SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-
zonbirile
#7551 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
sinoć kretena na Slučajevi-x,revolveraši sa Pofalića.Joj dragi Tito zlatna tvoja milicija.Kako se samo jad smije u kamere.Ne smijem ni napisati šta čovjek poželi kada vidi taj snimak.
- Boom71
#7552 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ma ne smije se olosh jer konta da ce brzo izac',nego je reklam u pitanjuzonbirile wrote:sinoć kretena na Slučajevi-x,revolveraši sa Pofalića.Joj dragi Tito zlatna tvoja milicija.Kako se samo jad smije u kamere.Ne smijem ni napisati šta čovjek poželi kada vidi taj snimak.
- cappy_tempo
#7553 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
a omar stoji i savjetuje sta ce raditi,a fini gradjani ovog grada samo klimaju glavom i kez od uha do uha.ja jos nisam procitao da je neko dobio zatvora,a da mu je omar bio advokat
-
zonbirile
#7554 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
------------------------------------------------cappy_tempo wrote:a omar stoji i savjetuje sta ce raditi,a fini gradjani ovog grada samo klimaju glavom i kez od uha do uha.ja jos nisam procitao da je neko dobio zatvora,a da mu je omar bio advokat
nije do Omara,mislim nije on extra,nego je tal u pitanju,a čova jednostavno specijalizirao bandu.Imao sam lično slučaj i vadio nedužnog napadnutog momka i vidio im šeme.Svi u talu,od drota,advokata,konobara u Paragrafu,radnika na pumpi.Svi znaju šemu i postupak.Meni šuft( ne Omar,kolega mu) tražio 600KM,samo da mali kaže da mu je on advokat i otišao u istaražni,istražnom sudiji.Nazvao druga,advokata i rekao mi čovjek daj mu 200KM i pošalji ga u MP3,tako i bilo.
- cappy_tempo
#7555 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nisam ni mislio da je dobar nego covjek iskoristi situacije,veze,kafa,cokolada i svi oslobodjeni ili "dobije" uslovnu.zonbirile wrote:------------------------------------------------cappy_tempo wrote:a omar stoji i savjetuje sta ce raditi,a fini gradjani ovog grada samo klimaju glavom i kez od uha do uha.ja jos nisam procitao da je neko dobio zatvora,a da mu je omar bio advokat
nije do Omara,mislim nije on extra,nego je tal u pitanju,a čova jednostavno specijalizirao bandu.Imao sam lično slučaj i vadio nedužnog napadnutog momka i vidio im šeme.Svi u talu,od drota,advokata,konobara u Paragrafu,radnika na pumpi.Svi znaju šemu i postupak.Meni šuft( ne Omar,kolega mu) tražio 600KM,samo da mali kaže da mu je on advokat i otišao u istaražni,istražnom sudiji.Nazvao druga,advokata i rekao mi čovjek daj mu 200KM i pošalji ga u MP3,tako i bilo.
-
zonbirile
#7556 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
najveći je fol dok sam čekao šupka,kaže mi konobar i drot da će maloga pustiti.Kako bolan pustiti.Pa tako,puste svakog,pogotova za tu pizdariju,đaba si uzeo šupka.
- Dr. Oetker
#7557 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Prvo, mnogi mi zaista jesu zahvalni. Ne kaže to veliki broj ljudi, ali u susjedstvu ih ima. Nisu bitni detalji, ali velika se bitka vodila oko nekih stvari i pobijedili smo.Urban B. wrote:Svaka ti cast,nadam se da ti je kompletna mjesna zajednica zahvalana i da ce ti ubrzo dici spomenik!Dr. Oetker wrote:Pa uspio sam u svojoj lokalnoj zajednici. Vjeruj mi da bi bilo izgrađenih objekata i to nelegalno da se nisam žalio. Policija više ne kažnjava za parkiranje tamo gdje ne treba da kažnjava, prijavljivao sam puknutu kanalizaciju, svašta nešta. A šta radim libo te racq. Reci ti meni zašto si ti tako antisocijalan i frustriran? Ustvari boli me racq što si takav, većina je takva i zato kao društvo ne valjamo. Kad izađeš sa predavanja otići ćeš opet na svoju trosatnu kafu i pisat ćeš po forumu i mislit ćeš da si jako pametan.- O yeah, tvoja generacija je najbolja, niko vam ništa ne može, yeahhh![]()
Razligu...
I meni se sa svojim "umotvorinama" više ne javljaj, dosadan si... Razligu dijete...
ovo boldirano je pokazatelj sta zaista ti radis tj ne radis nista osim sto pametujes!
Kakva god da je moja generacija barem ja znam komunicirat na nekoj normalnoj bazi bez suvisnih psovki al dobro naucit ces i ti barem se nadam!
a zasto ti kad pises generalises sve?ako ne znas sta znaci rijec generalisati onda reci pa ti objasnim da ne moras sat vremena pisati a da nista ne kazes!
