mirzete, odnosi se na tebe i na ovog sto si ga ti quote, gdje su te q5ice po 70 000 nove molim te? q5 da i na sta lici, znaci 2.0tdi 190ks s quattrom i s-tronicom i par djidja poput led svjetala, navigacije izadje 85 000 hladno, ako ces s line djidji midji eto te na 100... tako da vam nije na mjestu poredjenje... ne bih ni ja dao za ovu kiu 70 000 ni u ludilu da se razumijemo, al auto je jako dobro opremljen, pogon, automatik, koza, panorama, navigacija, kamere, itd itd... sto nekog veseli, ja bi prije premium go ko pistolj nego ovo ili premium klasu ispod... audi ili bmw s tom opremom je preko 100 hladno... i tih 85 je kao neka akcijska cijena s popustom od 6500 ili tako nesto... tako da q5 da i na sta lici za 70 nemamirzet87sa wrote:Ma realno, realno.. Za 70 kakvo auto, s kakvom opremom, mozes uzeti ne moze se kia mjeriti s istim ni po cemu. Za ove pare, kia ko kia ipak mora ponuditi nesto kvalitetnije, napucanije. Svako novo auto je dobro auto, pogotovo ono koje je skupo placeno, samo je pitanje sta si dobio i po kojoj cijenizdruzdjo wrote:Iako se ni meni ova kia ne svidja moram te demantovati.mirzet87sa wrote: Kakvu crnu opremu sportage ima...
Moj sef je ove godine kupio bas ovakvu novu, i cini mi se da je cifra bas bila ovako kao na linku . Oprema joj je fakat vrh. Bukvalno sve ima. Tu moram kiu pohvaliti. Ni na cemu se nije stedilo sa opremom ni najmanje.
Ali sam i ja mu rekao istu stvar. Covjece 70000 dadnes a kupis kiu. Znaci mogao je kakvog audi q5-icu ko lampu uzeti.
A pogotovo sto nije od onog tipa ljudi "daaaaj novo".
Jedina mana je to sto ova koju je on uzeo nije 4x4. Fakat ne kontam kupovinu auta ovakvog tipa koje nema 4x4.
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dado_
#7551 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
- amar1994
#7552 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
i q5 je dzip vala
, to je klasa za bacanje para

-
dado_
#7553 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
U poredjenju sa kia-om je dzipcina, ne znam kakav ti je ovo komentar? Zna se sta je dzip, land cruiser, g klasa itd... ovo je tzv. SUV klasa, i Q5 je po meni extra auto, znaci da imam pare ne bih se dvoumio sekunde... sta je bacanje para? auto nije prevelik, taman je, ima fin gepek, motor i mjenjac perfektni (kombinacija 2.0 190ks sa s-tronicom) 4x4... kvaliteta izrade odlicna, bar ovaj facelift koji sam vozio, povisena pozicija sjedenja, pogodili su ga odlicno, iako sam ljubitelj bmw-a, u ovoj klasi audi definitivno... da je skup, skup je (bar meniamar1994 wrote:i q5 je dzip vala![]()
![]()
![]()
-
BadBoy
#7554 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Umišljaj:holowey wrote:nema umisljaja? slucajno duplo brze od ogranicenja kroz grad? slucajno kroz crveno? slucajno preticanje preko pune?BadBoy wrote:
Koplja će se lomiti oko ovog eventualnog umišljala ili svjesnog nehata, mada je moje stanovište da umišljaja ne može biti u saobraćaju... Da ne idemo u teoriju dalje
(2) Učinitelj postupa s direktnim umišljajem kada je bio svjestan svog djela i htio njegovo učinjenje.
(3) Učinitelj postupa s eventualnim umišljajem kada je bio svjestan da zbog njegovog činjenja ili nečinjenja može nastupiti zabranjena posljedica, ali je pristao na njeno nastupanje.
Nehat:
(2) Učinitelj postupa iz svjesnog nehata kada je bio svjestan da zbog njegovog činjenja ili nečinjenja može nastupiti zabranjena posljedica, ali je olahko držao da ona neće nastupiti ili da će je moći spriječiti.
(3) Učinitelj postupa iz nesvjesnog nehata kada nije bio svjestan mogućnosti nastupanja zabranjene posljedice, iako je prema okolnostima i prema svojim osobnim svojstvima bio dužan i mogao biti svjestan te mogućnosti.
Ako hladne glave razmišljamo, Sefić nije ciljano htio da ubije one dvije djevojke. Jednostavno je mislio da se mangupski može provući bez posljedica, da mu niko neće izletiti, ili da će se on nekako provući. Dakle "olako je držao da zabranjena posljedica neće nastupiti". Oko ovoga će se koplja lomiti svakako.
