BAKIRE ODLAZI

Post Reply
sinuhe

#7551 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sinuhe »

Ali zasto ulazi u ove price o reviziji i ANP za sto se unaprijed zna ishod? Bio je i u prepisci sa Sudom pravde godinu dana prije nego sto ce poslati Softica u Haag. Valjda zna i da Dodik nije taj Srbin koji ce slati godisnje izvjestaje u NATO.
Je li to smisljeno ili spontano?
muha_sa

#7552 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by muha_sa »

Izdrži Bake
Thorgerson

#7553 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Thorgerson »

archi_a wrote:Jeste, a i nije! U principu je vrlo bitno šta piše i kako se tumači i predočava javnosti i kako se odgajaju nove generacije. O tome se mora voditi velika pažnja i tome se mora pristupiti veoma odgovorno. Zapostavljanjem ovih stvari možeš doći u situaciju da kasnije imaš problem. U sporazumima, kasnije zakonima ili ustavu nekada riječ, čak i jedno slovo može promijeniti značenje, odnosno tumačenje.
Svjedoci smo da se vremenom iz javnog diskursa izbacila riječ entiteti, pa smo onda sa vremenom dobili "republičke institucije", "republic of srpska", "srpski entitet", "srpsku", "republičku civilnu zaštitu", "srpsku državu" iako taj entitet nije niti republika, a još manje samo srpski. Dobili smo u javnom govoru nekakve zajedničke institucije, iako su to državne institucije Bosne i Hercegovine. Iz svega toga je proizašlo i tumačenje da je država BiH "sastavljena" od entiteta, a u stvari je država Bosna i Hercegovina nastavila svoj kontinuitet sa novim političkim uređenjem u kojem su od 95 god. formirana dva entiteta i nešto kasnije arbitražnom odlukom formiran Brčko distrikt Bosne i Hercegovine. Dakle, vrlo važno je u svakodnevnom govoru, pogotovo u političkom, koristiti nazive onako kako i jeste (entitet fbih, entitet rs i Brčko distrikt BiH) i tako ove političke pojmove, i organizacione cjeline unutar države BiH staviti na mjesto koje im pripada. Mjesto nižih instanci.
Čuj, "republički meteo servis, republički sud, republička civilna zaštita"?!? :lol:
Možeš ti tu priču okačiti mačku o rep, da to nije to.

Sve ovo što si napisao se zna gdje se nalazi, pročitaj SANU 2 i pročitaj generalno njihove upute političarima, javnosti, elitama, televizijama itd itd.

Mi se smijemo kad Dodik ode Putinu u hodnik. Da, ali danas hodnik, sutra ce bit neka kancelarijcka, a prekosutra doček zvanični. Sve to ide lagano, a mi se smijemo i naravno ništa ne radimo. Smijemo se sto im djeca idu pod zastavom rs-a na nekakve turnire...da, ali ce budale vremenom doci do toga da ce osnovati neku reprezentaciju...uostalom, vec je normalno da srbijanske selekcije gostuju u rs-u...kao domaćem terenu.

Oni sve rade planski. Dan rs, sve te republicke ustanove, gluposti...nema veze sto to nije republika. Ako 1000, ako 10.000, ako 1.000.000 to ponovis. Onda to jeste republika. Uglavio si to ljudima u mozak. U BL kada govori naša država, zna se na šta oni misle. Na BiH sigurno ne. I vremenom ce to biti dovoljno. Imat ce onda razlog da traze i zvanicno republiku, kad imas sve sto cini republiku, pa brate onda si republika.

Mi to nemamo. Mi nemamo nikakav cilj, strategiju. Ide himna jedni sute, jedni pjevaju zemljo tisuljetna, jedni drze ljiljane, drugi vartu, treci tursku ...opsta smijurija, ovaj bosanac, onaj bošnjak, ovaj hoce ono, onaj ono...znaci nas su totalno izludili i razdjelili dok se oni drze skupa i imaju zajednicki cilj. Jasno definisan i određen. Bacili smo ljiljane, bacili smo zastavu, bacili smo himnu...dodvoravamo se ne bi l kao bosna opstala...a ustvari tim dodvoravanjem je rusimo svakim danom.
archi_a

#7554 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by archi_a »

:D pa o tome i pišem konstantno.
Dozer

#7555 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

Bas tako. Sve vrijeme upravo to i pisemo. Da se sve svodi na nekakve "kompromise", ali ti kompromisi nisu usmjereni na boljitak ni naroda, ni drzave, nego samo na boljitak vladajucih samoprozvanih "elita" i odrzavanje "svetog" etno-nacional-vjerskog "legitimnog" trojca na vlasti.

