Naravno.leet wrote:čist start na loptu
Pravite se glupi kao i obično ali kao i kod Shelvey/Evans starta, lopta je najmanje bitna u cijeloj priči.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Naravno.leet wrote:čist start na loptu
Ja nikad nisam spomenuo Aggera. Ne mislim da je to penal, takvih situacija ima milion u svakoj utakmici.The Realist wrote:Hajde ne izmišljaj. Jedno je trolanje, a drugo je izmišljanje. Ja sam napisao da sam protiv crvenog, govorim šta je moglo uticati na suca.odesveuhonduras wrote:nemoj zezati, jes vidio kako si ti ušao u njihove glave i znaš šta su sve kontali u svakom djeliću sekunde tog starta.
Činjenica je da su obadvojica išla pogubno, činjenica je da je Evans prvi zakačio Shelveya iako to nije bilo neko žestoko zakačivanje, činjenica je da su obadvojica trebala dobiti istu kaznu (neko kaže samo žuti ali ja bih ih izbacio obadvojicu jer pravila tako nalažu) i činjenica je da je Kompanyev start bio neviniji duplo i od Shelveyevog i Evansovog, i van Persijevog jučer ali još uvijek realist i ekipa pokušavaju ubijediti dunjaluk da je to bilo isključenje bez ikakve dileme.
Koliko je gadno vidjeti ovoliko favorizovanje Uniteda od strane sudija, još je gadnije vidjeti opravdanja koja to prate.
Liverpool jučer igra pred punim Anfieldom na vrlo emocionalan dan, i svaka moguća odluka ode na stranu njihovog protivnika. Znaš kad će se dogoditi da sve odluke, 5-6 velikih i srednje-velikih, odu protiv Uniteda na jednoj utakmici, a pogotovo na Old Traffordu - nikad, a možda ni tad.
Prvo nije bio penal nad Valenciom, pa onda ipak jeste, onda su trebala biti dva penala za Liverpool, jer je Evans "legao" na Aggera, ili koga već, ali eno vam gif i situacija "prije" toga, koja ipak malo drugačije svjetlo baca na tu akciju. Baš me zanima šta je sljedeće.
I da mi je da vidim start RVP-a, jer ako bude kriterij kao do sada, sumnjam da će stvarno biti tako gadan.
Također, zašto ti sada smeta ako nego govori o tome šta je ko mislio, a ne smeta ti kada se kaže kako sudija sigurno nije vidio kontakt na Valenciji, nego je radi nečega drugog dosudio penal? Tada je OK "ulaziti" u nečije glave.
Gledajući onaj crveni, mogao mu je dati crveni, iako je ovo start za žuti i ništa više (ovo mi je očit primjer starta gdje daješ žuti za opasnu igru, osim ako ne pogodi igrača, gdje mu onda daješ crveni), ali očito da mu je opet bilo bitno da li je igrač pogodio protivnika, ili nije (što mislim da je bilo presudno kod crvenog, koliko god se ja neslagao s tim), i ne zaboravi da i Susso, ili ko već, ide džonom, iako je to neuporedljivo sa startom RVP-a (nije nikakav crveni start Sussoa, samo žuti da pogodiš tako igrača, čisto da zabune ne bude).vaučer wrote:
Eh, ovo mi se sviđa, kaže čovjek koji navija za City i kuka kako je sada United pobjegao 5 bodova glavnom konkurentu.odesveuhonduras wrote:
Van Persiev start je možda i najgori od sva tri jučerašnja (shelvey, evans).. takvim startovima su se mnoge noge slomile u fudbalu do sad. Ali crveni RVP-u znači da ne igra slijedeće tri utakmice pa eto ti problema za Sira.. đeš to radit
Baš me sada oko suca zanimalo. Ovo je onaj sudac što nije dao Carragheru crveni za start na Naniju ( http://www.youtube.com/watch?v=L3ZpCmstTKA ) i ne bi me čudilo da je i to imalo uticaja na njegovu odluku, iako nema nikakve logike da to radi.Infaze Studio wrote:Iznenadilo me je sudjenje, jer ako je statistika komentatora tacna, Manchester UTD je izgubio zadnjih 18 utakmica koje im je onaj sudac sudio...A s druge strane, mozda je i on sam skontao taj podatak, pa mislio da je red da se iskupi
.