- holowey
#7555 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
shvatam tvoj pokusaj da sagledas situaciju iz razlicitih uglova... ali sefic nije bio na autoputu da ga iznenadi pjesak, svjesno je vozio kako je vozio kroz grad iako je bio svjestan da u gradu ima i pjesaka... na autoputu, pa cak i u slucaju duplog prekoracenja dozvoljene brzine, udaranje pjesaka bi bilo iz nehata jer pjesak nema sta da trazi na autoputu... ali nema sanse na isti nacin pravdati udaranje pjesaka u gradskoj zoni, i to na pjesackom prelazu... kad se tome doda bijeg sa mjesta nesrece, bijeg van zemlje, to znaci da je debelo bio svjestan svog postupkaBadBoy wrote:Umišljaj:holowey wrote:nema umisljaja? slucajno duplo brze od ogranicenja kroz grad? slucajno kroz crveno? slucajno preticanje preko pune?BadBoy wrote:
Koplja će se lomiti oko ovog eventualnog umišljala ili svjesnog nehata, mada je moje stanovište da umišljaja ne može biti u saobraćaju... Da ne idemo u teoriju dalje
(2) Učinitelj postupa s direktnim umišljajem kada je bio svjestan svog djela i htio njegovo učinjenje.
(3) Učinitelj postupa s eventualnim umišljajem kada je bio svjestan da zbog njegovog činjenja ili nečinjenja može nastupiti zabranjena posljedica, ali je pristao na njeno nastupanje.
Nehat:
(2) Učinitelj postupa iz svjesnog nehata kada je bio svjestan da zbog njegovog činjenja ili nečinjenja može nastupiti zabranjena posljedica, ali je olahko držao da ona neće nastupiti ili da će je moći spriječiti.
(3) Učinitelj postupa iz nesvjesnog nehata kada nije bio svjestan mogućnosti nastupanja zabranjene posljedice, iako je prema okolnostima i prema svojim osobnim svojstvima bio dužan i mogao biti svjestan te mogućnosti.
Ako hladne glave razmišljamo, Sefić nije ciljano htio da ubije one dvije djevojke. Jednostavno je mislio da se mangupski može provući bez posljedica, da mu niko neće izletiti, ili da će se on nekako provući. Dakle "olako je držao da zabranjena posljedica neće nastupiti". Oko ovoga će se koplja lomiti svakako.
- amar1994
#7556 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
zato sto ne valja ni jedan iz te kalse : Q5, cx-5, x3 itd.. da ne nabrajam dalje ionako je oft teskidado_ wrote:U poredjenju sa kia-om je dzipcina, ne znam kakav ti je ovo komentar? Zna se sta je dzip, land cruiser, g klasa itd... ovo je tzv. SUV klasa, i Q5 je po meni extra auto, znaci da imam pare ne bih se dvoumio sekunde... sta je bacanje para? auto nije prevelik, taman je, ima fin gepek, motor i mjenjac perfektni (kombinacija 2.0 190ks sa s-tronicom) 4x4... kvaliteta izrade odlicna, bar ovaj facelift koji sam vozio, povisena pozicija sjedenja, pogodili su ga odlicno, iako sam ljubitelj bmw-a, u ovoj klasi audi definitivno... da je skup, skup je (bar meniamar1994 wrote:i q5 je dzip vala![]()
![]()
![]()
) ali takve su cijene te klase auta, kad je kia 70 onda ovaj vrijedi 85 da ga ebes...
