Samo oni?Pedja Kojovic wrote: Mogao bih da razumijem da neko svoju drzavnu platu ili nadoknadu donira(Nekoliko vjecnika NS-a to radi),
p.k.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- seln
#7551 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
- DepraUbiVepra
- Location: Previše smo voljeli zvijezde, da bismo se bojali noći!
#7552 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Napisao si pitanje od samo sedam slova?seln wrote:Samo oni?Pedja Kojovic wrote: Mogao bih da razumijem da neko svoju drzavnu platu ili nadoknadu donira(Nekoliko vjecnika NS-a to radi),
p.k.
-
maher
#7553 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ne bi se slozio da je to licni cin kod ministara i kod onih drzavnih sluzbenika koji su puno radno vrijeme angazovani na drzavnim poslovima....,Pedja Kojovic wrote:maher
Ono sto je dzaba ponekad kosta vise - Marin Ivanisevic nije primao platu dok je predsjedavao Gradskim Vijecem.
Sud ce medjutim utvrditi da je tu svoju poziciju koristio kako bi svojoj kompaniji "Revicon" obezbjedio unosne poslove.
Isto to radi i danas organizujuci ove dubrovacke-neumske simpozije na kojima premijeri i ministri, o trosku gradjana, drze predavanja drzavnim sluzbenicima iz svojih resora.
Mogao bih da razumijem da neko svoju drzavnu platu ili nadoknadu donira(Nekoliko vjecnika NS-a to radi), ali to je onda, po meni, licni cin koji se ne razglasava na sva zvona.
p.k.
za poslanike to moze proci...jer nisu svakodnevno angazovani u skupstinama...
- seln
#7554 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ima i krace....ko?DepraUbiVepra wrote:Napisao si pitanje od samo sedam slova?seln wrote:Samo oni?Pedja Kojovic wrote: Mogao bih da razumijem da neko svoju drzavnu platu ili nadoknadu donira(Nekoliko vjecnika NS-a to radi),
p.k.
Nesto protiv kratkih pitanja?
- Banksy
#7555 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
FOČANSKI PROPISI wrote:"ZA SVAKU BOLEST TRAVA RASTE"Nokija wrote: Danas se u evropskim zemljama mladi ljudi okupljaju oko alternativnih ideja, pri tome ne mislim na stranku zelenih, a ne ukljucuju se u konzervativne stranke. Primjera Piratske partije u Njemackoj koja je vec usla u nekoliko pokrajinskih parlamenata.
-
VjecitiStudent
#7556 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ocekujemo njen znacajan doprinos borbi protiv nepotizma.revolution rock wrote:što se tiče žena iz NS, ja vjerujem samo Validi Repovac. neosporan gigant svega.
- Banksy
#7557 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Saznasmo li,VjecitiStudent wrote:Ocekujemo njen znacajan doprinos borbi protiv nepotizma.revolution rock wrote:što se tiče žena iz NS, ja vjerujem samo Validi Repovac. neosporan gigant svega.
predaje li SĆ ili asistira?
-
VjecitiStudent
#7558 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Misljenje jos nije stiglo.Banksy wrote:Saznasmo li,VjecitiStudent wrote:Ocekujemo njen znacajan doprinos borbi protiv nepotizma.revolution rock wrote:što se tiče žena iz NS, ja vjerujem samo Validi Repovac. neosporan gigant svega.
- Banksy
#7559 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Čekaćemo, šta drugo.VjecitiStudent wrote:Misljenje jos nije stiglo.Banksy wrote:Saznasmo li,VjecitiStudent wrote: Ocekujemo njen znacajan doprinos borbi protiv nepotizma.
-
Nokija
#7560 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne kontam tvoju poentu, a cini mi se da ni ti nisi skontao mojuFOČANSKI PROPISI wrote:"ZA SVAKU BOLEST TRAVA RASTE"Nokija wrote: Danas se u evropskim zemljama mladi ljudi okupljaju oko alternativnih ideja, pri tome ne mislim na stranku zelenih, a ne ukljucuju se u konzervativne stranke. Primjera Piratske partije u Njemackoj koja je vec usla u nekoliko pokrajinskih parlamenata.
Licno nisam pristalica istih, ali to je novi trend u modernoj demokratiji i jedan izuzetno dobar model, koji se u Njemackoj pokazao kao vrlo uspjesan. Ljudi koji imaju iste interese i vidjenja su se okupili oko jedne ideje. I imali su iznenedjujuci broj glasova, ne samo zato sto imaju puno pristalica, nego i zato sto je veliki broj njihovih biraca birao Pirate kako bi "kaznili" velike konzervativne stranke. I to se i desilo.
