Opet ovi zli cifuti aBosanski_hibrid wrote: Naravno da imam oči. To što je neko od vaših namjerno putem fejsbuka proturio druge slike radi smutnje ni u kom slučaju ne umanjuje težinu vaših zločina. Ove slike koje si postavio su vjerovatno iz Sirije, da se to provjeriti za nekoliko minuta pretrage, ali slike zločina koji su tvoji cionisti počinili su užas koji ničim ne možete relativizirati.
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
ArthurSpooner
#7551 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Chuckie
#7552 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jao koja demokratija. Sve cvjeta u toj zio nastambini.Pustinjski_Vjetar wrote:sumirprimus wrote:nemoguce vruce wrote:
A sta to nije tacno sta je zlata napisala/o?
ps. Izrael je klero-nacionalna etnokracija, a NE demokracija
evo ovo nije tacno...jerbo izrael je parlamentarna demokratija...sa zakonodoavnom,izvrsnom i sudskom vlasti.imaju parlament,politicke partije,izbore.kneset bira predsjednika,koji je vise ceremonijalna f-ja...
parlament 4-god mandati,predsjednik 5-god...
izvolite,dokazite da grijesim!
nadam se da ti je dosta
- bingov buraz
#7553 Re: Veselin Gatalo-kolumna na pogled.ba
Eki brada aka iskacem iz konzerve al sam ugrozeni Srbin postao ekspert za bliski istokMicaha wrote:Ja, valjda zato što sam iščašen, u ratu Hamasa i Izraela, navijam za Izrael. Je li to samo zato što sam lud ili zločest? Možda i to, ali puno je i drugih razloga. Izrael je demokratska država, Palestina je naseobina gora od BiH u kojoj vlada radikalni islamistički pokret koji svako malo započne kakav manji rat s Izraelom.
Kasnije se uspoređuje broj mrtve djece s obje strane, zaboravljajući spomenuti da je prvu bebu ubila Hamasova raketa u Tel Avivu, usred Izraela - države članice UN-a. Ali što ćete, skoči se na stranu slabijeg, pogotovo ako stalno plače umjesto da se započne ponašati kao država i zatraže državnost tu gdje žive. Palestinci koji rade, uglavnom rade u neprijateljskom Izraelu. Otud Palestini dolazi struja, voda, namirnice. Oružje im dolazi kroz tunele ispod zemlje, da njime napadnu Izraelce koji onda višestruko uzvrate. Palestinci uredno održavaju pustinju, Izraelci održavaju državu, demokratsku, parlamentarnu, onu u kojoj uredno živi i arapska manjina. Budući da Izraelci imaju susjede kakve imaju, vojni rok im je pet godina za muškarce i tri za žene. Jedna moja prijateljica je tamo odslužila vojsku, koristi UZZI spretno kao ja upaljač. Usput, cilj Palestine je, nećete vjerovati a stalno vam se ponavlja, uništenje židovske države i zauzimanje Jeruzalema. Pitam se bi li i tada hodočasnici kršćani imali neometan pristup svetim mjestima. Pitam se još i zašto svjetska javnost, dobar dio nje, misli da područje židovske države pripada Palestincima. Židovi su tu barem triput duže, barem koliko je judaizam stariji od islama. Dosta Židova iz naše naseobine koja bi se lako mogla smatrati europskom Palestinom, ili barem onih koji su se tako deklarirali, našlo je utočište u Izraelu. Većina su se obreli, tom linijom, tamo i u zapadnom svijetu, školovani i situirani. Doduše, bilo je tu došlo i nekoliko „profesionalnih“ bosanskih i hercegovačkih Židova, onih koji su i danas na TV-u češće nego petsto puta brojniji Romi. Na svoj užas, otkrili su da tamo, u Izraelu, nisu jedini Židovi i da ih neće držati na plaći i stanu samo zato što su Židovi. Odmah su pronašli i poslove koje će raditi. Iznenađeni i uvrijeđeni, ekspresno su se, prvom prilikom, vratili u razorenu i obogaljenu jučerašnjicu u kojoj je dovoljno i potrebno biti to što jesu. Vjerojatno su shvatili da je život u tom Izraelu nepravedan. I ovdje je, ja tako mislim. Lako je to dokazati. Svijet je dobio Židove poput Isaaca Newtona, Alberta Einsteina, Paula Celana, a mi smo dobili Židove poput Jakoba Fincija, Elija Taubera i Svena Alkalaja.
