Demokratska fronta Željko Komšić
-
caco372
#7551 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Željko Komšić je jedan veliki demagog,kojeg interesuje vlast,i samo vlast.U ratu je dobio ljiljana zahvaljujući rah.majoru Enisu Srni(aktivisti i vjećniku Općinskog vijeća Novo Sarajevo SDA)a da ni sam ne zna za što konkretno??;ako je to bilo zbog Brgula iz 1994.e onda je puno drugih boraca bilo zaslužnijih da isti dobije;znači od iste SDA koju je pljuvao u ratu i poslije rata,i još doveo Sifeta Podžića,generala i komandanta 101.mtbr,bivšeg kadra SDA,koja mu je sve usput rečeno i dala,da bi uz podršku demobilisane populacije i "ratnih saboraca i drugova"prikupili veći broj glasova.Pravi demagog bez ikakvih rezultata svog rada korisnih za ovu državu.I Željko i Sifet su primjer kako ruku koja te hrani za čas popljuje,jedan SDP a drugi SDA.Moralni kapaciteti nema šta.Prepisana formula koja će još usput dovesti svojih članova na mjesta u ministarstvima sa ugovorima o djelu i samo dalje pljačkati državu. Nisam ja ni član ni simpatizer SDA,a niti bilo koje druge stranke,ali zbog potrošenih političara kao što je Željko i njemu sličnih iz SDA,SDP,SBIH,pa i ovih novihSBB, koji 8 godina i više sjede u Predsjedništvu,Skupštinama,Domovima... i smišljaju način kako da ostanu u fotelji i na funkciji, mi iz ovih govana nećemo dalje maknuti.Nažalost nemamo mi Vučića da potegne akciju širih razmjera od početka privatizacije znači od 1996.pa na ovamo da istjera miševe i lopove iz njihovih rupa i stavi iza rešetaka gdje im je i mjesto,i naravno vrate sve što su pokrali.
- Havatar
#7552 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prave kosmopolitske temebiske wrote:kolekcija tema za čovjeka
http://www.klix.ba/forum/jeftini-populi ... 18938.html
http://www.klix.ba/forum/sramotno-nova- ... 17154.html
http://www.klix.ba/forum/zeljko-komsic- ... 19259.html
http://www.klix.ba/forum/zasto-se-sda-s ... 17s50.html
http://www.klix.ba/forum/hanka-i-marsal ... 19511.html
jel sljedeća tema da je deef (umjesto hadezea) kriv za neusvajanje budžeta?
edit: zaboravio sam valtera![]()
http://www.klix.ba/forum/lazni-valter-z ... 6s50.html-
- biske
#7553 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sve što kosmopolita piše "il' je bilo, il će bit'!" - u zlajinim izjavama.Havatar wrote:Prave kosmopolitske temebiske wrote:kolekcija tema za čovjeka
http://www.klix.ba/forum/jeftini-populi ... 18938.html
http://www.klix.ba/forum/sramotno-nova- ... 17154.html
http://www.klix.ba/forum/zeljko-komsic- ... 19259.html
http://www.klix.ba/forum/zasto-se-sda-s ... 17s50.html
http://www.klix.ba/forum/hanka-i-marsal ... 19511.html
jel sljedeća tema da je deef (umjesto hadezea) kriv za neusvajanje budžeta?
edit: zaboravio sam valtera![]()
http://www.klix.ba/forum/lazni-valter-z ... 6s50.html-
- Altsa
#7554 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kako se brzo zaboravljaju sva sranja sa kojima nas je zatrpavao fahro svih ovih godina...mozak je cudoHafis wrote:Fahro je za Komšića Winston Churchill.
Ako ćemo iskreno, od ovih govana koja se valjaju na političkoj sceni uvjerljivo najpozitivniji lik ove godine.
- Altsa
#7555 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
papic je ubijedljivo na vrhu budaletina...osoba koja se grebe za svjetske pare dok nista konkretno i korisno nije uradio za ovu drzavu osim da sere...tako da on uopste nije relevantna osoba da kritikuje bilo staMuaDib wrote:Najači su mi oni, koji citiraju kavazianalitičare tipa Papića, koi samo šire defetizam, a za to primaju debele pare od raznih bjelosvjetskih mešetara.Control panel wrote:Žarko Papić
Možda u DF-u ima sposobnih ljudi, ali Željko Komšić to nije!
