Jeste, jeste. Gledala sam i ja.. rekao je "na zalost nekih susednih drzava".-LIBERO- wrote:Na zalost politika i licni/grupni interesi, su se uvukli u svaku sferu ovog regiona, tako da je neminovno da se to spomene.
Bijeljina se brani, sasvim solidno ide konsolidacija nasipa prema Semberiji i Posavini. Milorad se pojavljuje na varnednoj press konferenciji u BG. odmah iza Vucica koji prica o teskoci momenta i polozoja u kojem se Srbija nalazi. (Dodik kasnije uzima rijec, prica o dejtonu i slicne price ali necu detaljno o tome, barem ne ovdje). Tu noc, zapravo u zoru, popustaju brane i odbranbene crte prema Posavini i Semberiji.
Vucic, nesto poslije toga, to popodne ja mislim ali nisma bas siguran za tejming, ali taj dan je bilo...na vanrednoj sjednici Vlade, otvorenoj za medije, pocinje to zasjedanje konstatacijom, parafraziram ..."....situacija je stabilnija, na zalost regiona u Bosni i Hrvatskoj u kojima su probijene brane i odbrane u tom regionu, talas koji ide prema Srbiji je uveliko amortizovan..." (napomena, parafraziram njegovu izjavu ali se svodi na to)
Nazovite me teoreticarem zavjere, nazovite me politikantom...kako god, ali se ja ne mogu oteti utisku, mozda bas sto se sve to izdesavalo u nekih 12 sati, situacija fakticki jedna za drugom, da sve to nema povezanost, i da Milorad nije zrtvovao sasvim svjesno pojedine dijelove RS-a ali i Federacije i dobar dio te gore regije, radi amortizacije plavnog udara ka Obrenovcu, Kragujevcu, cijeloj toj industriji, ali i Beogradu.
Cijeli dan mi se motaju te slike i izjave po glavi i jednostavno k'o neki kosmar me proganjaju. Jeza me hvata ako je to zaista istina...
Sjecam se da mi je bilo smijesno ovo "nekih"