PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Kikibombona

#7551 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Kikibombona »

emmir1 wrote:

Promašio si cijelu loptu.

Posjetiš moj profil na komentarima članaka , pročitaš moje komentare od prije pola godine i vrlo lako utvrdiš da nisam ni u jednoj stranci.

Uvijek sam pisao protiv SDA i SDP.

Sada protiv i SBB kada sam vidio čime se služi i kakvo je zlo taj čovjek.
A za koga si ti?

Hajde da vidimo?

Jesi li za neku stranku ili si da vladu popune ljudi koji nisu pripadnici nijedne stranke?

Dobro kaze Alfons. Ucesnici foruma su ipak nesto iznad prosjeka. Nije ovdje niko toliko naivan, zato me cudi da stranacki piuncici provode toliko vremena na internetu pokusavajuci diskreditovati proteste.
Janjicar

#7552 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

dr. sci wrote:
starii wrote:Image

evo ga fol se pravi da spava..spijunira :D
jedan od gladnih protestanata i vođa plenuma bilježi "zapisnik" uredno na macbook pro 13 inch :D sirotinja, nije imo bar za 15 inch
De ne provaljuj se molim te, vecu provalu nisam u zivotu cuo...
Drvosjeca iz Dejcica

#7553 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Alfons Kauders wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ne može se nikome zabraniti da dođe, taman da se pojavio i Saša Karadžić tamo ima pravo da dođe kao i svaki drugi. Bilo je dosta kamera, pametne raje koja ima šta da kaže, bilo je i starijih koji su tu samo da je više vojske ali tako je to na ovakvim okupljanjima. Ljudi su definitivni puni gnjeva i sranja i riješeni su se nešto pokrene. Ja ne znam šta očekujete?
pa ima pravo da dodje, niko to ne spori... moze doci i neko iz SBB... SDA, SDP, NS... bilo ko

samo bez mene... u moje ime nece govoriti... neka se fino potpisu i neka govore u SVOJE ime i neka predstavljaju iskljucivo sebe...

nije vam ovo 1945 gospodo, bujrum na izbore pa u vlast, onako kako zakon stipulira
Tako je i bilo, da ti se riječ, uzmeš mikrofon, predstaviš se imenom i prezimenom i kažeš šta imaš na umu. Gdje je problem? Šta bulazniš bezveze? Da je 1945 danas bi pola vlade visilo po banderama od Skenderije do Marijin dvora.
Alfons Kauders

#7554 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

staradis wrote:
JoseMujica wrote::?
staradis wrote:Pocela je jako opasna igra, politicke stranke su se udruzile. Vidjeli smo dokaze o prikupljanju podataka iz medija radi procesuiranja osoba koje su ucestvovale na protestima. Hitno moramo traziti amnestiju po ovom pitanju. Podignuta je optuznica protiv vise nepoznatih lica za rusenje ustavnog poretka. Ljudi ce platiti zivotima i mi moramo stati u odbranu onima koji su poceli ovo sve.
Nadajmo se najboljem ali moramo hitno reagovati jer je pocela opasna retorika. Danas na skupstini Kantona Sarajevo smo vidjeli da policija trazi hitna sredstva za opremu i prepreme, nastupm je kao 90. godine.
Nemojmo dopustiti da nam i ova sansa ode.

Apsurdno je vjerovati da ce nam pomoci i spasiti oni koji su nas tlacili u ratu i poslije rata.
:? ne kontam šta si očekivao od kurtonalnih vazala kad im daš prostora da dišu nego da će štititi svoje guzice i guzice svojih gospodara?

vidiš da idu brutalno jedan na drugoga a tu brutalnost će najviše osjetiti običan čovjek, posebno onaj koji kaže: odjebite od mene!

kocka je bačena i sve karte su na stolu i što se feudalaca tiče ovdje važi samo: il si s nama il protiv nas!
Moramo raju spasiti, ja sam svjestan kad su mogli u ratu prodavati gradove i vojnike mogu sada poslati 30 ljudi na dugogodisnju robiju.
http://mup.ks.gov.ba/sites/mup.ks.gov.b ... n_FBIH.pdf

http://univerzitetpim.com/wp-content/up ... _tekst.pdf

ko sto rekoh, nije ovo '45... koliko ja znam, sudovi i dalje rade, policija takodjer - a KZ je i dalje ne snazi... to sto fahro smatra da kao ministar moze naredjivati pustanje na slobodu lica koja su zadrzana radi izuzetno teskih krivicnih djela nije moj problem...
Janjicar

#7555 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

insomnia78 wrote:
Janjicar wrote:Nek imamo i na ovoj stranici nije na odmet :izet:
Image
Jel ba ovo fakat istina?

