Novi Izborni zakon BiH
- Gandalf
#7551 Re: Novi Izborni zakon BiH
Mene sada interesuje može li se donošenje tog necivilizacijskog izbornog zakona blokirati u Parlamentu.
Ako se oko nečega dogovore kirbaš i bjeloglavi, to je duplo zlo, ne moram ni znati šta je, duplo je to zlo, jer dolazi od njih dvojice
Ako se oko nečega dogovore kirbaš i bjeloglavi, to je duplo zlo, ne moram ni znati šta je, duplo je to zlo, jer dolazi od njih dvojice
- animus
#7552 Re: Novi Izborni zakon BiH
Vanredni izbori bi bili nesto ato se mora traziti.
Davno bi mi smijenili vlast u Federaciji da imamo vanredne izbore. Klinac bi Cavara blokirao izbor Vlade FBiH. Samo u nasem ustavu mozes sve blokirati 4 godine i da to niko ne spomene kao problem u reformi IZ.
Davno bi mi smijenili vlast u Federaciji da imamo vanredne izbore. Klinac bi Cavara blokirao izbor Vlade FBiH. Samo u nasem ustavu mozes sve blokirati 4 godine i da to niko ne spomene kao problem u reformi IZ.
-
convict
#7553 Re: Novi Izborni zakon BiH
upravo tako. ovo je samo baketova izlazna strategija. pretpostavljam da ce epilog biti da je isporucio covicu predsjednistvo, a ovaj je pristao na kozmeticke promjene nadleznosti doma naroda uz zadrzavanje svih mehanizama blokade.
-
DonieBrasco
#7554 Re: Novi Izborni zakon BiH
Idalje ce sve da blokiraju a ovaj im opet ide u korsti, sta ces dalje kad ce Dodiku opet izaci u susret sa ovim za genocid.
-
90minut
#7555 Re: Novi Izborni zakon BiH
Mjesecima pregovaraju da bi na kraju kozmeticki izgubili hrvati pa vi stvarno niste normalni
Prvu minutu bi potpisao Covic sve da je tako kao što pišete
Prvu minutu bi potpisao Covic sve da je tako kao što pišete
-
Buli6
#7556 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ne znam jel Luka Mišetić zna nešto više. Piše velika pobjeda.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7557 Re: Novi Izborni zakon BiH
Potpiso je s obecanjem da ce za 20 30 godina bice gradjanskaizvrsni direktor wrote: ↑30/01/2022 10:32Zna archi jer je prisustvovao prijetnjama i presingu, svojim ocima gledao kako aliji ko u kumu prijete.
Edit, kum je ipak bio u sarajevu, to je o skaki rijec, pardon archi
-
channel10
#7558 Re: Novi Izborni zakon BiH
A zar moze biti drugaciji rezultat kad Bake pregovara?DonieBrasco wrote: ↑30/01/2022 11:14 Vođeni historijom Bakir dobija muda a daje bubrege, da izvinete na rijecniku.
Neka svoj obraz sacuva barem ovaj put za red dobra drzave i naroda, stavi na stranu sve licno, odyebi ovog ustasu i dokazanog neprijatelja BiH.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- fosna2014
#7560 Re: Novi Izborni zakon BiH
Svi su pobjednici. 
-
channel10
#7561 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ima li gdje Avde sa najnovijim informacijama ili i njega poljevaju hladnom vodom?
-
90minut
#7562 Re: Novi Izborni zakon BiH
A labudan se usro i ovi " moji " isto defetizam na max 
-
Maliodmene
#7563 Re: Novi Izborni zakon BiH
Prvo elektronsko glasanje, da se izabere stvarna volja naroda pa tek onda dogovor o izbornom zakonu je jedina prava i normalna stvar. Izborni zakon se ne dogovara sa prevarantima.
- dembele
#7564 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ima li danas instagram podrške iz baze za pregovarača Baketa?
Mogao bi Dilfa budući da danas nema nikakvog ročišta.
Mogao bi Dilfa budući da danas nema nikakvog ročišta.
