Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#75526 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:
madesa wrote:samo jedno pitanje, da li se moze uvesti internet na 4 mjeseca koliko je i potrebno ?
Može na neodređno, ali tada su važeći ovi internet paketi (stranica 21): https://telemach.ba/Binary/10646/Cjenov ... 9.2018.pdf

Brzine su u stupcu gdje piše "Internet bez ugovorne obaveze".
Zdravo madesa,
@crnivrag Vam je dostavio odgovor :) samo da dodamo da je preduslov za priključenje usluge interneta aktivan priključak kablovske televizije.
Možete nam dostaviti kontakt broj u pp, pozvat ćemo Vas i upoznati sa ponudom.
crnivrag

#75527 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
crnivrag wrote:
madesa wrote:samo jedno pitanje, da li se moze uvesti internet na 4 mjeseca koliko je i potrebno ?
Može na neodređno, ali tada su važeći ovi internet paketi (stranica 21): https://telemach.ba/Binary/10646/Cjenov ... 9.2018.pdf

Brzine su u stupcu gdje piše "Internet bez ugovorne obaveze".
Zdravo madesa,
@crnivrag Vam je dostavio odgovor :) samo da dodamo da je preduslov za priključenje usluge interneta aktivan priključak kablovske televizije.
Možete nam dostaviti kontakt broj u pp, pozvat ćemo Vas i upoznati sa ponudom.
I još da dodam da se na cijenu internet paketa, plaća i mjesečno održavanje KKS od 19.90, pa je ukupna mjesečna cijena = cijena odabranog paketa + cijena KKS održavanja.
c_g

#75528 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Ja ne mogu 170mbps prebacit. Nisam uspio niti jednom otkako su mi priključili novi paket.
crnivrag

#75529 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

c_g wrote:Ja ne mogu 170mbps prebacit. Nisam uspio niti jednom otkako su mi priključili novi paket.
Uskoro će se raditi proširenje i nadogradnja mreže za giga grad, tako da će svi moći koristiti punu brzinu u bilo koje doba dana i noći (mislim na ove koji imaju paket sa brzinom od 200 Mbps).

P.S. Sad tek vidim da si možda iz Zenice, a ako je tako, ovo gore se odnosi na Sarajevo.
odmor

#75530 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

#PRAVDA ZA PREMIUM KORISNIKE

@Telemach, daj im Zauder u Vod, nek zaudaraju :lol:
aladinosmic1

#75531 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aladinosmic1 »

azdralovic wrote:
aladinosmic1 wrote:Pozdrav ljudi,
Ne mogu napraviti VPN konekciju. Trebam sa svoje Telemach mreže nekome podijeliti kako bi gledao EON
Ako može pomoć bio bi vam zahvalan.

Imam raspberry pi također držao bi njega 24/7 upaljen ako je moguće na to podesiti vpn konekciju
Meni je OpenVPN radio ok... trebalo mi je za remote access na neki kucni servercic i nije bilo problema
Može li pomoć kako si namjestio
aladinosmic1

#75532 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aladinosmic1 »

meni ne treba remote access nego samo vpn
Telemach

#75533 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

c_g » Today, 4:15 pm

Ja ne mogu 170mbps prebacit. Nisam uspio niti jednom otkako su mi priključili novi paket.
Na koji način mjerite brzinu :)
c_g

#75534 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Telemach wrote:Na koji način mjerite brzinu :)
PC, direktno konektovan modem na njega.
Image
FoolControl

#75535 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by FoolControl »

Jesu to svima otključani Cinestar Premiere kanali, do kad i zbog radi čega!? :D
crnivrag

#75536 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

FoolControl wrote:Jesu to svima otključani Cinestar Premiere kanali, do kad i zbog radi čega!? :D
Zbog ovoga, i vjerovatno do tog datuma: http://sbbmembers.blogspot.com/2018/10/ ... ustvo.html
FoolControl

#75537 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by FoolControl »

crnivrag wrote:
FoolControl wrote:Jesu to svima otključani Cinestar Premiere kanali, do kad i zbog radi čega!? :D
Zbog ovoga, i vjerovatno do tog datuma: http://sbbmembers.blogspot.com/2018/10/ ... ustvo.html
Jel to znači da svi mogu pristupiti ovoj VOD usluzi do tog navedenog datuma (besplatno)?
crnivrag

#75538 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

FoolControl wrote:
Jel to znači da svi mogu pristupiti ovoj VOD usluzi do tog navedenog datuma (besplatno)?
Pošto Telemach nije ništa objavio u vezi ovoga (vijest se odnosi na SBB), zaista ne znam, ali ako koristiš D3 resiver i imaš nacrtano oko na sadržajima iz CineStar Premiere Plus kataloga, onda ga možeš koristiti, isto važi i za EON platformu, samo što je tu nacrtan zeleni kružić ako možeš koristiti taj katalog besplatno.
fusion_ba

#75539 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Ja sam tek sad skontao da je i TOP PLAY videoteka ogranicena na Telemach internet , pa nisu realni :lol:
FoolControl