Ovo je diskutabilno. Liverpool ništa nije posebno napravio i sa 11 igrača. Dominirali su posjedom, ali mislim da su jednu šansu stvorili, ili dvije, tako da je dostajalovo to izgledalo i tu Liverpool mora nešto uraditi ako želi nešto više.vaučer wrote:Cijela priča ide u krug i vraća se na samo jedan zaključak - dvostruki standardi za iste stvari.
Kako, zašto i dokad zna Mark Halsey kao i oni koji njemu i sličnima toleriraju te plaćaju ovu razinu profesionalnosti.
Ja sam bio sretan i zadovoljan nakon utakmice jer smo s mladom ekipom, deset igrača i novim trenerom pokazali zavidnu razinu borbenosti, uigranosti, znanja, vica, kreativnosti i dominirali na papiru jaču ekipu koja bez dubioznih odluka sudije ne bi izvukla ništa iz ove utakmice.
Sudija je to imao prilike reći u zapisniku koji se podnosi nakon utakmice i po kojem se odlučuje da li će neko biti retrospektivno kažnjen ili ne. Osnova da bude retrospektivno kažnjen je da sudija pregleda snimku i potvrdi da nije vidio incident. Ništa od tog se nije dogodilo - end of story. Šta je on kasnije rekao, i da li je uopće rekao u što ne vjerujem jer sudije ne komentarišu javno svoje odluke, je nebitno skroz.The Realist wrote:Eh, ovo mi se sviđa, kaže čovjek koji navija za City i kuka kako je sada United pobjegao 5 bodova glavnom konkurentu.odesveuhonduras wrote:
Van Persiev start je možda i najgori od sva tri jučerašnja (shelvey, evans).. takvim startovima su se mnoge noge slomile u fudbalu do sad. Ali crveni RVP-u znači da ne igra slijedeće tri utakmice pa eto ti problema za Sira.. đeš to radit
No, zašto onda ne kažeš da je baš City taj koji je na početku sezone iskoristio grešku suca i ne davanje crvenog igraču? Tevez je trebao dobiti crveni protiv QPR-a, tj. izjavio sudac nakon nekon perioda, rekavši da je greška to što je ostavio Teveza na terenu.
Znači da Tevez ne bi igrao u Charity Shieldu (ako se tu računaju kartoni), protiv Southamptona, te protiv Liverpoola u ligi.
Samo da napomenem da je i protiv Saintsa i protiv Liverpoola Tevez dao gol, a dao je i u Charity Shieldu, ali hajde, to nije bitno za bodovanje u ligi.
No, očito nisu smjeli to napraviti Cityju, kako bi ovi mogli biti jači.
Da bas tako, ali .....The Realist wrote:Baš me sada oko suca zanimalo. Ovo je onaj sudac što nije dao Carragheru crveni za start na Naniju ( http://www.youtube.com/watch?v=L3ZpCmstTKA ) i ne bi me čudilo da je i to imalo uticaja na njegovu odluku, iako nema nikakve logike da to radi.Infaze Studio wrote:Iznenadilo me je sudjenje, jer ako je statistika komentatora tacna, Manchester UTD je izgubio zadnjih 18 utakmica koje im je onaj sudac sudio...A s druge strane, mozda je i on sam skontao taj podatak, pa mislio da je red da se iskupi
.
