Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
283
51%

Total votes: 558

arnes_king

#7551 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Nije mi jasno koja je svrha ove Steam Box jer kako sam shvatio to je gejming konzola koja ce biti u mnogo razlicitih varijanti od proizvodjaca, hardware-a, performansi, velicine, buke, cijene itd a moze se mijenjati i hardware i software pa ne vidim zasto je to onda bolje od gejming PC-a (glavna prednost PC-a jeste nadogradnja radi bolje grafike ali ujedno mu je to i glavna mana jer treba i mnogo novca ulagati tokom godina) ili gejming konzola dosadasnjih (glavna prednost im je to sto nema nadogradnje i sto je isti hardware jer tokom godina ne treba nista ulagati a sve igre igras, ali isto tako i glavna mana jer tokom godina je sve manja razlika u grafici novih igri)

Ali gledajuci na njihovoj stranici uocio sam ovo i to mi se bar svidja :)

Image
Mustang1

#7552 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

Dosadno mi bilo pa upalim PES.. Reko da odigram zadnji put :D I desilo se cudo ! Gluplji mi je nego prosli put :D :lol: Svaki gol koji sam primio je bio sut i umjesto da golman ufati odbije u go .. Ili ubacivanje golmanu u ruke on odbije u go .. A ja prodjem u sesnaest vratim loptu na penal na sut i cuvam da suta on prvo gurne loptu pa onda osuta (odnosno ne osuta jer dodje do golmana i on uzme loptu ) :D
Smetnje

#7553 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Smetnje »

kakve su sanse da ovo izadje za pc?
Ryse: Son of Rome, meni se cini super volim ove rimske igre
mixone1995

#7554 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by mixone1995 »

Kada bi trebao izaci crack za fifu14? :mrgreen:
relativno84

#7555 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by relativno84 »

Mustang1 wrote:Dosadno mi bilo pa upalim PES.. Reko da odigram zadnji put :D I desilo se cudo ! Gluplji mi je nego prosli put :D :lol: Svaki gol koji sam primio je bio sut i umjesto da golman ufati odbije u go .. Ili ubacivanje golmanu u ruke on odbije u go .. A ja prodjem u sesnaest vratim loptu na penal na sut i cuvam da suta on prvo gurne loptu pa onda osuta (odnosno ne osuta jer dodje do golmana i on uzme loptu ) :D

Jesi ti siguran da znas to igrati :D
Mustang1

#7556 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

Ocigledno da OVO ne znam :D Ja mu skidam kapu ko zna :oops:
arnes_king

#7558 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

State of Decay? :O Tek sam naisao na ovo cudo, kada sam vidjeo da je XBOX 360 ekskluziva mal' se nisam slagiro' xD (PS3 user) al sreca ima evo neka "Early Access" verzija sa steam-a, kako sam skontao to nije jos skroz dovrseno za PC ali moze se igrati pa evo zelim da skinem :D

nego me zanima da li cu barem na low moci igrati (sve mi je super samo graf mi je int):

Image
Image
Image
Mustang1

#7559 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

Samo sam ovaj prvi pogledao .. Sta reci .. Koju posluku porati .. Kome ? Pa vidi golmana nijemi posmatrac :lol: :lol:
relativno84

#7560 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by relativno84 »

Mustang1 wrote:
Samo sam ovaj prvi pogledao .. Sta reci .. Koju posluku porati .. Kome ? Pa vidi golmana nijemi posmatrac :lol: :lol:
Nije golman kriv sto je napadac snalazljiv :D

Sta je s te Šminke gdje zapeo taj crack vise da vidimo i to cudo :nevjerujem:
klixo

#7561 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by klixo »

Mustang1 wrote:
klixo wrote:Mah , meni nikad nisu bile iste igre na PCu i ps3... Pogotovo PES 13 , dvije razlicite igra na PCu i ps3.Nema sanse da je full sporiji od dema.
A ti o PES.u govoris ? :D :lol: :lol: :lol:
O FIFA-i ... :mrgreen:
Mustang1

#7562 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

relativno84 wrote:
Mustang1 wrote:
Nije golman kriv sto je napadac snalazljiv :D

Sta je s te Šminke gdje zapeo taj crack vise da vidimo i to cudo :nevjerujem:
Kako nije kriv kada napadac stoji iza golmana ? :-)
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#7563 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Decerto »

@arnes : sta je to :-) znam da je integrisana ali majko mila,moja x550 koja je stara 10 godina je bolja od te barem 100 puta...sto ti je memorija toliko downclockana,sa 700 na 400 ?
arnes_king

#7564 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Decerto wrote:@arnes : sta je to :-) znam da je integrisana ali majko mila,moja x550 koja je stara 10 godina je bolja od te barem 100 puta...sto ti je memorija toliko downclockana,sa 700 na 400 ?
:O Ma pojma nemam ni kolika teba biti, a u biosu je iskljuceno sve za ustedu energije sto bi moglo je usporavati i cak je upaljen GPU boost neki, imas kakvih prijedloga sta da provjerim i uradim da bude kako treba?