Rom neće biti novi gradonačelnik Sarajeva, glavnoga grada Bosne. U igri su deficitarni Hrvati i uvijek popularni Židovi. Stjepan Kljujić i Jakob Finci. Finci je već započeo svoju predizbornu kampanju pomirenjem muslimana Sarajeva. Ujedinjuje ih, bez obzira na to, kako kaže, koliko su u Sarajevu. Srba i Hrvata ima koliko i bakra u zemlji, u tragovima. Srbi su skroz nepopularni, pa nema šanse da Srbin bude gradonačelnik. Nije Finciju bitno jesu li u Sarajevu ti muslimani 450, 45 ili 4,5 godina, građani glavnoga grada moraju biti složni, a ne da se dijele na „nove Sarajlije“ i „stare Sarajlije“. Sarajevo jeste grad muslimana svih nacija, i srpskih, i hercegovačkih, i crnogorskih, i kosovskih, i turskih, i zaista treba pomiriti te antagonizme. I nepopularni povratak Srba i Hrvata u Sarajevo će se tu, vjerojatno, spomenuti, ako iskrsne politička potreba. Kampanja Jakoba Fincija započela je s govornice vremešnog bosanskog skupa zvanog „Krug 99“, kronično posvećenog bosančenju, gdje bosanski muslimani i pridruženi im simpatizeri drugih nacija bosanče dok ih smrt ne rastavi, s nerijetko stogodišnjim bitisanjem pod bosanskim nebom.
Neki dan sam shvatio koliko puno ljudi čita ovu kolumnu. Napravio sam materijalnu grešku i pobrkao Bitku na Neretvi sa Sutjeskom. Ili obratno, ne da mi se gledati. Ljudi su prelazili, meni poznati i nepoznati, na moju stranu ulice da mi kažu kako sam pogriješio, da Tita i Richarda Burtona nije bilo na Sutjesci. Ili na Neretvi. Vjerujem da ga nije bilo ni na Kozari ni na Igmanskom maršu. Nekako su mi ti filmovi isti, puni Bate Živojinovića, Borisa Dvornika, Ljubiše Samardžića, Milene Dravić... Orson, Richard i kompanija su malo razbili monotoniju, ali mi ti filmovi ipak izgledaju nekako... isto. Ali, preporučio bih neke koji nisu isti. „U gori raste zelen bor“. Sjajan film, pun istine o Drugom svjetskom ratu. „Gluvi barut“, isto sjajan. „Živi i mrtvi“, „Lepa sela lepo gore“. Ima filmova, i to baš o Drugom svjetskom ratu, i onih o ovom posljednjem, iz kojih se može nešto saznati o tom ratu. Doduše, nema tu svjetskih glumaca, jer rat u BiH, barem službeno, nije bio svjetski. Ni onaj između Hamasa i Izraela, kažu, nije svjetski. Osim po tom što je, kao i svi ratovi, paradoksalno nesuvislo medijski doživljen.
"Cilj Palestine je unistenje zidovske drzave"
ima smisla ima

-
CungaLunga
#7554 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zbirke Vesla Gutala 
Lud je, dapace
Lud je, dapace
- amoninan
#7555 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Empire : Palestine: State of play
Odlična debata!
Peter Beinart, the editor of the Daily Beast blog Open Zion and author of Crisis of Zionism; Ethan Bronner, the former New York Times Jerusalem bureau chief; Tony Karon, a senior editor of Time Magazine; and Rashid Khalidi, the Edward Said Professor of Modern Arab Studies at Columbia University and author of several books about the Middle East, including the forthcoming Brokers of Deceit: How the US has undermined Peace in the Middle East.
Odlična debata!
Peter Beinart, the editor of the Daily Beast blog Open Zion and author of Crisis of Zionism; Ethan Bronner, the former New York Times Jerusalem bureau chief; Tony Karon, a senior editor of Time Magazine; and Rashid Khalidi, the Edward Said Professor of Modern Arab Studies at Columbia University and author of several books about the Middle East, including the forthcoming Brokers of Deceit: How the US has undermined Peace in the Middle East.
-
zlata
#7556 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Svrha ovog sto si gore postavio?zakonpera wrote:Videsmo iz iskustva, da je mržnja prema narodima za Jevreja načelo održanja.
