Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
DaffyDuck

#7551 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by DaffyDuck »

-LIBERO- wrote:Na zalost politika i licni/grupni interesi, su se uvukli u svaku sferu ovog regiona, tako da je neminovno da se to spomene.

Bijeljina se brani, sasvim solidno ide konsolidacija nasipa prema Semberiji i Posavini. Milorad se pojavljuje na varnednoj press konferenciji u BG. odmah iza Vucica koji prica o teskoci momenta i polozoja u kojem se Srbija nalazi. (Dodik kasnije uzima rijec, prica o dejtonu i slicne price ali necu detaljno o tome, barem ne ovdje). Tu noc, zapravo u zoru, popustaju brane i odbranbene crte prema Posavini i Semberiji.

Vucic, nesto poslije toga, to popodne ja mislim ali nisma bas siguran za tejming, ali taj dan je bilo...na vanrednoj sjednici Vlade, otvorenoj za medije, pocinje to zasjedanje konstatacijom, parafraziram ..."....situacija je stabilnija, na zalost regiona u Bosni i Hrvatskoj u kojima su probijene brane i odbrane u tom regionu, talas koji ide prema Srbiji je uveliko amortizovan..." (napomena, parafraziram njegovu izjavu ali se svodi na to)

Nazovite me teoreticarem zavjere, nazovite me politikantom...kako god, ali se ja ne mogu oteti utisku, mozda bas sto se sve to izdesavalo u nekih 12 sati, situacija fakticki jedna za drugom, da sve to nema povezanost, i da Milorad nije zrtvovao sasvim svjesno pojedine dijelove RS-a ali i Federacije i dobar dio te gore regije, radi amortizacije plavnog udara ka Obrenovcu, Kragujevcu, cijeloj toj industriji, ali i Beogradu.

Cijeli dan mi se motaju te slike i izjave po glavi i jednostavno k'o neki kosmar me proganjaju. Jeza me hvata ako je to zaista istina... :run:
Jeste, jeste. Gledala sam i ja.. rekao je "na zalost nekih susednih drzava".
Sjecam se da mi je bilo smijesno ovo "nekih" :roll:
VjecitiStudent

#7552 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:...
Nazovite me teoreticarem zavjere, nazovite me politikantom...kako god, ali se ja ne mogu oteti utisku, mozda bas sto se sve to izdesavalo u nekih 12 sati, situacija fakticki jedna za drugom, da sve to nema povezanost, i da Milorad nije zrtvovao sasvim svjesno pojedine dijelove RS-a ali i Federacije i dobar dio te gore regije, radi amortizacije plavnog udara ka Obrenovcu, Kragujevcu, cijeloj toj industriji, ali i Beogradu.

Cijeli dan mi se motaju te slike i izjave po glavi i jednostavno k'o neki kosmar me proganjaju. Jeza me hvata ako je to zaista istina... :run:
Kako je pukao nasip u Hrvatskoj, iz prve ruke
'Nasip je propao pod nama, otvorio se krater od 40 m i krenula je bujica'

14:26 Dramatične trenutke pucanja nasipa kod Račinovaca prepričao nam je predsjednik Kluba podvodnih aktivnosti 'Vukovar' Mario Kamenjaš, koji je u subotu poslijepodne s trojicom svojih koelga ronilaca pokušao spasiti nasip.

'Trebali smo postaviti zaštitnu foliju preko nasipa kako bi se spriječio prodor vode, ali on je već toliko bio oštećen da je samo u jednom trenutku propao ispod nas. Otvorio se krater dužine 30 do 40 metara i bujica je samo krenula nositi sve pred sobom. U zadnji tren smo se uspjeli baciti u Savu kako nas bujica ne bi odnijela', rekao je Kamenjaš kojeg smo pitali da nam prokomentira to što ljudi pričaju da se to namjerno izazvalo.

'Ljudi su ogorčeni i razumijem ih jer su izgubili sve što imaju. Mi smo pokušali sve, ali nismo uspjeli. Meni je žao tih ljudi, ali njima nitko nije rekao kako se slažu vreće. Tamo nije bilo kompetentne osobe da im to objasni i pokaže', rekao je Kamenjaš.

Od njegovih kolega doznali smo kako su u jednom trenutku tražili od domaćih ljudi vreće kojima su trebali učvrstiti foliju, ali onda im je dovezeno ni manje ni više nego 6 vreća!
http://www.jutarnji.hr/vodeni-armagedon ... -/1192350/
almir1977

#7553 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by almir1977 »

Atlant wrote:
-LIBERO- wrote:Na zalost politika i licni/grupni interesi, su se uvukli u svaku sferu ovog regiona, tako da je neminovno da se to spomene.

