BHTelecom All About
Moderator: Benq
- arnes_king
#7551 Re: BHTelecom All About
Nisam jos ni prvu ratu dobio, neki dan sam tek uzeo telefon, ali malo mi je to glupo, mislim ako hocu prekinuti ugovor kako ce me sprijeciti ? Mogli bi jedino tako sto nisam otplatio sve, ali ja donesem pare i kako onda da me sprijece tu ?
-
kakaljin
#7552 Re: BHTelecom All About
pa potpisao si ugovor da ces biti korisnik 24 mjeseca i placati pretplatu, ako raskines ugovor moraces platiti svih 24 pretplatearnes_king wrote:Nisam jos ni prvu ratu dobio, neki dan sam tek uzeo telefon, ali malo mi je to glupo, mislim ako hocu prekinuti ugovor kako ce me sprijeciti ? Mogli bi jedino tako sto nisam otplatio sve, ali ja donesem pare i kako onda da me sprijece tu ?
- arnes_king
#7553 Re: BHTelecom All About
Pa to i kazem, nakon par mjeseci ako mi dodje da prekinem ugovor onda jednostavno im uplatim sve preostale rate i ugovor bi se trebao normalno prekinuti jer ne vidim razloga zasto ne ako sam ja spreman sve platiti ?kakaljin wrote:pa potpisao si ugovor da ces biti korisnik 24 mjeseca i placati pretplatu, ako raskines ugovor moraces platiti svih 24 pretplatearnes_king wrote:Nisam jos ni prvu ratu dobio, neki dan sam tek uzeo telefon, ali malo mi je to glupo, mislim ako hocu prekinuti ugovor kako ce me sprijeciti ? Mogli bi jedino tako sto nisam otplatio sve, ali ja donesem pare i kako onda da me sprijece tu ?
A ovi govore da ne mogu cak ni tako ,pa mi je to malo ne logicno bilo jer se svaki ugovor moze prekinuti .....
- irac300
#7554 Re: BHTelecom All About
Jest, al' ćeš morati i penale platiti zbog jednostranog raskida ugovora. Mislim da si trebao ranije razmišljati, ako si već imao novac, trebao si kupiti telefon.arnes_king wrote:Pa to i kazem, nakon par mjeseci ako mi dodje da prekinem ugovor onda jednostavno im uplatim sve preostale rate i ugovor bi se trebao normalno prekinuti jer ne vidim razloga zasto ne ako sam ja spreman sve platiti ?kakaljin wrote:pa potpisao si ugovor da ces biti korisnik 24 mjeseca i placati pretplatu, ako raskines ugovor moraces platiti svih 24 pretplatearnes_king wrote:Nisam jos ni prvu ratu dobio, neki dan sam tek uzeo telefon, ali malo mi je to glupo, mislim ako hocu prekinuti ugovor kako ce me sprijeciti ? Mogli bi jedino tako sto nisam otplatio sve, ali ja donesem pare i kako onda da me sprijece tu ?
A ovi govore da ne mogu cak ni tako ,pa mi je to malo ne logicno bilo jer se svaki ugovor moze prekinuti .....
- arnes_king
#7555 Re: BHTelecom All About
Ne, ja nista nisam rekao ni da cu raskidati ni nista, nego sam jednostavno pitao u buducnosti ako zbog bilo kojeg razloga budem htio to uraditi , da li mogu, samo me to zanimalo a niko nije rekao da hocu to uraditi .....
-
kakaljin
#7556 Re: BHTelecom All About
arnes_king wrote:Pa to i kazem, nakon par mjeseci ako mi dodje da prekinem ugovor onda jednostavno im uplatim sve preostale rate i ugovor bi se trebao normalno prekinuti jer ne vidim razloga zasto ne ako sam ja spreman sve platiti ?kakaljin wrote:pa potpisao si ugovor da ces biti korisnik 24 mjeseca i placati pretplatu, ako raskines ugovor moraces platiti svih 24 pretplatearnes_king wrote:Nisam jos ni prvu ratu dobio, neki dan sam tek uzeo telefon, ali malo mi je to glupo, mislim ako hocu prekinuti ugovor kako ce me sprijeciti ? Mogli bi jedino tako sto nisam otplatio sve, ali ja donesem pare i kako onda da me sprijece tu ?