Baruch de Spinoza,
židovski filozof
Neka je proklet danju, i neka je proklet noću. Neka je proklet kada liježe, i neka je proklet kada ustaje. Neka je proklet kada polazi, i neka je proklet kada se vraća. Naređujemo vam da nitko s njime ne progovori ni usmeno ni pismeno, da nitko ne boravi s njim pod istim krovom, ili bliže od četiri lakta uz njega, da nitko ne čita spis koji je on sastavio.
Iz prokletstva amsterdamske
sinagoge protiv Spinoze
Make love, not war?
Ili
Spread hate, and war?
- heckler
#7557 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A sta cemo reci o ovih 150 000 zidova koji su sluzili u nacistickoj vojsci?
As Many As 150,000 Jews
Served In Hitler's Military
10-31-3
(Reuters) -- As many as 150,000 men of Jewish descent served in the German military under Adolf Hitler, some with the Nazi leader's explicit consent, according to a U.S. historian who has interviewed hundreds of former soldiers.
Bryan Mark Rigg, history professor at the American Military University in Virginia, told Reuters on Thursday that the issue of soldiers of partial Jewish descent was long a somewhat taboo subject, overlooked by most academics as it threw up thorny questions.
"Not everybody who wore a uniform was a Nazi and not every person of Jewish descent was persecuted," he said. "Where do they belong? They served in the military but lost mum at Auschwitz."
According to the Nuremberg Laws of 1935, Jews or those of partial Jewish descent were unfit for military service, but Rigg tracked down and interviewed more than 400 former soldiers of partial Jewish descent -- labelled "Mischlinge" ("half-caste") by the Nazis.
He estimates there were about 60,000 soldiers with one Jewish parent and 90,000 with a Jewish grandparent in the Wehrmacht, the regular army as distinct from the Nazi SS.
"They thought 'if I serve well they're not going to hurt me and not going to hurt my family'," he said.
However, on returning home from the campaign in Poland at the start of the war to find persecution of their families worsening, many soldiers classified as half-Jewish started to complain, prompting Hitler to order their dismissal in 1940.
But many of these so-called half-Jewish soldiers continued to serve, sometimes due to delays in the discharge order reaching the front, because they concealed their background or because they applied and won clemency for good service.
Many senior officers with Jewish ancestry won special permission to serve from Hitler himself.
"History is not so black and white. History about Mischlinge shows how bankrupt the Nazi racial laws were," said Rigg.
SENSITIVE SUBJECT
While Germany has long been aware of men serving as soldiers who Nazi race laws should have classified as Jewish, most notably former Chancellor Helmut Schmidt and Luftwaffe Field Marshal Erhard Milch, Rigg's large estimate has surprised many.
Die Welt daily called Rigg's book "Hitler's Jewish Soldiers" "one of the most important Holocaust studies of recent years". The author was in Berlin to launch the German language version.
"The Mischlinge suffered the same fate in academic life as they did in real life. There was nobody to speak for them," Rigg said. "People thought it could be misinterpreted, it would be like saying: 'look they did it to themselves'."
Rigg, who has served in the U.S. Marines and as a volunteer in the Israeli army, was moved to research the subject after he discovered his own Jewish ancestry while probing his family tree and after a chance meeting with a Jewish Wehrmacht veteran.
Many of his subjects were telling their story for the first time and in some cases their families knew nothing of their Jewish heritage. "They would talk their hearts out, telling me all about this schizophrenic story they went through," he said.
He is convinced that most of the soldiers of Jewish decent were not aware of the Nazis' systematic murder of Jews, noting that most half-Jews reported to deportation stations in 1944.
"Most say they do not feel guilty about serving in the military, they feel guilty about what they didn't do to save their relatives," he said.
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#7558 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Manje poznata je cinjenica da su zionisti podrzavali obje strane u WW II. A to mnogo govori...istrazite ljudi malo, ne mazgajte(a, ne o) previse.
-
halidaga
#7559 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mozda je malo manje poznata cinjenica Mirku i Slavku ali ne normalnim ljudima.anthraxQ wrote:Manje poznata je cinjenica da su zionisti podrzavali obje strane u WW II. A to mnogo govori...istrazite ljudi malo, ne mazgajte(a, ne o) previse.