-
haga
#7565 Re: Novi Izborni zakon BiH
Glupa im je ta teza da im drugi narod bira predstavnika..evo recimo meni komsija srbin koji hoce da se kandiduje za clana predsjednistva, i ne dopada mi se nijedan predlozeni bosnjak..za mene ne postoji nacin da glasam recimo za tog srbina ( o kakvoj je ovdje demokratiji rijec? To onda nije ni d od demokratije )...mi bi tim legitimnim predstavljanjem bili osudjeni na ogranicenu demokratiju..drugim rijecima ja ne zelim da glasam ni za jednog bosnjaka i na taj nacin gubim pravo da glasam za neku drugu osobu koja je recimo postena? Najpostenije bi bilo da se za clanove predsjednistva bira na cijeloj teritoriji BiH..jedan listic i vise kandidata, i da u predsjednistvo ulaze 3 ili 5 iz razlicitih naroda90minut wrote: ↑30/01/2022 11:23Pa i jesu ugroženi bošnjaci im biraju ko ce ih predstavljati sve ostalo je šuplja samo eto mi sretni da Tuđmanovi ljudi nisu znali šta potpisuju pa imamo as u rukavu i ne moramo se pedlja povuci vec sam siguran da se inzistira od stranaca samo da hrvati nešto daju jer se i mi odricemo isto.haga wrote: ↑30/01/2022 11:14 Ovdje HDZ igra prljavo, konstantno se pozivaju kako su hrvati ugrozeni tj neravnopravni a ustvari hrvati su u najboljem mogucem polozaju..kao prvo ima ih najmanje a imaju veca prava nego svi ostali zajedno, kao drugo njihova zaposlenost je 100% ( u Brckom svaki hrvat koji zeli da radi u javnoj upravi, radit ce..cak se u Brcko i uvoze hrvati radi zaposlenosti ), a kao trece i najbitnije 99% hrvata ima i hrvatsku putovnicu sto ih odmah svrstava u red povlaštenog naroda..i na kraju oni kao plasiraju pricu o legitimnom predstavljanju..moze li i jedan hrvat reci cime je to on ugrozen? I kakva bi bila razlika s tim legitimnim predstavljanjem u odnosu na sad?
PS: ne znam zasto niko od nasih ne predlozi da se u izborni zakon ne uvrsti stavka, da ukoliko hrvat glasa na drzavnim izborima u Hrvatskoj, da automatski gubi pravo glasa na drzavnim izborima u BiH..lokalni izbori su nesto drugo, to nek ostane kako je i do sada bilo..
- vatrogasac
#7566 Re: Novi Izborni zakon BiH
Svako drugačije.

- kokakolas
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#7568 Re: Novi Izborni zakon BiH
Previse se nade u to polaze.Maliodmene wrote: ↑30/01/2022 11:42 Prvo elektronsko glasanje, da se izabere stvarna volja naroda pa tek onda dogovor o izbornom zakonu je jedina prava i normalna stvar. Izborni zakon se ne dogovara sa prevarantima.
Dzaba ti elektronski izbori ako ce softwere nabavljati preko firme dodikovog sina.
Dzaba ti elektronsko glasanje ako stranacki postavljena predsjednica izborne komisije bih ide na obuku u rusiju, koji su knjige ispisali o prevarama na softwerima za glasanje. Ne ide u rusiju da je obuce kako da sprijeci prevare.
Dzaba ti elektronsko glasanje ako ce bhtelecom vrsiti pripremi infrastrukture.
Pogledaj zadnji primjer slovacke sa nacin manipulacije elektronskog glasanja.
Dzaba ti elektronsko glasanje kada glasa svega 30% populacije glasa a znamo koliko su tu aktivni sda i hdz botovi.
Dzaba ti elektronsko glasanje kad u izbornim evidencijama ima vise glasaca nego stanovnistva.
Jedino rjesenje je da se uvede obavezno glasanje za sve punoljetne i da stranci sprovedu proces izbora sa elektronskim glasanjem.
A realno, strancima je puna kapa nas i nasih izbora. To bi mogöa biti jako realna opcija
-
DonieBrasco
#7569 Re: Novi Izborni zakon BiH
@izvrsni direktor
Stranci nama ovo sve serviraju, umjesto da oni presjeku i nametnu svoje qurceve EU vrijednosti, demokraciju. Ako moze u njihovim yebenim drzavama zasto ne moze i kod nas.
O kakvom koncezusu pricaju sve i jedna uredba Covica je za manje BiH a njemu vise vlasti, bosnjake skroz da eliminise samo jos da ih fizciki skloni iz drzave.
Stranci nama ovo sve serviraju, umjesto da oni presjeku i nametnu svoje qurceve EU vrijednosti, demokraciju. Ako moze u njihovim yebenim drzavama zasto ne moze i kod nas.
O kakvom koncezusu pricaju sve i jedna uredba Covica je za manje BiH a njemu vise vlasti, bosnjake skroz da eliminise samo jos da ih fizciki skloni iz drzave.
Last edited by DonieBrasco on 30/01/2022 11:53, edited 1 time in total.