Objavljeno 28.12.2013 u 19:51
Gostujući u CD-u na FACE TV-u prof.dr. Žarko Papić govorio je o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te otkrio šta možemo očekivati u 2014.godini.
Od nove 2014. godine kazao je da ne očekuje ništa više nego li je bilo u prethodnih nekoliko godina. Kako kaže, očekuje nastavak kontinuiteta "ubrzanog propadanja".
Profesor Papić je na postavljeno pitanje: "Ko su ljudi koji nas vode?" kazao da kao svim političarima treba odrediti psihijatrijsko vještačenje, te da je većina njih izgubila svaki dodir sa stvarnošću.
Političku elitu u BiH je nazvao nesposobnom da se uključi u rješavanje problema, i da nas izvuče iz ove situacije.
Papić je prokomentarisao i Demokratsku frontu Željka Komšića, na način, da iz te stranke jedino je čuo za Komšića. "Možda ima ljudi profesionalno sposobnih u Fronti, ali nažalost ovaj čovjek to nije", kazao je Papić, te dodao kako je pažljivo slušao prošlosedmično gostovanje Komšića na FACE TV-u u kome ga je posebno iznenadilo Komšićevo nepoznavanje situacije u vezi budžeta.
Komšićevi odgovori su bili koncipirani na tezi ja sam raja, a ključni argument je da ima samo stan od 72 kvadrata, zaključio je profesor Papić.
- Corto Maltese
#7556 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U sridu!Žarko Papić
Papić je prokomentarisao i Demokratsku frontu Željka Komšića, na način, da iz te stranke jedino je čuo za Komšića. "Možda ima ljudi profesionalno sposobnih u Fronti, ali nažalost ovaj čovjek to nije", kazao je Papić, te dodao kako je pažljivo slušao prošlosedmično gostovanje Komšića na FACE TV-u u kome ga je posebno iznenadilo Komšićevo nepoznavanje situacije u vezi budžeta.
Komšićevi odgovori su bili koncipirani na tezi ja sam raja, a ključni argument je da ima samo stan od 72 kvadrata, zaključio je profesor Papić.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#7557 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne čuti za Damira Marjanovića ili prof. Borisa Tihija je malo čudno od strane Papića. Ali, ok, hajdemo reći da nije čuo. U ovoj je zemlji pojam nepoštenja, štele, mita , nemorala na takvom nivou da je poštenje zaista primarni agrumenat. Ovdje je prvo pitanje kad se kaže da se traži posao "Imaš li štelu", ovdje je drugo pitanje "Koliko si platio radno mjesto", ovdje je treće pitanje znaš li nekoga na šalteru. I ne govorim o političarima, nego svakodnevnom životu. U toj i takvoj konstalaciji odnosa su ljudi koji normalno hode kroz život rariteti, čudaci, idealisti na svoju štetu. U toj i takvoj konstalaciji odnosa je poštenje i stan od 70m2 sa hipotekom i te kakav zračak nade. Nije ga kupio ni Oruč tajkun u Alipašinoj kao Tihiću, nije ga kupila ni Razvojna banka kao Fahri u Importaneu. U isto vrijeme ne vidim ja nikakve kao malo nepoštene ali jako sposobne koji su nama donijeli neki prosperitet. Dakle, između poštenog koji me zadužuje kod IMF-a i nepoštenog koji me isto zadužuje kod iMF-a, neću se dvoumiti. Bar sa nadom da će nekada neki osnovni etički postulati biti aplicirani.Corto Maltese wrote:U sridu!Žarko Papić
Sad o Papiću, kako netko napisa baš radi ljudi tipa Papića koji svoj intelekt prodaju neki vladinim, nevladinim za šupljiranje, nemamo akademsku zajednicu koja je prva pozvana da se oglasi od grada do napuštenih životinja, stanja u kulturi i zatvorenog muzeja. Zbog Papića i takvih ublehaša, nama je Eso Radeljaš vodilja , a Fahro Radončić vjera u poštenu budućnost.
- htcxone
#7558 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF NIJE U VLASTI , A SVI LJUDI KOJI SU CLANOVI DF-a A TRENUTNO SU U OKVIRU SU VLASTI RADE PO SVOM LICNOM PROGRAMU I LICNOM NAVOĐENJU A NE PREMA ODLUKAMA DEMOKRATSKE FRONTE BIH.
