Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
BSn

#7551 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BSn »

MrBega wrote:
BSn wrote:cega ba slabiji protivnik?
Kakva ba prosjecna Rumunija?

Rumunija je makar neko ime u svijetu evropskog fudbala....

Ovo nije kritican narod, ovo je samopljuvacki narod. Hrakotina po samom sebi je u vasim ocima nesto pozitivno.

Ovdje jedino sto je realan kriticar shalla. :thumbup:
Džingis Kan je isto ime, al nest za Mongoliju nisam siguran.Rumunija nije prosjecna, nego je ispod procjecna trenutno.
Naravno da mi je neizmjerno drago sto smo, potpuno zasluzeno,pobijedili, ali ne prihvatam da nam je ovo jedna od najboljih utakmica ikad, mada vjerovatno ima istine o dizanju lopte zbog loseg terena.
Ako je billa tragedija 1:1 protiv Albanije, onda odmah idemo u drugu krajnost i igramo bolje od Brazila, Barce il sta ja znam.
Zato, spustite loptu na zemlju i pogledajte raspored suigraca.

Oni su ime, mi nismo ni to. Nama je najveci uspjeh neka jakosna grupa. Mozemo reci za njih da su prosjecni, ali nemamo argument da smo mi bolji od njih. Fakt je da su oni u 2. a mi u 3. jakosnoj i da mi u historiji nismo napravili niti jedan uspjeh.

Ne pokusavam ja njih preuvelicati, niti nas umanjiti, ali realno mi smo ispodprosjecnia nogometna nacija po realiziranom do sada.
Tvrtko II Kotromanić

#7552 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Boze sacuvaj kakav smo mi narod.
fkt ne mogu da vjerujem
eno maloprije rece novinar na ftv da je ovo tek treca utakmica nase repke od 70 i kusur tekmi koje smo igrali od 1996 u kojoj smo pobijedili nakon primljenog gola;
ovo je tekma u kojoj smo poderali rumune, izdominirali i izmajorizirali ih :D , igraci ostavili srce na terenu, pape pokazao emocije :D , znaci sve za 10.
naravno ne treba dizati euforiju (koja nam nikad dobro nije donijela), ali ljudi, nemojte sada neke negativne stvari govoriti, ne kazem da ih nema, ali mozemo li barem jednom cestitati nasim momcima bez dodatnih negodovanja i zamjerki.
pobjeda je tu, pred slijedecu tekmu (ako je bude :sad: ) govorite da pape nema pojma, pitajte se zasto nije zvao vladavica, viscu, zebu, dzakmica, petog, desetog, pricajte da nam igraci piju 3 dana pred utakmicu te da ih treba protjerat iz repke, dakle sta god ( i nakon tekme i aBd pobjede pospite se pepelom :) ), ali ne sada...
BegA_

#7553 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BegA_ »

MrBega wrote:
BSn wrote:cega ba slabiji protivnik?
Kakva ba prosjecna Rumunija?

Rumunija je makar neko ime u svijetu evropskog fudbala....

Ovo nije kritican narod, ovo je samopljuvacki narod. Hrakotina po samom sebi je u vasim ocima nesto pozitivno.

Ovdje jedino sto je realan kriticar shalla. :thumbup:
Džingis Kan je isto ime, al nest za Mongoliju nisam siguran.Rumunija nije prosjecna, nego je ispod procjecna trenutno.
Naravno da mi je neizmjerno drago sto smo, potpuno zasluzeno,pobijedili, ali ne prihvatam da nam je ovo jedna od najboljih utakmica ikad, mada vjerovatno ima istine o dizanju lopte zbog loseg terena.
Ako je billa tragedija 1:1 protiv Albanije, onda odmah idemo u drugu krajnost i igramo bolje od Brazila, Barce il sta ja znam.
Zato, spustite loptu na zemlju i pogledajte raspored suigraca.
Prosvijetli nas MOLIM TE! Ocigledno svi(vecina) zivimo u zabludi. :zzzz:
van Basten

#7554 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by van Basten »

Pape je odlično galvanizirao energiju naših igrača... :oops:
da je njemu forma igrača kakvu je mikado imao mi bismo se već sada borili isključivo sa francuzima za prvo mjesto.
MrBega

#7555 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MrBega »

BSn wrote: Oni su ime, mi nismo ni to. Nama je najveci uspjeh neka jakosna grupa. Mozemo reci za njih da su prosjecni, ali nemamo argument da smo mi bolji od njih. Fakt je da su oni u 2. a mi u 3. jakosnoj i da mi u historiji nismo napravili niti jedan uspjeh.