Kako Pirate sad gledaju sa podozrenjem, tako su i prije 20-30 godina gledali na stranku zelenih u Njemackoj. I sta je bilo? Bili su skoro dva mandata na vlasti.
Kod nas je iluzorno ocekivati da ce se studenti organizovati jer vrijeme studentskih pokreta je proslo. Sad se, kao sto rekoh, ljudi razlicitih starosnih dobi i porijekla okupljaju oko jedne ideje. To su ljudi koji nisu optereceni profiliranjem tipa raznih rezisera koji se pokusvajau uhljebiti u kakvu stranku. Jedna stranka sa dvije-tri dobre ekonomske i ekoloske ideje ne bi od Bosne napravila Njemacku, ali bi zasigurno pokrenula nesto u glavama biraca. Nije tacno da je nas svijet glup i ne zna ocijeniti sta je dobro. Problem je sto nemaju alternativu, pa svaki put biraju manje zlo.
Ali to cini mi se ovdje nije bila tema. A uostalom, sta imam ja tebi pricati kad ti ionako sve najbolje znas
- ChataDodajStaHoces
#7561 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Koliko ja znam predajeBanksy wrote:Saznasmo li,VjecitiStudent wrote:Ocekujemo njen znacajan doprinos borbi protiv nepotizma.revolution rock wrote:što se tiče žena iz NS, ja vjerujem samo Validi Repovac. neosporan gigant svega.
-
VjecitiStudent
#7562 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kako moze biti "assistant professor" bez doktorata?Koliko ja znam predajeChata87 wrote: Saznasmo li,
predaje li SĆ ili asistira?Assistant professor ako me sjecanje dobro sluzi
- Petit_Beurre
- ChataDodajStaHoces
#7564 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Lecturer, moja greska
S obzirom da nema PhD jos uvijek, kao sto je Vjeciti Student naveo. Evo vam par detalja - http://ssst.edu.ba/index.php?option=com ... 69&lang=en
Prava je steta da se ovako kvalitetna osoba kao sto je Sabina trosi za funkciju "nacelnice". Cura je dovoljno sposobna za mnogo vise pozicije. Sto ce se vjerovatno i desiti u buducnosti.
Prava je steta da se ovako kvalitetna osoba kao sto je Sabina trosi za funkciju "nacelnice". Cura je dovoljno sposobna za mnogo vise pozicije. Sto ce se vjerovatno i desiti u buducnosti.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7565 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ima tema ''Domaći dvojnici'', pa priloži slike.debeljko20 wrote:jeste li provalili kako liče pedja kojovic i vesna pusic? k'o da su braća rodjena.![]()
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... &start=450
Meni je simpatično to što liče, eh da hoće Pedja dobaciti na položaj koji ona ima u drugoj državi!
- FOČANSKI PROPISI
#7566 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Misliš da bude kandidat za Zenicu?PipiDugaDevetka wrote:Ima tema ''Domaći dvojnici'', pa priloži slike.debeljko20 wrote:jeste li provalili kako liče pedja kojovic i vesna pusic? k'o da su braća rodjena.![]()
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... &start=450
Meni je simpatično to što liče, eh da hoće Pedja dobaciti na položaj koji ona ima u drugoj državi!
- FOČANSKI PROPISI
#7567 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Vidim ,neki dan, Tokića,nešto smršao,da nije kakvu pogrešnu travku pojeo?Nokija wrote:Ne kontam tvoju poentu, a cini mi se da ni ti nisi skontao mojuFOČANSKI PROPISI wrote:"ZA SVAKU BOLEST TRAVA RASTE"Nokija wrote: Danas se u evropskim zemljama mladi ljudi okupljaju oko alternativnih ideja, pri tome ne mislim na stranku zelenih, a ne ukljucuju se u konzervativne stranke. Primjera Piratske partije u Njemackoj koja je vec usla u nekoliko pokrajinskih parlamenata.![]()
Licno nisam pristalica istih, ali to je novi trend u modernoj demokratiji i jedan izuzetno dobar model, koji se u Njemackoj pokazao kao vrlo uspjesan. Ljudi koji imaju iste interese i vidjenja su se okupili oko jedne ideje. I imali su iznenedjujuci broj glasova, ne samo zato sto imaju puno pristalica, nego i zato sto je veliki broj njihovih biraca birao Pirate kako bi "kaznili" velike konzervativne stranke. I to se i desilo.