#75540 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by FoolControl »

crnivrag wrote:Pošto Telemach nije ništa objavio u vezi ovoga (vijest se odnosi na SBB), zaista ne znam, ali ako koristiš D3 resiver i imaš nacrtano oko na sadržajima iz CineStar Premiere Plus kataloga, onda ga možeš koristiti, isto važi i za EON platformu, samo što je tu nacrtan zeleni kružić ako možeš koristiti taj katalog besplatno.
Hvala drug, nadam se da će i @Telemach oglasit se da ovo potvrdi. :thumbup:
crnivrag

#75541 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

fusion_ba wrote:Ja sam tek sad skontao da je i TOP PLAY videoteka ogranicena na Telemach internet , pa nisu realni :lol:
Pa sadržaji sa TOP-a su im jedan od glavnih aduta, nema džabe gledanja vrhunskih serija na drugim mrežama :D
Zux

#75542 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Zux »

Meni su stigli za 6 dana, zasad mi EON box djeluje dobro. Ipak malo me zbunjuje sto ne mogu da nadjem na playstore HBOGO. Dakle, pitanje mogu li instalirati HBOGO na EON box?
Telemach

#75543 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@FoolControl

Radimo na tome da obogatimo sadržaj Video Kluba za sve korisnike. Javite na u inbox, koji paket koristite.
fusion_ba

#75544 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

crnivrag wrote:
fusion_ba wrote:Ja sam tek sad skontao da je i TOP PLAY videoteka ogranicena na Telemach internet , pa nisu realni :lol:
Pa sadržaji sa TOP-a su im jedan od glavnih aduta, nema džabe gledanja vrhunskih serija na drugim mrežama :D
Nije to dzabe, to svakako placam u paketu
crnivrag

#75545 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Zux wrote:Meni su stigli za 6 dana, zasad mi EON box djeluje dobro. Ipak malo me zbunjuje sto ne mogu da nadjem na playstore HBOGO. Dakle, pitanje mogu li instalirati HBOGO na EON box?
Moguće je instalirati .apk file, ali nije funkcionalan, jer je aplikacija predviđena za mobilne uređaje, i onda se iskrivi, i nije moguće ništa kliknuti, pa čak ni mišem, dok castanje sadržaja iz HBO GO aplikacije sa mobitela na box radi savršeno.
crnivrag

#75546 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

fusion_ba wrote: Nije to dzabe, to svakako placam u paketu
Dobro, znamo da je postojećim korisnicima ograničeno gledanje sadržaja na drugim mrežama, radi mogućnosti zloupotrebe accounta.

Vjerovatno će to biti drugačije kad omoguće prijave za korisnike drugih mreža, onda će njihovi accounti biti otključani na svim mrežama.
Zux

#75547 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Zux »

crnivrag wrote:
Zux wrote:Meni su stigli za 6 dana, zasad mi EON box djeluje dobro. Ipak malo me zbunjuje sto ne mogu da nadjem na playstore HBOGO. Dakle, pitanje mogu li instalirati HBOGO na EON box?
Moguće je instalirati .apk file, ali nije funkcionalan, jer je aplikacija predviđena za mobilne uređaje, i onda se iskrivi, i nije moguće ništa kliknuti, pa čak ni mišem, dok castanje sadržaja iz HBO GO aplikacije sa mobitela na box radi savršeno.
Ok, hvala da se ne maltretiram s tim više :)
Dr_Proka

#75548 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_Proka »

heat wrote:Image

Image

Image

Image

Fakat sam razocaran i nista mi nije jasno.
Da li je ovo politika Telemaha ili je do osobe koja odgovara na nasa pitanja, ja ne znam. :?
Ja nikako ne kontam ovu raspravu. Paša ako hoćeš pogodnosti onda svaki mjesec potpisuj obnovu. Ha ja.
Dr_Proka

#75549 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_Proka »

crnivrag wrote:
Vraže imaš li kakva tutorijal videa o ovim instalacijama da staviš na youtube? Ja sam kontao kad mi dođe resiver izbaciti stvari poput facebooka isl, a ubaciti stvarčice poput kodija, rts planete, oriona isl.
crnivrag

#75550 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Dr_Proka wrote:
Vraže imaš li kakva tutorijal videa o ovim instalacijama da staviš na youtube? Ja sam kontao kad mi dođe resiver izbaciti stvari poput facebooka isl, a ubaciti stvarčice poput kodija, rts planete, oriona isl.
Nemam snimljen tutorijal, ali ti mogu poslati lagane upute kako da to uradiš putem privatne poruke kad nabaviše box.

Inače ne postoje dodatne aplikacije na box-u osim YouTube-a, Google Play Store-a, Google Play Games, Google Play Videos, i neka aplikacija za prognozu, kao i glavna EON aplikacija, inače je potpuno slobodan za instaliranje drugih aplikacija.

Inače Orion aplikacija nažalost ne radi, odnosno ima isti problem kao i HBO GO, te se iz vertikalnog položaja prebaci u horizontalni i slika se razduži, i onda se ne može upravljati njom ni na koji način.

RTS Planetu nisam probao, a mislim da bi ona mogla pošto se pokreće horizontalno.

Kodi također radi bez problema, i njega možeš skinuti direktno sa Google Play Store-a.
Locked