Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
HardCore

#7551 Re: Xiaomi mobiteli

Post by HardCore »

skafiskafsnjak wrote:
HardCore wrote:..

Pa ako nesto tvrdis, onda i dokazi. Ne pricaj bezveze.
Ti testovi su za pacenike i u vecini slucajeva su namjesteni. Nemas nista od tih brojki... samo ti i Dileja to gledate.

Postavi sot... to je cinjenica i ok je da vidimo koliko mu baterija traje. Cuj pao bih u depresiju :lol:

Da mi je bitno, prodao bih svoj polovan telefon i kupio nov Poco i ostalo bi mi love za jos neki Xiaomi.

I da, u mene je veci :lol:
Stvarno si naporan, da sve je namjesteno protiv samsunga..

Oba telefona imaju isti CPU i GPU, al je kod F1 overclockan za nijansu, i zbog toga ostvaruje u svemu bolje rezultate...a sve to za 3x manju cijenu? Ja ne kazem da S9+ ne valja al ne vrijedi 1900KM dok je F1 600

Image
skafiskafsnjak

#7552 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Zasto prebacujes temu ?
Ko prica o tome da li vrijedi tih para ili ne ?

Naravno, kad nemas argumenata, prebaci.
Dileja 2.
HardCore

#7553 Re: Xiaomi mobiteli

Post by HardCore »

skafiskafsnjak wrote:Zasto prebacujes temu ?

Dileja 2.
Pa postavljam ti da vidis da nije namjesteno, i da ima bolje performance od tvoje s9ke...opet ponavljam dok je ovaca bit ce i vune
skafiskafsnjak

#7554 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

HardCore wrote:

Dileja 2.
Pa postavljam ti da vidis da nije namjesteno, i da ima bolje performance od tvoje s9ke...opet ponavljam dok je ovaca bit ce i vune
Dokaz da nije namjesteno je taj sto si ti postavio?
Pa neces ti namjestati....

Uostalom, za sta su bitni testovi? Da dokazes da ti je veci ? :lol:
Jbg...volio bi ti imati s9+ hahaha. Zato visis na toj temi :D
stari lisac

#7555 Re: Xiaomi mobiteli

Post by stari lisac »

Ne spominjete izgled koji isto igra ulogu,ovaj poco je za samsung izgledom igracka,definitivno najbolji izgleda mi ima samsung od s7edge pa na gore od ijednog telefona na trzistu
skafiskafsnjak

#7556 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Samo su bitni antutu testovi i statistike... kamera, izrada i ostale stvari, nebitne ahhahah
HardCore

#7557 Re: Xiaomi mobiteli

Post by HardCore »

skafiskafsnjak wrote:
HardCore wrote:

Dileja 2.
Dokaz da nije namjesteno je taj sto si ti postavio?
Pa neces ti namjestati....

Uostalom, za sta su bitni testovi? Da dokazes da ti je veci ? :lol:
Jbg...volio bi ti imati s9+ hahaha. Zato visis na toj temi :D

Za sta su biti testovi, kako glupo pitanje, u moru mobitela treba izabrati jedan, a koji izabrati i na osnovu cega birati? Ti biras na osnovu imena, nista ti vise nije bitno? Hahah
skafiskafsnjak

#7558 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Ja biram na osnovu iskustva drugih ljudi i mog subjektivnog misljenja.
Svakako bolje tako nego po testovima na kojima proizvodjaci varaju. To samo gledaju takvi kao ti i Dileja. Neka antutu testa, jebo kameru..jebo izradu, bitno da ti je veci... antutu test :lol:
HardCore

#7559 Re: Xiaomi mobiteli

Post by HardCore »

skafiskafsnjak wrote:Ja biram na osnovu iskustva drugih ljudi i mog subjektivnog misljenja.
Svakako bolje tako nego po testovima na kojima proizvodjaci varaju. To samo gledaju takvi kao ti i Dileja. Neka antutu testa, jebo kameru..jebo izradu, bitno da ti je veci... antutu test :lol:
I sta nam ti imas reci za poco f1, performanse, kameru, bateriju i izradu i naravno ono najbitnije cijenu?
skafiskafsnjak

#7560 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

HardCore wrote:
skafiskafsnjak wrote:Ja biram na osnovu iskustva drugih ljudi i mog subjektivnog misljenja.
I sta nam ti imas reci za poco f1, performanse, kameru, bateriju i izradu i naravno ono najbitnije cijenu?
nemam sta reci, ne interesuje me taj model , nisam bas pratio. Kupio sam sebi telefon prije nego je taj izasao :D
Isto tako ne pratim testove jer znam da proizvodjaci varaju . Na pocetku sam napisao da stavis SOT, kad smo ga vec spominjali .... Bolje SOT nego te testove neke levatske zato sto je SOT cinjenica .
stari lisac