Kako Pirate sad gledaju sa podozrenjem, tako su i prije 20-30 godina gledali na stranku zelenih u Njemackoj. I sta je bilo? Bili su skoro dva mandata na vlasti.
Kod nas je iluzorno ocekivati da ce se studenti organizovati jer vrijeme studentskih pokreta je proslo. Sad se, kao sto rekoh, ljudi razlicitih starosnih dobi i porijekla okupljaju oko jedne ideje. To su ljudi koji nisu optereceni profiliranjem tipa raznih rezisera koji se pokusvajau uhljebiti u kakvu stranku. Jedna stranka sa dvije-tri dobre ekonomske i ekoloske ideje ne bi od Bosne napravila Njemacku, ali bi zasigurno pokrenula nesto u glavama biraca. Nije tacno da je nas svijet glup i ne zna ocijeniti sta je dobro. Problem je sto nemaju alternativu, pa svaki put biraju manje zlo.
Ali to cini mi se ovdje nije bila tema. A uostalom, sta imam ja tebi pricati kad ti ionako sve najbolje znas
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#7568 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sa FB forumasa i poslanika u Skupstini KS Pedje Kojovica.
SDA-ovi ministri u KS pokusali da uklone sa dnevnog reda ustavne amandmane kojima se, na inicijativu Nase stranke, u KS, ukida diskriminacija protiv Ostalih. Njihov argument je glasio;"NIsu se jos stekli uslovi".
(?????, samo oni znaju sta to znaci - mada me stvarno i ne zanima).
Ako sve bude islo po planu amandmani ce se naci na Skupstini krajem ovog mjeseca. Javna rasprava ce trajati 30 dana (ili tako nesto) i nakon usvajanja na Skupstini Kanton Sarajevo ce postati prva teritorija u BiH koja ne diskriminise svoje gradjanke i gradjane koji se ne izjasnjavaju kao Bosnjaci, Hrvati ili Srbi.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
-
Pedja Kojovic
-
dragonz
#7571 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
http://www.fpn.unsa.ba/wpfpn/nastavno-osoblje/Banksy wrote:
Saznasmo li,
ovdje piše viši asistent jer babo nema više snage da je gura po ministarstvima, a nije ona jedina ima ih još sa familijarnim vezama
-
Pedja Kojovic
#7572 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
BHDANI
Peđa Kojović, Naša stranka
SDP u društvu kojeg bi se trebali stidjeti
“Izlazak SDA iz vlasti je, po nama, jedan od najvažnijih, pozitivnih, političkih događaja od završetka rata. SBB je, kao i SBiH, nastao daljnim frakcionisanjem SDA i rezultat je neuspjelog pokušaja gospodina Tihića da stranku reformiše, da popravi brod na pučini. O kojoj se ideološkoj frakciji ovaj put radi – vidjećemo. Lakoća sa kojom je SDP zakopao ratnu sjekiru sa SBB-om i intenzitet sa kojim bivšeg koalicionog partnera zasipa optužbama i uvredama putem medija ovih dana je, skoro pa, degutantan. SDP je agresivnim obračunom na ljevici pred prošle izbore, prije svega sa Našom strankom, i ulaskom u politički prostor etničkih stranaka sebe doveo u situaciju da u vlasti sjedi s društvom kojeg bi se svaki pošteni socijaldemokrata trebao stidjeti. Ukoliko SDP traži partnere za korjenite promjene u našoj zemlji, a ne saučesnike, koji će sistem koji ne funkcioniše pokušati popraviti u svoju korist, onda je za njih dugoročni izlaz iz sadašnje situacije u povratku na principe koje proklamuju u svojim stranačkim dokumentima i aktivnom jačanju lijevog, građanskog bloka.”
Peđa Kojović, Naša stranka
SDP u društvu kojeg bi se trebali stidjeti
“Izlazak SDA iz vlasti je, po nama, jedan od najvažnijih, pozitivnih, političkih događaja od završetka rata. SBB je, kao i SBiH, nastao daljnim frakcionisanjem SDA i rezultat je neuspjelog pokušaja gospodina Tihića da stranku reformiše, da popravi brod na pučini. O kojoj se ideološkoj frakciji ovaj put radi – vidjećemo. Lakoća sa kojom je SDP zakopao ratnu sjekiru sa SBB-om i intenzitet sa kojim bivšeg koalicionog partnera zasipa optužbama i uvredama putem medija ovih dana je, skoro pa, degutantan. SDP je agresivnim obračunom na ljevici pred prošle izbore, prije svega sa Našom strankom, i ulaskom u politički prostor etničkih stranaka sebe doveo u situaciju da u vlasti sjedi s društvom kojeg bi se svaki pošteni socijaldemokrata trebao stidjeti. Ukoliko SDP traži partnere za korjenite promjene u našoj zemlji, a ne saučesnike, koji će sistem koji ne funkcioniše pokušati popraviti u svoju korist, onda je za njih dugoročni izlaz iz sadašnje situacije u povratku na principe koje proklamuju u svojim stranačkim dokumentima i aktivnom jačanju lijevog, građanskog bloka.”