OK, ako u zapisniku sudija kaže da je RVP-ovo žuti, Shelveyjevo crveni, da nije penal na Suarezu i da je penal na Valenciji, možemo zaključiti da je jučer sve odlično bilo? Sjajno.odesveuhonduras wrote: Sudija je to imao prilike reći u zapisniku koji se podnosi nakon utakmice i po kojem se odlučuje da li će neko biti retrospektivno kažnjen ili ne. Osnova da bude retrospektivno kažnjen je da sudija pregleda snimku i potvrdi da nije vidio incident. Ništa od tog se nije dogodilo - end of story. Šta je on kasnije rekao, i da li je uopće rekao u što ne vjerujem jer sudije ne komentarišu javno svoje odluke, je nebitno skroz.
Nabroj mi deset takvih, a ja ću nabrojati odluke protiv Uniteda (onih kojih se sjetim - evo par brzinski - prva protiv Arsenala, prva protiv Boltona, prva protiv Stokea, prva protiv Newcestlea, druga protiv Wigana.....- sve se radi o penalim i crvenim kartonima).A navikli smo na to da na 5 kontroverznih ili manje kontroverznih situacija koje idu Unitedu u korist, vi izvučete jednu koja bi trebala anulirati ostale. Pa čitavu prošlu godinu ste spominjali utakmicu sa Newcastle'om iako ste u vašu korist imali 10 takvih.
Kao što recimo nije bilo sve kontra Uniteda suđeno prije dvije godine u meču Man Utd vs. Chelsea, iako je United to dobio, pa se niko nije puno žalio?Nikad, ama baš nikad United neće odigrati utakmicu u kojoj će sve značajne odluke otići na suprotnu stranu kao što je to jučer bio slučaj sa Liverpoolom, i to u jednoj tako specifičnoj utakmici. Čak ni oni koji su digli ruke od nadanja u bilo kakav fair status ostalih klubova u odnosu na United, kao ja npr., nisu ni pomislili da bi se to moglo dogoditi baš jučer. Da budem iskren, kontao sam da bi se čak moglo dogoditi da Unitedd bude oštećen u jučerašnjoj utakmici.
A čuj, mogu i ja izmišljati stvari konstantno, lagati, ignorisati sve argumente i trubiti svoje, kao što ti radiš (ah, Evri nije dat žuti, kme, kme, eto dokaz, a ignorisanje grubosti Shelveyja prije toga je standardno na dnevnom redu i takve stvari....), pa će biti da je Woolverhampton najpovlašteniji klub lige. Ali hebiga, ne služim se tim stvarima, kao što ti radiš.Ali jok, nema tu skrupula nikakvih..
ne, ne možemo, situacije koje se rješavaju naknadnim istragama su moguće samo kada sudija ne tretira incident za vrijeme utakmice. Dakle, on je RVP-ov incident tretirao, Shelveyu je dao crveni, a penali se ionako ne mogu naknadno tretirati, to je isključivo za agresivne incidente.OK, ako u zapisniku sudija kaže da je RVP-ovo žuti, Shelveyjevo crveni, da nije penal na Suarezu i da je penal na Valenciji, možemo zaključiti da je jučer sve odlično bilo? Sjajno.
ma ne pada mi na pamet bolan da ti nabrajam, još uvijek nisam toliko poludio od fudbala da vodim bazu podataka o fudbalskim pogreškama. Tretiram ih ovako kad se dogode da popljujem najodvratniji klub ikad, napišem šta što imam u glavi tad, i to je to. Apsolutno me ne interesuju tvoji kontraargumenti, pogledam najmanje 90% unitedovih utakmica i ne interesuju me ničiji argumenti, ni viđenja osim mog.Nabroj mi deset takvih
Ne znam baš na koju tačno utakmicu misliš, volite vi te dvoboje protiv chelsea spominjati iako ste lani npr. protiv njih postigli dva gola iz offsidea u 3:1 pobjedi, i dva gola iz penala od kojih je najanje jedan urnebesno smiješan, u 3:3 remiu. Dvije utakmice mi se vrzmaju po glavi - jedna sa Stamford Bridge-a (ona u kojoj je rooney zabio u prvom poluvremenu) i u kojoj Chelsea jeste imao domaćinsko suđenje, i druga ona pred kraj jednog prvenstva kad vas je chelsea dobio drogbinim golom iz offsidea. Doduše i jedini vaš gol je bio isto tako neregularan.Kao što recimo nije bilo sve kontra Uniteda suđeno prije dvije godine u meču Man Utd vs. Chelsea, iako je United to dobio, pa se niko nije puno žalio?