I dok svi oni u javnosti izgledaju da se stalno svadjaju, da svi stite svaki svoj narod (a danas je logicno pitanje - od koga to tacno?) i njeove interese (za koje oni tvrde da su ovakvi ili onakvi, zavisno od strane, a zapravo su to samo izmisljeni interesi koje su oni zajedno smislili jos 91 i pumpaju ih narodu u glavu), u pozadini se sasvim lijepo dogovaraju ko ce kad koga javno "napasti" i za sta. Sve ima samo jedan cilj - ostanak na vlasti i vladanje budzetima.
drug_profi

#7556 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by drug_profi »

Odavno se ova zemlja podriva i minira.
Pocinje nekako sa nekakvim likom sa peskirom na glavi sto dodje i ubi nam kralja...
Inace tog lika Bakir obozava... a ubijenom kralju vjerovatno ne zna ni ime.
archi_a

#7557 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by archi_a »

Mene jedino interesuje boljitak države Bosne i Hercegovine, napredak u vladavini prava, sigurnosti, samim tim euroatlanski put. Dakle, boljitak mene i moje porodice, komšiluka i građana koji imaju pasoš ove zemlje i vole i brane ovu zemlju, kao i ja. Ostali su na kontra strani, što se mene tiče. Nešto im tijesno, a zemlja je dovoljno velika da nas još 10x ovoliko ima. Koliko god meni bilo dobro, ne mogu u konačnici biti sretan ako ljudima oko mene nije dobro.
Imena, stranke, pojedinci su prolazni i ne vežem se za njih, pogotovo ako vidim da svojim postupcima, moralno ne vrijede ni pišljive bobe. Nemam problem ni da sutra dam glas normalnoj, stabilnoj, moralnoj osobi koja se "drugom Bogu" moli.
Ne gajim kult ličnosti i ne zavisim od nekih imena, pogotovo što mislim da posle rahmetli Alije Izetbegovića neće se dugo naći ime koje će ga dostojno zamijeniti. Ali, to su bile drugačije okolnosti i drugačiji historijski momenat, pa možda nije ni fer porediti.
drug_profi

#7558 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by drug_profi »

E ako ti je Alija reper, onda nema dalje.
archi_a

#7559 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by archi_a »

Nema dalje, ako tebi nije. :wink:
"A to što mi nazivamo Bosnom nije samo parče zemlje na Balkanu, za mnoge od nas Bosna je ideja, to je vjera da ljudi različitih religija, nacija i kulturnih tradicija mogu živjeti zajedno." (prilikom dodjele nagrade Američkog centra za demokratiju, New York, 1997.)
"Ako hoćemo Bosnu i Hercegovinu onda ne smijemo previše podcrtavati nacionalno pitanje u Bosni i Hercegovini. Trebamo pokušati da budemo ako je moguće Bosanci ubuduće što više, ne zaboravljajući naravno nikada ono šta smo, ne zaboravljajuci svoje tradicije. Niko ne treba da zaboravlja svoje tradicije i nigdje nije uvijet da budete dobar Bosanac, da zaboravite svoje tradicije. Upravo obrnuto stoji stvar. Svako treba da njeguje svoje tradicije ali i da njeguje jedan ideal bosanske države" (1996.)
Dozvolite da se ne složim sa mišljenjem da sam ja toliko važan za odbranu, pa i opstanak bošnjačkog naroda. Bilo bi loše da je to tako, ali, hvala Bogu, nije. Hiljade ljudi se bori, lakše im je sa mnom, kao sto je meni lakše sa njima, ali oni bi se borili i bez mene i nastavit će se boriti i raditi kada ja odem. Uvjerio sam se u to u oktobru 1992. kada sam prvi put prošao uzduž i poprijeko Bosnu u kojoj je bijesnio rat. Ponovio sam taj obilazak dva mjeseca kasnije, u decembru iste godine. Došao sam u jedan Gradačac, koji je već bio odbranjen i koji će biti konačno odbranjen u bici što će se voditi u novembru 1992., kada smo napravili hršum. Šta sam im ja i ljudi oko mene u Sarajevu pomogli u tome? Nismo mnogo. Pomogli smo im utoliko što smo prije početka rata organizirali narod i pripremili nešto oružja, nažalost ne mnogo, i što smo im negdje ujesen, a prije ove odlučne bitke u novembru, dostavili nešto oružja protiv oklopa. Sve drugo odradili su oni sami, na osnovu lične inicijative, organizirajući i pomoć iz svoje dijaspore u Evropi. U ovome su pokazali veliku mjeru samostalnosti, snalažljivosti i mašte. Sjetite se onoga oklopnog voza kada su ga borci Gradačca namamili i uništili. Nije to bila naša ideja, bilo je to i u zamisli i u izvedbi njihovo djelo.." (iz knjige "Armija Bosne i Hercegovine")
.....
Last edited by archi_a on 08/08/2019 13:35, edited 1 time in total.
SmokingMan