-
Innovation
#7573 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ministri SDA su prihvatili ustavne amandmane u dijelu koji se odnosi na primjenu presude "Sejdic-Finci", a kojom se ukida diskriminacija gradjana koji se ne izjasnjavaju kao Bosnjaci,Srbi i Hrvati, ali se nisu slozili oko prenosa ovlasti na grad zasta su smatrali da to treba izvrsiti donosenjem dva Zakona /o lokalnoj samoupravi i o pripadnosti javnih prihoda/.Ovim propisima treba da se regulise pitanja upravljanja i finansiranja jedinstvenih dobara kao sto je voda,javni prevoz i sl. Ova konstatacija moze se provjeriti pregledom audio video snimka zadnje vlade u punom sastavu /31.05.2012.g./, a kojoj je bio prisutan i predstavnik CCI.-LIBERO- wrote:Sa FB forumasa i poslanika u Skupstini KS Pedje Kojovica.
SDA-ovi ministri u KS pokusali da uklone sa dnevnog reda ustavne amandmane kojima se, na inicijativu Nase stranke, u KS, ukida diskriminacija protiv Ostalih. Njihov argument je glasio;"NIsu se jos stekli uslovi".
(?????, samo oni znaju sta to znaci - mada me stvarno i ne zanima).
Ako sve bude islo po planu amandmani ce se naci na Skupstini krajem ovog mjeseca. Javna rasprava ce trajati 30 dana (ili tako nesto) i nakon usvajanja na Skupstini Kanton Sarajevo ce postati prva teritorija u BiH koja ne diskriminise svoje gradjanke i gradjane koji se ne izjasnjavaju kao Bosnjaci, Hrvati ili Srbi.
-
Pedja Kojovic
#7574 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
marinhan
Nisam vidio vase ranije pitanje, promaklo mi.
Ne znam da li imamo maloljetnih clanova,ali znam da ima veoma mladih.
O mogucnosti da maloljetnici volontiraju u stranci bih se morao raspitati.
p.k.
Nisam vidio vase ranije pitanje, promaklo mi.
Ne znam da li imamo maloljetnih clanova,ali znam da ima veoma mladih.
O mogucnosti da maloljetnici volontiraju u stranci bih se morao raspitati.
p.k.
-
maher
#7575 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
postovani pedja,
ako je stav nase stranke da je izlazak sda iz vlasti jedan od najvaznijih dogadjaja poslije rata (ako se ne varam sda je 2000 bila u opoziciji)...onda smo zasluzili i stav ns o novim ministrima koji treba da udju u kantonalnu vladu...
mislim da bi bilo posteno da njihove biografije i reference vidimo i proanaliziramo prije nego sto budu postavljeni...jer na primjer za buduceg ministra finansija jedino sto znamo je da je zaposlen u banci...ne znamo sta tamo radi...mozda je covjek super strucnjak, ali to treba objaviti...jeste da je prethodni ministar bio iz sda, ali covjek je bio kompetentan za taj posao...
ipak mislim da je ministarstvo finansija resor sa kojim se smije igrati...
ako je stav nase stranke da je izlazak sda iz vlasti jedan od najvaznijih dogadjaja poslije rata (ako se ne varam sda je 2000 bila u opoziciji)...onda smo zasluzili i stav ns o novim ministrima koji treba da udju u kantonalnu vladu...
mislim da bi bilo posteno da njihove biografije i reference vidimo i proanaliziramo prije nego sto budu postavljeni...jer na primjer za buduceg ministra finansija jedino sto znamo je da je zaposlen u banci...ne znamo sta tamo radi...mozda je covjek super strucnjak, ali to treba objaviti...jeste da je prethodni ministar bio iz sda, ali covjek je bio kompetentan za taj posao...
ipak mislim da je ministarstvo finansija resor sa kojim se smije igrati...