Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Zastozato

#7551 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

L u c i f e r wrote:Po mom mišljenju bi ova inicijativa dala najbolje rezultate:

Image
U manjem entitetu na zaziru od primjene upravo ovakve inicijative, a ni u nekim manjim mjestima Federacije. Medjutim, tamo organizacije tipa Dog Trust ne zalaze, pa nikog i ne zanima sta se desava.
l33t

#7552 Re: Problem pasa lutalica

Post by l33t »

e pa tamo dogs trust da zadju dobili bi isti tretman ko i dzukci, mozda :D haha
prog321

#7553 Re: Problem pasa lutalica

Post by prog321 »

l33t wrote:e pa tamo dogs trust da zadju dobili bi isti tretman ko i dzukci, :D haha
:lol:
Nepass

#7555 Re: Problem pasa lutalica

Post by Nepass »

Zastozato wrote:
Svaka cast za ovaj potez. Kamo srece da i kod nas u Sarajevu obustave nastavu u svim skolama dok se problem ne rijesi. Cini mi se da je bila pokrenuta inicijativa da se bojkotuje skola u sarajevskom kantonu zbog pasa lutalica, a onda se sve smirilo. Siguran sam da bi tako nesto dalo rezultata.
Pa da ovi iz dog trusta iskoriste skole kao sklonista za pse, jer jebo djecu ona samo provociraju fine cukice
broj dva

#7556 Re: Problem pasa lutalica

Post by broj dva »

Stvarno mi nije jasno o cemu se ima pisati 300 stranica, divlje pse bez vlasnika poubijati i gotovo.Psima bez vlasnika nije mjesto u gradu...I drasticne kazne za vlasnike pasa koji ne steriliziraju svoje ljubimce ili ne udome novorodjene psice a se problem ne vraca.
Maharadza

#7557 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

Zastozato wrote:
L u c i f e r wrote:Po mom mišljenju bi ova inicijativa dala najbolje rezultate:

Image
U manjem entitetu na zaziru od primjene upravo ovakve inicijative, a ni u nekim manjim mjestima Federacije. Medjutim, tamo organizacije tipa Dog Trust ne zalaze, pa nikog i ne zanima sta se desava.
Logično da ne zalaze jer u selima nema keša kojeg' mogu "naprositi" za "jadne cukice"...ali zato su gromoglasni u većim gradovima;

Image

U usta im se poserem kao i ovome narodu koji trpi takve degenerike! Zaslužili smo sve što nam se dešava kad' smo stoka! :twisted:

PS. Sry na jeziku ali pored frustracija od ovoga stalnog problema, malo sam i razočaran i ljut na moje Krajišnike od kojih sam barem očekivao da ovo riješe kao šumnjaci - brzo i efikasno a oni ovako, čekaju da to drugi potamani...mada od ovih Babinih u Kladuši ne možeš ni očekivati šta pametnije! :mrgreen:
r_faruk

#7558 Re: Problem pasa lutalica

Post by r_faruk »

__Phoenix__ wrote:Ranije su manja djeca sama išla u školu, osim prvih mjesec dva kad ih je neko vodio kao prvačiće, danas bez odrasle osobe mnogi ne smiju...
heh, ja sam u ratu sam u skolu isao, danas dvadeset i kusur godina poslije ne moRe
MJAU - da

#7559 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

r_faruk wrote:
__Phoenix__ wrote:Ranije su manja djeca sama išla u školu, osim prvih mjesec dva kad ih je neko vodio kao prvačiće, danas bez odrasle osobe mnogi ne smiju...
heh, ja sam u ratu sam u skolu isao, danas dvadeset i kusur godina poslije ne moRe

ne smiješ reći da te čopor pasa čekao pred zgradom, a da ne spomenem kad zasvira opasnost, trči u podrum i pse utjeruj. Gdje su ovi ljudi rasli, fakat mi nije jasno. Gdje je nestala humanost, žao ti psa i mačke da ih granata ne ubije, gdje je to nestalo. Seru po forumu, neće eutanaziju, ustvari hoće, ali ne da im se nabiti transparent na motka, pa štrajkaj da im nije mjesto na ulici, jer eto oni jedva čekaju da se okote na ulici. Tuga narode moj, na što smo spali, tuga.
sunceKOtepsija

#7560 Re: Problem pasa lutalica

Post by sunceKOtepsija »

eno sanela daje 250 000 maraka trastovcima
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7561 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sanela-d ... /160217054
Sanela Diana Jenkins donira 250.000 KM Centru za udomljavanje pasa u Sarajevu

Fondacija Sanela Diana Jenkins dat će podršku Fondaciji Dogs Trust u iznosu od 250.000 KM kako bi se uspostavio Centar za udomljavanje pasa u Sarajevu, s ciljem da što više pasa lutalica na human način bude sklonjeno sa ulice i pronađe sretan dom.
Image
SAAANEEELAAAA UDOMI MEEEE !!!
MJAU - da