Ne pokusavam ja njih preuvelicati, niti nas umanjiti, ali realno mi smo ispodprosjecnia nogometna nacija po realiziranom do sada.
Ne kontam, BiH igra 15 godina i vjerovatno nece nikad stici Rumuniju po broju utakmica, i poenta nije u realiziranom do sad, neg od sad, pa nadalje i ubuduce.
Usput, kako me nije stid sto govorim za Kenu jer on igra pod injekcijama za naciju?
Ni to ne kontam, jer svaki od navijaca bi igro fudbal i pod injekcijama, a jedan od razloga zasto je Keno izgledao da je sav u gipsu i jesu te iste injekcije zbog kojeg ti mog druga Kenu branis bez razloga.I nije me stid jer sam se ja za svoju naciju borio od 92 do 95 na malo zajebaniji nacin nego je loptanje!
BSn

#7556 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BSn »

MrBega wrote:
BSn wrote: Oni su ime, mi nismo ni to. Nama je najveci uspjeh neka jakosna grupa. Mozemo reci za njih da su prosjecni, ali nemamo argument da smo mi bolji od njih. Fakt je da su oni u 2. a mi u 3. jakosnoj i da mi u historiji nismo napravili niti jedan uspjeh.

Ne kontam, BiH igra 15 godina i vjerovatno nece nikad stici Rumuniju po broju utakmica, i poenta nije u realiziranom do sad, neg od sad, pa nadalje i ubuduce.

Hrvatska, Slovenija, Ceska, Slovacka, Srbija... Svi oni igraju haman koliko i mi. Da, mi smo imali rat... Zato eto gledajmo od 2000. naovamo.
Vodile su nas nase nogometne legende, imali smo igrace iz Evrope, ali nismo dosli ni do jednog takmicenja. Mozda je kvalitet, sreca, ustrojstvo i polozaj sporta u drzavi, ali je fakt da je nama "uspjeh" sto smo dogurali do 3. jakosne. Fakt je i da je Hrvatska jedno vrijeme bila u skupini najkvalitetnijih evropskih drzava, a mi to nismo. Ne idem u razloge zasto, ali fakti govore da mi nismo u poziciji da ocjenjujemo Rumune kao prosjecna s prizvukom po kojem smo mi iznad njih. Mozda imamo i kvalitetu, mozda su oni relano pusiona, ali mi nemamo iza sebe niti jedan znacajan uspjeh da budemo nezadovoljni bilo kakvom pobjedom protiv reprezentacije iz drugog sesira.

Bas zato sto mi nemamo uporiste iza sebe, nego tek treba da ga stvorimo, pobjeda protiv Rumunije kao imena, je za nas uspjeh i na njemu treba da se dalje gradimo, a ne da to osporavamo, ka osto smo osporavali sebi i Belgiju, Tursku... A onda kad dodje Portugal ili Danska, onda je "ta ce oni, lako cemo". Po meni je sve to nekako u kontru. :-) :D
Sedrenik

#7557 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Sedrenik »

Ma Pape veze nema!

Ko je uopste cuo da najbolji igrac svih vremena jedne zemlje ili regiona zna vise o fudbalu od raznoraznih "strucnjaka" koji su,sasvim sigurno,na TV-u pregledali i stotinjak utakmica?!
Tarik19

#7558 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Sedrenik wrote:Ma Pape veze nema!

Ko je uopste cuo da najbolji igrac svih vremena jedne zemlje ili regiona zna vise o fudbalu od raznoraznih "strucnjaka" koji su,sasvim sigurno,na TV-u pregledali i stotinjak utakmica?!
Pape zna vise o nogometu od pojedinih navijaca koji glume strucnjake to je sigurno.
BHF_Manijak

#7559 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Tarik19 wrote:

Pape zna vise o nogometu od pojedinih navijaca koji glume strucnjake to je sigurno.
Lik je ironican bio, onako usput vudi receno... :oops:
video

#7560 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by video »

Tarik19 wrote: Pape zna vise o nogometu od pojedinih navijaca koji glume strucnjake to je sigurno.
Tare, uFati se ti onog kretena od trenera, onog nasheg MV :x :x :x jadna li mu majka ( a i nama shnjim),jer ako igdje imash materijala za pljuvanje, tu sigurno imash, a Papeta (ne onog samoprozvanog iz Visokog, naravno) ostavi vishe na miru, matereti ;-) ;-)
ultima_palabra

#7561 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Pape mi polako vraća neki entuzijazam za reprezentaciju koji mi je zamro još prije 4-5 godina... evo već nekoliko utakmica zaredom sam gledao :D
Sigurno mu se ima šta zamjeriti što se tiče autoriteta i pozivanja i praćenja igrača, ali zbog orijentacije prema igri kratkih pasova će kod mene uvijek imati pristalicu :thumbup: Igrači se često zaborave pa počnu nabijati loptu, ali mislim da će Pape uspjeti da iskorijeni to iz njih, i otkloni ostale nedostatke ukoliko mu se da dovoljno vremena na klupi.
Tarik19