Tako da vam ta prica kako je neko od vladajucih u dio vlasti i da DF nesto odlucuje to je apsolutna laž i dezinformacija
Zamislite da je TRENER EKIPE u drugj ligi namjestio utakmicu, nakon sezzonu pređe u DRUGU ekipu i sud ga osudi za namještanje i ti prozivas njegovu trenutnu ekipu da je namjestila utakmicu
logika zvana "NULA"
dakle, kada dodju izbori i kada se izaberu ljudi u vladajucoj strukturi, tek tada ce odluke se donositi u ime DF-a , ovo sada je plač crvenih kojima je sve jasnije da im je dosao kraj a da ce njihovi ZLOČINI protiv ljudi u ovoj zemlji izaći na vidjelo
al ja sam ovdje sasvim slucajno u prolazu
Tako da vam ta prica kako je neko od vladajucih u dio vlasti i da DF nesto odlucuje to je apsolutna laž i dezinformacija
Zamislite da je TRENER EKIPE u drugj ligi namjestio utakmicu, nakon sezzonu pređe u DRUGU ekipu i sud ga osudi za namještanje i ti prozivas njegovu trenutnu ekipu da je namjestila utakmicu
dakle, kada dodju izbori i kada se izaberu ljudi u vladajucoj strukturi, tek tada ce odluke se donositi u ime DF-a , ovo sada je plač crvenih kojima je sve jasnije da im je dosao kraj a da ce njihovi ZLOČINI protiv ljudi u ovoj zemlji izaći na vidjelo
al ja sam ovdje sasvim slucajno u prolazu
- Control panel
#7559 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
MuaDib wrote:Najači su mi oni, koji citiraju kavazianalitičare tipa Papića, koi samo šire defetizam, a za to primaju debele pare od raznih bjelosvjetskih mešetara.Control panel wrote:Žarko Papić
Možda u DF-u ima sposobnih ljudi, ali Željko Komšić to nije!
Objavljeno 28.12.2013 u 19:51
Gostujući u CD-u na FACE TV-u prof.dr. Žarko Papić govorio je o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te otkrio šta možemo očekivati u 2014.godini.
Od nove 2014. godine kazao je da ne očekuje ništa više nego li je bilo u prethodnih nekoliko godina. Kako kaže, očekuje nastavak kontinuiteta "ubrzanog propadanja".
Profesor Papić je na postavljeno pitanje: "Ko su ljudi koji nas vode?" kazao da kao svim političarima treba odrediti psihijatrijsko vještačenje, te da je većina njih izgubila svaki dodir sa stvarnošću.
Političku elitu u BiH je nazvao nesposobnom da se uključi u rješavanje problema, i da nas izvuče iz ove situacije.
a meni su najjaci oni koji komentarisu druge, a pravopis nula.
pise se naJJaci i koJi
- Control panel
#7560 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
i ti, koji si pao iz pravopisa, nemas pravo reci za nekoga da sere, pogotovo jednom prof. dr., ko god on bio.Altsa wrote:
papic je ubijedljivo na vrhu budaletina...osoba koja se grebe za svjetske pare dok nista konkretno i korisno nije uradio za ovu drzavu osim da sere...tako da on uopste nije relevantna osoba da kritikuje bilo sta
- madner
#7561 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema, ako mu je kritikovao pravopis.
- Altsa
#7562 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
i ti ko papic seres li seres...idi na temu o pravopisu pusti se ozbiljnih tema...mogu reci kome hocu da sere i jede govna a pogotovo tebiControl panel wrote:i ti, koji si pao iz pravopisa, nemas pravo reci za nekoga da sere, pogotovo jednom prof. dr., ko god on bio.Altsa wrote:
papic je ubijedljivo na vrhu budaletina...osoba koja se grebe za svjetske pare dok nista konkretno i korisno nije uradio za ovu drzavu osim da sere...tako da on uopste nije relevantna osoba da kritikuje bilo sta
- Control panel
#7563 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ovo je ozbiljna tema sa neozbiljnim ucesnicima, kao sto si ti na primjer. prsis se da nesto suvislo kazes ali ti slabo ide, pa se koristis bespotrebnim rijecima u nedostatku argumenata.Altsa wrote:i ti ko papic seres li seres...idi na temu o pravopisu pusti se ozbiljnih tema...mogu reci kome hocu da sere i jede govna a pogotovo tebiControl panel wrote:i ti, koji si pao iz pravopisa, nemas pravo reci za nekoga da sere, pogotovo jednom prof. dr., ko god on bio.Altsa wrote:
Last edited by Control panel on 30/12/2013 15:28, edited 2 times in total.