-
channel10
#7570 Re: Novi Izborni zakon BiH
A ti nakon 30 godina borbe sa strancima polazes i dalje nade u njih?izvrsni direktor wrote: ↑30/01/2022 11:49Previse se nade u to polaze.Maliodmene wrote: ↑30/01/2022 11:42 Prvo elektronsko glasanje, da se izabere stvarna volja naroda pa tek onda dogovor o izbornom zakonu je jedina prava i normalna stvar. Izborni zakon se ne dogovara sa prevarantima.
Dzaba ti elektronski izbori ako ce softwere nabavljati preko firme dodikovog sina.
Dzaba ti elektronsko glasanje ako stranacki postavljena predsjednica izborne komisije bih ide na obuku u rusiju, koji su knjige ispisali o prevarama na softwerima za glasanje. Ne ide u rusiju da je obuce kako da sprijeci prevare.
Dzaba ti elektronsko glasanje ako ce bhtelecom vrsiti pripremi infrastrukture.
Pogledaj zadnji primjer slovacke sa nacin manipulacije elektronskog glasanja.
Dzaba ti elektronsko glasanje kada glasa svega 30% populacije glasa a znamo koliko su tu aktivni sda i hdz botovi.
Dzaba ti elektronsko glasanje kad u izbornim evidencijama ima vise glasaca nego stanovnistva.
Jedino rjesenje je da se uvede obavezno glasanje za sve punoljetne i da stranci sprovedu proces izbora sa elektronskim glasanjem.
A realno, strancima je puna kapa nas i nasih izbora. To bi mogöa biti jako realna opcija
Zamisli dodju ti madjari da vode izbore ili eto ameri, zamisli zamisli
-
90minut
#7571 Re: Novi Izborni zakon BiH
Nikakav to srbin nije vec bošnjak - bosanac pravoslavne vjere necemo se lagati na forumu smo tu pricu ostavi za ove u Neumu.haga wrote: ↑30/01/2022 11:46Glupa im je ta teza da im drugi narod bira predstavnika..evo recimo meni komsija srbin koji hoce da se kandiduje za clana predsjednistva, i ne dopada mi se nijedan predlozeni bosnjak..za mene ne postoji nacin da glasam recimo za tog srbina ( o kakvoj je ovdje demokratiji rijec? To onda nije ni d od demokratije )...mi bi tim legitimnim predstavljanjem bili osudjeni na ogranicenu demokratiju..drugim rijecima ja ne zelim da glasam ni za jednog bosnjaka i na taj nacin gubim pravo da glasam za neku drugu osobu koja je recimo postena? Najpostenije bi bilo da se za clanove predsjednistva bira na cijeloj teritoriji BiH..jedan listic i vise kandidata, i da u predsjednistvo ulaze 3 ili 5 iz razlicitih naroda90minut wrote: ↑30/01/2022 11:23
Pa i jesu ugroženi bošnjaci im biraju ko ce ih predstavljati sve ostalo je šuplja samo eto mi sretni da Tuđmanovi ljudi nisu znali šta potpisuju pa imamo as u rukavu i ne moramo se pedlja povuci vec sam siguran da se inzistira od stranaca samo da hrvati nešto daju jer se i mi odricemo isto.
- muha_sa
#7572 Re: Novi Izborni zakon BiH
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/23 ... ze_je.html
Bosanskohercegovački novinar s američkom adresom Erol Avdović komentarisao je na Twitteru razgovore koji se vode oko izbornog zakonodavstva, uz poruku da službeni Washington nije spreman da prizna grešku.
"Washington se ne ograđuje od Palmera jer ne želi da prizna svoju grešku sa stanovišta demokratije i ljudskih prava. To je vađenje iz naftalina Washingtonskog sporazuma da reafirmira bošnjačko-hrvatski savez ali na račun 'trećeg'?! Kao da u BiH ne žive Ostali. A građanska Bosna i Hercegovina? Jesmo li za nju ili nismo? Računali su da će iako diskriminirajući novi izborni zakon možda proći preko lažnog obećanja da će kao i 'Dayton' ovo biti 'privremeni' dogovor. Dayton je 1995 donio mir. A ovaj Palmerov izborni zakon unosi nemir u BiH. Čak ni kooperativni Bosanci ne mogu prihvatiti podjelu", poručio je Palmer.
Dodaje da u cijelom procesu nema pobjednika i gubitnika.