Vidis ja idem na predavanje,studiram a ti?
kucna varijanta,tv i kompjuter i s komsom pricas kako nam ne valja situacija u drzavi?!![]()
a to koliko dugo ispijam kafe,ima se moze se
Ovo "razligu" jesi to tek naucio pa se sad furas ili?
Drugo, ja ne psujem, i da te ispravim sve su psovke suvišne.
Treće, ništa nije generalizirano, sve je opisao kako je bilo, i rekao sam sve. Malo pokušavaš da zajebaješ? Nađi drugog, ne prima se kod mene to što pokušavaš.
Peto, hmmm, davno su prošli moji studentski dani, a to što radim nije tvoja briga.
Šesto, uh zar smo već došli do šeste tačke, ima se može se, ti kao u onom vicu kad pitaju mujicu kako to da ti stalno jedeš grah, a on kaže:"Ma ima se, može se..."
Razligu...
Last edited by Dr. Oetker on 22/02/2011 09:29, edited 1 time in total.
- Dr. Oetker
#7558 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
zonbirile wrote:najveći je fol dok sam čekao šupka,kaže mi konobar i drot da će maloga pustiti.Kako bolan pustiti.Pa tako,puste svakog,pogotova za tu pizdariju,đaba si uzeo šupka.
- headbanger
#7559 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
halo revolucionar ba
haj et otvorio si nam oci
mi glupi ti pametan
hadj sad fino otvori sebi drugu temu pa tamo truni
ovo je ipak crna hronika a ne dr.oetker pametuje
mi glupi ti pametan
- Troll_Happens
#7560 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
imal ko dje da postavi te slucajeve X online da se vide ti ljudi da se zna ko je sta je.. kad pridje u gradu da znam odmah da ne pricam s njim nego da ga roknem odmah dok se ne snadje
!!!
- JThomas
#7561 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
omar samo koristi rupe sistema, nije on kriv što postoje, krivi su drugi.
- headbanger
#7562 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
fakat mi nisu jasni ljudi koji napadaju omaraJThomas wrote:omar samo koristi rupe sistema, nije on kriv što postoje, krivi su drugi.
covjek radi svoj posao
nije omar kriv sto imamo nesposobne tuzioce ili istrazitelje koji ne znaju sve fino napakovati
pa od tuzioca sve krece
malo obrazovanja ne bi skodilo, eto cisto da se zna sta je ciji posao
- Dr. Oetker
#7563 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
A kad sam pisao neki dan da je problem u radu sudova i tužilaštava nisi se pravio pametan.headbanger wrote:fakat mi nisu jasni ljudi koji napadaju omaraJThomas wrote:omar samo koristi rupe sistema, nije on kriv što postoje, krivi su drugi.
covjek radi svoj posao
nije omar kriv sto imamo nesposobne tuzioce ili istrazitelje koji ne znaju sve fino napakovati
pa od tuzioca sve krece
- Dr. Oetker
#7564 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Čuj ja revolucionar...headbanger wrote:halo revolucionar ba
mi glupi ti pametan
- Dr. Oetker
#7565 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nisu nadležni samo nesposobni, već su i pokvareni i korumpirani.
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#7566 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Imal đe broj tog konobara, čisto onako ako kad zatrebaju advokatske usluge?Dr. Oetker wrote:zonbirile wrote:najveći je fol dok sam čekao šupka,kaže mi konobar i drot da će maloga pustiti.Kako bolan pustiti.Pa tako,puste svakog,pogotova za tu pizdariju,đaba si uzeo šupka.Jbt i ptice na grani znaju šta će biti. Dokaz kakvo nam je sudstvo...
- headbanger
#7567 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
toiko trunis i laprdas da te nisam ni citao, nego samo preletim okom preko onog sto blodirasDr. Oetker wrote:A kad sam pisao neki dan da je problem u radu sudova i tužilaštava nisi se pravio pametan.headbanger wrote:fakat mi nisu jasni ljudi koji napadaju omaraJThomas wrote:omar samo koristi rupe sistema, nije on kriv što postoje, krivi su drugi.
covjek radi svoj posao
pa od tuzioca sve krece
inace ne citam postove koji sadrze vise od 3 recenice i postove u kojima autor pocinje forumase da proziva kako su glupi, naivini i staja znam sta jos, nezreo si
hajd sad eto ispricasmo se i mani me se kao sto cu se i ja tebe
-
delightful
#7568 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
headbanger i dr.oetker opomena pred ban zbog neprimjerenog nacina komunikacije.
- cappy_tempo
#7569 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110222035
ko se smije kladiti da ce ga pustiti jer je maloljetan,lahno pivu pa ga bacilo,ovaj njemac mu pogledo curu...
ko se smije kladiti da ce ga pustiti jer je maloljetan,lahno pivu pa ga bacilo,ovaj njemac mu pogledo curu...
