Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
OmerD

#7551 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by OmerD »

vrbas1979 wrote:
OmerD wrote: pa eto hvala ti za prvi tvoj komentar sa mnom gdje mozemo sta raspravljati.

- znaci dosli smo dotle barem da nije fahro sam tu, nego da ima tu i mup ks pecanac i ostali koji su na tom sastanku bili. onda dalje, valjda je normalno kod svakog protesta prisustvo policije, ne bitno da li su tu u prvom redu bebe ili momci ili starci. to je najnormalnija stvar. ja tu ne vidim nista lose u tome pogotovo ako se uzme u obzir da je sve fino proslo. oni koji su protestvovali su bili mirni a i od policajaca niko nije bio grub niti je ko pretucen (osim sto sam vec napomenuo da su oni koji su ganjali bevandu dobili batine od njegovih tjelohratnitelja,ali to nema vise veze ni s protestom ni sa policijom).

- ako nije jmbg tema nego protesti i policajci, zasto je onda glavna meta fahro a nigdje se ne spominje pecanac koji u toj prici ima najvece nadleznosti i ovlasti. valjda su onda oni skupa odgovorni. a samo da opet dodam da ne znam za sta bi trebali biti odgovorni, kada je sve proslo ok. niko nije povrijedjen, sve je mirno proslo. kad pogledate proteste u drugim gradovima odmah se desavaju neke sukobe i tuce. ovo bi bili stvarno fini protesti da nije bilo 1500 zatocenih ljudi, inace sve ok i svaka cast tim demonstrantima pa i tebi.

- sto se tice stranaca. bilo kako bilo, ali nama su oni potrebni jednostavno. i ko kaze da su svi tako losi, zasto moramo generalizirati i reci da su stranci losi? ja mislim da su oni nama mnogo vise dobri nego losi.

- sto se tice uposlenika, mislim da nije stvar rjesena time da se kaze kako imaju love da uzmu dadilju. mislim da i sam znas da to nije bit ovih izjava. nije svako ko je u toj zgradi bogat, zapravo samo pojedinci su tu bogati a ovi ostali rade svoj posao. sta je sa gostima, ne strancima, nego recimo ljudima koji su se slucajno tu nasli.

mislim ne razumijem zasto se sad pravi dojam kao da je svih 1500 osoba unutra zasluzilo da budu zatoceni,... mislim, nigdje veze.
Odgovorim ti drugi put detaljnije, ukoliko je potrebno, jer sam u frci

- Naravno da krivicu i odgovornost snose i drugi politicari i strukture vlasti, ne samo Fahro. Njega sam spominjao iskljucivo zbog izjava koje je tu noc iznosio, a ucestvovao je u pregovorima o rastjerivanju demonstranata. Moguce da je bio glavni u cijeloj toj prici. Nebitno.

- Stranci - negdje sam vec procitao i slazem se s tim da vise nema investitora zbog nestabilnosti BiH, nego da su samo ublehari u pitanju koji zele oprati novac (grubo zvuci, ali je, valjda, docarano).

- Za spomenute "taoce", ne vjerujem da su se nesto napatili. Osoba koja radi na osiguranju mi je kazala da mogu tu biti bar mjesec dana, a da im nista ne zafali (hrane, vode, alkohola... a dobacivali su im kifle, cigarete...). A oni jedva izdrzali 10-ak sati vise u kancelarijama. Napatili se jadnici. Oni jednostavno nisu navikli na rad! Ko ide kuci s posla u 13h, ako je placen da radi do 16? Nasim parama.

I to srijedom, hajde da je petak. Jebi ga onda...

Slazem se dijelom i s tvojim konstatacijama, ali kod obicnog naroda je prokuhalo. Doslovno!

Mene je strah zaista sljedecih protesta... nakupilo se svakome i nakupilo se svega.