Bijeljina se brani, sasvim solidno ide konsolidacija nasipa prema Semberiji i Posavini. Milorad se pojavljuje na varnednoj press konferenciji u BG. odmah iza Vucica koji prica o teskoci momenta i polozoja u kojem se Srbija nalazi. (Dodik kasnije uzima rijec, prica o dejtonu i slicne price ali necu detaljno o tome, barem ne ovdje). Tu noc, zapravo u zoru, popustaju brane i odbranbene crte prema Posavini i Semberiji.

Vucic, nesto poslije toga, to popodne ja mislim ali nisma bas siguran za tejming, ali taj dan je bilo...na vanrednoj sjednici Vlade, otvorenoj za medije, pocinje to zasjedanje konstatacijom, parafraziram ..."....situacija je stabilnija, na zalost regiona u Bosni i Hrvatskoj u kojima su probijene brane i odbrane u tom regionu, talas koji ide prema Srbiji je uveliko amortizovan..." (napomena, parafraziram njegovu izjavu ali se svodi na to)

samo da ovdje dodam na sjednici staba vucicevog, govori on jednom od pristunih (mislim ministru odbrane) da imaju jos nekih varijanti za odbranu ali da ce to ''u 4 oka'' raspraviti poslije.
Da, rekao je to.

Dodik je dugo bio u Vučićevoj nemilosti i ako mu je ovaj obećao podršku pred izbore, ne sumnjam da je krmak to bio spreman uraditi.
titinho

#7554 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by titinho »

Miralem PJANIC ispraznio apoteku, pomoc ide ugrozenima
Nakon sto je pogledao video snimak iz Janje koji mu je pokazao Muhamed Zekotic, Miralem je otisao do prve apoteke i doslovce ispraznio police najpotrebnijih lijekova koji ce vec u prijepodnevnim satima biti podijeljeni. Bravo velemajstore Miraleme Pjanicu.

Pridružio se akciji Asocijacije sportskih novinara za pomoć ugroženim u poplavama širom BiH. Ovom prilikom Miralem Pjanić se pridružio akciji i nesebično pomogao donacijom velike količine lijekova za naše ugrožene sunarodnjake..! Svaka čast MIRE!

izvor: sinan sinanovic facebook ima i slika znaci 100% tacno
StupskaBitanga

#7555 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

Ljudi u Srbiji su kivni na Vučića šta se zapravo uradilo sa Obrenovcem i što je Obrenovac iskoristio kao žrtveno janje
izviniti na off
ins

#7556 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ins »

Zanimljivo je gledati koliko RTRS i ostali Dodikovi mediji poput Nezavisnih ignorisu djelovanje OSBiH na spasavanju i pomoci, dok sa druge strane ljudi na terenu po RS samo o njima i pricaju. :-)

Platit ce Mile to sve na izborima...
SirokiB

#7557 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by SirokiB »

u Širokom i danas na 2 mjesta skupljana donacija..kako pišu ovi koji skupljaju ponovno su velike količine skupljene..

a onima koji kradu, dabogda im trebalo sutra stvarno

đubrad
O'zone
Globalni moderator

#7558 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

A što da ne? Navikli smo vodje da je narod stoka za odstrel i šišanje. Ovdje su u igri viši interesi i veeeelke pare koje će dobiti Srbija za sanaciju a predpostavit ćemo da će vožd omastit brke.

Ništa od gore navedeneog nikad neće biti dokazano a i da bude pa šta? Ko mu šta može?
StupskaBitanga

#7559 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

ins wrote:Zanimljivo je gledati koliko RTRS i ostali Dodikovi mediji poput Nezavisnih ignorisu djelovanje OSBiH na spasavanju i pomoci, dok sa druge strane ljudi na terenu po RS samo o njima i pricaju. :-)

Platit ce Mile to sve na izborima...
Kako je on onu novinarku BN mršnuo a dok ga je jadna molila da dođe na BN da vidi da iako je televizija poplavljena oni rade i izvještavaju
todd_smith

#7560 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by todd_smith »

Maglaj ! Policija cuva privatno skladiste u kojoj je skladistena humanitarna pomoc

https://fbcdn-video-a.akamaihd.net/hvid ... d6e7b0a023
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7561 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by -LIBERO- »

Pitanje je da li mi, mislim na cijelu BH, imamo dovoljno hrabre istrazivacke novinare, koji bi se malo detaljnije, i hronoloski, osvrnuli na tih (otprilike) 12 sati. Ja, zbog uzasne jeze koju sam osjetio kada sam u glavi poslozio te izjave i slike, jednostavno ne mogu se oteti utisku da sve to nije povezano.