mjenjac perfektan, koji? ,nadam se da mislis na DSG automatski ,
meni ne vrijedi, zato bmw 5 ca vrijedi tih para
-
dado_
#7557 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
napisao sam koji mjenjac, s tronic ili dsg kako ti je lakse... daleko mjenjac od perfekcije? navedi mi jedan bolji u serijskim autima u toj klasi? mercedesov 7gtronic je smece u odnosu na ovaj, bmw ostavlja isti utisak kao s tronic, jako dobar... bmw-a 5 sa navigacijom, automatikom i 4x4 pogonom ne mozes dobit za te pare, uz to nisu ista klasa auta... ako cemo se vec gadjat ciframa ja bi s x5 zavrsio pricu ili 530xdrive sa m-paketom, al ta su auta skoro pa duplo u odnosu na ovih 70-85... a lijep ili ruzan, o ukusima se ne raspravlja, u toj klasi x3,q5, glc, q5 mi je najljepsi iako je zavrsio karijeru...amar1994 wrote:zato sto ne valja ni jedan iz te kalse : Q5, cx-5, x3 itd.. da ne nabrajam dalje ionako je oft teskidado_ wrote:U poredjenju sa kia-om je dzipcina, ne znam kakav ti je ovo komentar? Zna se sta je dzip, land cruiser, g klasa itd... ovo je tzv. SUV klasa, i Q5 je po meni extra auto, znaci da imam pare ne bih se dvoumio sekunde... sta je bacanje para? auto nije prevelik, taman je, ima fin gepek, motor i mjenjac perfektni (kombinacija 2.0 190ks sa s-tronicom) 4x4... kvaliteta izrade odlicna, bar ovaj facelift koji sam vozio, povisena pozicija sjedenja, pogodili su ga odlicno, iako sam ljubitelj bmw-a, u ovoj klasi audi definitivno... da je skup, skup je (bar meniamar1994 wrote:i q5 je dzip vala![]()
![]()
![]()
) ali takve su cijene te klase auta, kad je kia 70 onda ovaj vrijedi 85 da ga ebes...
![]()
mjenjac perfektan, koji? ,nadam se da mislis na DSG automatski ,, daleko je to od perfekcije , uz to su jako ruzni
![]()
meni ne vrijedi, zato bmw 5 ca vrijedi tih para
- kafanski_covjek
#7558 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
imate temu pa raspredajte do milje volje, ovu ste usrali samo tako
http://forum.klix.ba/automobilizam-all- ... #p13019750
http://forum.klix.ba/automobilizam-all- ... #p13019750
- amar1994
#7559 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
eh tako , X5 je vec nestodado_ wrote: napisao sam koji mjenjac, s tronic ili dsg kako ti je lakse... daleko mjenjac od perfekcije? navedi mi jedan bolji u serijskim autima u toj klasi? mercedesov 7gtronic je smece u odnosu na ovaj, bmw ostavlja isti utisak kao s tronic, jako dobar... bmw-a 5 sa navigacijom, automatikom i 4x4 pogonom ne mozes dobit za te pare, uz to nisu ista klasa auta... ako cemo se vec gadjat ciframa ja bi s x5 zavrsio pricu ili 530xdrive sa m-paketom, al ta su auta skoro pa duplo u odnosu na ovih 70-85... a lijep ili ruzan, o ukusima se ne raspravlja, u toj klasi x3,q5, glc, q5 mi je najljepsi iako je zavrsio karijeru...
x3 je kao i x6 jedan od njihovih losijih modela
GLC coupe
-
dado_
#7560 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pod ovim "serijskim autima" sam mislio na normalna auta, ne na ferrari od 200 i kusur tisuca euraamar1994 wrote:eh tako , X5 je vec nestodado_ wrote: napisao sam koji mjenjac, s tronic ili dsg kako ti je lakse... daleko mjenjac od perfekcije? navedi mi jedan bolji u serijskim autima u toj klasi? mercedesov 7gtronic je smece u odnosu na ovaj, bmw ostavlja isti utisak kao s tronic, jako dobar... bmw-a 5 sa navigacijom, automatikom i 4x4 pogonom ne mozes dobit za te pare, uz to nisu ista klasa auta... ako cemo se vec gadjat ciframa ja bi s x5 zavrsio pricu ili 530xdrive sa m-paketom, al ta su auta skoro pa duplo u odnosu na ovih 70-85... a lijep ili ruzan, o ukusima se ne raspravlja, u toj klasi x3,q5, glc, q5 mi je najljepsi iako je zavrsio karijeru..., bmw automatik je odlican isto , perfekcija ti je ferrarijev mjenjac
, u milionitom dijelu sekunde mijenja
![]()
GLC coupe![]()
![]()
![]()
- Optimist
#7561 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Bakir1 wrote:kako ti nije jasno, ja konjina sa 20.000 KM kazni, oduzmu mi mog mercedesa ( red velicina onako ) hajde neka neko stisne da ga kupi do moje zene ili svalerke za 500 KM slovom i brojem.
ili taj oduzeti auto deponujemo negdje pa sa njega idu dijelovi ko halva i kada dodje do licitacije vrijedi vage 80 KM.
ovo je posteno i najbolje, troskovi slepanja, unistenja vozila izvolton sjedi opet za volan...
i da svaki radar je najavljen na nacin da ima tabla radarska kontrola
Ovo boldirano nije istina. Ako si jucer prosao prema Doboju kako rece, prvi tronozac je bio prije ulaza u Zenicu na dijelu puta gdje je ogranicenje 80 i tu nema nikakve table niti je tu ikad dosad radar bio postavljen. Tamno plava Golf 4 bio pored radara.