Ali, drago mi je sto su se prvi put politicari prepasili, i to istinski :)
ima tu dobrih stvari sto si napisao, ali bih jos dodao

- na kraju ne stoji da ne znamo ko je glavni u cijeloj toj prici, moze biti pecanac, moze fahro, mogu biti i iz drugih kantona, ali ja ne mogu cak reci ni da je iko od njih kriv, jer nista se nije ni dogodilo. mislim, to je zapravo moja izjava, nista se grubo nije dogodilo. i ovo sto si napisao u vezi rastjerivanja ne bih tako ostavio da stoji, jer niko nije rastjerao demonstrante nego su tamo iza ponoci jednostavno vecina otisli kuci da spavaju i to je sve ok. mislim, ja nisam vidio da je ista ovdje lose bilo od strane policajaca osim sto su se postavili da niko ne moze uci u parlament.

- sto se tice toga da li je nekome bilo dobro ili lose mislim da ne mozemo generalizirati i reci da je 1500 ljudi bilo ok. mislim jbg, dovoljno je recimo da je tamo samo jedna osoba bila koja je stvarno imala valjan razlog da izadje ako razumijes sta hocu reci. sta znas mozda i medju tih 1500 ima sigurno dosta onih koji su i na strani demonstranata, kao i ona strankinja sto je dala intervju a mozda cak i tu ima trudnih zena kojima je potreban taj zakon i mislim da onda nije fer prema njima. hajdi nek drze ove politicare i nekako (mada ni to nije ok jer nisu ni tu svi isti) ali jednostavno nije opravdano zbog politicara da ispastaju jos i ovi koji nisu ni krivi ni duzni. ok, sigurno ima tamo i ljudi kojima to i nije smetalo i koji su se dobro proveli poput one s facebooka,ali mislim da vecini tamo to uopste nije godilo.

i da, istina, nakupilo se. i onda se mora jednostavno dodati da je to oko jmbg mozda samo kap koja je prelila casu a ovo ostalo se nakupljalo 20 godina i cudo je sto je uopste toliko trajalo, ali kao sto rekoh, ima i dosta ljudi a i politicara iz svih stranaka koji su manje odgovorni od drugih i ima i onih koji su vise odgovorni, narocito oni malo stariji i oni koji blokiraju, u ovom slucaju su to opet oni iz rs sto blokiraju ali isto osudjujem ovo sto je sda uradila da izda saopcenje i pokusa ocrniti sve samo ne sebe a oni su do sada bili dio problema a ne rjesenja. i s time su sad jednostavno pokrenuli lavinu drugih reakcija iz stranaka i tako je se pocelo sad ovo politizirati a moje misljenje je da se ta tema ne smije politizirati.
ReXX

#7552 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by ReXX »

Omere, daj nam jedan dobar razlog zasto bi bilo ko trebao glasati za Fahrona??
Gandalf

#7553 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Gandalf »

postoji li ijedan razlog zašto glasati za Fahraonove stvoritelje
Husejin

#7554 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Husejin »

Gandalf wrote:postoji li ijedan razlog zašto glasati za Fahraonove stvoritelje
Nebi Azra i dalje morala biti pušćenica.
vrbas1979

#7555 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by vrbas1979 »

Fahrudin Radončić 2013: "Niko ne smije upotrijebiti silu protiv naših građana!"

Zvuči li poznato: "Niko ne sme da vas bije..."

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... h-gradjana

:lol: :lol: :lol:
Last edited by vrbas1979 on 09/06/2013 16:58, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#7556 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by ultima_palabra »

racionalista wrote:Image
Original Fahro :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#7557 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by kakavdanakneiskustvu »

vrbas1979 wrote:Fahrudin Radončić 2013: "Niko ne smije upotrijebiti silu protiv naših građana!"

Zvuči li poznato: "Niko ne sme da vas bije..."

:lol: :lol: :lol:

:thumbup: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#7558 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

ultima_palabra wrote:
racionalista wrote:Image
Original Fahro :mrgreen:

:thumbup:
vrbas1979

#7559 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by vrbas1979 »

Da li je Fahrudin Radončić budala ili nas pravi budalama:

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... las-naroda

No pasaran!
Innovation

#7560 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Innovation »

Neko dan veliki naslov u Avazu "Budimir napustio drzavu", a danas nema nista "Budimir se vratio u drzavu/BiH/". :mrgreen:
dede merdzane

#7561 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by dede merdzane »

U današnjem Avazu dva članka koja blago negativno pišu o SDP perjanicama, nijedan o SDA (osim kratki pasus o Bakiru) i veliki dio posvecen DF-u.