#7560 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by SmokingMan »

Aliju treba izrbrisati iz kolektivnog sjećanja bošnjaka....
archi_a

#7561 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by archi_a »

Neki nikad neće ući ni u kolektivno sjećanje svoje ulice. Treba malo razmisliti i o tome.
SmokingMan

#7562 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by SmokingMan »

Velikom greškom ga je nazvati najvećim sinom u bošnjaka.
drug_profi

#7563 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by drug_profi »

archi_a wrote:Nema dalje, ako tebi nije. :wink:

.....
Samo da te upozorim da sve ovo što imaš danas jeste ustanovio Alija. I kriminal i nepotizam, i socijalne nepravde, pa i ovu frankenstajn drzavu. Mrtvorođenče.
Također da te podsjetim da je Alija znao za "vreće za njegovog Bakira".
Da je znao i da je kila šećera u Sarajevu 100 maraka ali da je i dalje dozvoljavao da samo povlašteni mogu da ga kroz tunel unose u većim količinama.
Alija je znao da se oruzje u istocnoj Bosni prodaje za 1200-1500 maraka iako je trebalo da se podijeli jedinicama PL.
Isto tako, Alija je napustio borbu za Ustav Republike BiH i nalozio islamizaciju ARBiH.

Alija je bio pogresan covjek na pogresnom mjestu u najgore vrijeme za njegov narod.
Last edited by drug_profi on 08/08/2019 13:44, edited 1 time in total.
archi_a

#7564 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by archi_a »

On, sam, to nikad ne bi prihvatio! :wink:
drug_profi

#7565 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by drug_profi »

archi_a wrote:On, sam, to nikad ne bi prihvatio! :wink:
Koje tačno ne bi prihvatio?
archi_a

#7566 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by archi_a »

drug_profi wrote:
archi_a wrote:On, sam, to nikad ne bi prihvatio! :wink:
Koje tačno ne bi prihvatio?
Ni ono što kaže smoking, ni ovo što ti pišeš.
A kada o ovome govorimo, treba posmatrati širi kontekst, pa razmisliti malo o stvarima koje su bile namjenjene Bosni i bošnjacima kao najmnogoljudnijem narodu. Treba malo razmisliti i o tome kada i koliko puta je BiH bila država kojom su vladali ljudi koji u njoj žive. I treba malo razmisliti o tome gdje se većinsko muslimansko stanovništvo na kontinentu nalazi. :wink:
Last edited by archi_a on 08/08/2019 13:50, edited 2 times in total.
palermo

#7567 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by palermo »

opet Alija na tapetu :D

Bogami, džaba krečite.......što je vremenska distanca veća, to je i Alijin lik sve već i veći
drug_profi

#7568 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by drug_profi »