- ultima_palabra
#7570 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ma to je sao roma babo babo... najjači komentar na portalu "zakačili se ko je jači, Njemačka il Italija"cappy_tempo wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110222035
- respo
#7571 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
hans i salvatore 
- Troll_Happens
#7572 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
kad nema lokalnih kloshara ima dijasporske bagre koja se bode. Samo vi dokumentujte gospodo a oni nek se bodu.
Službenici IV PU Sarajevo uhitili su 21. veljače u 21.30 sati, maloljetnog SR rođenog 1993. u Italiji, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstvo u pokušaju.
SR je navedenog dana oko 21.00 sati u ulici Plandište, općina Ilidža, ubodom oštrim predmetom nanio teške tjelesne ozljede maloljetnom HO rođenom 1994. u Njemačkoj, nastanjenog u Sarajevu.
Povrijeđenom je ljekaraska pomoć ukazana u KC bolnice Koševo, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.
Uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Sarajevske županije.
U neposrednoj blizini mjesta događaja pronađen je nož.
SR je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Sarajevske županije, a službenici policije rade na dokumentovanju ovog kaznenog djela.
Službenici IV PU Sarajevo uhitili su 21. veljače u 21.30 sati, maloljetnog SR rođenog 1993. u Italiji, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstvo u pokušaju.
SR je navedenog dana oko 21.00 sati u ulici Plandište, općina Ilidža, ubodom oštrim predmetom nanio teške tjelesne ozljede maloljetnom HO rođenom 1994. u Njemačkoj, nastanjenog u Sarajevu.
Povrijeđenom je ljekaraska pomoć ukazana u KC bolnice Koševo, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.
Uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Sarajevske županije.
U neposrednoj blizini mjesta događaja pronađen je nož.
SR je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Sarajevske županije, a službenici policije rade na dokumentovanju ovog kaznenog djela.
-
zonbirile
#7573 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
--------------------------enko 1964 wrote:Imal đe broj tog konobara, čisto onako ako kad zatrebaju advokatske usluge?Dr. Oetker wrote:zonbirile wrote:najveći je fol dok sam čekao šupka,kaže mi konobar i drot da će maloga pustiti.Kako bolan pustiti.Pa tako,puste svakog,pogotova za tu pizdariju,đaba si uzeo šupka.Jbt i ptice na grani znaju šta će biti. Dokaz kakvo nam je sudstvo...
odeš u kafić Paragraf i svako će ti reći,najduže noć,90% puste odmah,čim daš izjavu sudiji.Znaju to i pumpaši na obližnjoj pumpi.Pošteni građani koji nalete,oderu ih,a znali su da je bespotrebno.Ima još,nazoveš 2-3 advokata,oni sorry,ali baš stalno sam angažovan za tu ekipu,sukob interesa,bla..,bla...elem kada si u konfliktu sa ekipom iz crnih hronika ni advokata ne možeš naći,eventualno nekog levata.
- jazzer
#7574 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nisam upucune najbolje u ova desavanja ali ovo sto si napisao jezonbirile wrote: odeš u kafić Paragraf i svako će ti reći,najduže noć,90% puste odmah,čim daš izjavu sudiji.Znaju to i pumpaši na obližnjoj pumpi.Pošteni građani koji nalete,oderu ih,a znali su da je bespotrebno.Ima još,nazoveš 2-3 advokata,oni sorry,ali baš stalno sam angažovan za tu ekipu,sukob interesa,bla..,bla...elem kada si u konfliktu sa ekipom iz crnih hronika ni advokata ne možeš naći,eventualno nekog levata.
Pa jebeni pumpadzija te moze posavjetovati kome da se obratis da sto bezbolnije prodjes
za krivicno djelo, preko koga da izbjegnes pritvor...
Oj zemljo Indijo...
- zlatiborka
#7575 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Slazem se stobom skroz!Comrad wrote:Shvatam da je pristalicama SDP-a malo zeznuto sto im se cacka po gradonacelniku, ali je cinjenica da ovog uspavanog lika nema na mapi. Uopste ne vidim razliku izmedju njega i Dubaičanke![]()
Nakon sto pucnjava, izlazi sa izjavama i slicno.
Nemojte mi samo nije njegova nadleznost i sl. Sta je onda njegova nadleznost, kod nas nista nije nicija nadleznost, a svi fino klepaju pare. Ne krivim ja njega za ovo sto se desava, nego mi jednostavno smeta ta njihova uspavanost. Niko da mrdne prstom, umjesto da izlaze i skacu po tv-u i da podsticu policiju i sudstvo da rade malo bolje svoj posao...bilo sta, a ne da se osjecam jos nesigurnije kad ga vidim na tv-u.
Al nema se para, pa kako ce bit kad trecinu budzeta oni potrose na salterase i ove nehljebovice. I eto to je kao promjena za koju smo glasali...
Na stranu moje simpatije prema SDP-u, ali su na mjesto gradonacelnika Saarajeva
postaviili nekoga ko tu nikako ne pase, ali bas nikako.