"Najbolje je da se Palmerova ekipa zauzme za usvajanje samo tehničkog aspekta za transparentnost izbornog procesa. I tako (donekle) spasi obraz sebi i drugima. Legitimni pokušaji su u politici Okey. Ako se naravno ne uništava nečije pravo na postojanje. Oni koji govore kako se ne smije odbiti ruka prijatelja, što Amerika i jeste moraju znati da je antiamerički prihvatiti bilo šta što je protiv vlastitih interesa. Dodvoravanje (da ne kažem trgovina interesom), opako da opakije ne može biti je prihvatati izbornu podjelu BiH samo zato što je propagira ili je propagirao, a možda je već i odustao jedan ili čak nekoliko američkih diplomata. Izborni zakon kakav je na nagovor Čovića propagirao Palmer je protiv presuda iz Strazbura. Bosanci i Hercegovci nisu za podjelu i diskriminaciju", ističe Avdović.
Palmer je, kako kaže, usamljeni karjerista u State Departmentu koji prezauzetost Washingtona s Rusijom (Ukrajinom) i Kinom koristi da pokrije svoj lični debakl oko izbornog zakona u BiH.
"Sada mu je tek jasno da ne može udovoljiti feudalnim zahtjevima Čovića i HDZ-a jer to je protiv standarda i demokratskih vrijednosti SAD i EU", zaključio je Avdović.
(NAP)
Bosanskohercegovački novinar s američkom adresom Erol Avdović komentarisao je na Twitteru razgovore koji se vode oko izbornog zakonodavstva, uz poruku da službeni Washington nije spreman da prizna grešku.
"Washington se ne ograđuje od Palmera jer ne želi da prizna svoju grešku sa stanovišta demokratije i ljudskih prava. To je vađenje iz naftalina Washingtonskog sporazuma da reafirmira bošnjačko-hrvatski savez ali na račun 'trećeg'?! Kao da u BiH ne žive Ostali. A građanska Bosna i Hercegovina? Jesmo li za nju ili nismo? Računali su da će iako diskriminirajući novi izborni zakon možda proći preko lažnog obećanja da će kao i 'Dayton' ovo biti 'privremeni' dogovor. Dayton je 1995 donio mir. A ovaj Palmerov izborni zakon unosi nemir u BiH. Čak ni kooperativni Bosanci ne mogu prihvatiti podjelu", poručio je Palmer.
Dodaje da u cijelom procesu nema pobjednika i gubitnika.
"Najbolje je da se Palmerova ekipa zauzme za usvajanje samo tehničkog aspekta za transparentnost izbornog procesa. I tako (donekle) spasi obraz sebi i drugima. Legitimni pokušaji su u politici Okey. Ako se naravno ne uništava nečije pravo na postojanje. Oni koji govore kako se ne smije odbiti ruka prijatelja, što Amerika i jeste moraju znati da je antiamerički prihvatiti bilo šta što je protiv vlastitih interesa. Dodvoravanje (da ne kažem trgovina interesom), opako da opakije ne može biti je prihvatati izbornu podjelu BiH samo zato što je propagira ili je propagirao, a možda je već i odustao jedan ili čak nekoliko američkih diplomata. Izborni zakon kakav je na nagovor Čovića propagirao Palmer je protiv presuda iz Strazbura. Bosanci i Hercegovci nisu za podjelu i diskriminaciju", ističe Avdović.
Palmer je, kako kaže, usamljeni karjerista u State Departmentu koji prezauzetost Washingtona s Rusijom (Ukrajinom) i Kinom koristi da pokrije svoj lični debakl oko izbornog zakona u BiH.
"Sada mu je tek jasno da ne može udovoljiti feudalnim zahtjevima Čovića i HDZ-a jer to je protiv standarda i demokratskih vrijednosti SAD i EU", zaključio je Avdović.
(NAP)
- Pandakonda
#7573 Re: Novi Izborni zakon BiH
Reduciranje Doma Naroda nema smisla ako se to nece odnositi na budzet i izbor predsjednika federacije. Također opet se izgubila prica o brisanju etnickih prefiksa. Ko' da gledam past ce dogovor da je HDZ dobio sta zeli za predsjednistvo a Bakiru su podvalili da je dom naroda kao reduciran ali su ustvari svi bitni elementi opet predmet blokada i uopste se nisu obrisali etnicki predznaci...
-
haga
#7574 Re: Novi Izborni zakon BiH
Nek narod i dalje podrzava Bakira..nema veceg neprijatelja od bosnjaka bosnjaku
- Point.
#7575 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ne pravi se pametan, imaju svjedoci tog vremena koji su bili u glavnim ulogama, potrudi se pronađi izvještaje, dokumentarce, priče.izvrsni direktor wrote: ↑30/01/2022 10:32Zna archi jer je prisustvovao prijetnjama i presingu, svojim ocima gledao kako aliji ko u kumu prijete.
Edit, kum je ipak bio u sarajevu, to je o skaki rijec, pardon archi