Rate su jedno a pretplate su drugo
u slucaju da raskines prije vremena moras i pretplate platiti unarijed. Sto je kod svih operatera u svijetu takva praksa
- vivax
-
nickname-83
#7558 Re: BHTelecom All About
I šta sad? Desi se greška u sistemu koji opslužuje preko milion korisnika po raznim osnovama i to zaslužuje mjesto u novinama? Jadne su te novine ako su na to spale a jadniji je onaj ko to uzima za ozbiljno. Pa valjda danas svaka budala zna da Avaz jedva ceka da napiše nešto negativno o telekomu pošto se telekom slabo ili nikako više ne reklamira u avazu. To se dešava kod svih operatera, pa i mnogo gore stvari pa avaz ne piše o njima. Meni se desilo (HS internet) da mi nekoliko puta greškom izbrišu pretplatincki racun ili ga zamjene tuđim pa niti sam okolo pricao o tome, a i nije neki problem, nazoveš, odeš kod njih i rješen problem za par minuta. Šta misliš da li bih ja trebao svaki svoj pišljivi problem sa nekim operaterom da objavim u novinama ili da ga tebi prenesem pa da ti to raiširiš po internetu
- vivax
#7559 Re: BHTelecom All About
Ti si ocito neki strastveni pusac cigareta, koji je danas zapostio, pa ga puca kriza..Opusti se, jesam li ja sta rekao za ovo, samo sam stavio link.Ne kontam cemu odma neko pravdanje?nickname-83 wrote:I šta sad? Desi se greška u sistemu koji opslužuje preko milion korisnika po raznim osnovama i to zaslužuje mjesto u novinama? Jadne su te novine ako su na to spale a jadniji je onaj ko to uzima za ozbiljno. Pa valjda danas svaka budala zna da Avaz jedva ceka da napiše nešto negativno o telekomu pošto se telekom slabo ili nikako više ne reklamira u avazu. To se dešava kod svih operatera, pa i mnogo gore stvari pa avaz ne piše o njima. Meni se desilo (HS internet) da mi nekoliko puta greškom izbrišu pretplatincki racun ili ga zamjene tuđim pa niti sam okolo pricao o tome, a i nije neki problem, nazoveš, odeš kod njih i rješen problem za par minuta. Šta misliš da li bih ja trebao svaki svoj pišljivi problem sa nekim operaterom da objavim u novinama ili da ga tebi prenesem pa da ti to raiširiš po internetu
-
nickname-83
#7560 Re: BHTelecom All About
Pa i nije neko pravdanje, samo mi se avaz toliko zgadio u zadnje vrijeme da sam izgleda razvio alergiju na sve vezano za njih. Izvini što sam pretjerao.vivax wrote:Ti si ocito neki strastveni pusac cigareta, koji je danas zapostio, pa ga puca kriza..Opusti se, jesam li ja sta rekao za ovo, samo sam stavio link.Ne kontam cemu odma neko pravdanje?nickname-83 wrote:I šta sad? Desi se greška u sistemu koji opslužuje preko milion korisnika po raznim osnovama i to zaslužuje mjesto u novinama? Jadne su te novine ako su na to spale a jadniji je onaj ko to uzima za ozbiljno. Pa valjda danas svaka budala zna da Avaz jedva ceka da napiše nešto negativno o telekomu pošto se telekom slabo ili nikako više ne reklamira u avazu. To se dešava kod svih operatera, pa i mnogo gore stvari pa avaz ne piše o njima. Meni se desilo (HS internet) da mi nekoliko puta greškom izbrišu pretplatincki racun ili ga zamjene tuđim pa niti sam okolo pricao o tome, a i nije neki problem, nazoveš, odeš kod njih i rješen problem za par minuta. Šta misliš da li bih ja trebao svaki svoj pišljivi problem sa nekim operaterom da objavim u novinama ili da ga tebi prenesem pa da ti to raiširiš po internetu
- Halcyon
#7561 Re: BHTelecom All About
Avaz je smeće od novine, bio i ostao. A skoro sam pa siguran da je vijest sama po sebi lažna.