Zanimljivo.
fantom slobode

#7562 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by fantom slobode »

dede merdzane wrote:U današnjem Avazu dva članka koja blago negativno pišu o SDP perjanicama, nijedan o SDA (osim kratki pasus o Bakiru) i veliki dio posvecen DF-u.

Zanimljivo.
ma logicno, fahrica bi da bude kalif umjesto kalifa (iako je daleko, daleko od toga), a ljevica mu je prirodni neprijatelj, osim toga glasacko tijelo sda, kao i sav kadar bi on rado, ali da je njegov lik i djelo zvijezda vodilja stada. E sad sto mora da kusa sta god mu se postavi, to je zbog procenta glasaca, a njegove standardne lizoguzacke politike. Ona prava papanska, super sam sa tobom dok sam donji i dok ne dozivim promociju, de mi matere ti pomozi... :lol: :lol: mahalanje, ocigledne lazi koje postaju istine, ulizivanje najjacem u selu i slicno, sve se uklapa vrlo jednostavno u profil tornjaka.

Samo preuzimanje ministarstva koje na Balkanu od strane Garasanin sljedbenika je uvijek vazilo za najvaznije samo podrzava ono sto pokupi u djetinjstvu, a i ranoj mladosti.

I molim vas da se ne zaboravi, niko ne smije da vas bije :lol: :lol: :lol: :lol: usput, preCednik je rekao da niko ne smije da bije policiju :lol: :lol: :lol:
ReXX

#7563 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by ReXX »

Mislim da Fahro sada kalkulira. Zna da nikada nece biti jaci od SDA i na da ce SDP propasti na sledecim izborima a sa njima i on. I zato sada mijenja plocu jer ako hoce u vlast morat ce sa pobjednicima, a to ce biti SDA.
OmerD

#7564 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by OmerD »

Nakon ocite podrske amerikanaca i nekolicine evropskih diplomata, Fahro je pridobio ocito i podrsku OHR-a in Incka, sto daje jasnu poruku na koga zapad racuna da izvede ovu zemlju iz krize. Ono sto je uradio Biden sa Tihicem prije par godina kada je u njega ulio nadu, sada ocito zapad radi sa Fahrom, sto skoro svakodnevno pokazuje. Eh sad samo ostaje da se nadamo da nece iznevijeriti.
VjecitiStudent

#7565 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by VjecitiStudent »

OmerD wrote:Nakon ocite podrske amerikanaca i nekolicine evropskih diplomata, Fahro je pridobio ocito i podrsku OHR-a in Incka, sto daje jasnu poruku na koga zapad racuna da izvede ovu zemlju iz krize. Ono sto je uradio Biden sa Tihicem prije par godina kada je u njega ulio nadu, sada ocito zapad radi sa Fahrom, sto skoro svakodnevno pokazuje. Eh sad samo ostaje da se nadamo da nece iznevijeriti.
:-)
novi.dan.nova.nafaka

#7566 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by novi.dan.nova.nafaka »

VjecitiStudent wrote:
OmerD wrote:Nakon ocite podrske amerikanaca i nekolicine evropskih diplomata, Fahro je pridobio ocito i podrsku OHR-a in Incka, sto daje jasnu poruku na koga zapad racuna da izvede ovu zemlju iz krize. Ono sto je uradio Biden sa Tihicem prije par godina kada je u njega ulio nadu, sada ocito zapad radi sa Fahrom, sto skoro svakodnevno pokazuje. Eh sad samo ostaje da se nadamo da nece iznevijeriti.
:-)
Ma znaš šta @Vječiti, kontam da bi se moglo uzeti nešto za opuštanje ovih dana. Kažu da je sve drugačije tada... :lol:
Area_51

#7567 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Area_51 »

Poznajem neke ljude iz SBB i kad pricam sa njima, znate kako zvuce, ono, klasicni IMT, odnosno »ima li mene tu«.

Ljudi su toliko nezainteresirani za gradjane i neki napredak, pa se kontantno namece prica o tome kako sami sebe nastoje ugurati na neke pozicije, recimo kao neka Edina Latif, koja na bezocan nacin samu sebe proklamira kao novu dopredsjedavajucu Gradskog vijece Sarajevo, cak se sama na sjednicama predlaze. To je isto kao SBiH u najbolja vremena koalicije sa SDA.

