Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- insomnia78
- dječak sa šibicama
#7552 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To nisu teroristi, to su bili gerilci, mislim u Afganistanu.Pilaw_Pavlaka wrote:Pa kako su Rusi najebali u Afganistanu? Protiv terorista je tesko ratovati nebitno koliko mocnu imas vojsku. Na balkanu bi svaki rat bio konvencionalan. A reci da su Turci slaba vojna sila zato sto sa 500 ili 800 specijalaca sporo napreduju u Siriji je smijesno. Inacer su 2. sila NATO pakta i 8. sila svijeta.dječak sa šibicama wrote:Jebiga sad, jel pricamo o Maliju ili Parizu.
Poraziti nepoznate teroriste u Parizu moguce je samo ako bas sve muslimane nabijes nogom iz Francuske, a ni tada nisi siguran od konvertita potencijalnih. Tako da... ides u banalnost.
Rusi popusili ko i Ameri u Vijetnamu ili Iraku, nije klasicni poraz vec sa porastom zrtava raste i otpor ratu u domaji, a i sami ciljevi rata su sucmurasti.
Turske trupe trpe gubitke na bojnom polju, sa jasno definisanim neprijateljem koji se zabarikadirao i ne popusta. Ali dobro, off topic smo.
- dječak sa šibicama
#7553 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Gle, kad Abramsi i Leopardi lete u zrak, to vise nije takticko pruzanje podrske vec klasicna pusiona.Pilaw_Pavlaka wrote:Koliko Turska armija ima tamo vojnika? Biseru? Turska armija broji pola miliona vojnika. A u Siriji su prisutni sa svega 800. Jedino sto oni tamo rade je takticko pruzanje podrske sirijskoj opoziciji. Nista drugo.dječak sa šibicama wrote:I mogu uci i iz Belgije, naprimjer.
Govorimo o Siriji, ISIS-u koji je tamo nekakva vojska, a turska armija im ne moze pera odbiti.
To Leopardi i Abramsi lete u nebo.
-
Pilaw_Pavlaka
#7554 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Abramsi? Turska nema abramse.dječak sa šibicama wrote:Gle, kad Abramsi i Leopardi lete u zrak, to vise nije takticko pruzanje podrske vec klasicna pusiona.Pilaw_Pavlaka wrote:Koliko Turska armija ima tamo vojnika? Biseru? Turska armija broji pola miliona vojnika. A u Siriji su prisutni sa svega 800. Jedino sto oni tamo rade je takticko pruzanje podrske sirijskoj opoziciji. Nista drugo.dječak sa šibicama wrote:I mogu uci i iz Belgije, naprimjer.
Govorimo o Siriji, ISIS-u koji je tamo nekakva vojska, a turska armija im ne moze pera odbiti.
To Leopardi i Abramsi lete u nebo.
A Abramsi i Leopardi su letijeli u zrak i u Afganistanu pa neznam da su Amerikanci bas izgubili rat. U svakom slucaju; risustvo Turske je u Siriji simbolicno. Kao sto rekoh; 800 specijalaca koji imaju podrsku od 50ak samohotki i to je to.
- dječak sa šibicama
#7555 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ok, ima Leoparde.
800 specijalaca i 50 oklopnjaka, baco moj to ti je jedna oklopna brigada i dva bataljona specijalaca.
800 specijalaca i 50 oklopnjaka, baco moj to ti je jedna oklopna brigada i dva bataljona specijalaca.
- salik79
#7556 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Turci svjesno odradjuju posao za SAA, koja ce uskoro osloboditi al-Bab. I tu prica zavrsava.
-
Pilaw_Pavlaka
#7557 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa da... To je kao da je Kosovo poslalo svoju vojsku u Al Bab ili Crna Gora. Dakle cista simbolika. Imaju za cilj amo podrzati slobodnu sirijsku armiju i pri tome sto manje biti izlozeni rizicima.dječak sa šibicama wrote:Ok, ima Leoparde.
-
aratet
#7558 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne znam ko tursku vojsku smatra top vojnom silom, da bi se bila vojna sila mora se imati rezultate iza sebe, ovi jos nisu ratovali sa regularnom vojskom, a da ne govorim da su samo ratovali sa brojcano i vojno totalno inferiornim protivnicima.
-
Pilaw_Pavlaka
#7559 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Na papiru je 8. sila svijeta:aratet wrote:Ne znam ko tursku vojsku smatra top vojnom silom, da bi se bila vojna sila mora se imati rezultate iza sebe, ovi jos nisu ratovali sa regularnom vojskom, a da ne govorim da su samo ratovali sa brojcano i vojno totalno inferiornim protivnicima.
http://www.globalfirepower.com/countries-listing.asp
Njemacka je na 9. mjestu a Japan na 7. Znaci u samom topu svijeta.