- vivax
#7562 Re: BHTelecom All About
Haha, ma nista, nisi jedini koji je razvio alergiju prema Avazu, ja ga ne mogu smisliti,ali eto, neko od raje na fb postavi taj link i ja procitah.Pa i nije neko pravdanje, samo mi se avaz toliko zgadio u zadnje vrijeme da sam izgleda razvio alergiju na sve vezano za njih. Izvini što sam pretjerao.
- fortaleza
#7563 Re: BHTelecom All About
Ne, nije. U Hrvatskoj kad potpišeš pretplatu na određeni period i izabereš mobitel po povoljnijoj cijeni u slučaju raskida plaćaš onu uslugu koja te iziđe povoljnije u tom trenutku od dvije, ili punu cijenu mobitela ili sve rate preostale ugovorne obveze dok kod naših lihvara plaćaš punu cijenu za oboje taman da ti je ostalo mjesec dana do kraja ugovora.kakaljin wrote:arnes_king wrote: Pa to i kazem, nakon par mjeseci ako mi dodje da prekinem ugovor onda jednostavno im uplatim sve preostale rate i ugovor bi se trebao normalno prekinuti jer ne vidim razloga zasto ne ako sam ja spreman sve platiti ?
u slucaju da raskines prije vremena moras i pretplate platiti unarijed. Sto je kod svih operatera u svijetu takva praksa
- Revolucionar ★
#7564 Re: BHTelecom All About
Meni nije jasno kako telekom nije aktivan po pitanju prosirenja svojih resursa, evo dobio sam najmanje 10 odbijenica za internet do sada . Cirkus u najmanju ruku
- zateznistub
#7565 Re: BHTelecom All About
ja sam neko ko je izmirio ranije svoje obaveze, platio sam preostale rate i proracunati dio onog popusta koji ti je odbijen od ukupne cijene mobitela zavisno od pretplate koje imas.fortaleza wrote:Ne, nije. U Hrvatskoj kad potpišeš pretplatu na određeni period i izabereš mobitel po povoljnijoj cijeni u slučaju raskida plaćaš onu uslugu koja te iziđe povoljnije u tom trenutku od dvije, ili punu cijenu mobitela ili sve rate preostale ugovorne obveze dok kod naših lihvara plaćaš punu cijenu za oboje taman da ti je ostalo mjesec dana do kraja ugovora.kakaljin wrote:arnes_king wrote: Pa to i kazem, nakon par mjeseci ako mi dodje da prekinem ugovor onda jednostavno im uplatim sve preostale rate i ugovor bi se trebao normalno prekinuti jer ne vidim razloga zasto ne ako sam ja spreman sve platiti ?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#7566 Re: BHTelecom All About
Ima li išta od uvođenja SportKluba? Na Areni je ostala samo Serie A, a Primera i EPL su na SportKlubu.
- Kiki_Musampa
#7567 Re: BHTelecom All About
I mene interesuje...Entropio wrote:Ima li išta od uvođenja SportKluba? Na Areni je ostala samo Serie A, a Primera i EPL su na SportKlubu.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#7568 Re: BHTelecom All About
Covjece pa vise ne znam sta da radim sa ovim telekomom. Prijavio sam kvar jos 4.7.2012, jos nikad nisu izasli na teren, kad nazovem centar u Sarajevu kazu mi da su zaprimili nalog, i daju mi broj "šefa " u Gracanici, koji se NIKAD ne javlja ne telefon, nazovem "šefa" u tuzli , isto tako nikad se ne javlja. Kakva firma u pičku materinu !
Jel ovo fakat treba imati stelu da dodju i otklone kvar ?
