stari lisac wrote:fortaleza wrote:stari lisac wrote:Zanimljiva je ta xiaomi firma,uzmu ti pare za telefon pa ti dadnu mogucnost ili da ga bacis ili da budes pokusni kunic za njihove androide.Nije cudo sto je kod nas tolko zastupljen,pametnom dosta.Ipak odustajem od kupovine istog.
Mislim da generaliziras te da si pri samom pocetnom javljanju na temi imao unaprijed neke predrasude bez ikakve sanse da promjenis stav, a i nacini tvog upisa to potvrdjuju.
Xiaomi se sigurno dokazao u polju kvalitete telefona, a vjerujem da je zastupljen vise od jednog samsunga u BiH te se sigurno moraju dogoditi odredjeni problemi kod pojedinih korisnika.
Ni meni se ne svidja cijena apple proizvoda, ali mi to ne daje za pravo da kazem da je ta kompanija smece zbog toga.
Ovde je izgleda iznosenje misljenja suprotnog od fanova xiaomija predrasuda.Na prosto pitanje nudio si mi odgovor koji nema veze sa mojim pitanjem,poslje ja imam predrasude prema necemu.Jako smijesno.Mani se globalizacije ja sam pitao za prost primjer a dobivam odgovore koji nemaju veze sa pitanjem.
Dobio si odgovor, a to je pocophone f1, a provjerio sam te ni novi s7 nije bas povoljniji od ovog xiaomija. Za slicne novce kao i novi s7 daje puno vise, noviji je uredjaj, vise rama, memorije, duza softverska podrska, veci zaslon, puno jaci cipset, bolji zvucnici, a i kamera je na nivou s7 (koja je odlicna, posebno za vrijeme kad je telefon izdan, barem po recenzijama).
Na stranu prica da je f1 dvije godine noviji uredjaj sto jeste, za krajnjeg korisnika isplativost je na prvom mjestu, a za prakticki iste novce ovaj noviji se vise isplati.
Kome je kamera iskljucivo na prvom mjestu i/ili se profesionalno bavi svaki od ovih telefona je skup i bolje onda da se protegne i uzme dslr. Ili ako zeli ostati na polju telefona, nek ide na p20 pro ili najnovije flagshipe.
Poco je best buy definitivno od svih flagshipa.
Koja je poanta tvog pitanja o usporedbi kamere s7 sa xiaomijem? Koliko sam bio shvatio na prvu htio si preporuku nekog Xiaomija (a i to je upitno), ali si ubrzo odustao pokusavajuci dokazati da ti telefoni .urcu ne valjaju i poslije nastavljas raspravu s istom pretpostavkom. Ok, ne valjaju tebi, hajmo dalje.