- Bakir1
#7562 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja taj nisam vidio, zeljezno polje bio ima tabla, gore ono naseljeno sto je 70 ima tabla it'd...
Ja stvarno u zadnje vrijeme svuda peljam sem na ap tako da se ne sekiram
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#7563 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
vidi se da znas znanje...dado_ wrote:Zna se sta je dzip, land cruiser, g klasa itd...
land cruiser je toyota
g klasa je mercedes
''dzip'' je samo americki jeep i nijedan vise....
- sparky
#7564 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jel kampanjola džip?

- Optimist
#7565 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mozda si prosao prije mene, ja sam oko 9 i bio je tu... Kako je krenulo morat cemo se i na AP-u pripaziti.Bakir1 wrote:Ja taj nisam vidio, zeljezno polje bio ima tabla, gore ono naseljeno sto je 70 ima tabla it'd...
- bitanga_sa_otesa
#7566 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
sve je ovde Đip i golf dvica country je Đipsparky wrote:Jel kampanjola džip?
- amar1994
#7567 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
jesmodado_ wrote:Pod ovim "serijskim autima" sam mislio na normalna auta, ne na ferrari od 200 i kusur tisuca euraamar1994 wrote:eh tako , X5 je vec nestodado_ wrote: napisao sam koji mjenjac, s tronic ili dsg kako ti je lakse... daleko mjenjac od perfekcije? navedi mi jedan bolji u serijskim autima u toj klasi? mercedesov 7gtronic je smece u odnosu na ovaj, bmw ostavlja isti utisak kao s tronic, jako dobar... bmw-a 5 sa navigacijom, automatikom i 4x4 pogonom ne mozes dobit za te pare, uz to nisu ista klasa auta... ako cemo se vec gadjat ciframa ja bi s x5 zavrsio pricu ili 530xdrive sa m-paketom, al ta su auta skoro pa duplo u odnosu na ovih 70-85... a lijep ili ruzan, o ukusima se ne raspravlja, u toj klasi x3,q5, glc, q5 mi je najljepsi iako je zavrsio karijeru..., bmw automatik je odlican isto , perfekcija ti je ferrarijev mjenjac
, u milionitom dijelu sekunde mijenja
![]()
GLC coupe![]()
![]()
![]()
ostalo smo se razumjeli valjda
- Optimist
#7568 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sta te briga, kod tebe je original, ostao su kopije.bitanga_sa_otesa wrote:sve je ovde Đip i golf dvica country je Đipsparky wrote:Jel kampanjola džip?![]()
- amar1994
#7569 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
vrhunski terenac

- bitanga_sa_otesa
#7570 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
@optimist ja vozim turbo pezejca i truhlog stojadina,zamijenio si me s nekim...
- commendatore
#7571 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
nea sta cojek znabitanga_sa_otesa wrote:vidi se da znas znanje...dado_ wrote:Zna se sta je dzip, land cruiser, g klasa itd...
land cruiser je toyota
g klasa je mercedes
''dzip'' je samo americki jeep i nijedan vise....
cuj DJipcina
-
Nepass
#7572 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja opet ne razumijem da neko baci 28k na bmw star 9 godinamirzet87sa wrote:respo u svom stilusupercali wrote: Samo sto on za 70 milja uzima novo a ti polovno
Tebi su problemi moguci sutra a om je rahat toga 3-5-7 godina koliko vec je garancija
Neko ne pati hoce li mu pisati kia mercedes dacia ilo sl nego gleda auto prema svojim potrebama i ocekivanjima itd itd
Kao sto imas nekoga ko voli sportska a neko voli ove terence neko monovolumene a neko mala auta i sl
a ko je spomenuo mene ili polovno auto? ja kazem da ne razumijem osobe koje imaju kesh i kupe auto od 70milja a ono kia.. za te pare uzmes auto iz premium segmenta ili neko drugo koje ce, ako nista, drzat na cijeni kroz godine koliko toliko.. ova kia ce do 2020 bit 20 000km, a platio si je 70!
-
direstraits0078
#7573 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
I fiJat panda, u posebnim bojama.bitanga_sa_otesa wrote:sve je ovde Đip i golf dvica country je Đipsparky wrote:Jel kampanjola džip?![]()
- bitanga_sa_otesa
#7574 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ako je Ćetri puta Ćetri onda je Đipdirestraits0078 wrote: I fiJat panda, u posebnim bojama.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#7575 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Onda odoh reci komsiji da mu je Insignia đip