-
quarterback
#7569 Re: BHTelecom All About
mozes li napisati mail nekome i prijaviti da se ovaj iz gracanice ne javlja kao ni ovaj iz tuzleSlo Burner wrote:Covjece pa vise ne znam sta da radim sa ovim telekomom. Prijavio sam kvar jos 4.7.2012, jos nikad nisu izasli na teren, kad nazovem centar u Sarajevu kazu mi da su zaprimili nalog, i daju mi broj "šefa " u Gracanici, koji se NIKAD ne javlja ne telefon, nazovem "šefa" u tuzli , isto tako nikad se ne javlja. Kakva firma u pičku materinu !
- Slo Burner
#7570 Re: BHTelecom All About
Ne mogu. Kome ? Kad to prijavis ovim na 1272 kazu da je njihovo samo da zaprime nalog. I onda mi jedan dan operater koji vrsi popravke kaze da je jedan dan krenuo da to zavrsi, ali ga sef iz Gracanice nazvao i rekao da ne ide, nego da ide na drugo mjesto...quarterback wrote:mozes li napisati mail nekome i prijaviti da se ovaj iz gracanice ne javlja kao ni ovaj iz tuzleSlo Burner wrote:Covjece pa vise ne znam sta da radim sa ovim telekomom. Prijavio sam kvar jos 4.7.2012, jos nikad nisu izasli na teren, kad nazovem centar u Sarajevu kazu mi da su zaprimili nalog, i daju mi broj "šefa " u Gracanici, koji se NIKAD ne javlja ne telefon, nazovem "šefa" u tuzli , isto tako nikad se ne javlja. Kakva firma u pičku materinu !
any suggestion?
- Halcyon
#7571 Re: BHTelecom All About
Pokušaj poslati e-mail (napiši to što si i ovdje) na support (at) bih.net.ba i sarajevo (at) bhtelecom.ba.Slo Burner wrote:Ne mogu. Kome ? Kad to prijavis ovim na 1272 kazu da je njihovo samo da zaprime nalog. I onda mi jedan dan operater koji vrsi popravke kaze da je jedan dan krenuo da to zavrsi, ali ga sef iz Gracanice nazvao i rekao da ne ide, nego da ide na drugo mjesto...quarterback wrote:mozes li napisati mail nekome i prijaviti da se ovaj iz gracanice ne javlja kao ni ovaj iz tuzleSlo Burner wrote:Covjece pa vise ne znam sta da radim sa ovim telekomom. Prijavio sam kvar jos 4.7.2012, jos nikad nisu izasli na teren, kad nazovem centar u Sarajevu kazu mi da su zaprimili nalog, i daju mi broj "šefa " u Gracanici, koji se NIKAD ne javlja ne telefon, nazovem "šefa" u tuzli , isto tako nikad se ne javlja. Kakva firma u pičku materinu !
any suggestion?
- Slo Burner
#7572 Re: BHTelecom All About
Hvala , upravo sam poslao mail na ove adrese pa cemo vidjeti sta ce se desavati

- m1x
#7573 Re: BHTelecom All About
Prije par dana sam imao sličan problem čak sam i pisao ovdje o tomeSlo Burner wrote:Hvala , upravo sam poslao mail na ove adrese pa cemo vidjeti sta ce se desavati![]()
Moj prijedlog ti je da odeš u Gračanicu u poštu (ako vam je tu smješten telekom) i izgalamiš se fino
Sutra ili prekosutra dolaze, provjereno
- Slo Burner
#7574 Re: BHTelecom All About
Ma jarane ja sam ti onako malo emotivanm1x wrote:Prije par dana sam imao sličan problem čak sam i pisao ovdje o tomeSlo Burner wrote:Hvala , upravo sam poslao mail na ove adrese pa cemo vidjeti sta ce se desavati![]()
Moj prijedlog ti je da odeš u Gračanicu u poštu (ako vam je tu smješten telekom) i izgalamiš se fino![]()
Sutra ili prekosutra dolaze, provjereno
Imao bih problem ako bio isti bio bezobrazan
- m1x
#7575 Re: BHTelecom All About
Eh onda ih čekaj 
Načekat ćeš se ako su ko ovi naši

Načekat ćeš se ako su ko ovi naši