:?
jasno je meni da tebe nista ne moze razuvjeriti da je Aljo nekakav svetionik.
Ali fakti to ne potkrepljuju nikako.
Iza njega je ostao takav nered da ce trebati 2-3 generacije da to pospreme.
Samo ova jadna plemena ovdje mogu uzdizati likove kao sto su Tudjman i Izetbegovic u nekakve oceve nacija...
Dozer

#7569 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

palermo wrote:opet Alija na tapetu :D

Bogami, džaba krečite.......što je vremenska distanca veća, to je i Alijin lik sve već i veći
Kako kome...pogotovo kad mu se pogleda u nasljednika...
SmokingMan

#7570 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by SmokingMan »

Jedna loša odluka prati drugu,i tako u nedogled....
archi_a

#7571 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by archi_a »

drug_profi wrote::?
jasno je meni da tebe nista ne moze razuvjeriti da je Aljo nekakav svetionik.
Ali fakti to ne potkrepljuju nikako.
Iza njega je ostao takav nered da ce trebati 2-3 generacije da to pospreme.
Samo ova jadna plemena ovdje mogu uzdizati likove kao sto su Tudjman i Izetbegovic u nekakve oceve nacija...
Za početak ne stavljaj u isti koš politike koje su presuđene za genocid i UZP sa Alijom I. A meni ne trebaju fakti i pisanja forumaša. Bio i živio, dok je A. I. bio sa nama. Ali, evo složit ću se da se ne slažemo. :wink:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#7572 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by izvrsni direktor »

"Najviše dvojbe bilo je oko NATO saveza i tih sigurnosnih aktivnosti. Kad smo shvatili da smo taj dio upeglali, onda sam ja insistirao na ovom dijelu oko izbornog zakonodavstva....uspjeli smo napraviti cjelovit dogovor za kojeg ja vjerujem da danas teško da ga neko može ne provesti", rekao je Čović.

nasli smo nacine da se to rijesi onako kako ja zelim i nema sanse da to sad neko sprijeci.

tooo bakee :izet: :izet: :izet:
tandmand

#7573 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by tandmand »

izvrsni direktor wrote:"Najviše dvojbe bilo je oko NATO saveza i tih sigurnosnih aktivnosti. Kad smo shvatili da smo taj dio upeglali, onda sam ja insistirao na ovom dijelu oko izbornog zakonodavstva....uspjeli smo napraviti cjelovit dogovor za kojeg ja vjerujem da danas teško da ga neko može ne provesti", rekao je Čović.

nasli smo nacine da se to rijesi onako kako ja zelim i nema sanse da to sad neko sprijeci.

To što je HDZ dogovorio sa Bakirom, vrijedi koliko i dogovori sa Ismetom Hadžiosmanovićem.

Bakir nije legitimni predstavnik Bošnjaka a naročito ne patriotski orjentisanih Bosanaca i Hercegovaca.
palermo

#7574 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by palermo »

tandmand wrote:
izvrsni direktor wrote:"Najviše dvojbe bilo je oko NATO saveza i tih sigurnosnih aktivnosti. Kad smo shvatili da smo taj dio upeglali, onda sam ja insistirao na ovom dijelu oko izbornog zakonodavstva....uspjeli smo napraviti cjelovit dogovor za kojeg ja vjerujem da danas teško da ga neko može ne provesti", rekao je Čović.

To što je HDZ dogovorio sa Bakirom, vrijedi koliko i dogovori sa Ismetom Hadžiosmanovićem.

Bakir nije legitimni predstavnik Bošnjaka a naročito ne patriotski orjentisanih Bosanaca i Hercegovaca.
A šta je dogovorio ? Nisam baš upratio
tandmand

#7575 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by tandmand »

palermo wrote:A šta je dogovorio ? Nisam baš upratio
Tačka 4 sporazuma:
4. Implementirati sve presude domaćih i europskih sudova koji se odnose na Izborni zakon BiH kako bi se osigurala ustavna i institucionalna ravnopravnost konstitutivnih naroda i građana, te njihovo legitimno predstavljanje na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine, a u skladu s Ustavom BiH.
Željana Zvovko je oduševljena ovim sporazumom.
Post Reply