- KatarinaKosaca
#7564 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma, bez veze je ovo o pravopisu. NIje takmičenje u lijepom pisanju. Čak i nepismeni ljudi imaju pravo na stav. Javne ličnosti svi komentiramo, a znam samo dva ili tri forumaša kojima nikad ne vidjeh grešku u pisanju. Može se i u tipkanju napraviti greška. Ipak, ako se netko dotakne pravopisa, onda šta manje nego da je autoritet u tome, odnosno da nema greški 
- Altsa
#7565 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
samo potvrdujes sve do sada receno, a to je da si
vjezbaj malo rad sa prsticima po tastaturi...jes da nije pravopis ali jebi ga
-
maher
#7566 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
zelim komsicu iskreno sve najbolje, ali bojim se da on nekim svojim postupcima sam sebi suzava biracko tijelo...
prvo, on je sedam godina u vlasti i ne moze bas toliko biti iznenadjen nekim stvarima i sada otkrivati ameriku...
drugo, treba vidjeti reakciju biraca na cinjenicu da je neko sedam godina na mjestu hrvatskog clana predsjednistva sa kojeg propagira bosanstvo...vidjecemo da li ce zeljko komsic bosanac odnijeti isti broj glasova kao zeljko komsic hrvat...
takodjer, titova slika iznad glave meni bas ne ulijeva neku veliku nadu i povjerenje...u 21 vijeku se loziti na takve stvari... nije mi bas pametno...
isto tako, ono sto mu najvise zamjeram je stalna prica o korupciji i kriminalu bez ikakvih rezultata...predsjednik jedne drzave ne smije bez osnove pricati i mahalati o takvim stvarima...
prvo, on je sedam godina u vlasti i ne moze bas toliko biti iznenadjen nekim stvarima i sada otkrivati ameriku...
drugo, treba vidjeti reakciju biraca na cinjenicu da je neko sedam godina na mjestu hrvatskog clana predsjednistva sa kojeg propagira bosanstvo...vidjecemo da li ce zeljko komsic bosanac odnijeti isti broj glasova kao zeljko komsic hrvat...
takodjer, titova slika iznad glave meni bas ne ulijeva neku veliku nadu i povjerenje...u 21 vijeku se loziti na takve stvari... nije mi bas pametno...
isto tako, ono sto mu najvise zamjeram je stalna prica o korupciji i kriminalu bez ikakvih rezultata...predsjednik jedne drzave ne smije bez osnove pricati i mahalati o takvim stvarima...
- Control panel
#7567 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
na forumu sam nekoliko godina i nikada nikoga nisam uvrijedio, niti mu rekao ruznu rijec. ne zbog toga da me ne bi banovali, nego sto nisam tako odgojen.Altsa wrote:samo potvrdujes sve do sada receno, a to je da sivjezbaj malo rad sa prsticima po tastaturi...jes da nije pravopis ali jebi ga
- madner
#7568 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odakle si ti da mislis da ovim sebi suzava biracko tjelo?maher wrote:zelim komsicu iskreno sve najbolje, ali bojim se da on nekim svojim postupcima sam sebi suzava biracko tijelo...
- KatarinaKosaca
#7569 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Otprilike tako. Slažem se. Ipak, ostaje zajedno sa NS, po meni, "zadnja slamka spasa"maher wrote:zelim komsicu iskreno sve najbolje, ali bojim se da on nekim svojim postupcima sam sebi suzava biracko tijelo...
- ultima_palabra
#7570 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To... ona priča "vidjećete šta će biti" me izbija iz cipelamaher wrote:zelim komsicu iskreno sve najbolje, ali bojim se da on nekim svojim postupcima sam sebi suzava biracko tijelo...