Last edited by Pilaw_Pavlaka on 05/02/2017 14:07, edited 1 time in total.
- insomnia78
- Kikibombona
#7561 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ti si patoloski lazov decko. Cuj 800? Sta je tebi? Prije mjesec su imali 4 000. Sada su prema tvrdnjama AKP stranackog biltena nagurali na 8 000.Pilaw_Pavlaka wrote:Pa kako su Rusi najebali u Afganistanu? Protiv terorista je tesko ratovati nebitno koliko mocnu imas vojsku. Na balkanu bi svaki rat bio konvencionalan. A reci da su Turci slaba vojna sila zato sto sa 500 ili 800 specijalaca sporo napreduju u Siriji je smijesno. Inacer su 2. sila NATO pakta i 8. sila svijeta.dječak sa šibicama wrote:Jebiga sad, jel pricamo o Maliju ili Parizu.
Poraziti nepoznate teroriste u Parizu moguce je samo ako bas sve muslimane nabijes nogom iz Francuske, a ni tada nisi siguran od konvertita potencijalnih. Tako da... ides u banalnost.
8,000 Turkish soldiers poised to attack Daesh in al-Bab
http://m.yenisafak.com/en/world/8000-tu ... ab-2591872
Sinoc su im stigla nova pojacanja, veliki konvoj.
https://youtube.com/watch?v=1I2aBWhLv7Y
ISIL ih bruka. 2-3 000 ISILovaca protiv 10 000 Turaka i pridruzenih dzihadista. Na svaku ofanzivu ISILa Turci pobjegnu, ostavljaju iza sebe leoparde i kobre. Ubise avijacijom, artiljerijom, pomazu im Rusi, Amerikanci... sve na njihovoj strani, visestruko, grad sravnili sa zemljom... i opet metra ne mogu napredovati. Pet puta zauzeli bolnicu na periferiji grada i pet puta pobjegli. Karina od vojske. Nije ovo 2-3 st. da je brojnost vazna. Turci imaju kvantitet, ali nemaju kvalitet. Dio vojske izvede drzavni udar, a da za to niko ne zna. Obavjestajne sluzbe, vlast!? Ma cirkus zivi. IDF bi ih nasamarao samo tako.
-
Pilaw_Pavlaka
#7562 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kikibombona wrote:Ti si patoloski lazov decko. Cuj 800? Sta je tebi? Prije mjesec su imali 4 000. Sada su prema tvrdnjama AKP stranackog biltena nagurali na 8 000.Pilaw_Pavlaka wrote:Pa kako su Rusi najebali u Afganistanu? Protiv terorista je tesko ratovati nebitno koliko mocnu imas vojsku. Na balkanu bi svaki rat bio konvencionalan. A reci da su Turci slaba vojna sila zato sto sa 500 ili 800 specijalaca sporo napreduju u Siriji je smijesno. Inacer su 2. sila NATO pakta i 8. sila svijeta.dječak sa šibicama wrote:Jebiga sad, jel pricamo o Maliju ili Parizu.
8,000 Turkish soldiers poised to attack Daesh in al-Bab
http://m.yenisafak.com/en/world/8000-tu ... ab-2591872
Sinoc su im stigla nova pojacanja, veliki konvoj.
https://youtube.com/watch?v=1I2aBWhLv7Y
ISIL ih bruka. 2-3 000 ISILovaca protiv 10 000 Turaka i pridruzenih dzihadista. Na svaku ofanzivu ISILa Turci pobjegnu, ostavljaju iza sebe leoparde i kobre. Ubise avijacijom, artiljerijom, pomazu im Rusi, Amerikanci... sve na njihovoj strani, visestruko, grad sravnili sa zemljom... i opet metra ne mogu napredovati. Pet puta zauzeli bolnicu na periferiji grada i pet puta pobjegli. Karina od vojske. Nije ovo 2-3 st. da je brojnost vazna. Turci imaju kvantitet, ali nemaju kvalitet. Dio vojske izvede drzavni udar, a da za to niko ne zna. Obavjestajne sluzbe, vlast!? Ma cirkus zivi. IDF bi ih nasamarao samo tako.
https://syria.liveuamap.com/nl/
Al Qasim je u okruzenju. A Al Bab je vec u polu okruzenju. Ocito se Turcima ne zuri. Interesantrno je da ne spominjes Kurde. Turci su usli u Siriju upravo kako bi presjekli Kurdijske ambicije i kako se nikada nebi tu stvorila Kurdijska drzava.