#7561 Re: Xiaomi mobiteli

Post by stari lisac »

Realno taj pocco sa obzirom ko ga pravi nebi trebo biti skuplji od 300 maraka
Fajcion

#7562 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Fajcion »

stari lisac wrote:Realno taj pocco sa obzirom ko ga pravi nebi trebo biti skuplji od 300 maraka
Realno slabo ti ovo išta kontaš :thumbup:
HardCore

#7563 Re: Xiaomi mobiteli

Post by HardCore »

skafiskafsnjak wrote:
HardCore wrote:
nemam sta reci, ne interesuje me taj model , nisam bas pratio. Kupio sam sebi telefon prije nego je taj izasao :D
Isto tako ne pratim testove jer znam da proizvodjaci varaju .

Sve je to normalno, al kad vec citas iskustva drugih ljudi vidis odlicno da svi hvale njegove performanse, ne znam onda cemu tvoja rasprava s mnom, za mene je ovaj telefon top za cijenu od 600KM, a po meni broj jedan je Mate20 Pro, ostalo mi je nebitno i precjenjeno

Edit: Kad bih napisao koji je sot bio neki dan, rekao bih da lazem ali na zalost nisam slikao jer ne zamaram se s tim, jer baterija je TOP, za razliku od proslog mobitela dje mi je sot bio plafon 4 30, sad kao da imam dvije te baterije u ovom telefonu...

Ovdje imas vise odgovora da ne bude ja lazem..

https://forum.xda-developers.com/poco-f ... st77498702
Last edited by HardCore on 09/01/2019 16:25, edited 1 time in total.
stari lisac

#7564 Re: Xiaomi mobiteli

Post by stari lisac »

Nema mi nista smjesnije izbace telefon u fullu poleti raja sa kupovinom a ovi ih unakaze updateom :lol:
skafiskafsnjak

#7565 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

HardCore wrote:
Sve je to normalno, al kad vec citas iskustva drugih ljudi vidis odlicno da svi hvale njegove performanse, ne znam onda cemu tvoja rasprava s mnom, za mene je ovaj telefon top za cijenu od 600KM, a po meni broj jedan je Mate20 Pro, ostalo mi je nebitno i precjenjeno
Boga mi dragog, ja tebe uopste ne razumijem !
Bolan, jesam li ja igdje osporavao da ima dobre performanse, da za ulozeno/dobijeno nije dobar ?
Nisam !!!!
Samo sam rekao da je smijesno da smatras te testove relevantnim i da to pored tebe samo Dileja gleda . Nakon toga si rekao da je ok kada ja postavljam ... rekao sam ti da nadjes gdje sam postavio, pa si lijepo s teme skrenuo .... itd itd. Dodjemo na kraju do rasprave bez cilja , bas kao sa Dilejom . Zavrsio sam .
deny_s

#7566 Re: Xiaomi mobiteli

Post by deny_s »

Redmi note 5 pro izbacio novi update 10.2.1.0
Ponavljam,redmi note 5 pro izbacio novi update...,požurite,skidajte,sve napravljeno,popravljeno :lol:
šta li će ga sad zahebati,samo me interesuje :D
HardCore

#7567 Re: Xiaomi mobiteli

Post by HardCore »

skafiskafsnjak wrote:
HardCore wrote:
Boga mi dragog, ja tebe uopste ne razumijem !
Bolan, jesam li ja igdje osporavao da ima dobre performanse, da za ulozeno/dobijeno nije dobar ?
Nisam !!!!
Samo sam rekao da je smijesno da smatras te testove relevantnim i da to pored tebe samo Dileja gleda . Nakon toga si rekao da je ok kada ja postavljam ... rekao sam ti da nadjes gdje sam postavio, pa si lijepo s teme skrenuo .... itd itd. Dodjemo na kraju do rasprave bez cilja , bas kao sa Dilejom . Zavrsio sam .
Na YT imas na 100 poredjenja poco telefona s drugim top modelima, i poco je pokazao iznadprosjecne performanse, a to dokazuje i navedeni screenshoot, i ti ces tu da mi tvrdis da nije relevantno? Samsung je jedan od onih koji je najvise varao na tim testovima, ali i tome su dosli u kraj njihovoj bahatosti...
bersK

#7568 Re: Xiaomi mobiteli

Post by bersK »

deny_s wrote:Redmi note 5 pro izbacio novi update 10.2.1.0
Ponavljam,redmi note 5 pro izbacio novi update...,požurite,skidajte,sve napravljeno,popravljeno :lol:
šta li će ga sad zahebati,samo me interesuje :D

Skinuto, mobitel je brži i fluidniji. Popravljeni su stilovi nekih ikonica i prikazivanje nekih featurea. Džaba smijeh :)
tusk

#7569 Re: Xiaomi mobiteli

Post by tusk »

Da hoce vise izbacit Pie (9) za A1...
fortaleza

#7570 Re: Xiaomi mobiteli

Post by fortaleza »

stari lisac wrote:
fortaleza wrote:
stari lisac wrote:Zanimljiva je ta xiaomi firma,uzmu ti pare za telefon pa ti dadnu mogucnost ili da ga bacis ili da budes pokusni kunic za njihove androide.Nije cudo sto je kod nas tolko zastupljen,pametnom dosta.Ipak odustajem od kupovine istog.
Mislim da generaliziras te da si pri samom pocetnom javljanju na temi imao unaprijed neke predrasude bez ikakve sanse da promjenis stav, a i nacini tvog upisa to potvrdjuju.

