzivao u Illahijama, koje su prije jacije i teravije, izvodila nasa braca iz Irana. Da ih dragi Allah dz.s. obilato nagradi 
-
sarajevoxxxx
#75569 Re: Sirija vol. 2
FSA postoji na jugu Sirije. Džejš El Islam u istočnoj Guti je prihvatio zastavu revolucije. U Idlibu prije par dana zastava FSA na demonstracijama. Fejleku Šam u Halebu FSA, Džejš Nasr i Džejš el Izze u Hami FSA. Prvi korpus ili obalna divizija u Latakiji FSA. Sve vojne formacije u Al Babu i drugim gradovima gdje je "Eufratski štit" sve su FSA. Džerbine "Elitne snage" FSA. Suvar Raqqa FSA.
YPG, Asajiš, SDF po prvi put od svog postojanja jasno i otvoreno govore da im je cilj borba protiv režima. Asad prvi put bombardovan od strane koalicije u zadnjih 6 godina rata. Nije samo teritorija bitna. Da je to bitno onda bi se Isil smatrao najjačim prije godinu, najviše teritorije je držao, a svi su znali šta ga čeka.
YPG, Asajiš, SDF po prvi put od svog postojanja jasno i otvoreno govore da im je cilj borba protiv režima. Asad prvi put bombardovan od strane koalicije u zadnjih 6 godina rata. Nije samo teritorija bitna. Da je to bitno onda bi se Isil smatrao najjačim prije godinu, najviše teritorije je držao, a svi su znali šta ga čeka.
- Krokodajl
#75570 Re: Sirija vol. 2
Ako čuju braća u Siriji, mislim da će prijetnje sa Reisa proširiti i na džamije.salik79 wrote:Kroks, veceras sam u Begovoj uzivao u Illahijama, koje su prije jacije i teravije, izvodila nasa braca iz Irana. Da ih dragi Allah dz.s. obilato nagradi
- salik79
#75571 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:Ako čuju braća u Siriji, mislim da će prijetnje sa Reisa proširiti i na džamije.salik79 wrote:Kroks, veceras sam u Begovoj uzivao u Illahijama, koje su prije jacije i teravije, izvodila nasa braca iz Irana. Da ih dragi Allah dz.s. obilato nagradi
Pa svakako bi prvo porisili ove dzamije "obozavaoca kaburova", kao sto to ucinise u Libiji i Siriji, samo da se kakve vlasti docepaju.
- Krokodajl
#75572 Re: Sirija vol. 2
@Sarajevoxxxx.
Ne mjenja Iran kurs, Iran je tu gdje jeste, na strani Sirijske vlade i njenog naroda, od početka rata pa do danas.
Ovi se vrpolje, ne znaju kud bi i šta bi, Iran nema taj luksuz da bira prijatelje i saveznike jer zbog Amerike su stavljeni na stub srama, ali ako proradi zehra razuma kod vođa muslimanskih zemalja i ako se Ummet ujedini biće dobro, u Bahreinu kuha, neće biti dobro, Katar i Iran ako sjednu zajedno, evo neka Bahrein prvi slijedi njihov primjer, neka pomognu Bahreinu, narodu ali i vlasti, neka ih slijede i Emirati i Oman i Jordan i Sirija i Kuvajt i Jemen, neka ih slijedi i Arabija.
Samo jedinstveni mogu zajedno, Iran su stavili na stub srama, vodeći se politikom Amerike i onog što je otego papke nekidan, Zbignjeva.
Iran je "krivac" jer u Siriji ne vladaju kabadahije, jer je Irak unatoč svim procjenama stao na noge, kako tako, Iran je prema Katru a prema i Arabiji uvijek imao pruženu ruku.
Nije Iran hapsio sunitske imame po Teheranu i osuđivao na smrt.
Ne mjenja Iran kurs, Iran je tu gdje jeste, na strani Sirijske vlade i njenog naroda, od početka rata pa do danas.
Ovi se vrpolje, ne znaju kud bi i šta bi, Iran nema taj luksuz da bira prijatelje i saveznike jer zbog Amerike su stavljeni na stub srama, ali ako proradi zehra razuma kod vođa muslimanskih zemalja i ako se Ummet ujedini biće dobro, u Bahreinu kuha, neće biti dobro, Katar i Iran ako sjednu zajedno, evo neka Bahrein prvi slijedi njihov primjer, neka pomognu Bahreinu, narodu ali i vlasti, neka ih slijede i Emirati i Oman i Jordan i Sirija i Kuvajt i Jemen, neka ih slijedi i Arabija.
Samo jedinstveni mogu zajedno, Iran su stavili na stub srama, vodeći se politikom Amerike i onog što je otego papke nekidan, Zbignjeva.
Iran je "krivac" jer u Siriji ne vladaju kabadahije, jer je Irak unatoč svim procjenama stao na noge, kako tako, Iran je prema Katru a prema i Arabiji uvijek imao pruženu ruku.
Nije Iran hapsio sunitske imame po Teheranu i osuđivao na smrt.
- Kikibombona
#75573 Re: Sirija vol. 2
Nuri Maliki pozvao Iracane da silom odgovore na proglasenje nezavisnosti Kurdistana!
Peshmerga general mu odgovorio da bi najbolje bilo da se ubije!
Rekao je da je Maliki krivac za sukobe u Iraku, da je drzavu odveo u haos, da je Irak jedna od najkorumpiranijih drzava u svijetu itd.
Stiglo oruzje za SDF!

Ima dosta slika, da ne postavljam...
SDF se sunja oko Rake!
Raqqa24 pise da ISIL prebacuje snage iz Deir ez Zora u Raku. Aje, drago mi je da se BrkA izvukao. ISIL vise nije u prilici pokretati ofanzive, u Deir ez Zoru ce sada samo cuvati pozicije, dok ih ne stigne protivnicka ruka.

Etnicka mapa grada Hasake!

Peshmerga general mu odgovorio da bi najbolje bilo da se ubije!
Stiglo oruzje za SDF!

Ima dosta slika, da ne postavljam...
SDF se sunja oko Rake!
Raqqa24 pise da ISIL prebacuje snage iz Deir ez Zora u Raku. Aje, drago mi je da se BrkA izvukao. ISIL vise nije u prilici pokretati ofanzive, u Deir ez Zoru ce sada samo cuvati pozicije, dok ih ne stigne protivnicka ruka.

Etnicka mapa grada Hasake!

- salik79
#75574 Re: Sirija vol. 2
"FSA"sarajevoxxxx wrote:FSA postoji na jugu Sirije. Džejš El Islam u istočnoj Guti je prihvatio zastavu revolucije. U Idlibu prije par dana zastava FSA na demonstracijama. Fejleku Šam u Halebu FSA, Džejš Nasr i Džejš el Izze u Hami FSA. Prvi korpus ili obalna divizija u Latakiji FSA. Sve vojne formacije u Al Babu i drugim gradovima gdje je "Eufratski štit" sve su FSA. Džerbine "Elitne snage" FSA. Suvar Raqqa FSA.

- salik79
#75575 Re: Sirija vol. 2
Srecom da oni ne doprinose toj korumpiranostiKikibombona wrote: Rekao je da je Maliki krivac za sukobe u Iraku, da je drzavu odveo u haos, da je Irak jedna od najkorumpiranijih drzava u svijetu itd.