- Kikibombona
#7563 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma samo sam htio ispraviti krivi navod. 8 000 Turaka sa bruka vec dva mjeseca. Ne mogu centa napredovati u gradu al-Bab. Jednu te istu bolnicu su uzeli pet puta i pet puta pobjegli, ostavljajuci iza sebe leoparde i kobre, u panicnoj bjezaniji. Toliko.Pilaw_Pavlaka wrote:
Al Qasim je u okruzenju. A Al Bab je vec u polu okruzenju. Ocito se Turcima ne zuri. Interesantrno je da ne spominjes Kurde. Turci su usli u Siriju upravo kako bi presjekli Kurdijske ambicije i kako se nikada nebi tu stvorila Kurdijska drzava.
Aj sad, pa-pa!
-
Pilaw_Pavlaka
#7564 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kako ne napreduju. Pa pogledaj live mapu. Kurde su unistili a al Bab je u okruzenju. Rusija i Turska su se dogovorili da Kurdi nesmiju biti faktor u Siriji. Da vidimo hoce li ih Tramp spasiti. Ali sumnjam.Kikibombona wrote:Ma samo sam htio ispraviti krivi navod. 8 000 Turaka sa bruka vec dva mjeseca. Ne mogu centa napredovati u gradu al-Bab. Jednu te istu bolnicu su uzeli pet puta i pet puta pobjegli, ostavljajuci iza sebe leoparde i kobre, u panicnoj bjezaniji. Toliko.Pilaw_Pavlaka wrote:
Aj sad, pa-pa!
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
-
aratet
#7567 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne ratuje se na papiru.Pilaw_Pavlaka wrote:Na papiru je 8. sila svijeta:aratet wrote:Ne znam ko tursku vojsku smatra top vojnom silom, da bi se bila vojna sila mora se imati rezultate iza sebe, ovi jos nisu ratovali sa regularnom vojskom, a da ne govorim da su samo ratovali sa brojcano i vojno totalno inferiornim protivnicima.
Turci se nisu Bog zna nigdje iskazali.
-
Pilaw_Pavlaka
#7568 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nisu ni Britanci, ni Francuzi, ni Nijemci. Hrvati jesu recimo. Pa je li zelis reci da je RH jaca vojna sila od Velike Britanije?aratet wrote:Ne ratuje se na papiru.Pilaw_Pavlaka wrote:Na papiru je 8. sila svijeta:aratet wrote:Ne znam ko tursku vojsku smatra top vojnom silom, da bi se bila vojna sila mora se imati rezultate iza sebe, ovi jos nisu ratovali sa regularnom vojskom, a da ne govorim da su samo ratovali sa brojcano i vojno totalno inferiornim protivnicima.
Turci se nisu Bog zna nigdje iskazali.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7569 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
bješe ovo dobra i zanimljiva tema dok se ne doseliše salonci i kurdi, i zanimljivo u istu tikvu pušu, a pritom im upisi nikakve veze sa temom nemaju, samo sa njihovim frustracijama i kompleksima
- japin_mutapi
#7570 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
da i ja jedan oftopic spucam - jebeš listu vojnih snaga na kojoj je italija, pa još na desetom mjestu
- Edin H.
#7571 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa sto ne uzesmo Trst onda?japin_mutapi wrote:da i ja jedan oftopic spucam - jebeš listu vojnih snaga na kojoj je italija, pa još na desetom mjestu
-
Pilaw_Pavlaka
#7572 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Italija ima dva nosaca aviona:japin_mutapi wrote:da i ja jedan oftopic spucam - jebeš listu vojnih snaga na kojoj je italija, pa još na desetom mjestu

Mislim da su zasluzeno na 10. mjestu. Stara imperijalna sila.
- japin_mutapi
#7573 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
pa uzeli smo trst, ali smo ga vratili u znak dobre volje ... i malo pod pritiskom usa i vb
-
muzicar_iz_parka
#7574 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Italija je vec bila član NATO odnosno osnivač.Edin H. wrote:Pa sto ne uzesmo Trst onda?japin_mutapi wrote:da i ja jedan oftopic spucam - jebeš listu vojnih snaga na kojoj je italija, pa još na desetom mjestu
Ulaziti u sukob sa cjelim zapadaom u vrijeme kada nemaš podršku ni SSSR-a (Tito +-Staljin 1948) nije bila baš najpametnija opcija.
- Edin H.
#7575 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
japin_mutapi wrote:pa uzeli smo trst, ali smo ga vratili u znak dobre volje ... i malo pod pritiskom usa i vb