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
vjerovao ili ne jest... Samo sto je ovo objavljeno prije ovih protesta, nekad pred kraj prosle godine...
L u c i f e r

#7556 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

glavni zaključak plenuma će biti
da treba izabrati nove ljude

nakon nekoliko sedmica vjećanja
doći će do revolucionarne ideje
da to urade na jedan briljantno ingeniozan način

izborima :pliska:
starii

#7557 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by starii »

jedan od zakljucaka plenuma je da ce na sljedecoj sjednici plenuma zapjevati poznati sarajevski kotra-autor
Image
Cherry-Cherry

#7558 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Cherry-Cherry »

L u c i f e r wrote:glavni zaključak plenuma će biti

Tačno :mrgreen: U zemlji, u kojoj su izbori svako dvije godine, ljudi protestvuju protiv vlasti, koju su oni sami izabrali. I izabrat će ih opet.
Janjicar

#7559 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Evo za tebe koji vjerujes u izbore prelistaj slike :)
http://www.facebook.com/aarnautbelli/me ... 270&type=3
Drvosjeca iz Dejcica

#7560 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Biće tu smanjenja plata, beneficija ne brini se. Traži se i sastanak sa predstavnicima MZ, nije to tako naivno kako vi mislite i priželjkujete. Od ovih 2000 zahtjeva može se sigurno izdvojiti 10 realnih i briljijantnih. Kako se to ono zove - brainstorming? :wink:
Kikibombona

#7561 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:
Janjicar wrote:Nek imamo i na ovoj stranici nije na odmet :izet:
Image
Jel ba ovo fakat istina?

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Naravno da je istina

Jedan komsija se davno zalio kako je za stranku pisao po drustvenim mrezama, kako je lijepo plakate i radio svasta nesto... i na kraju izvisio, nije nista dobio zauzvrat. Nije ga bilo stid to reci, eto kakva je sorta.

Doduse, nije se radilo o SDPeu. Necu ni reci koja je stranka, nije ni bitno, svi oni imaju ovakav program.

I ovi protesti su dokaz. Ovom temom defiluje masa SDA, SDP i SBB piuncica.
Drvosjeca iz Dejcica

#7562 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Kas se hoće sve se može, evo dokaza. :thumbup:
Šalter sala u zgradi Kantona Sarajevo u četvrtak, 13. februara počet će s radom.
Alfons Kauders

#7563 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Alfons Kauders wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ne može se nikome zabraniti da dođe, taman da se pojavio i Saša Karadžić tamo ima pravo da dođe kao i svaki drugi. Bilo je dosta kamera, pametne raje koja ima šta da kaže, bilo je i starijih koji su tu samo da je više vojske ali tako je to na ovakvim okupljanjima. Ljudi su definitivni puni gnjeva i sranja i riješeni su se nešto pokrene. Ja ne znam šta očekujete?
pa ima pravo da dodje, niko to ne spori... moze doci i neko iz SBB... SDA, SDP, NS... bilo ko

samo bez mene... u moje ime nece govoriti... neka se fino potpisu i neka govore u SVOJE ime i neka predstavljaju iskljucivo sebe...

nije vam ovo 1945 gospodo, bujrum na izbore pa u vlast, onako kako zakon stipulira
Tako je i bilo, da ti se riječ, uzmeš mikrofon, predstaviš se imenom i prezimenom i kažeš šta imaš na umu. Gdje je problem? Šta bulazniš bezveze? Da je 1945 danas bi pola vlade visilo po banderama od Skenderije do Marijin dvora.
ne ne

meni neces spinovat, nisam neko nepismeno sbb govedo pa da ti prodje

rekao sam gdje je problem - fino procitaj - nemaju legitimitet... i tacka... nemaju PRAVO da govore u ime SVIH GRADJANA, jer se svi gradjani ne slazu s njima... gradjani su dali mandat skupstini KS, a ne nekakvim neformalnim grupama u reziji SBB-a i kojekakvih lovaca u mutnom

i ne, nije 1945 :D
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#7564 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Dado dijasporitus »

Goldenhand wrote:
hellue wrote:Plenum je rekao svoje, na koljena
Image
A đesu Hrvati i Finci tu?
A gdje Pjanic?? Da nije opet neka povreda u pitanju
dr. sci

#7565 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dr. sci »

Janjicar wrote:
dr. sci wrote: jedan od gladnih protestanata i vođa plenuma bilježi "zapisnik" uredno na macbook pro 13 inch :D sirotinja, nije imo bar za 15 inch
isto što je provala i da su huligani u petak gladni izašli sa smartfonima da protestuju :D
Lakat Jebić

#7566 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Lakat Jebić »

Janjicar wrote:
dr. sci wrote:
jedan od gladnih protestanata i vođa plenuma bilježi "zapisnik" uredno na macbook pro 13 inch :D sirotinja, nije imo bar za 15 inch
ocito se u profinjenom drustvu krece, pa onda imas prevelika ocekivanja od naroda :D
guber90

#7567 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

Alfons Kauders wrote:ne ne

rekao sam gdje je problem - fino procitaj - nemaju legitimitet... i tacka... nemaju PRAVO da govore u ime SVIH GRADJANA, jer se svi gradjani ne slazu s njima... gradjani su dali mandat skupstini KS, a ne nekakvim neformalnim grupama u reziji SBB-a i kojekakvih lovaca u mutnom