#7562 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

sunceKOtepsija wrote:eno sanela daje 250 000 maraka trastovcima

Ovim je pokazala da je glupa ko ona stvar. Mafiji donirati tolike pare, šta će oni uraditi, platiti ciganima da dovuku opetn ove ture i ture, pa opet zavrti i operi para i para. Glupača, ne mogu da vjerujem.
kakaljin

#7563 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakaljin »

Po ovome tekstu znači da više neće biti pasa na ulici jer spominje kako je to u velikim metropolama. Znaci imaš rok 15 dana da se udomi pas ili ide eutanazija psa. Hajde napokon ide čišćenje grada od pasa lutalica.
MJAU - da

#7564 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

kakaljin wrote:Po ovome tekstu znači da više neće biti pasa na ulici jer spominje kako je to u velikim metropolama. Znaci imaš rok 15 dana da se udomi pas ili ide eutanazija psa. Hajde napokon ide čišćenje grada od pasa lutalica.

Kako si to zaključio, Dogs trus i Sanela su iznad Zakona je li i paypal mafije?
dezurni_ucenik

#7565 Re: Problem pasa lutalica

Post by dezurni_ucenik »

Sanela milfaca i po :thumbup:
kakaljin

#7566 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakaljin »

MJAU - da wrote:
kakaljin wrote:Po ovome tekstu znači da više neće biti pasa na ulici jer spominje kako je to u velikim metropolama. Znaci imaš rok 15 dana da se udomi pas ili ide eutanazija psa. Hajde napokon ide čišćenje grada od pasa lutalica.

Pa po tome jer u tekstu piše kako je u velikim metropolama urađeno. A tamo imaš rok 15 dana da se pas udomi ili ide na eutanaziju.
jasko_ba

#7567 Re: Problem pasa lutalica

Post by jasko_ba »

Evo prilike i za Tuzilastvo da prati pare. Previse je bilo ovih "akcija", na kraju niko ne zna gdje je novac, a rezultati nepostojeci.
MJAU - da

#7568 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

kakaljin wrote:
MJAU - da wrote:

Pa po tome jer u tekstu piše kako je u velikim metropolama urađeno. A tamo imaš rok 15 dana da se pas udomi ili ide na eutanaziju.
nema toga bez promjene Zakona, a isto tako Dogs trust je obična mafija, doduše, nema kome boljem ni donirati, pa neće valjda av-mau i ostalim kvazi udruženjima. Dogs trust je obična mafija, njima je u interesu da ima pasa koliko hoćeš, jer čime bi se bavili, to im je core bussines.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7569 Re: Problem pasa lutalica

Post by Truba »

sad dvije cure maze psa ispred BBI
ražljebio se pajdo na suncu digla se kara
kakaljin

#7570 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakaljin »

Black swan wrote:sad dvije cure maze psa ispred BBI
Jesu li ga povele kuci jer im se svidja pas, da ga udome i nahrane, operu, vakcinisu, jer po tome oni vole pse.
SanskiBiser

#7571 Re: Problem pasa lutalica

Post by SanskiBiser »

pici wrote:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sanela-d ... /160217054
Sanela Diana Jenkins donira 250.000 KM Centru za udomljavanje pasa u Sarajevu

Fondacija Sanela Diana Jenkins dat će podršku Fondaciji Dogs Trust u iznosu od 250.000 KM kako bi se uspostavio Centar za udomljavanje pasa u Sarajevu, s ciljem da što više pasa lutalica na human način bude sklonjeno sa ulice i pronađe sretan dom.
Image
SAAANEEELAAAA UDOMI MEEEE !!!

Image

dvocjevka na aparatima :lol:
shbc

#7572 Re: Problem pasa lutalica

Post by shbc »

dezurni_ucenik wrote:Sanela milfaca i po :thumbup:
Dje nece biti. I uzela je pare na to sto je bumbatre.
NeenaSa

#7573 Re: Problem pasa lutalica

Post by NeenaSa »

Na ulici samo na uzici oliti u torbicama ( da ne kuckam dalje) ....
Ne zhelim sresti chopor u sitne sate.
P.s.
Pitanje: Trend?
Koji ku'a ... jos uvijek nabaviti psa .... i .... kad s e zasitis, vanka!!!
MJAU - da

#7574 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

NeenaSa wrote:Na ulici samo na uzici oliti u torbicama ( da ne kuckam dalje) ....
Ne zhelim sresti chopor u sitne sate.
P.s.
Pitanje: Trend?
Koji ku'a ... jos uvijek nabaviti psa .... i .... kad s e zasitis, vanka!!!

:lol: Inače, kad prošetaš gradom, komšilukom u kućama i stanovima sve sami pujdo uličar na povodcu.
__Phoenix__

#7575 Re: Problem pasa lutalica

Post by __Phoenix__ »

kakaljin wrote:
Black swan wrote:sad dvije cure maze psa ispred BBI
Jesu li ga povele kuci jer im se svidja pas, da ga udome i nahrane, operu, vakcinisu, jer po tome oni vole pse.
99% ljubitelja ima samo izričito rasne pse...
Locked