#7562 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

ultima_palabra wrote:Pape mi polako vraća neki entuzijazam za reprezentaciju koji mi je zamro još prije 4-5 godina... evo već nekoliko utakmica zaredom sam gledao :D
Sigurno mu se ima šta zamjeriti što se tiče autoriteta i pozivanja i praćenja igrača, ali zbog orijentacije prema igri kratkih pasova će kod mene uvijek imati pristalicu :thumbup: Igrači se često zaborave pa počnu nabijati loptu, ali mislim da će Pape uspjeti da iskorijeni to iz njih, i otkloni ostale nedostatke ukoliko mu se da dovoljno vremena na klupi.
I treba da mu se da dovoljno vremena na klupi a ne da se javno trazi njegov otkaz i to nakon prvog loseg rezultata. Ekipa se negradi preko noci i ocito to neki nesvataju.
MrBega

#7563 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MrBega »

Ma Pape je jaci od Murinja, kolko je samo uspjeha imao s turskim klubovima, ne moze se nabrojat.
Neko je za, neko protiv IGRACKE legende BiH fudbala kao selektora A tima, istina je vjerovatno negdje izmedju.Svi smo mi "strucnjaci", ali smo i navijaci i ko je onda u svemu objektivan?Imal ijedan navijac FK Sarajeva koji ne misli da je Pape pravo rjesenje za nas, imal ijedan Zeljin manijak koji ce se zakleti u Papeta?Tako je i svaka nasa utakmica u zavisnosti od rezultata il najbolja il najgora il istorijska, sve nam je na kvadrat.
BaileyS

#7564 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Niko nikakav komentar kako do boljeg travnjaka na Bilinom polju? :D

Same rijeci Misimovica da smo igrali dobro iako je teren bio izuzetno los trebale bi podstaci na razmisljanje da bi sigurno sa ovakvim igracima igrali jos bolje kad bi se to sredilo. Samo ako uzmemo u obzir ona brza dodavanja oko sesnesterca koja sinoc nisu bila tako jaka i toliko precizna kao sto su bila protiv Slovacke ili Meksika vrijede ulozenog truda i love, pogotovo sto se na tome sada gradi igra.

Vidjelo se da se ponekad boje uputiti brzu prizemnu loptu jer ce ona na putu do saigraca poskociti najmanje jednom.
kamen spoticanja

#7565 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kamen spoticanja »

BaileyS wrote:Niko nikakav komentar kako do boljeg travnjaka na Bilinom polju? :D

Same rijeci Misimovica da smo igrali dobro iako je teren bio izuzetno los trebale bi podstaci na razmisljanje da bi sigurno sa ovakvim igracima igrali jos bolje kad bi se to sredilo. Samo ako uzmemo u obzir ona brza dodavanja oko sesnesterca koja sinoc nisu bila tako jaka i toliko precizna kao sto su bila protiv Slovacke ili Meksika vrijede ulozenog truda i love, pogotovo sto se na tome sada gradi igra.

Vidjelo se da se ponekad boje uputiti brzu prizemnu loptu jer ce ona na putu do saigraca poskociti najmanje jednom.
znas kako do boljeg terena? kad opcina zenica da sve pare za drenazu i popravak istog a gnjide iz saveza ne budu imale nista s tim :wink:
Dead Man Walking

#7566 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Samo je rezultat bitan, i jedino je mjerilo uspjeha. Sto se mene tice ako nas odvede na EP, nek mu odmah daju na 10 godina ugovor. Ako ne odvede, noga pa da mi je babo a ne Pape. Najmanje mi je bitno jel selektor Zeljovac, Pitar, Rodjeni, Bosnjak, Hrvat,vanzemaljac... Samo rezultat :!:
BaileyS

#7567 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Dead Man Walking wrote:Samo je rezultat bitan, i jedino je mjerilo uspjeha. Sto se mene tice ako nas odvede na EP, nek mu odmah daju na 10 godina ugovor. Ako ne odvede, noga pa da mi je babo a ne Pape. Najmanje mi je bitno jel selektor Zeljovac, Pitar, Rodjeni, Bosnjak, Hrvat,vanzemaljac... Samo rezultat :!:
De poruci nam taj jedan "rezultat" i upri prstom u trenera koji ga garantuje. Uspjet ces al' u q33u.