Glavni Hitlerov komandant na istocnom frontu je bio Zidov (Meinstajn ...koji nije osudjen u Ninburgu ni za sto, pace je postao i general Bundeswehra kasnije) a takodjer i ministar za kulturu (parade i sl.) dakle Speer.
Osim toga, zidovi su se u njemackoj bolje odazvali procentualno u Wehrmacht od nijemaca (oko 150.000 zidovskih mladica bilo u hitlerovoj vojsci....uporedite sa brojem stanovnika.
Od toga su bila 32 generala.
Poslije rata (i krvavih pokolja po rusiji)...lijepo su se oprali, dobili USA drzavljanstvo i nastavili snimati filmove i TV serije.AFERIM.
-
zlata
#7560 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dajte molim vas.halidaga wrote:Mozda je malo manje poznata cinjenica Mirku i Slavku ali ne normalnim ljudima.anthraxQ wrote:Manje poznata je cinjenica da su zionisti podrzavali obje strane u WW II. A to mnogo govori...istrazite ljudi malo, ne mazgajte(a, ne o) previse.
Glavni Hitlerov komandant na istocnom frontu je bio Zidov (Meinstajn ...koji nije osudjen u Ninburgu ni za sto, pace je postao i general Bundeswehra kasnije) a takodjer i ministar za kulturu (parade i sl.) dakle Speer.
Osim toga, zidovi su se u njemackoj bolje odazvali procentualno u Wehrmacht od nijemaca (oko 150.000 zidovskih mladica bilo u hitlerovoj vojsci....uporedite sa brojem stanovnika.
Poslije rata (i krvavih pokolja po rusiji)...lijepo su se oprali, dobili USA drzavljanstvo i nastavili snimati filmove i TV serije.AFERIM.
Ovo prelazi sve granice....
Zbilja ste bezobrazni.
Pokupili ste sve moguce zloceste izjave vis-a-vis Zidova, koje je iko ikad izgovorio u zadnjih 500 godina,
i sad to trebaju biti konkretni, i objektivni dokazi o valjanosti neke vjerske skupine.
Pa isti ti kreteni su lajali i protiv muslimana!
Sto niste objavili sta su sve nalajali vis-a-vis zlocastih, zaostalih, dekadentnih muslimana i Arapa?
Bem ti zivot....
Nasli ste pijanog pajceka Winstona Churchilla, da vam on odlucuje kol'ko neko vrijedi. Je'l' valja?
Ispasce jos malo,
da su Zidovi isli u Auschwitz na kolektivni Harakiri.....
Da se sami ubijaju....
Svi su narodi imali svoje kolaboratore.
Ali sitni kolaboratori i bezpomocni ucesnici u ratu,
NISU KROJILI Adolfovu politiku.
Neovisno od tog, nije mi jasno sta zelite dokazati?
Da su Zidovi smisljali nacisiticku politiku?
Naredjivali Adolfu da ih masovno ubija?
Ova rasprava vec postaje bolesnicko izivljavanje...
http://www.youtube.com/watch?v=NIDGWEns ... BFC72DFC15
Last edited by zlata on 04/12/2012 07:10, edited 1 time in total.
-
halidaga
#7561 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
U "itni kolaboratori" se ne moze posmatrati 32 generala i sam general armije, ministar za kulturu i 150.000 vojnika.....od populacije nekih 505.000 koliko ih je bilo u Njemackoj. Dakle odzivu voljenog Firera se odazvalo 20% Zidova i 10% Nijemaca (oko 8 milona vojnika ukupno). I sta sad?zlata wrote:Dajte molim vas.halidaga wrote:Mozda je malo manje poznata cinjenica Mirku i Slavku ali ne normalnim ljudima.anthraxQ wrote:Manje poznata je cinjenica da su zionisti podrzavali obje strane u WW II. A to mnogo govori...istrazite ljudi malo, ne mazgajte(a, ne o) previse.
Poslije rata (i krvavih pokolja po rusiji)...lijepo su se oprali, dobili USA drzavljanstvo i nastavili snimati filmove i TV serije.AFERIM.![]()
Zbilja ste bezobrazni.
Pokupili ste sve moguce zloceste izjave vis-a-vis Zidova, koje je iko ikad izgovorio u zadnjih 500 godina,
i sad to trebaju biti konkretni, i objektivni dokazi o valjanosti neke vjerske skupine.