Xiaomi se sigurno dokazao u polju kvalitete telefona, a vjerujem da je zastupljen vise od jednog samsunga u BiH te se sigurno moraju dogoditi odredjeni problemi kod pojedinih korisnika.

Ni meni se ne svidja cijena apple proizvoda, ali mi to ne daje za pravo da kazem da je ta kompanija smece zbog toga.
Ovde je izgleda iznosenje misljenja suprotnog od fanova xiaomija predrasuda.Na prosto pitanje nudio si mi odgovor koji nema veze sa mojim pitanjem,poslje ja imam predrasude prema necemu.Jako smijesno.Mani se globalizacije ja sam pitao za prost primjer a dobivam odgovore koji nemaju veze sa pitanjem.
Dobio si odgovor, a to je pocophone f1, a provjerio sam te ni novi s7 nije bas povoljniji od ovog xiaomija. Za slicne novce kao i novi s7 daje puno vise, noviji je uredjaj, vise rama, memorije, duza softverska podrska, veci zaslon, puno jaci cipset, bolji zvucnici, a i kamera je na nivou s7 (koja je odlicna, posebno za vrijeme kad je telefon izdan, barem po recenzijama).

Na stranu prica da je f1 dvije godine noviji uredjaj sto jeste, za krajnjeg korisnika isplativost je na prvom mjestu, a za prakticki iste novce ovaj noviji se vise isplati.

Kome je kamera iskljucivo na prvom mjestu i/ili se profesionalno bavi svaki od ovih telefona je skup i bolje onda da se protegne i uzme dslr. Ili ako zeli ostati na polju telefona, nek ide na p20 pro ili najnovije flagshipe.

Poco je best buy definitivno od svih flagshipa.

Koja je poanta tvog pitanja o usporedbi kamere s7 sa xiaomijem? Koliko sam bio shvatio na prvu htio si preporuku nekog Xiaomija (a i to je upitno), ali si ubrzo odustao pokusavajuci dokazati da ti telefoni .urcu ne valjaju i poslije nastavljas raspravu s istom pretpostavkom. Ok, ne valjaju tebi, hajmo dalje.
stari lisac

#7571 Re: Xiaomi mobiteli

Post by stari lisac »

Jel ti znas sta znaci bare bare?Tolko si napisao a nista reko nisi i opet nisi dao odgovor na moje pitanje jer konstantno pominjes taj poco loko koji nije isti kao s7.Druze ako znas telefon koji je citaj istih karakteristika kao S7 navedi ako ne nemoj ni pisat stvari koje me ne zanimaju
zippoo87

#7572 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zippoo87 »

sta ste se svi uhvatili na repliciranje ovom trolu "stari lisac"
pa iz aviona se vidi da trola i spamuje temu
samo mu nemojte replicirati na postove i nadati se da nece sam sa sobom pisati
meni nikada nece uci u glavu potreba ljudi da seru po temama i da dokazuju nesto svoje
na trzistu ima preko 1000 modela telefona i ovaj se nasao tvrditi da je bas eto s7 edge najbolji za te pare...ludnica
stari lisac

#7573 Re: Xiaomi mobiteli

Post by stari lisac »

zippoo87 wrote:sta ste se svi uhvatili na repliciranje ovom trolu "stari lisac"
pa iz aviona se vidi da trola i spamuje temu
samo mu nemojte replicirati na postove i nadati se da nece sam sa sobom pisati
meni nikada nece uci u glavu potreba ljudi da seru po temama i da dokazuju nesto svoje
na trzistu ima preko 1000 modela telefona i ovaj se nasao tvrditi da je bas eto s7 edge najbolji za te pare...ludnica
Taj koji spama i trola si ti,niko nije rekao da je s7 najbolji za te pare,ne znam sta pises i kome.
edys

#7574 Re: Xiaomi mobiteli

Post by edys »

kako lik trola a samo jedan po jedan se pecaju :lol:
DinoKotroman

#7575 Re: Xiaomi mobiteli

Post by DinoKotroman »

nije on kriv, takvog ga stvoritelj napravio

kriv je onaj ko mu dozvoljava
Post Reply