A kako sam citao po netu da bi ova trebala biti medju boljim integrisanim, nego nisam nabavljo grafu zato sto igre igram na ps3...
Averus

#7565 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Ugasi obavezno u BIOSU sve za ustedu energije ba... Šta će ti to? :D

Ugasi i ono AMD Cool 'n' Quiet.

Sve podesi na performance :D
arnes_king

#7566 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

NenjiA wrote:Ugasi obavezno u BIOSU sve za ustedu energije ba... Šta će ti to? :D

Ugasi i ono AMD Cool 'n' Quiet.

Sve podesi na performance :D
Pa kazem da sam ugasio :D Ne znam zasto mi je downclockana :-)

Hajde ljudi pomagajte da mogu bar za prvu pomoc igrat ovaj state of decay, dok ne zbavim bilo kakvu grafu (a imao sam ih 5-6 dovoljno dobrih a prodao sve xD)
Averus

#7567 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Svejedno druze, slaba ti je graficka :|
arnes_king

#7568 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

NenjiA wrote:Svejedno druze, slaba ti je graficka :|
Ma vala igrao sam i na slabijem PC-u sa slabijom integrisanom igre slicnih zahtijeva na low-medium, moze valjda na low :)

Pokusat cu pa ako ne bude moglo nabavit cu negdje kakvu :D

Nego ako bih se odlucio kupiti malo bolju, sta bi mi preporucili za moju konfiguraciju?
Averus

#7569 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Nedavno sam ja svoj komp malo "osvježio"

Pošto vidim da koristiš AMD procesor, evo šta sam ja uzeo: MSI Radeon HD 6850 Cyclone
Uz Phenom II X4 955BE na 3.4GHz i 4GB DDR2, šutam Battlefield 3 na ultra postavkama.

Mislim da bi ti ta grafička mogla biti dobar izbor, a košta oko 200KM
Ako ti je to puno, onda ganjaj nešto na PIKu oko 150KM, samo da guli igru nekako :)
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#7570 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Decerto »

arnes_king wrote:
Ma vala igrao sam i na slabijem PC-u sa slabijom integrisanom igre slicnih zahtijeva na low-medium, moze valjda na low :)

Nego ako bih se odlucio kupiti malo bolju, sta bi mi preporucili za moju konfiguraciju?
imas predobar procesor,vise rama i nego sto ti treba,a ti bi tu da se patis na low postavkama...dzaba ces sebi unistiti uzitak dobre igre,strpis se par sedmica/mjeseci i uzmes sebi neku kao i Nenjia i onda igras sve maxed out.Eto kad je 6850 200 KM,a tebi ne treba ni takva,da kupis 4870 koje idu oko 120 KM,mogao bi igrati na max detaljima.
arnes_king

#7571 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Decerto wrote:
arnes_king wrote:

imas predobar procesor,vise rama i nego sto ti treba,a ti bi tu da se patis na low postavkama...dzaba ces sebi unistiti uzitak dobre igre,strpis se par sedmica/mjeseci i uzmes sebi neku kao i Nenjia i onda igras sve maxed out.Eto kad je 6850 200 KM,a tebi ne treba ni takva,da kupis 4870 koje idu oko 120 KM,mogao bi igrati na max detaljima.
Bgmi nisam nikad planirao uzimat neku bolju i skupu graficku ali eto kad tako pisete uzet cu u obzir pa dok budem imao love kupiti :)

A procesor je ovaj ustvari phenom II x2 560 BE ali ima te neke zakljucane jezgre pa je sad nakon otkljucavanja x4 B60 (samo sto kada upalim jezgru broj 3 nece da bootuje windows pa mi radi na 3 jezgre), rama imao 4 GB i znam da je i vise nego dovoljno al dobio za 30 KM jos 4 GB pa mi zao bilo odbit, i onda kad sam sve to tako dobro skupio kupim jos i SSD kad sam u Njemackoj bio (50KM jeftinije nego ovdje), i bas sam razmisljao kada vec imam to sve trebao bih i kakvu graficku ako nista reda i izgleda radi xD Al et nije se dalo, nego igra mi se i onaj DayZ i ova State of Decay a sigurno ce biti jos igri koje necu moci na konzoli igrati tako da ste mi i vi pomogli da se odlucim napokon da kupim i graficku (kad skupim pare xD)

Hvala opet na preporukama i pomoci :)
Kinaski

#7572 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Kinaski »

sta je sa cracka
spree

#7573 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by spree »

joj da hoce vise 1. ovaj odvratni pes mi je visestruko produzio agoniju cekanja za 2k14. jos ako oni nesto zajebu nista od igranja ove godine :(.
Mustang1

#7574 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

Sta ce oni zajebat :D Malo sminkanja su uradili .. Ubacili EuroLigu i to je to .. Tako ce biti i u buducnosti jos par godina .. Dok ce na ps4 i xbox1 biti next gen .. Kao sto je bila stvar sa ps3 i xbox.om
Post Reply