Sto niste objavili sta su sve nalajali vis-a-vis zlocastih, zaostalih, dekadentnih muslimana i Arapa?
Bem ti zivot....![]()
Nasli ste pijanog pajceka Winstona Churchilla, da vam on odlucuje kol'ko neko vrijedi. Je'l' valja?
Ispasce jos malo,
da su Zidovi isli u Auschwitz na kolektivni Harakiri.....![]()
Da se sami ubijaju....
Neovisno od tog, nije mi jasno sta zelite dokazati?![]()
Last edited by halidaga on 04/12/2012 06:40, edited 1 time in total.
-
halidaga
#7562 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I na kraju....Vinston Churchil je bio Zidov. Bas kao i Staljin i Rosenwelt (Rooswelth). 
-
halidaga
#7563 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nisu isli!zlata wrote:Ispasce jos malo,
da su Zidovi isli u Auschwitz na kolektivni Harakiri.....
-
zlata
#7564 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
he...he....he.....halidaga wrote:I na kraju....Vinston Churchil je bio Zidov. Bas kao i Staljin i Rosenwelt (Rooswelth).
Svasta...
Zaboravio si Franju TudjMANa.....
-
zlata
#7565 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne radi se o Zidovima,halidaga wrote:U "itni kolaboratori" se ne moze posmatrati 32 generala i sam general armije, ministar za kulturu i 150.000 vojnika.....od populacije nekih 505.000 koliko ih je bilo u Njemackoj. Dakle odzivu voljenog Firera se odazvalo 20% Zidova i 10% Nijemaca (oko 8 milona vojnika ukupno). I sta sad?zlata wrote:Dajte molim vas.halidaga wrote: Mozda je malo manje poznata cinjenica Mirku i Slavku ali ne normalnim ljudima.
Poslije rata (i krvavih pokolja po rusiji)...lijepo su se oprali, dobili USA drzavljanstvo i nastavili snimati filmove i TV serije.AFERIM.![]()
Zbilja ste bezobrazni.
Bem ti zivot....![]()
Ispasce jos malo,
Da se sami ubijaju....
nego se radi o "Mischling" , tj. "Mjesancima".
tj. Njemcima koji su imali Zidove u familiji,
tj. djeda, baku, pradjeda, itd.
Dok ni "Polutani" nisu bili postedjeni lagera i linkvidacije,
"Mischling" kategorija jos nije bila dosla na red za likvidaciju.
Upitno je uopce, kakav bi im bio status, u nacistickoj drzavi, nakon rata....
Je'l' bi prezivjeli...
ili bi ih Nacisti takodjer likvidirali
- heckler
#7566 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
zlata wrote:Ne radi se o Zidovima,halidaga wrote:U "itni kolaboratori" se ne moze posmatrati 32 generala i sam general armije, ministar za kulturu i 150.000 vojnika.....od populacije nekih 505.000 koliko ih je bilo u Njemackoj. Dakle odzivu voljenog Firera se odazvalo 20% Zidova i 10% Nijemaca (oko 8 milona vojnika ukupno). I sta sad?zlata wrote: Dajte molim vas.![]()
Zbilja ste bezobrazni.
Bem ti zivot....![]()
Ispasce jos malo,
Da se sami ubijaju....
nego se radi o "Mischling" , tj. "Mjesancima".
tj. Njemcima koji su imali Zidove u familiji,
tj. djeda, baku, pradjeda, itd.
Dok ni "Polutani" nisu bili postedjeni lagera i linkvidacije,
"Mischling" kategorija jos nije bila dosla na red za likvidaciju.
Upitno je uopce, kakav bi im bio status, u nacistickoj drzavi, nakon rata....
Je'l' bi prezivjeli...
ili bi ih Nacisti takodjer likvidirali
Hmmmm dakle 60 000 nacista sa jednim rodiljem nisu zidovi, nego "njemci koji su imali zidove u familiji".
Fascinantno, nastavi molim te
- cyprus
#7567 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja mislim da je Hitler himself bio Jevrej. 