Da napomenem, nisam teoreticar zavjere niti vjerujem da je za sve ovo kriv HAARP, CIA... niti vanzemaljci...ali u ovo iznad sto sam napisao, skoro pa da apsolutno vjerujem.
guber90

#7562 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

SirokiB wrote:u Širokom i danas na 2 mjesta skupljana donacija..kako pišu ovi koji skupljaju ponovno su velike količine skupljene..

a onima koji kradu, dabogda im trebalo sutra stvarno

đubrad
:thumbup:
Svaka cast Sirokom, nevjerovatno koliko je tako malo mjesto dalo pomoci od sebe u ovim trenucima. Naravno svjestan sam da je to jedno od ekonomski najrazvijenijih podrucja u BiH, ali bez obzira na to ipak je pomoc impresivna. Svaka cast jos jednom.
O'zone
Globalni moderator

#7563 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

todd_smith wrote:Maglaj ! Policija cuva privatno skladiste u kojoj je skladistena humanitarna pomoc

Jel ovo onaj snimak iz Primusa što smo čeklai danas?
todd_smith

#7564 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by todd_smith »

O'zone wrote:
todd_smith wrote:Maglaj ! Policija cuva privatno skladiste u kojoj je skladistena humanitarna pomoc

Jel ovo onaj snimak iz Primusa što smo čeklai danas?
Valjda.
StupskaBitanga

#7565 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

šta je ovo?
VjecitiStudent

#7566 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

Nakon ovakvih stvari mitovi uvijek cvjetaju, primjer iz New Orleansa
Levees Blown Say Eyewitnesses - Media Ignores Them
http://www.whale.to/b/levees_blown.html
I na kraju, nakon analize
Five myths about Hurricane Katrina

1. New Orleans’s levees failed because Katrina was just too big.

This was how the Army Corps of Engineers tried to spin it in the aftermath of the storm. But key levees, including the 17th Street and London Avenue canals in the heart of the city, failed with water well below levels they were designed to withstand.

As the Army Corps eventually conceded, they were breached because of flawed engineering and collapsed because they were junk. Sheet piling — metal planks driven into the ground to reinforce levees and flood walls — didn’t run deep enough. Corps geologists botched tests that should have determined soil stability below the levees. The Corps and local levee boards that maintain flood barriers pinched pennies, and suddenly Katrina became the nation’s first $200 billion disaster.
http://www.washingtonpost.com/opinions/ ... story.html
Pjanic15

#7567 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Pjanic15 »

Ajde zavjeraši ne bacajte dodatne "vode" na ove poplave sa tim glupostima o Dodiku i Vučiću. Samo glup čovjek je mogao da dovede vlastiti narod i čitavu elektroprivedu pred kolaps:

Image
Last edited by Pjanic15 on 20/05/2014 00:27, edited 1 time in total.
todd_smith

#7568 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by todd_smith »

Image

Miralem Pjanic nakon odgledanog snimka iz Odzaka otisao i licno kupio cijelu apoteku lijekova za ljude iz Odzaka!

Kralju jedan jedini! :kiss: :kiss:
Jazzy.ba

#7569 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Jazzy.ba »

Moze li ista bez tog Sinanovica?
House

#7571 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by House »

Sinanović :-)
madner

#7572 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by madner »

Moguce, tako je i bio plan kada su projektovatni "nasipi".
Mustang1

#7573 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mustang1 »

Image
O'zone
Globalni moderator

#7574 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Iako su mnogobrojna područja u FBiH na području Tuzlanskog kantona i u Republici Srpskoj u potpunosti odsječena pokretanjem klizišta i obilnim poplavama, grupa građana iz Tuzle i Kladnja uspjela se probiti do Cerske i još nekoliko zaseoka na područja Općine Vlasenica kako bi uručili humanitarnu pomoć ugroženima.
Između ostalog tamošnjem stanovništvu uručeni su paketi sa hranom, vodom, garderobom, lijekovima i drugim kućnim potrpštinama koje će im zasigurno dobro doći. Ova akcija će biti nastavljena narednih dana.
Image
Image
Zovem se Zelena

#7575 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Zovem se Zelena »

Image

Image

Šamac, Borojević. Oko 400 grla nastradalo...
:-(
Post Reply