Sutra fino idi i organizuj proteste, pokreni se protiv plenuma, izvedi na ulice te desetine hiljada koji su stali iza njih, ja garantujem da ne bi 10 ljudi poveo sa sobom i to onako boljih jarana.
Last edited by guber90 on 12/02/2014 19:07, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#7568 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Cherry-Cherry wrote:

Tačno :mrgreen: U zemlji, u kojoj su izbori svako dvije godine, ljudi protestvuju protiv vlasti, koju su oni sami izabrali. I izabrat će ih opet.
bogme prije dan dva
neki mangupi ovde
insistiraše na pravu na NASILNU promjenu vlasti
ne znam fatajul internet u mišjoj rupi
u koju su se sad zavukli :caocao:
Iker C

#7569 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Iker C »

Ja svaki dan dolazim na proteste a još mi niko nije dao oružje za napad na RS. Kome se treba obratiti?
Janjicar

#7570 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Lakat Jebić wrote:
Janjicar wrote:
dr. sci wrote:
ocito se u profinjenom drustvu krece, pa onda imas prevelika ocekivanja od naroda :D
Dobro je pa nije rekAo gledaj onog protestvuje protiv gladi i siromastva a stomak odvalio do poda :D
Drvosjeca iz Dejcica

#7571 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Alfons Kauders wrote: ne ne

Pročitaj šta si napisao, rekao si da neće govoriti u TVOJE ime. Niko i ne govori u tvoje ime jer si nebitan lik iz učmale mase poslušnika, već govore u svoje ime pa se zato i predstavljaju imenom i prezimenom...koji si ti...da ne kažem šta.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7572 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote:
http://mup.ks.gov.ba/sites/mup.ks.gov.b ... n_FBIH.pdf

http://univerzitetpim.com/wp-content/up ... _tekst.pdf

ko sto rekoh, nije ovo '45... koliko ja znam, sudovi i dalje rade, policija takodjer - a KZ je i dalje ne snazi... to sto fahro smatra da kao ministar moze naredjivati pustanje na slobodu lica koja su zadrzana radi izuzetno teskih krivicnih djela nije moj problem...
tako je naučen :D sjetimo se samo kako je Kebo onomad letio do Mostara i vadio "našu" djecu iz zatvora ili kako je lik koji je pucao iz vatrenog oružja nevidljivo odlepršao u drugu državu.

tu propada pravna država i možeš sa KZ-om obrisat gujicu dok god postoje "naši" i "vaši"....vego ođe koga ufatiše toga i jebaše, a teško da ćemo zadugo istjerati takav modus operandi :(
daddy-kool

#7573 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by daddy-kool »

emigrazione wrote:Nesto kontam, ovaj Fahro ili je prirodno glup lik ili ima glupe savjetnike...ovo praviti 8 mj. prije izbora i ofirati se bezveze, rizikovati da izgubi i ovo sto ima...ne kontam fakat. Velike su mu sanse bile da na izborima klepi dobar dio ovih glasaca SDA, a ne bi mu ni bilo narocito tesko s obzirom kakvi su im rezultati i kakvu on masineriju vuce za sobom :-)
Odlično pitanje, Fahro je sve samo ne glup - što nameće zaključak da je vjerovatno i on samo igrač u ovome svemu.
L u c i f e r

#7574 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

guber90 wrote:
Alfons Kauders wrote:ne ne

Sutra fino idi i organizuj proteste, pokreni se protiv plenuma, izvedi na ulice te desetine hiljada koji su stali iza njih, ja garantujem da ne bi 10 ljudi poveo sa sobom i to onako boljih jarana.
nema potrebe
glasački listić je jači od ikakvih protesta :zen:
emmir1

#7575 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by emmir1 »

Kikibombona wrote:
emmir1 wrote:

Promašio si cijelu loptu.

Posjetiš moj profil na komentarima članaka , pročitaš moje komentare od prije pola godine i vrlo lako utvrdiš da nisam ni u jednoj stranci.

Uvijek sam pisao protiv SDA i SDP.

Sada protiv i SBB kada sam vidio čime se služi i kakvo je zlo taj čovjek.
A za koga si ti?

Hajde da vidimo?

Jesi li za neku stranku ili si da vladu popune ljudi koji nisu pripadnici nijedne stranke?

Dobro kaze Alfons. Ucesnici foruma su ipak nesto iznad prosjeka. Nije ovdje niko toliko naivan, zato me cudi da stranacki piuncici provode toliko vremena na internetu pokusavajuci diskreditovati proteste.

Ja sam za to da ostane ova vlada koju ćemo se nadam se smjeniti na izborima.

Ne želim SDA,SDP,SBB.....lopovi za mene su jednako.

Ja sam za to da se vratimo na kantonalni nivo i da usvojimo set mjera .
Sada da ne nabrajam , od rezanja primanja pa nadalje.

Federalna vlada ionako radi u teh. mandatu ali nisam za smjenu isključivo zbog sigurnosne situacije.
Uostalom i Hrvati se pitaju kada je federalna vlada u pitanju i ovime samo radimo sranje , odnosno rastu međunacionalne tenzije.

Na kraju krajeva , neko mora da vodi državu , pa ne možemo sada sve da smjenimo.
Hoćete haos na ulicama
Post Reply