A evo i dokaza: reko Ahmedinedžad.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 09,00.html
Dakle, Hitler ne samo da je bio Jevrej, nego i cionista. Jer 'holokaust' je bio samo dio plana kako da se zajebu Palestinci i napravi nacistička država Izrael.Ovo znaju svi normalni ljudi, a osporavaju samo pokvareni i zli prikriveni i otkriveni cionisti
A evo i dokaza: reko Ahmedinedžad.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 09,00.html
Dakle, Hitler ne samo da je bio Jevrej, nego i cionista. Jer 'holokaust' je bio samo dio plana kako da se zajebu Palestinci i napravi nacistička država Izrael.Ovo znaju svi normalni ljudi, a osporavaju samo pokvareni i zli prikriveni i otkriveni cionisti
Last edited by cyprus on 04/12/2012 09:14, edited 2 times in total.
- sinuhe
#7568 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Oni koji su imali jednog djeda ili babu Jevreja nisu smatrani Jevrejima i normalno su sluzili u vojsci. Jedan je bio heroj pohoda u Poljsku pa su ga isticali u medijimi dok se nije saznalo
Gledao sam dokumentarac i to je tuzna prica kad babu odvedu a unuk hitlerov vojnik.
Musolini je opet imao podrsku jevrejskih bankara i normalno su bili clanovi fasisticke partije do 1938.
Musolini je opet imao podrsku jevrejskih bankara i normalno su bili clanovi fasisticke partije do 1938.
- Bosanski_hibrid
#7569 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bez mnogo komplikacija, evo ponovo nešto iz prve ruke. Benjamin Fridman, jevrej koji je prešao na kršćanstvo, američki državni službenik koji je linčno proglašen antisemitom (koja ironija) govori o nekim vrlo bitnim detaljima vezanim za holokaust i drugi svjetski rat. Vrijedi izdvojiti 40 minuta i pogledati
-
sumirprimus
#7570 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
sve je ovo cionistička zavjera,laž i utvara,baš onako kako su od davnina i navikli 
-
sumirprimus
#7571 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
“Of all the extreme fanaticism which plays havoc in man’s nature, there is not one as irrational as anti-Semitism. … If the Jews are rich [these fanatics] are victims of theft. If they are poor, they are victims of ridicule. If they take sides in a war, it is because they wish to take advantage from the spilling of non-Jewish blood. If they espouse peace, it is because they are scared by their natures or traitors. If the Jew dwells in a foreign land he is persecuted and expelled. If he wishes to return to his own land, he is prevented from doing so.”
- Lloyd George stated in 1923
Between the years 250 CE and 1948 CE - a period of 1,700 years - Jews have experienced more than eighty expulsions from various countries in Europe - an average of nearly one expulsion every twenty-one years. Jews were expelled from England, France, Austria, Germany, Lithuania, Spain, Portugal, Bohemia, Moravia and seventy-one other countries.
Historians have classified six explanations as to why people hate the Jews:
Economic -- "We hate Jews because they possess too much wealth and power."
Chosen People -- "We hate Jews because they arrogantly claim that they are the chosen people."
Scapegoat -- "Jews are a convenient group to single out and blame for our troubles."
Deicide -- "We hate Jews because they killed Jesus."
Outsiders, -- "We hate Jews because they are different than us." (The dislike of the unlike.)
Racial Theory -- "We hate Jews because they are an inferior race."
Economic -- The Jews of 17th- 20th century Poland and Russia were dirt poor, had no influence and yet they were hated.
Chosen People -- a) In the late 19th century, the Jews of Germany denied "Choseness." And then they worked on assimilation. Yet, the holocaust started there. b) Christians and Moslems profess to being the "Chosen people," yet, the world and the anti-Semites tolerate them.
Scapegoat -- Any group must already be hated to be an effective scapegoat. The Scapegoat Theory does not then cause anti-Semitism. Rather, anti-Semitism is what makes the Jews a convenient scapegoat target. Hitler's ranting and ravings would not be taken seriously if he said, "It's the bicycle riders and the midgets who are destroying our society."
Deicide -- a) the Christian Bible says the Romans killed Jesus, though Jews are mentioned as accomplices (claims that Jews killed Jesus came several hundred years later). How come the accomplices are persecuted and there isn't an anti-Roman movement through history? b) Jesus himself said, "Forgive them [i.e., the Jews], for they know not what they do." The Second Vatican Council in 1963 officially exonerated the Jews as the killers of Jesus. Neither statement of Christian belief lessened anti-Semitism.
Outsiders -- With the Enlightenment in the late 18th century, many Jews rushed to assimilate. Anti-Semitism should have stopped. Instead, for example, with the Nazis came the cry, in essence: "We hate you, not because you're different, but because you're trying to become like us! We cannot allow you to infect the Aryan race with your inferior genes."