Priznao frajer da nije za diskusije, nego čisto dođe da istrola, a vi i dalje sa njim vodite polemiku.Apsolutno me ne interesuju tvoji kontraargumenti, pogledam najmanje 90% unitedovih utakmica i ne interesuju me ničiji argumenti, ni viđenja osim mog.
Dobar je honduras,samo sto je vrlo krut u izrazavanju stavova i zna biti jako iskljuciv.BadBoy wrote:
Priznao frajer da nije za diskusije, nego čisto dođe da istrola, a vi i dalje sa njim vodite polemiku.
Nije tačno evo njegove statistike iz prošle sezoneInfaze Studio wrote:Iznenadilo me je sudjenje, jer ako je statistika komentatora tacna, Manchester UTD je izgubio zadnjih 18 utakmica koje im je onaj sudac sudio...A s druge strane, mozda je i on sam skontao taj podatak, pa mislio da je red da se iskupi
.
Da bi se insan istakao na forumu na kojem piše MALI milion ljudi, to jest da bi bio siguran da se neće preletiti preko njegovih postova, mora koristiti stil Amara OsimaTeufik wrote:Dobar je honduras,samo sto je vrlo krut u izrazavanju stavova i zna biti jako iskljuciv.BadBoy wrote:
Priznao frajer da nije za diskusije, nego čisto dođe da istrola, a vi i dalje sa njim vodite polemiku.
Takve ga recenice vrlo lako odaju.
To mu je najveca mana ali ima moje postovanje sto se tice upucenosti u fudbal.
Da bi se insan istakao na forumu na kojem piše MALI milion ljudi, to jest da bi bio siguran da se neće preletiti preko njegovih postova, mora koristiti stil Amara Osima jedino tako možeš "natjerati" ljude da obrate pažnju na ono što želiš reći.
U stavovima jesam krut, kad mislim da sam u pravu ne dam nikom drugom da tek tako to tvrdi za sebe
Da nebi bilo da je moj podatak, neka se i ovaj "diclaimer" vidi dobrodragonz wrote:Nije tačno evo njegove statistike iz prošle sezoneInfaze Studio wrote:Iznenadilo me je sudjenje, jer ako je statistika komentatora tacna, Manchester UTD je izgubio zadnjih 18 utakmica koje im je onaj sudac sudio...A s druge strane, mozda je i on sam skontao taj podatak, pa mislio da je red da se iskupi
.
http://www.soccerbase.com/referees/refe ... son_id=141
hladan.preminger wrote:Da bi se insan istakao na forumu na kojem piše MALI milion ljudi, to jest da bi bio siguran da se neće preletiti preko njegovih postova, mora koristiti stil Amara Osima jedino tako možeš "natjerati" ljude da obrate pažnju na ono što želiš reći.
U stavovima jesam krut, kad mislim da sam u pravu ne dam nikom drugom da tek tako to tvrdi za sebe
I pored toga si levat kad je fudbal i njegova pravila u pitanju. O teorijama zavjere ne zelim trositi rijeci.
Sent from my dimirlija!
Teško, kad se opet povrijedio.hladan.preminger wrote:Jos da se buraz razigra na posudbi, pa da iduce sezone budu na bekovima zajedno igrali. Tesko, ali nadati se.
Sent from my dimirlija!