Mislim da cete radi takvih ljudi biti gubitnici na narednim izborima. Ima jos jedan sa fakulteta za fiskulturu, koji se sa SDA dogovara oko toga da bude na nekoj funkciji, samo nisam skontao koja je opcina, Centar ili Novo Sarajevo. Toliko se nekulturno nametao, kazu mi raja, da je to politicki bilo jako kontraproduktivno.

Fahro, jel ista znas o tome, naravno da ne znas, jel to nista ne govore. :-D
ReXX

#7568 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by ReXX »

Fahro je definitivno obustavio kampanju protiv SDA.

Ko je sledeca politicka meta?
zeko071

#7569 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by zeko071 »

ReXX wrote:Fahro je definitivno obustavio kampanju protiv SDA.

logican odgovor.SDP!!!
kakavdanakneiskustvu

#7570 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

zeko071 wrote:
ReXX wrote:Fahro je definitivno obustavio kampanju protiv SDA.

logican odgovor.SDP!!!

a ko drugi,neće valjda dodika napasti
Area_51

#7571 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Area_51 »

Apsolutno se slazem, vjerovatno ce se obrusiti na SDP, sto bi bila jos jedna u nizu Fahrinih losih procijena.

S tim, kako ta SDA jede manje stranke, onako kako je uspjela sahraniti SBiH koja je imala izvanredan rezultat, tako ce SBB skoro nestati ako udje u bilo koji vid koalicije s njima.

Odluce li biti opozicija, opet ce imati znacajan pad glasaca, jer su mnogo nekih stvari obecavali kao stranka u nastanku.

Ono sto vidno stoji, odnosi se da SBB nema nikakvu infrastrukturu, kao recimo naprimjer, jeste li ikada culi da se odrzala sjednice Kantonalnog odbora SBB Sarajevo, da su tamo neki stavovi zauzeti ili da govore o ovoj sadasnjoj Vladi Kantona Sarajevo. Jeste li ikada culi da se nki opcinski odbor SBB, na nekoj sjednici odredio o bilo cemu, naravno da niste.

Ta je stranka prazna ljustura, u kojoj sada sebe traze razni lihvari i prebijezi ponajvise iz SDA i SBB.
ReXX

#7572 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by ReXX »

Slijedi masovni egzodus SBB-ovaca u druge stranke.

Fahro je napravio ogromnu gresku kada je krenuo protiv mocne i iskusne SDA.

A ako sada udari na SDP, neka ce. Sta me briga i on i Zlaja.
kamen spoticanja

#7573 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by kamen spoticanja »

Kazu da izlaze iz vlade ZDK...u kojoj SDP pravi smjenu vlastitog premijera...
mislim da ne postoji opcija i kombimacija a da nije isprobana...sto sjajno djeluje na ekonomsku situaciju. ..plata i penzija postale su vijest
vrbas1979

#7574 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by vrbas1979 »

Ovaj nas Radončić stvarno pravi budalama:
Odgovarajući na pitanje da li se situacija u Sarajevu mogla drugačije riješiti, Radončić je kazao:

- Moj osnovni zahtjev prema agencijama za provedbu zakona bio je da nema upotrebe sile i to se nije dogodilo. Ko god bi probao čak i na miran policijski način ulaskom kordona policije deblokirati insititucije, morao bi to uraditi preko djece žena i ostalih. Sve je urađeno u pravo vrijeme, sve je prošlo sigurno i mislim da je to završena priča.

Ministar je odgovorio i na optužbe iz RS da je odgovoran što nije reagovao da se poslanici izmjeste.

- Ministar sigurnosti BiH nema operativne nadležnosti nad agencijama za provedbu zakona. Ako sam odgovoran, onda sam vrlo ponosan zbog toga.
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... svoj-posao
bdzs

#7575 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by bdzs »

ReXX wrote:Slijedi masovni egzodus SBB-ovaca u druge stranke.

Fahro je napravio ogromnu gresku kada je krenuo protiv mocne i iskusne SDA.

A ako sada udari na SDP, neka ce. Sta me briga i on i Zlaja.
:lol:
nemože čovjek da nereaguje :lol: :lol:
Post Reply