//kamen spoticanja, ovi iz saveza to trebaju da plate kroz najamninu stadiona a opstinske, kantonalne i entitetske vlasti bi trebale pogurati da se to napravi.
ledeni_caj

#7568 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ledeni_caj »

Toliko naglabanja na nekoliko tema. Sta bi tek bilo da smo izgubili? :lol: Cini mi se vece slavlje nego sad. :-)
anonimni clan

#7569 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by anonimni clan »

BHF_Manijak wrote:Acekant je na dvostrukim arsinima a ne na imenima, ne izvlaci iz konteksta! :oops:
Ne izvlacim iz konteksta .........vec pitah da li sam dobro procitao.........
Pa zna se koliko igraca moze imati reprezentacija.Za ostale je da se il dokazu il sacekaju da oni koji su bolji odu u penziju............
Ipak mislim da sam odgovor dobio pogledom na avatar. :lol:
Obuca9

#7570 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Tvrtko II Kotromanić wrote:Boze sacuvaj kakav smo mi narod.
fkt ne mogu da vjerujem
eno maloprije rece novinar na ftv da je ovo tek treca utakmica nase repke od 70 i kusur tekmi koje smo igrali od 1996 u kojoj smo pobijedili nakon primljenog gola;
ovo je tekma u kojoj smo poderali rumune, izdominirali i izmajorizirali ih :D , igraci ostavili srce na terenu, pape pokazao emocije :D , znaci sve za 10.
naravno ne treba dizati euforiju (koja nam nikad dobro nije donijela), ali ljudi, nemojte sada neke negativne stvari govoriti, ne kazem da ih nema, ali mozemo li barem jednom cestitati nasim momcima bez dodatnih negodovanja i zamjerki.
pobjeda je tu, pred slijedecu tekmu (ako je bude :sad: ) govorite da pape nema pojma, pitajte se zasto nije zvao vladavica, viscu, zebu, dzakmica, petog, desetog, pricajte da nam igraci piju 3 dana pred utakmicu te da ih treba protjerat iz repke, dakle sta god ( i nakon tekme i aBd pobjede pospite se pepelom :) ), ali ne sada...
Jesi li siguran da si dobro cuo?

Jer samo pod Papetom, ovo sinoc je bila treca utakmica koju smo pobjedili nakon primljenog gola (Gana, Slovačka, Rumunija).

Ako je to tačno (ne da mi se sad provjeravati, možda sutra kad ugrabim vremena :D), onda ispade da smo samo pod Sušićem to uspijevali.
Tarik19

#7571 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

hz__semir wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:Boze sacuvaj kakav smo mi narod.
fkt ne mogu da vjerujem
Jesi li siguran da si dobro cuo?

Jer samo pod Papetom, ovo sinoc je bila treca utakmica koju smo pobjedili nakon primljenog gola (Gana, Slovačka, Rumunija).

Ako je to tačno (ne da mi se sad provjeravati, možda sutra kad ugrabim vremena :D), onda ispade da smo samo pod Sušićem to uspijevali.
Pod palicom drugih selektora smo uglavno gubili utakmice nakon sto smo mi prvi postigli gol. Imam stotinu takvih primjera
Dead Man Walking

#7572 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

BaileyS wrote:
Dead Man Walking wrote:Samo je rezultat bitan, i jedino je mjerilo uspjeha. Sto se mene tice ako nas odvede na EP, nek mu odmah daju na 10 godina ugovor. Ako ne odvede, noga pa da mi je babo a ne Pape. Najmanje mi je bitno jel selektor Zeljovac, Pitar, Rodjeni, Bosnjak, Hrvat,vanzemaljac... Samo rezultat :!:
De poruci nam taj jedan "rezultat" i upri prstom u trenera koji ga garantuje. Uspjet ces al' u q33u.
U svakom poslu imas zacrtani cilj, nagradu za ostvarenje i kaznu za neispunjenje. Ko nije spreman da prihvati te uslove ne treba se ni kandidovati za posao. Ne znam sta je tu nenormalno. Trener sam upre prstom u sebe prihvatanjem te funkcije, nemam ja sta upirati. ;-)
belafonte

#7573 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by belafonte »

ultima_palabra wrote: Sigurno mu se ima šta zamjeriti što se tiče autoriteta i pozivanja i praćenja igrača, ali zbog orijentacije prema igri kratkih pasova će kod mene uvijek imati pristalicu :thumbup: Igrači se često zaborave pa počnu nabijati loptu, ali mislim da će Pape uspjeti da iskorijeni to iz njih, i otkloni ostale nedostatke ukoliko mu se da dovoljno vremena na klupi.
:thumbup: :thumbup:

Pape dobar, trazi od igraca da "igraju lopte" i za to ima od mene kapu do poda, al sve se bojim da ce mu igraci okrenut ledja kad bude najvise trebalo tj. nema autoriteta da im se matere nahebe kad ne pokazuju ono sto mogu, a juce su pokazali da mogu dominirat nad repkom iz "drugog sesira" svih 90 minuta...
neo7

#7574 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by neo7 »

pogresna tema...
zecko_kupuz

#7575 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

BaileyS wrote:Niko nikakav komentar kako do boljeg travnjaka na Bilinom polju? :D

The pitch of Bilino polje says: "Fuck you UEFA & FIFA". :D
Locked