- Corto Maltese
#7571 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koja je ovo, po redu, "Zadnja slamka spasa"? Bio SDP zadnja slamka, pa bila koalicija za promjene, pa bio Hare, pa opet SDP, pa NS, pa DF... Očito je da sa najavom "Zadnje slamke spasa" stvari stoje kao i sa "smakom svijeta". Još jedan događaj koji se obilježava svake 3-4 godine, sa različitim učesnicima, a istim povodom.KatarinaKosaca wrote:Otprilike tako. Slažem se. Ipak, ostaje zajedno sa NS, po meni, "zadnja slamka spasa"za bar minimalan pomak.
Ko god glasa pod tom lažnom dilemom nije objektivan. Treba glasati za kvalitet. Ako nema kvaliteta treba glasati za najmanje zlo. Ali zlo, pa makar i najmanje, proglašavati slamkom spasa je kontraproduktivno. Lažna mesijanska aura dovodi samo do toga da to se to malo zlo pretvori u veliko. Primjer SDP BiH to zorno pokazuje.
Zlo je zlo. Laž je laž. Spas je nešto drugo.
- madner
#7572 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ko je najmanje zlo?
- KatarinaKosaca
#7573 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zadnja slamka spasa nije moja kovanica nego baš vas, među kojima i tebe koji ste prije samo nekoliko godina na ovom ofrumu proglašavali kadrovicima, stranačkim plaćenicima sve ljude, kojih doduše i nije bilo punoCorto Maltese wrote:Koja je ovo, po redu, "Zadnja slamka spasa"? Bio SDP zadnja slamka, pa bila koalicija za promjene, pa bio Hare, pa opet SDP, pa NS, pa DF... Očito je da sa najavom "Zadnje slamke spasa" stvari stoje kao i sa "smakom svijeta". Još jedan događaj koji se obilježava svake 3-4 godine, sa različitim učesnicima, a istim povodom.KatarinaKosaca wrote:Otprilike tako. Slažem se. Ipak, ostaje zajedno sa NS, po meni, "zadnja slamka spasa"za bar minimalan pomak.
Ko god glasa pod tom lažnom dilemom nije objektivan. Treba glasati za kvalitet. Ako nema kvaliteta treba glasati za najmanje zlo. Ali zlo, pa makar i najmanje, proglašavati slamkom spasa je kontraproduktivno. Mesijanska aura dovodi samo do toga da to se to malo zlo pretvori u veliko. Primjer SDP BiH to zorno pokazuje.
- Corto Maltese
#7574 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Izvinjavam se. Umjesto "Treba", trebalo je da stoji "Može se" glasati i za najmanje zlo.madner wrote:Pa ko je najmanje zlo?
Naravno, ko može. Ja ne mogu.
-
VjecitiStudent
#7575 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kojeg tačno ponedjeljka kreće taj unos moralnosti?KatarinaKosaca wrote: Zadnja slamka spasa nije moja kovanica nego baš vas, među kojima i tebe koji ste prije samo nekoliko godina na ovom ofrumu proglašavali kadrovicima, stranačkim plaćenicima sve ljude, kojih doduše i nije bilo puno, koji su se drznuli izraziti sumnju ili negoranje esdepea kao zadnje slamke spasa. Utoliko je ta smiješna kovanica koju pežorativno imam i u niku u sjećanje na te dane upotrijebljena cinično u postu. Iako, da, više vjerujem sad DF-u nego SDP-u onomad. Mada sa ushićenjima završavam u bračnoj postelji samo. Od politike očekujem sad za sad minimalan pomak i malo više unosa moralnosti u svaku sferu života.
I hoće li je biti u svim sferama života, ili samo nekim?
Posao u Predsjedništvu BiH: konkurs bez iznenađenja
Predsjedništvo BiH provodi natječaje za radna mjesta. Četiri su popunili kandidati koji su već radili u ovoj instituciji.
...
Na najvišu funkciju u Sekretarijatu izabran je Boris Buha, a za njegove zamjenike Dženan Selimbegović i Mato Zeko. Njih trojica bili su zaposleni u uredima članova Predsjedništva BiH po osnovu privremenih ugovora.
Buha je prethodno bio savjetnik za ustavnopravna pitanja člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, Zeko savjetnik za pitanja dijaspore i demobilisanih pripadnika Oružanih snaga BiH Željka Komšića, a Selimbegović saradnik za odnose s javnošću u Uredu Bakira Izetbegovića.
http://www.cin.ba/posao-u-predsjednistv ... nenadenja/