Racial Theory -- The overriding problem with this theory is that it is self-contradictory: Jews are not a race. Anyone can become a Jew - and members of every race, creed and color in the world have done so at one time or another.
Between the years 250 CE and 1948 CE - a period of 1,700 years - Jews have experienced more than eighty expulsions from various countries in Europe - an average of nearly one expulsion every twenty-one years. Jews were expelled from England, France, Austria, Germany, Lithuania, Spain, Portugal, Bohemia, Moravia and seventy-one other countries.
Historians have classified six explanations as to why people hate the Jews:
Economic -- "We hate Jews because they possess too much wealth and power."
Chosen People -- "We hate Jews because they arrogantly claim that they are the chosen people."
Scapegoat -- "Jews are a convenient group to single out and blame for our troubles."
Deicide -- "We hate Jews because they killed Jesus."
Outsiders, -- "We hate Jews because they are different than us." (The dislike of the unlike.)
Racial Theory -- "We hate Jews because they are an inferior race."
Economic -- The Jews of 17th- 20th century Poland and Russia were dirt poor, had no influence and yet they were hated.
Chosen People -- a) In the late 19th century, the Jews of Germany denied "Choseness." And then they worked on assimilation. Yet, the holocaust started there. b) Christians and Moslems profess to being the "Chosen people," yet, the world and the anti-Semites tolerate them.
Scapegoat -- Any group must already be hated to be an effective scapegoat. The Scapegoat Theory does not then cause anti-Semitism. Rather, anti-Semitism is what makes the Jews a convenient scapegoat target. Hitler's ranting and ravings would not be taken seriously if he said, "It's the bicycle riders and the midgets who are destroying our society."
Deicide -- a) the Christian Bible says the Romans killed Jesus, though Jews are mentioned as accomplices (claims that Jews killed Jesus came several hundred years later). How come the accomplices are persecuted and there isn't an anti-Roman movement through history? b) Jesus himself said, "Forgive them [i.e., the Jews], for they know not what they do." The Second Vatican Council in 1963 officially exonerated the Jews as the killers of Jesus. Neither statement of Christian belief lessened anti-Semitism.
Outsiders -- With the Enlightenment in the late 18th century, many Jews rushed to assimilate. Anti-Semitism should have stopped. Instead, for example, with the Nazis came the cry, in essence: "We hate you, not because you're different, but because you're trying to become like us! We cannot allow you to infect the Aryan race with your inferior genes."
Racial Theory -- The overriding problem with this theory is that it is self-contradictory: Jews are not a race. Anyone can become a Jew - and members of every race, creed and color in the world have done so at one time or another.
- sinuhe
#7572 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kave veze beduini imaju sa evropskim praznovjerjem. 
-
sumirprimus
#7573 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
isto ko sto hamasova povelja ima veze sa eufratom i nilom 
-
zlata
#7574 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Englezki kreten, LLOYD GEORGEsumirprimus wrote:isto ko sto hamasova povelja ima veze sa eufratom i nilom
“Of all the extreme fanaticism which plays havoc in man’s nature, there is not one as irrational as anti-Semitism. … If the Jews are rich [these fanatics] are victims of theft. If they are poor, they are victims of ridicule. If they take sides in a war, it is because they wish to take advantage from the spilling of non-Jewish blood. If they espouse peace, it is because they are scared by their natures or traitors. If the Jew dwells in a foreign land he is persecuted and expelled. If he wishes to return to his own land, he is prevented from doing so.”
poznati Filo-Semita
(to su vam oni sto ne mrze Zidove irracionalno, nego se irracionalno zaljube u iste $$$)
Nije li ON glavni krivac za danasnju palestinsku sudbinu?
Obecao TUDJU zemlju, Palestinu,
svojim jaranima.....
da SEBI prave drzavu,
zidovsku drzavu,
podrazumjeva se bez vecinskih Arapa i Palestinaca
Ako ti je on uzor "objektivnog cojka"
-
sumirprimus
#7575 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
naravno da ce sebi pravit drzavu,posto su ih svi protjerali gdje god su mogli...
doduse,amerika je jedina bila blagodarna,sreca pa je i dan danas
doduse,amerika je jedina bila blagodarna,sreca pa je i dan danas